LIVING
LIVING

הגולן: הבית שודרג ב-13 אלף שקל

בעלי הבית במושב נוב התלבטו אילו חללים לשפץ, והחליטו להתמקד במבואה, הסלון והחצר. רהיטים קיימים שופצו והוצבו מחדש בחלל והתוצאה היא מראה חדש לחלוטין

ענת סימן-טוב | living | פורסם 01/06/20 08:00  | עודכן 02/06/20 10:48
בית בנוב, עיצוב מור עמדי
ספת הרי"ש הופרדה לשני חלקים|צילום: רוני עוז רייזנר

בית בנוב, עיצוב מור עמדי
בחצר נוספו עציצים רבים|צילום: רוני עוז רייזנר
 

בני הזוג – האישה עובדת סוציאלית ומדריכת הורים והגבר חקלאי ואיש תקשורת – מתגוררים עם ארבעת ילדיהם במושב נוב בדרום רמת הגולן, בבית ששטחו 200 מ"ר שתכננה לימור עובד. בני הזוג החליטו לשדרג את הבית ופנו למעצבת מור עמדי. "בעלת הבית התלבטה אילו חללים לשפץ, והצעתי שנתמקד בשדרוג החלל המרכזי – המבואה, הסלון והחצר", מספרת עמדי. "השתדלנו להשתמש כמה שיותר ברהיטים שהיו למשפחה – להעמיד אותם אחרת בחלל ולשפץ את אלו שהתיישנו. בתהליך אני מכוונת לצמצום צריכה, מחזור ושיפץ הקיים".

החלל המרכזי היה עמוס וכלל פריטים שלא השתלבו באופן הרמוני. "התחלנו בתהליך של בחירת הפריטים הקיימים. זה שלב קריטי ומשמעותי, לא פשוט להרבה אנשים", היא מספרת, "אני מאמינה שסדר חיצוני מביא לסדר פנימי, לשקט". במקביל היא חיפשה בבית פריטים נוספים שיתאימו לחלל. דיירי הבית לקחו חלק פעיל בתהליך. כך, למשל, הבת הצעירה (12) סייעה לשתול צמחים בעציצים ולצבוע את כלי החרס. עלות התהליך הייתה כ-13 אלף שקל, מספרת עמדי.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

בית בנוב, ג, עיצוב מור עמדי
בכניסה לבית נבנה ארון|צילום: רוני עוז רייזנר
בית בנוב, עיצוב מור עמדי
העמדת הספות מאפשרת ליהנות מהחצר|צילום: רוני עוז רייזנר
בית בנוב, ג, עיצוב מור עמדי
תוספת כריות צבעוניות|צילום: רוני עוז רייזנר
בית בנוב, ג, עיצוב מור עמדי
פריטי הנוי סודרו מחדש|צילום: רוני עוז רייזנר
בית בנוב, עיצוב מור עמדי
צילום: רוני עוז רייזנר
בית בנוב, עיצוב מור עמדי
צילום: רוני עוז רייזנר
בית בנוב, ג, עיצוב מור עמדי
על החלון נתלו וילונות כותנה|צילום: רוני עוז רייזנר

הכניסה: בכניסה לבית נבנה ארון גדול לאחסון מעילים, נעליים ותיקים כדי שלא יתפזרו ברחבי הבית. לארון נבחרו דלתות מחורצות כדי להוסיף עניין, והוא נצבע בצהוב לבקשתה של בעלת הבית. לכך נוספו ידיות שחורות דקות. המנורה הוחלפה במנורת תקרה עגולה ועל הרצפה נפרש שטיח עגול.

הסלון: ספת הרי"ש, שעמדה כשגבה לחצר הופרדה לשני חלקים, והם הוצבו זה מול זה. "כך נוצרת ישיבה המאפשרת שיח ולא מכוונת למסך, וגם הרווחנו את המראה הצבעוני והמשמח של החצר", מסבירה המעצבת. שולחן הסלון – שולחן אינדונזי מעץ מלא – חודש, ונוספה כורסה עם ריפוד בד כחול. בצד הוצבו כיסא ושולחן וינטג' שעמדו בחדר ההורים. על החלון נתלו וילונות מכותנה לבנה על מוט במבוק עבה, ומנורת הקיר הוחלפה במנורה מוזהבת עם אהיל זכוכית. פריטי הנוי על מדפי הנישה סודרו מחדש, ומתחת לטלוויזיה הוצבו סלסילות קש ובהם גיליונות של מגזין "נשיונל ג'יאוגרפיק". את הצבע מוסיפות כריות חדשות וצמחים שאינם דורשים טיפול רב.

בית בנוב, עיצוב מור עמדי
צילום: רוני עוז רייזנר

בית בנוב, ג, עיצוב מור עמדי
כיסא ושולחן וינטג' שעמדו בחדר ההורים|צילום: רוני עוז רייזנר
בית בנוב, עיצוב מור עמדי
הרהיטים לא מסתירים את האריחים המצוירים|צילום: רוני עוז רייזנר
בית בנוב, עיצוב מור עמדי
צילום: רוני עוז רייזנר
בית בנוב, ג, עיצוב מור עמדי, לפני שיפוץ
הכניסה לפני העיצוב|צילום: מור עמדי
בית בנוב, עיצוב מור עמדי, לפני שיפוץ
הסלון לפני העיצוב|צילום: רוני עוז רייזנר
בית בנוב, ג, עיצוב מור עמדי, לפני שיפוץ
החצר לפני העיצוב|צילום: מור עמדי
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

 החצר: פינת הישיבה סודרה במרכז החצר כך שהרהיטים לא יסתירו את האריחים המצוירים. ליד הקיר הוצבה כוננית מדפים שנבנתה מנדנדה שלא בשימוש ונצבעה בתכלת, ועליה עציצים. לידה עומד עציץ ובו בוגנוויליה שעתידה לטפס ולעטר החצר. על הקיר תלוי מדף בצורת שבלול, ששכב ללא שימוש בחדר העבודה, ונצבע בתכלת, וגם עליו עציצים. ליד פינת הישיבה נשען על הקיר סולם, שהיה בעבר חלק ממיטת קומתיים. 

 

עיצוב: מור עמדי הום סטיילינג

 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן