LIVING
LIVING

שחזרו את דירתם הניו יורקית בבית בשרון

בני המשפחה ביקשו להעתיק בבית דו משפחתי בשכונה משנות ה-70 את דירתם האהובה בקומה ה-20 במנהטן. הם לא נגעו בתשתיות וכמעט לא שינו את החלוקה הפנימית וזו התוצאה

מערכת living | living | פורסם 11/03/19 12:23 

בית בשרון, עיצוב נילי רונקין - 16
צילום: ליאור שניידר צילום אדריכלי

אחרי שנים רבות בניו יורק בני המשפחה – הורים ושלוש בנותיהם (שתיים בתיכון ואחת בבית ספר יסודי) – חזרו לארץ, לבית דו משפחתי בשכונה שהוקמה בשנות ה-70 בעיר בשרון. בבית שתי קומות, חצר קדמית קטנה וחצר אחורית. לפני כשש שנים הבית שופץ, אבל הוא לא התאים לצרכים ולטעם של המשפחה, ולכן הם פנו למעצבת הפנים נילי רונקין. "המשפחה ביקשה להעתיק בבית את דירתם האהובה בקומה ה-20 במנהטן אך לנטוע שורשים בארץ", מספרת רונקין. "הם הביאו עמם הרבה רהיטים מהעיר הגדולה וכן חפצי אמנות ונוי שאספו במשך השנים, והפריטים הדומיננטיים הכתיבו את התכנון ואת הסגנון העיצוב". בנוסף, הם ביקשו פרטיות לכל בני המשפחה, מרבצים שישמשו למפגש ולאירוח, מקומות אחסון רבים ופינת עבודה בקומת הכניסה, מכיוון שהאב מרבה לעבוד מהבית. התכנון נמשך כחודשיים והשיפוץ בפועל נמשך שלושה חודשים. 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

הבית נמצא בשורה של בתים צמודים, צרים וארוכים, עם שני כיווני אוויר בלבד. "החיסרון לכאורה הוא זה שמאפיין את הבית, ולכן הוחלט להבליטו ולתת פוקוס לאורך", אומרת המעצבת. במסגרת השיפוץ, הורחבה הקומה השנייה של הבית כך שנוסף חדר שינה וחדר השינה של ההורים. שטח הבית גדל מ-160 מ"ר ל-175 מ"ר. מכיוון שהבית שופץ לא מזמן, הוחלט לגעת כמה שפחות בתשתיות ולהשקיע את הכסף בהרחבת הקומה השנייה, שדרוג המטבח, יצירת מקומות אחסון רב ובחומרים. החלוקה הפנימית הבסיסית לא שונתה אך הוגדרו פונקציות חדשות לאזורים השונים בבית.

בית בשרון, עיצוב נילי רונקין - 8
הבית נצבע מבחוץ בטיח אפור-בטון |צילום: ליאור שניידר צילום אדריכלי
בית בשרון, עיצוב נילי רונקין - 9
החזית האלכסונית של הבית שונתה לחזית אחידה עם קווים ישרים|צילום: ליאור שניידר צילום אדריכלי

החזית האלכסונית של הבית שונתה לטובת חזית אחידה עם קווים ישרים. הבית נצבע מבחוץ בטיח אפור-בטון ונוספו לו בחזית תריסי עץ לבנים כדי ליצור "מראה רך אך עכשווי", אומרת המעצבת. רוב הבית חופה בפרקט עץ מלא, שהונח לאורך כדי להדגיש את אורכו של הבית. הארונות נצבעו בצבע הקירות כדי ליצור מראה מונכרומטי בסיסי ואליו נוספו צבעים באמצעות שטיחים, תמונות וכלים צבעוניים. חדרי הרחצה עוצבו בשחור לבן בהשראת דירות ניו יורקיות רבות. נעשה שימוש רב בברזל שחור, למשל בפרופילים ובמנורות, כדי להתאים לספריות הגדולות שנרכשו בחנות הניו יורקית Hardware Restoration, הידועה בסגנונה התעשייתי.

בית בשרון, עיצוב נילי רונקין - 23
המבואה|צילום: ליאור שניידר צילום אדריכלי
בית בשרון, ג, עיצוב נילי רונקין - 17
דלתות הנישות נבנו במיוחד|צילום: ליאור שניידר צילום אדריכלי
בית בשרון, ג, עיצוב נילי רונקין, הכניסה לפני שיפוץ
הכניסה לפני השיפוץ|צילום: נילי רונקין
בית בשרון, ג, עיצוב נילי רונקין, המדרגות לפני שיפוץ
גרם המדרגות לפני השיפוץ|צילום: נילי רונקין

קומת הכניסה: בקומת הכניסה נמצאים פינת האוכל, המטבח, הסלון, הממ"ד, שירותי האורחים ופינת העבודה. בכניסה לבית יש מבואה ארוכה כשמצד אחד נמצאות המדרגות המרחפות ומצד שני קיר המפריד בין המטבח לכניסה. מצד הכניסה יש בקיר נישות לאחסון ותצוגה. "השקענו מאמץ רב בנישות", מספרת רונקין. "אחרי חיפושים הגענו ל'אלקטרו כימי - גלוון חם קר ומכירת אלמנטים מברזל' שבפתח תקווה, ושם חתכו את הרשת שבחרנו והעבירו את המתכת החלדה מכוונת. מסגר חיבר את הרשתות למסגרות ברזל שחורות ויצר דלתות דקורטיביות לנישות". המדרגות וקירות הנישות חופו בשכבת מיקרוטופינג דמוי בטון.

בקיר המפריד בין המטבח לכניסה יש ארונות עד התקרה ומקרר. במטבח נוספו מקומות אחסון, הוחלפו החזיתות, האי נצבע והמשטח שלו הוחלף במשטח רחב יותר כדי להוסיף מקומות ישיבה. המטבח פתוח לפינת האוכל ולסלון, ומפינת האוכל יש יציאה לחצר האחורית. בחצר יש שטח מחופה בטון מוחלק ובו פינת ישיבה. בקצה הסלון יש פינת עבודה.

בית בשרון, עיצוב נילי רונקין - 14
המטבח|צילום: ליאור שניידר צילום אדריכלי
בית בשרון, עיצוב נילי רונקין - 13
משטח האי הוחלף במשטח רחב|צילום: ליאור שניידר צילום אדריכלי
בית בשרון, ג, עיצוב נילי רונקין, המטבח לפני שיפוץ - 2
המטבח לפני השיפוץ|צילום: נילי רונקין
בית בשרון, ג, עיצוב נילי רונקין, המטבח לפני שיפוץ - 1
המטבח לפני השיפוץ|צילום: נילי רונקין
בית בשרון, עיצוב נילי רונקין - 6
פינת אוכל ויציאה לחצר|צילום: ליאור שניידר צילום אדריכלי
בית בשרון, עיצוב נילי רונקין - 17
צילום: ליאור שניידר צילום אדריכלי
בית בשרון, ג, עיצוב נילי רונקין, חצר לפני שיפוץ
היציאה לחצר לפני השיפוץ|צילום: נילי רונקין
בית בשרון, עיצוב נילי רונקין - 15
הרצפה חופתה בפרקט שהונח לאורך|צילום: ליאור שניידר צילום אדריכלי
בית בשרון, עיצוב נילי רונקין - 12
צילום: ליאור שניידר צילום אדריכלי
בית בשרון, עיצוב נילי רונקין - 18
פינת עבודה|צילום: ליאור שניידר צילום אדריכלי
בית בשרון, ג, עיצוב נילי רונקין - 4
צילום: ליאור שניידר צילום אדריכלי
בית בשרון, ג, עיצוב נילי רונקין
צילום: ליאור שניידר צילום אדריכלי

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

קומה א': החדר הצר ששימש כחדר עבודה הוסב לחדר משפחה, ובנוסף יש בקומה שלושה חדרי שינה לבנות (אחד מהם במקום המרפסת האחורית), חדר רחצה ויחידת הורים. אחד הקירות בחדר המשפחה נצבע בצבע מגנטי שחור ואליו מוצמדות תמונות משפחתיות. מכיוון שאחד מחדרי השינה נמצא מעל גרם המדרגות, מיטה נבנתה נבנתה על במה ובה מקומות אחסון נוספים. חלק נוסף במרפסת נסגר ונוסף ליחידת ההורים. בנישה שנוצרה נבנה ארון. מחדר השינה של ההורים יש חדר ארונות המוביל לחדר רחצה. בחדר הרחצה הותקנו מקלחון מרווח וארון עם שני כיורים.

בית בשרון, עיצוב נילי רונקין - 7
פינת המשפחה|צילום: ליאור שניידר צילום אדריכלי
בית בשרון, ג, עיצוב נילי רונקין, חדר עבודה לפני שיפוץ
לפני השיפוץ פינת המשפחה הייתה חדר עבודה|צילום: נילי רונקין
בית בשרון, עיצוב נילי רונקין - 10
חדרה של אחת הבנות|צילום: ליאור שניידר צילום אדריכלי
בית בשרון, עיצוב נילי רונקין - 11
המיטה נבנתה על במה מעל גרם המדרגות|צילום: ליאור שניידר צילום אדריכלי
בית בשרון, עיצוב נילי רונקין - 1
חדרה של אחת הבנות|שרטוט: ליאור שניידר צילום אדריכלי
בית בשרון, עיצוב נילי רונקין - 22
צילום: ליאור שניידר צילום אדריכלי
בית בשרון, עיצוב נילי רונקין - 2
צילום: ליאור שניידר צילום אדריכלי
בית בשרון, עיצוב נילי רונקין - 21
חדר ההורים|צילום: ליאור שניידר צילום אדריכלי
בית בשרון, עיצוב נילי רונקין - 19
בין חדר השינה לחדר הרחצה ביחידת ההורים מפריד חדר ארונות|צילום: ליאור שניידר צילום אדריכלי
בית בשרון, ג, עיצוב נילי רונקין - 20
חדר הרחצה של ההורים|צילום: ליאור שניידר צילום אדריכלי
בית בשרון, ג, עיצוב נילי רונקין - 24
צילום: ליאור שניידר צילום אדריכלי
בית בשרון, עיצוב נילי רונקין - 1
שרטוט: ליאור שניידר צילום אדריכלי
בית בשרון, עיצוב נילי רונקין - 3
צילום: ליאור שניידר צילום אדריכלי
בית בשרון, ג, עיצוב נילי רונקין - 5
צילום: ליאור שניידר צילום אדריכלי
בית בשרון, ג, עיצוב נילי רונקין, תוכנית קומת קרקע
תוכניות קומת הקרקע|שרטוט: נילי רונקין
בית בשרון, ג, עיצוב נילי רונקין, תוכנית קומה א
תוכניות קומה א|שרטוט: נילי רונקין

עיצוב: נילי רונקין תכנון ועיצוב פנים

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן