הדר חסיד, חוץ (6) (צילום: שירן כרמל)
הבית בסביון. חצי מדו משפחתי, ששטחו כ-250 מ"ר | צילום: שירן כרמל
הדר חסיד, חוץ (9) (צילום: שירן כרמל)
גינה גדולה, עם כמה פינות ישיבה | צילום: שירן כרמל
הדר חסיד, חוץ (8) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הדר חסיד, חוץ, ג (7) (צילום: שירן כרמל)
נכנסים מהחזית הצדית, דרך שביל אבני בזלת | צילום: שירן כרמל
הדר חסיד, כניסה (15) (צילום: שירן כרמל)
הדיירים ביקשו בית נעים, חם ופתוח | צילום: שירן כרמל
בבית שנבנה לפני כחמש שנים בשכונה החדשה של סביון, על מגרש ריק בגודל חצי דונם, נושק לפרדסים של כפר מע"ש, נמצא ביתם של זוג עם שלושה בנים (השלישי נולד ממש עם הכניסה לבית). האם מאיירת בעלת עסק ביתי והאב יזם בתחום האינטרנט. שטח הבית 220 מ"ר בשתי קומות וגם מרתף לא גדול, כ-60 מ"ר. הבית הוא חצי ממבנה דו- משפחתי, שחלקו השני נבנה בנפרד ובסגנון שונה.

"הדיירים ביקשו בית נעים, חם ופתוח, שיכיל בצורה טובה את פרטי הריהוט והאמנות שאספו במהלך השנים, ויאפשר חיים נוחים ושמחים למשפחה עם ילדים קטנים, ושני הורים העובדים חלק ניכר מזמנם בתוך הבית", מתארת האדריכלית הדר חסיד סופר. "היה חשוב לשלב בצורה חכמה את החללים הציבוריים, המיועדים לכל בני המשפחה, עם חדר עבודה המאפשר שקט (יחסי) ופרטיות, ועם זאת שיהיה חלק אינטגרלי של חלל המגורים ומאפשר חלל פתוח וזורם.

"כמו כן היה חשוב לפתוח את הבית אל הגינה הגדולה והיפה, ולכן יצרנו כמה יציאות אל אזורים שונים של הגינה, וישיבה באזורים שונים בהתאם לשעות היום ועונות השנה. גם הקומה השנייה של הבית קשורה אל החצר, עם מרפסת מוארכת הפונה אל הגינה האחורית והפרדסים הגובלים עמה. אחת הבקשות הראשונות של בני הזוג הייתה מרפסת שניתן לצאת אליה גם מחדר השינה של ההורים וגם מחדר העבודה של האב.

הדר חסיד, סלון (14) (צילום: שירן כרמל)
יש גישה אל החצר הירוקה מכמה כיוונים בבית | צילום: שירן כרמל
הדר חסיד, סלון (13) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הדר חסיד, סלון (10) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הדר חסיד, סלון (18) (צילום: שירן כרמל)
עבודותיה של האם תלויות ברחבי הבית | צילום: שירן כרמל
הדר חסיד, סלון (12) (צילום: שירן כרמל)
רהיטים וחפצים שנאספו במשך השנים | צילום: שירן כרמל
הדר חסיד, סלון (11) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

מטבח בלי אי

דרך שביל אבני בזלת חולפים על פני המרפסת הקדמית ונכנסים אל הבית ממרכז החזית הצדית, כך שכל קומת הקרקע נפרשת לעיני הבאים. מימין נמצאים סלון ופינת אוכל, הנפתחים אל המרפסת והגינה האחורית רחבת הידיים דרך שלוש דלתות גדולות. משמאל המטבח, שבמרכזו שולחן אוכל לארוחות היומיום. "בעלת הבית ביקשה במפורש לא למקם אי במרכז, ואני בירכתי על ההחלטה ואהבתי את האינטימיות שבישיבה ליד שולחן בעל פרופורציות נכונות למשפחה", מספרת חסיד סופר. מן המטבח ניתן לצאת ישירות אל המרפסת הקדמית ולשתות את הקפה של הבוקר בשולחן הקטן הניצב שם.

את המטבח הכפרי בעל שלוש החזיתות תוחם מצד רביעי קיר שחובק בתוכו ארון טורקיז מקסים שעוצב במיוחד עבור הנישה, והיה אף הוא אחד מבקשותיה של בעלת הבית. מאחורי הקיר מסתתר למחצה חדר העבודה, כך ששולחן העבודה העמוס צבעים ומכחולים נשאר נחבא, אך הגישה אל החדר ישירה ומזמינה.

חלל זה רוצף במרצפות בטון המשמשות בדרך כלל כריצוף חוץ, והן מסייעות ליצירת ההפרדה בינו לבין שאר הבית. על צדו הצר של הקיר בין המטבח לחדר העבודה תלויה רפרודוקציה של האמן הקולומביאני בוטרו, שחסיד סופר מספרת את גלגולה המיוחד: "בעלי הבית נתקלו בה עוד בהיותם סטודנטים, בחופשה בקוסמוי שבתאילנד. הזוג נתקל בתמונה בחנות רפרודוקציות, התאהב בה, אולם השאיר אותה שם. כמה שנים אחר כך, במהלך טיול ארוך במזרח, הם חזרו אל אותה חנות בקוסמוי, רכשו את התמונה ונשאו אותה איתם במשך כל הטיול. בהמשכו הם קנו לה מסגרת באחד השווקים הגדולים של בייג'ין, סין, וכשחזרו לארץ אוחדו התמונה והמסגרת, שהתאימה להפליא לתמונה".

הדר חסיד, פינת אוכל (16) (צילום: שירן כרמל)
ארון הטורקיז תוכנן במיוחד לקיר המטבח | צילום: שירן כרמל
הדר חסיד, פינת אוכל (4) (צילום: שירן כרמל)
חדר העבודה של האם מרוצף באריחי חוץ וחצי פתוח אל החלל המשותף | צילום: שירן כרמל
הדר חסיד (17) (צילום: שירן כרמל)
רפרודוקציה של פרננדו בוטרו, שמאחוריה סיפור מיוחד | צילום: שירן כרמל
הדר חסיד, פינת אוכל (3) (צילום: שירן כרמל)
מטבח ללא אי, עם שולחן אוכל יומיומי קטן | צילום: שירן כרמל
הדר חסיד (5) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל

אוספים צבעוניים בכל החדרים

מול הכניסה נמצאות המדרגות, שתוכננו כך שהגרם המוביל אל המרתף מוסתר מאחורי קיר המשמש רקע הולם לספסל צהוב - רהיט שהושלך אל הרחוב, נאסף ע"י בעלת הבית בליל גשם, שופץ ונצבע בידיה.

בקומה השנייה ממוקמים בחזית הקדמית שני חדרי הילדים, חדרי הרחצה נמצאים בתווך ואילו אל החזית האחורית, עם המרפסת המקורה בגג הרעפים, פונים חדר ההורים וחדר העבודה של האב. כל חדרי הבית מלאים באוספים צבעוניים שאספו בני הזוג והילדים, ביצירותיה של האם המאיירת וברהיטים ישנים ששופצו וקיבלו חיים חדשים, והיצירתיות של בני המשפחה נראית לעין בכל פינה.

"החיבור המידי והמוצלח בין בעלת הבית לביני תרם רבות להנאה המשותפת שלנו מן הפרויקט, והקל עלי להגשים את מטרתי העיקרית בתכנון – ליצור בית המשקף היטב את אופיים וטעמם של הגרים בו, ומאפשר להם חיים נוחים ושמחים, גם בבית וגם בגינה", מסכמת חסיד סופר. 

טיפ: "בניית בית מאפשרת הגשמת חלומות, גם אם הם חלומות קטנים, ולכן, למרות שתהליך התכנון והבנייה כוללים בתוכם יצירת סדרי עדיפויות וויתורים, צריך להתעקש על הפרטים הקטנים ולא לפחד מ'מה יגידו'. כשבעלת הבית נתקלה בהתנגדות הסובבים לריצוף הבטון הלא-שגרתי בחדר העבודה, כמו גם במרפסות החיצוניות, היא הייתה זקוקה לדחיפת עידוד קטנה מצדי כדי ללכת עם הרצון שלה ולא לפחד, וכמובן שהיא לא הצטערה על ההחלטה".

הדר חסיד, שינה (20) (צילום: שירן כרמל)
חדר השינה של ההורים. גם ממנו מבט אל הירוק שבחוץ | צילום: שירן כרמל
הדר חסיד, שינה (21) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הדר חסיד, ילדים (24) (צילום: שירן כרמל)
שלל אוספים צבעוניים בכל רחבי הבית | צילום: שירן כרמל
הדר חסיד, ילדים (23) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הדר חסיד, רחצה, ג (19) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
_OBJ

תכנון ועיצוב פנים: אדריכלית הדר חסיד סופר

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק