LIVING
LIVING

"בני הזוג רצו לשבת במרפסת עם כוס יין ולחוות את האנרגיה המיוחדת של העיר"

אחרי שילדיהם גדלו החליטו בני הזוג לחזור לתל אביב. הם עזבו וילה גדולה בשרון, רכשו דירת 145 מ"ר בעיר ושיפצו אותה. את המרפסת הסגורה הם פתחו ואפילו הגדילו על חשבון הסלון, ועכשיו הם מגשימים את החלום

מערכת living | living | פורסם 20/01/21 12:32 
דירה בתל אביב, עיצוב יפעת מטוס - 3
המרפסת נפתחה והוגדלה על חשבון הסלון|צילום: איתי בנית

דירה בתל אביב, עיצוב יפעת מטוס - 8
המרפסת מחופה עץ|צילום: איתי בנית
 

בני הזוג התגוררו בעבר בתל אביב ועזבו את העיר לפרברים כשנולדו להם ילדים. הם המשיכו לעבוד בעיר, ולאחרונה, כשהילדים גדלו (הגדולה סטודנטית, האמצעית לקראת גיוס, והצעיר תלמיד בית ספר יסודי), החליטו לחזור לעיר ורכשו דירה ששטחה כ-145 מ"ר בבניין שנבנה לפני כ-30 שנה בצפון הישן של תל אביב, ופנו למעצבת יפעת מטוס. "הדיירים עזבו וילה גדולה בשרון בשביל להגשים חלום – לחזור לחיות במרכז תל אביב, וליהנות מגישה נוחה למקומות העבודה והפנאי. הם רצו לשבת במרפסת עם כוס יין ולחוות את האנרגיה המיוחדת של העיר", מספרת מטוס.

במהלך השיפוץ נהרסו כל הקירות בפנים הדירה, והחלל חולק מחדש. "קיבלנו חלל מאתגר, צר וארוך, עם חלונות שפונים בעיקר מערבה. חשוב היה לנצל כל טיפת אור ואוורור בכל חדר, לכן מיקמנו את החללים לאורך כל הפתחים", מסבירה המעצבת. הסלון, המטבח ופינת האוכל מוקמו בחזית הצפון מערבית, שפונה לרחוב. חדרי השינה מוקמו לאורך הדירה, לכיוון הבניין הסמוך. "את המרפסת שנסגרה לפני הרבה שנים החלטנו לפתוח מחדש, אבל המרפסת המקורית הייתה קטנה ולא פונקציונלית, לכן הוחלט להגדיל אותה על חשבון הסלון ולאפשר מקום ישיבה באוויר הפתוח", היא מוסיפה. כל הדירה הונמכה בגבס כדי למקם את מנורות התקרה בצורה מדויקת, והרצפה חופתה בפרקט בדוגמת פישבון. השיפוץ נמשך כארבעה חודשים.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

דירה בתל אביב, עיצוב יפעת מטוס - 11
מבט מהסלון אל הכניסה|צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב יפעת מטוס - 1
בסלון נבנתה ספרייה גדולה|צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב יפעת מטוס, ג - 2
צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב יפעת מטוס - 6
המרפסת הוגבהה מעט מהרצפה כדי להדגיש אותה|צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב יפעת מטוס - 4
צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב יפעת מטוס, ג - 5
צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב יפעת מטוס - 13
מטבח בצורת רי"ש בתוספת אי|צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב יפעת מטוס, ג - 15
צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב יפעת מטוס - 18
צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב יפעת מטוס, ג - 17
צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב יפעת מטוס - 10
בהמשך לארונות הנמוכים של המטבח נבנה ספסל עץ בצורת רי"ש לפינת האוכל|צילום: איתי בנית

מימין לדלת הכניסה נמצא החלל הציבורי, הכולל את הסלון והמרפסת, המטבח ופינת האוכל. לאורך קיר הסלון בנויה ספריית עץ שחורה שתוכננה במיוחד, ומולה ניצבות ספה עם ריפוד קטיפתי כחול וספה נוספת עם הדפס צהבהב. בצד ניצב פסנתר לבן. המרפסת שנפתחה מחדש חופתה כולה בעץ, והוגבהה מעט מהרצפה כדי להדגיש אותה. המרפסת מרוהטת בכיסאות בגוון ירקרק ובשולחן צהוב.

המטבח בנוי בצורת רי"ש עם ארונות עץ ומשטח שיש שחור הממשיך גם לקיר. בנוסף יש אי לבן עם כיריים ומקומות ישיבה. בהמשך לארונות הנמוכים של המטבח נבנה ספסל עץ בצורת רי"ש לפינת האוכל. לידו ניצב שולחן קטן ושלושה כיסאות. הספסל כולל גם מקום אחסון ומאפשר גמישות במספר מקומות הישיבה. "המעבר מווילה מרווחת לדירה לא גדולה אילץ את הדיירים להיפרד מהרבה חפצים, כמו רהיטי הסלון ופינת האוכל", אומרת מטוס. "הריהוט החדש תוכנן בקפידה ובהתאמה אישית ומדויקת, עם מחשבה על כל סנטימטר".

משמאל לדלת הכניסה נמצא המסדרון וממנו יוצאים חדרי השינה והרחצה. שירותי האורחים נמצאים בחלל קטן יחסית במסדרון, וכוללים אוורור המתחבר לפיר המבנה. הקירות מחופים באריחי קלקטה בהירים והרצפה באריחים משושים כהים. קיר אחד מחופה במראה מהרצפה עד התקרה כדי ליצור תחושה של חלל גדול יותר.

דירה בתל אביב, עיצוב יפעת מטוס - 9
צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב יפעת מטוס, ג - 16
צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב יפעת מטוס, ג - 27
שירותי האורחים|צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב יפעת מטוס, ג - 19
חדרה של אחת הבנות|צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב יפעת מטוס, ג - 20
המיטה ניצבת על במה מחופה פרקט|צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב יפעת מטוס, ג - 21
חדרה של הבת השנייה|צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב יפעת מטוס - 25
חדר ההורים|צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב יפעת מטוס, ג - 22
צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב יפעת מטוס, ג - 26
חדר הרחצה|צילום: איתי בנית
דירה בתל אביב, עיצוב יפעת מטוס, תוכנית
תוכנית הדירה|שרטוט: יפעת מטוס

בתחילת המסדרון נמצאים החדרים של הבנות הגדולות, ובעתיד אפשר יהיה לחבר אותם וליצור חדר אחד גדול. בחדר אחד המיטה נמצאת על מעין במה עם מגירות בנישה שנוצרה בעקבות עמוד בולט וחופתה בעץ.

יחידת ההורים נמצאת בקצה הבית וכדי להוסיף לתחושת הפרטיות בכניסה אליה נמצאים הארונות וחדר הרחצה. החלל מעוצב בלבן ומרוהט במיטת עץ ומצדיה שידות עץ ומנורות עץ היורדות מהתקרה.

 

עיצוב: יפעת מטוס – בתים עיצוב פנים

 

נגרות: עמוס לחמיש 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן