יש אהבה ממבט ראשון ולפעמים לוקח זמן עד שמתאהבים. לזוג שהתגורר בשכירות עם שלושת ילדיהם בדירה בחיפה לקח שנתיים להתאהב, ואז החליטו שהם רוצים אותה לעצמם. רצו, רכשו ושיפצו אותה בהתאם לצרכיהם.

דלית ונגרובסקי, דלת גובה
ברוכים הבאים לדירה עירונית ירוקה | צילום: טל ניסים

משלושה לחמישה חדרים

הדירה שוכנת בבניין בן 50 שנה בלב הכרמל, גודלה 115 מ"ר, והיא כוללת כניסה נפרדת דרך חצר פרטית. לפני השיפוץ הדירה הייתה מחולקת לשלושה חדרים עם מרפסות. המטרה להפוך אותה לדירת חמישה חדרים שתאפשר לכל ילד לקבל חדר משלו. ובנוסף, להחדיר את הצמחייה הירוקה הענפה המקיפה את הבית באמצעות יצירת חלונות גדולים. מכיוון שהבית ישן במבנהו ובגילו, היה צורך לשבור קירות רבים ולהוסיף חיזוקים למבנה.

"השינוי העיקרי התבטא בפתיחת כל המרפסות של הבית והכנסתן לשטח הדירה", מספרת מעצבת הפנים דלית ונגרובסקי, שהייתה אחראית על הפרויקט. "המטבח שהיה בחדר נפרד, הפך לחדר ילדים. דלת הכניסה לבית  שהיתה במבואה סגורה, הפכה לשירותי אורחים. מרפסת השירות והאמבטיה הפכו לחלל אחד גדול".

חדר הילדים שבו ישנו שלושת הילדים, הפך לשני חדרי ילדים. חדר השינה של ההורים הוזז לכיוון המרפסת שנוספה לחדר. והנישה שנוצרה במסדרון הפכה לפינת עבודה. עלות השיפוץ כולו הגיעה ל-600 אלף שקלים והעבודות לקחו שלושה חודשים.  "למרות מיקום הדירה בלב העיר, היא נראית כמו פינה של שלווה בתוך הטבע", מוסיפה ונגרובסקי.

דלית ונגרובסקי, סלון ספה
הריהוט בדירה משלב ישן עם חדש | צילום: טל ניסים
דלית ונגרובסקי, סלון מטבח
הגוונים הצהובים והכתומים חוזרים בעיצוב החלל | צילום: טל ניסים
דלית ונגרובסקי, מטבח ספרייה
בין הסלון למטבח ממוקמת ספרייה גדולה מגבס | צילום: טל ניסים
דלית ונגרובסקי, מטבח
התמונה צוירה על ידי בעלת הדירה | צילום: טל ניסים
דלית ונגרובסקי, מטבח דלפק
לבשל מול נוף ירוק | צילום: טל ניסים

ספרייה בין הסלון למטבח

מבואת הכניסה יוצרת הפרדה בין החלל הציבורי והפרטי. בכניסה ממוקם ארון שירות מצד אחד ומצדה השני ממוקמים שירותי האורחים. קיר הכניסה מחופה בבריקים, ולצדו מונחים מתקן מעץ לבקבוקי יין בצורת כינור ופמוטים מעץ. גוף תאורה עגול המשתלב בגבס מגדיר את האזור.

דלית ונגרובסקי, שירותים גובה
שירותי האורחים ממוקמים בסמוך לכניסה | צילום: טל ניסים

מימין למבואת הכניסה ממוקם המטבח ובהמשך הסלון. הסלון מוקף בחלונות גדולים המכניסים הרבה אור ואת הגוון הירוק של הצמחייה העוטפת את הבית מכל צדדיו. בין הסלון למטבח ממוקמת ספרייה גדולה מגבס. אחת הבקשות של בעלי הדירה הייתה למקם ספרייה גדולה במרכז החלל אשר תשקף את אהבתם של בני המשפחה לקריאה. משמאל למבואת הכניסה משתרע מסדרון ארוך המוביל לחלל הפרטי ובצדו פינת עבודה.

הריהוט בדירה משלב ישן עם חדש. פינת הישיבה בסלון, המזנון, פינת האוכל במטבח והשידה מעץ לידו, הושארו בדירה מתקופת השכירות. הריהוט הישן משתלב בהרמוניה עם העיצוב החדש ומקנה לחלל חמימות אותנטיות ופשטות.

דלית ונגרובסקי, חדר חלון
חדר השינה מוקף בחלונות גדולים | צילום: טל ניסים
דלית ונגרובסקי, חדר
עיצוב מינימליסטי | צילום: טל ניסים
דלית ונגרובסקי, חדר כריות
נישות נוצלו לטובת ארונות קיר | צילום: טל ניסים

רוב התאורה בבית משתלבת בהנמכות גבס שנוצרו בעיקר עקב אילוצים שגרמו התמיכות שנבנו בדירה. גוף התאורה בפינת האוכל במטבח בעל גוונים חמים מעניק לחלל אווירה של חג ומשתלב בהרמוניה עם נגיעות אותם צבעים המופיעים בפרטי הדקורציה מסביב.

התמונה התלויה בין המטבח לסלון צוירה על ידי בעלת הדירה בהתאמה לגוונים המופיעים בחלל הבית. הגוונים הצהובים והכתומים החוזרים בחלל, תורמים לאווירה של ססגוניות ושמחה. גוונים אלו משתלבים נהדר עם הירוק הנכנס מבעד לחלונות, כך שבבית יש אווירה של אביב תמידי.
בחדרי הילדים נוצלו הנישות לשילוב ארונות קיר ופינות עבודה. חדרי הילדים מינימליסטים ומעוטרים במדבקות קיר צבעוניות. רוב הריהוט בחדרי הילדים נשאר מתקופת השכירות.
חדר השינה של ההורים, כמו הסלון, מוקף בחלונות גדולים, כאשר הצמחייה משמשת כדקורציה הטובה ביותר לחדר.

דלית ונגרובסקי, פינת עבודה
כל ילד קיבל חדר משלו | צילום: טל ניסים
דלית ונגרובסקי, חדר ילדה
גם כאן הנוף משחק תפקיד | צילום: טל ניסים
דלית ונגרובסקי, חדר ילדים
נגיעות של צבע בחדר הלבן | צילום: טל ניסים

חדר הרחצה הכללי, המשרת את כל בני המשפחה, גדול ומרווח. הוא ממוקם מול הדלת מתחת לחלונות גדולים ומחולק לשני צירים: ציר אחד מורכב משני כיורים וציר שני מכיל את מכונת הכביסה וארון השירות. רצפת האמבטיה הסגולה והקירות המעוטרים בחלקם בפסים סגולים, ממשיכים את מוטיב הססגוניות המאפיין את הבית. האור הרב החודר דרך החלונות הגדולים, תורם לתחושה נעימה ושלווה.

דלית ונגרובסקי, חדר רחצה גובה
חדר רחצה גדול ומרווח לכל המשפחה | צילום: טל ניסים
דלית ונגרובסקי, חדר רחצה
אמבט מתחת לחלונות הגדולים | צילום: טל ניסים
דלית ונגרובסקי, חדר רחצה כיור
סגול על הרצפה והקירות | צילום: טל ניסים

עיצוב פנים: דלית ונגרובסקי

נוף ללא סוף: פנטהאוז משגע בכרמל
מלונדון לבית צבעוני בוואדי