LIVING
LIVING

רמת אביב: ביקשו בית מינימליסטי וקל לתפעול

בני הזוג רכשו דירה ישנה עם שתי קומות במבנה רכבת. הם השקיעו 370 אלף שקל בשיפוץ, והתוצאה מינימליסטית, נוחה ומלאת אור

מערכת living | living | פורסם 31/03/20 10:09 
דירה בתל אביב, עיצוב דפנה גרבינסקי - 5
מהכניסה רואים את המרפסת והנוף|צילום: שירן כרמל

דירה בתל אביב, עיצוב דפנה גרבינסקי - 8
דלת הכניסה והמטבח|צילום: שירן כרמל

בני הזוג, שניהם בשנות ה-30 לחייהם, הורים לשתי בנות (3 ותינוקת שנולדה במהלך השיפוץ), רכשו דירה ישנה במבנה רכבת ברמת אביב. הדירה, שבה שתי קומות (קומה תחתונה 50 מ"ר וקומה עליונה 60 מ"ר), הייתה מיושנת ומוזנחת, ובני הזוג פנו למעצבת דפנה גרבינסקי. הם ביקשו בית מינימליסטי וקל לתפעול, עם חדר רחצה נוסף. השיפוץ נמשך חודשיים וחצי ועלה 370 אלף שקל, כולל תכנון, בנייה, ריהוט ואבזור.

"במהלך השיפוץ הבנו שהרצפה/תקרה בין שתי הקומות לא מספיק עבה בשביל להוביל צינור 4 צול לחדר הרחצה ביחידת ההורים", מספרת גרבינסקי. "לכן הצינור עובר ברצפה ומתגלה באזור המטבח. הוא מוסתר בתעלות פח של מיזוג".  

דירה בתל אביב, עיצוב דפנה גרבינסקי - 10
צילום: שירן כרמל

דירה בתל אביב, ג, עיצוב דפנה גרבינסקי - 12
המטבח מחופה עץ ליבנה|צילום: שירן כרמל
דירה בתל אביב, ג, עיצוב דפנה גרבינסקי - 16
צילום: שירן כרמל
דירה בתל אביב, עיצוב דפנה גרבינסקי - 11
הקובייה השחורה מכילה את שירותי האורחים|צילום: שירן כרמל
דירה בתל אביב, ג, עיצוב דפנה גרבינסקי - 17
בפנים השירותים צבועים בצבע פודרה|צילום: שירן כרמל
דירה בתל אביב, עיצוב דפנה גרבינסקי - 13
שולחן אוכל עגול כדי לא לחסום את התנועה|צילום: שירן כרמל
דירה בתל אביב, ג, עיצוב דפנה גרבינסקי - 20
צילום: שירן כרמל
דירה בתל אביב, עיצוב דפנה גרבינסקי - 1
צילום: שירן כרמל
דירה בתל אביב, ג, עיצוב דפנה גרבינסקי - 19
צילום: שירן כרמל
דירה בתל אביב, ג, עיצוב דפנה גרבינסקי - 28
צילום: שירן כרמל
דירה בתל אביב, ג, עיצוב דפנה גרבינסקי - 18
צילום: שירן כרמל

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

מול דלת הכניסה נמצא הסלון ובקצהו קיר הזכוכית המוביל למרפסת ודרכו נשקפים עצים ונוף העיר. מימין לדלת נמצא המטבח העשוי עץ ליבנה. "זה חומר לא מקובל למטבחים, לפחות לא בארץ, ואני שמחה שהלכתי איתו עד הסוף", אומרת המעצבת. המטבח בנוי בשני קווים מקבילים – בקו אחד ארונות גבוהים, מקרר וכיור, והקו השני הוא אי ועליו כיריים עם שני מקומות ישיבה לצדו.

מימין לדלת הכניסה יש קובייה שחורה ובה שירותי האורחים. "בעלת הבית מעט חששה, אבל סמכה עליי, וכשהיא ראתה את זה קורה היא מאוד התלהבה", מספרת גרבינסקי. דלת השירותים עשוייה מתריס ישן ובפנים הקירות צבועים בצבע פודרה. בהמשך למטבח ניצב שולחן אוכל עגול ולבן וסביבו כיסאות שחורים. "בחרנו שולחן עגול כי הוא יכול לשמש יותר אנשים בלי לחסום את התנועה בבית", היא מספרת. בהמשך נמצא הסלון המרוהט בספה עם ריפוד בד אפור וכורסת ראטן.

המדרגות המרחפות היו בבית לפני השיפוץ, אבל היו צבועות בשחור. הצבע קולף והמעקה הוחלף במעקה רשת ממתכת לבנה. "בקומה העליונה החלטנו לא להגדיל את חדר הרחצה הכללי ולהשאיר את רוב הקירות האורכיים וכך חסכנו לא מעט כסף", מסבירה המעצבת. החדר עוצב בצבעים בהירים – קיר אחד חופה בליבנה וקיר אחר באריחי מלבן לבנים שהונחו לאורך. בחדרי השינה של הבנות נצבע השליש התחתון של הקירות כדי ליצור תחושה אינטימית.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

דירה בתל אביב, עיצוב דפנה גרבינסקי - 25
המרפסת|צילום: שירן כרמל

דירה בתל אביב, עיצוב דפנה גרבינסקי - 15
המדרגות המרחפות היו צבועות בשחור|צילום: שירן כרמל
דירה בתל אביב, ג, עיצוב דפנה גרבינסקי - 26
צילום: שירן כרמל
דירה בתל אביב, ג, עיצוב דפנה גרבינסקי - 21
צילום: שירן כרמל
דירה בתל אביב, ג, עיצוב דפנה גרבינסקי - 27
צילום: שירן כרמל
דירה בתל אביב, ג, עיצוב דפנה גרבינסקי - 31
צילום: שירן כרמל
דירה בתל אביב, ג, עיצוב דפנה גרבינסקי - 30
קיר מחופה ליבנה בחדר הרחצה|צילום: שירן כרמל
דירה בתל אביב, ג, עיצוב דפנה גרבינסקי - 29
האריחים המלבניים הונחו לאורך|צילום: שירן כרמל
דירה בתל אביב, ג, עיצוב דפנה גרבינסקי - 43
חדרה של הבת הקטנה|צילום: שירן כרמל
דירה בתל אביב, ג, עיצוב דפנה גרבינסקי - 42
צילום: שירן כרמל
דירה בתל אביב, עיצוב דפנה גרבינסקי - 40
קיר זכוכית מפריד בין חדר השינה לחדר הרחצה|צילום: שירן כרמל
דירה בתל אביב, עיצוב דפנה גרבינסקי - 37
המיטה הורחקה מהקיר באמצעות חצי קיר נוסף|צילום: שירן כרמל

"יחידת ההורים הייתה החדר המאתגר ביותר לטיפול, מכיוון שהיא צרה וארוכה", מספרת גרבינסקי. מול דלת החדר יש ארון לבן בעמוק 60 ס"מ, ומעל המיטה ולצדה יש ארונות ליבנה בעמוק 40 ס"מ. בין המיטה לקיר החדר נבנה קיר נוסף ונמוך המשמש כמדף במקום שידת לילה. מכיוון שבחדר הרחצה הצמוד אין חלון, הוא מופרד מחדר השינה בקיר זכוכית.

 

עיצוב דפנה גרבינסקי

קבלן מבצע: נוי שטרן פרויקטים

מוצרי סניטריה: הכח

 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן