פנטהאוז על קו 
החוף בתל אביב, 
120 מיליון שקל

עסקת הנדל"ן היקרה של 2014 עד כה היא גם העסקה היקרה ביותר שנעשתה אי פעם בישראל: איש העסקים היהודי־קנדי סילבן אדמס שילם 120 מיליון שקל תמורת דירת הפנטהאוז בפרויקט היוקרה הרברט סמואל 10 של חברת עופר השקעות על חוף הים בתל אביב.

הנכס שרכש אדמס הוא בעל שטח בנוי של כ־1,000 מ"ר ו־300 מ"ר מרפסות, והוא נמצא בקומות ה־20 וה־21 (מתוך 21) של פרויקט היוקרה. הסכום ששולם משקף אפוא שווי של כ־109 אלף שקל למ"ר (החישוב כולל שליש משטח המרפסת בשטח פנים הבית, כמקובל בדירות פנטהאוז).

אדמס, בן 55, מנהל את חברת הנדל"ן Iberville Developments, שהקים אביו מרסל אדמס. על פי מגזין "פורבס" אדמס הוא אחד האנשים העשירים בקנדה. החברה, שמרכזה במונטריאול, מחזיקה על פי המגזין בכ־100 נכסי נדל"ן מניב, בהם קניונים ובנייני משרדים.

אדריכל הפרויקט בהרברט סמואל הוא רני זיס, אדריכלית הפנים היא אורלי שרם, והחברה המבצעת היא אלקטרה בנייה. הפרויקט נמצא בשלבים אחרונים של בנייה, ואכלוסו אמור להתבצע עד סוף 2014.

פנטהאוז בהרברט סמואל 10
פנטהאוז בהרברט סמואל 10

עוד באתר לעיצוב הבית:

קומה במגדל ליד הים בתל אביב, 
81.46 מיליון שקל

דירה המתפרשת על כל הקומה ה־17 במגדל שיזם איש העסקים הנרי טייק על חוף ימה של תל אביב, נמכרה ב־81.46 מיליון שקל ונחשבת לעסקה היקרה ביותר בשנת 2013. שמו של הפרויקט הוא David Promenade Residences והוא ממוקם ברחוב הירקון 51, צפונית למגדל האופרה, בין הרחובות הרברט סמואל, הירדן והירקון, ומתנשא לגובה של 26 קומות. הדירה שנרכשה היא בשטח של 612 מ"ר והסכום ששולם עבורה הוא. במונחי שווי למ"ר, 133 אלף שקל למ"ר, מדובר בעסקה מרשימה יותר מזו שדורגה במקום הראשון. בנוסף, לא מדובר בדירת פנטהאוז, אלא בדירה בקומה אמצעית־גבוהה בפרויקט הנחשב לאחד היוקרתיים בארץ.

על פי נתוני רשות המסים, בדירה עשרה חדרים וארבעה מקומות חניה. הפרויקט נבנה בסמוך לטיילת תל אביב, על מגרש בשטח של 8 דונמים, שנמצא בבעלות משפחתו של טייק כ־40 שנה. הדירות במגדל המגורים נעות מ־100 מ"ר לדירות סטנדרטיות ועד 1,000 מ"ר לדירות דופלקס. לכל דירה תהיה מרפסת של כ־12 מ"ר הפונה לים.

הדמיה של מגדל דיוויד פרומנד
הדמיה של מגדל דיוויד פרומנד

פנטהאוז 
בלב העיר הלבנה, 
79.4 מיליון שקל

במרחק של כמה מאות מטרים מקו החוף של תל אביב, בלב מתחם "העיר הלבנה", נמצא מתחם לנוקס הממוקם בפינת הרחובות נחמני ואחד העם. שם רכש באוקטובר 2013 מייסד אמדוקס, אבי נאור, דירת פנטהאוז שמחירה, על פי הפרסומים, לא פחות מ־79.4 מיליון שקל.

שטח הדירה הוא 560 מ"ר, והיא ממוקמת בקומה הרביעית בפרויקט המוקם על מגרש בן 2 דונמים, ומשלב ארכיטקטורה מודרנית, עם בניין בית ציפורן המיועד לשימור. בית ציפורן, אשר תוכנן ב־1925 על ידי יוסף ברלין, היה במקור בן שלוש קומות, ועל פי התוכנית של אדריכל השימור, אמנון בר אור, תתווסף אליו קומה נוספת, והוא יכלול שש יחידות דיור. לצדו נבנים שני מבנים, האחד בן חמש קומות ותשע דירות, והשני בן שש קומות ותשע דירות. עם סיום הבנייה יכלול הפרויקט כ־5,500 מ"ר בנויים ו־24 דירות. הפרויקט תוכנן בשיתוף משרד האדריכלים הבינלאומי AW2 והאדריכל עדן בר.

פרויקט נחמני לנוקס (צילום: הדמיית מחשב לנוקס השקעות בעמ)
פרויקט נחמני לנוקס | צילום: הדמיית מחשב לנוקס השקעות בעמ

מיני פנטהאוז על קו החוף בתל אביב, 
48.28 מיליון שקל

הנציגה השנייה ברשימה מפרויקט הרברט סמואל 10 היא דירת מיני־פנטהאוז שרכש איש העסקים גבי תמן, תמורת 48.28 מיליון שקל. הדירה נמצאת בקומה ה־19 מתוך 21 הקומות של המגדל (השתיים העליונות, כזכור, נמכרו בשלמותן במסגרת העסקה המדורגת ראשונה), ומשתרעת על פני קומה שלמה של כ־450 מ"ר. הדירה נרכשה ברמת מעטפת. עוד כוללת הדירה מרפסת בשטח של כ־60 מ"ר בקומה ה־19 בבניין, קומה אחרונה לפני קומות הפנטהאוז. המחיר ששילם תמן בעבור הדירה משקף שווי של כ־103 אלף שקל למ"ר.

תמן, בן 81, אינו מתגורר בישראל, ומחזיק בתי מגורים במונטה קרלו, לונדון וז'נווה, שלוש ערים שבהן הוא שוהה רוב הזמן. בראיון שנערך עמו ב"גלובס", זמן קצר לאחר הרכישה, סיפר כי קנה את הדירה כמתנה לאשתו, לאחר שעברה תאונה קשה בישראל.

קומה במגדל 
מאייר ברוטשילד, 
43.5 מיליון שקל

מגדלי היוקרה התל אביביים אינם עוזבים אותנו גם במקום החמישי ברשימה, שבו מדורגת עסקה לרכישת דירה בשטח של כ־800 מ"ר בנוי, במגדל מאייר בשדרות רוטשילד בתל אביב. עבור הדירה, שמשתרעת על כל פני הקומה ה־31 מתוך 37 במגדל, שילם איש העסקים היהודי־קנדי מוטי מקסימוב 43.5 מיליון שקל. עוד כוללת הדירה 4 מרפסות בשטח של כ־12 מ"ר כל אחת. בסך הכל משקף המחיר ששולם שווי של כ־55 אלף שקל למ"ר.
בנוסף לדירה הזו רכש מקסימוב עוד 12 דירות במגדל בסכום כולל של כ־100 מיליון שקל. המגדל, הממוקם בשדרות רוטשילד פינת רחוב אלנבי, עוצב על ידי האדריכל ריצ'ארד מאייר. בבסיס המגדל ייבנה מרכז מסחרי, והוא יכלול גם ספא וחניון תת קרקעי בן שש קומות. יוזמת הפרויקט היא חברת ברגרואין רזידנטיאל, בשיתוף האחים צחי ועידו חג'ג'.

מגדל מאייר ברוטשילד (צילום: הדמיית מחשב - סטודיו 84)
מגדל מאייר ברוטשילד | צילום: הדמיית מחשב - סטודיו 84

דירה ליד העיר 
העתיקה בירושלים, 40.44 מיליון שקל

והנה סוף סוף עזבנו את תל אביב ושמנו פעמינו לבירה. האוליגרך הרוסי לאוניד נבזלין רכש דירת מגורים בפרויקט היוקרה וולדורף אסטוריה בירושלים. הדירה, אחת מכ־30 דירות יוקרה שנבנו בצמוד למלון הפאר שנפתח באחרונה, נמכרה תמורת כ־40 מיליון שקל. הפרויקט ממוקם ברחוב דוד המלך פינת רחוב אגרון, בשכונת ממילא, בסמוך לחומות העיר העתיקה. המחיר משקף שווי של כמעט 81 אלף שקל למ"ר.

שטח הנכס, המורכב משתי דירות שחוברו יחדיו, הוא כ־500 מ"ר. באופן מפתיע הדירה ממוקמת בקומה השנייה בפרויקט, המונה שמונה קומות. מלון וולדורף אסטוריה נבנה על חורבות מלון הפאר הערבי "פאלאס", שסגר את שעריו בשנות ה־30 של המאה ה־20, תוך שימור חזיתו. פרויקט המגורים נבנה בצמוד לו, על בית המכס ששכן במקום. יזמית הפרויקט היא משפחת רייכמן הקנדית, שרכשה את המגרש עם המבנים העתיקים בשנת 2006 בכ־20 מיליון דולר. האדריכלים הם דוד קרויאנקר, אשר הכין את תוכנית הבנייה, ויהודה פייגין.

דירה ליד מלון וולדורף אסטוריה (צילום: אמיל סלמן)
דירה ליד מלון וולדורף אסטוריה | צילום: אמיל סלמן

דירה במגדלי אקירוב, 35.44 מיליון שקל

כעת, חזרה לתל אביב, אל העסקה הראשונה ברשימה שנעשתה בנכס יד שנייה, להבדיל מהעסקות בפרויקטים החדשים שנסקרו עד כה. המדובר בדירה במגדלי צמרת, או בשמם המוכר יותר מגדלי אקירוב, הסמוכים לשדרות פנקס.

לפני כמעט שנה, על פי נתוני רשות המסים, נמכרה במגדלים דירת חמישה חדרים, בשטח של כ־400 מ"ר בקומה 32 מתוך 34, בלא פחות מ־35.44 מיליון שקל כ־88 אלף שקל למ"ר.

מגדלי אקירוב (צילום: מוטי מילרוד)
מגדלי אקירוב | צילום: מוטי מילרוד

בית פרטי 
בהרצליה פיתוח,
34 מיליון שקל

רק במקום השמיני ברשימה מגיעה הנציגות היחידה למעוז נכסי היוקרה הבלתי מעורער עד לא מזמן, הרצליה פיתוח. מדובר בעסקה למכירת בית פרטי ברחוב הנוריות בשכונה ב־34 מיליון שקל. על פי נתוני רשות המסים, הנכס הוא וילה דו־מפלסית, בשטח בנוי של כ־700 מ"ר שנבנתה בשנת 2009.

רחוב הנוריות לא נחשב לאחד הרחובות היוקרתיים של הרצליה פיתוח. הוא ממוקם בדרום השכונה, מרוחק יחסית מהים, וקרוב למדי לאזור התעשייה של העיר. מלבד עסקה זו, שתי עסקות בלבד חצו את רף 20 מיליון השקלים בשנה החולפת. "השוק בהרצליה פיתוח היה חלש למדי בשנה האחרונה", מודה המתווך אורי טל הפועל בשכונה. "תושבי החוץ כיום מתעניינים כמעט אך ורק בדירות במגדלים, שאינם דורשים השקעה בתחזוקה כמו בית פרטי".

הנוריות 24 הרצליה (צילום: תומר אפלבאום)
הנוריות 24 הרצליה | צילום: תומר אפלבאום

פנטהאוז עם 
נוף לכיפת הסלע, 
30.68 מיליון שקל

בעסקה למכירת דירת פנטהאוז בפרויקט בוטיק ברחוב אלישע בירושלים, שילמו הרוכשים, תושבי חוץ מארצות הברית, סכום של 30.68 מיליון שקל. הדירה כוללת שבעה חדרים, ושטחה 368 מ"ר (כ־83 אלף שקל למ"ר). אף ששנת הבנייה של הפרויקט היא 2008, את הנכס הספציפי הזה נמנעו יזמי הפרויקט מלמכור וחיכו כמה שנים עד שהגיע "המחיר המתאים".

לדברי עליזה פרידלנדר, זכיינית ומתווכת סניף רימקס חזון בירושלים, "מדובר באזור מתחרד, שרבים מתושביו דתיים בעלי אמצעים מאמריקה". פרידלנדר אומרת שאחד מיתרונות הפרויקט הוא הקרבה לחומות העיר העתיקה, והנוף הנשקף, הכולל את העיר העתיקה, הר הבית וכיפת הסלע.

אלישע 4 ירושלים (צילום: אמיל סלמן)
אלישע 4 ירושלים | צילום: אמיל סלמן

חצי קומה במגדל מאייר, 28 מיליון שקל

את רשימת עשר העסקות היקרות השנה חותמת עסקה נוספת שנעשתה במגדל מאייר בשדרות רוטשילד בתל אביב, במאי 2013, במסגרתה נמכרה דירה המשתרעת על פני מחצית מקומה 37 – הקומה הגבוהה במגדל, עבור 28 מיליון שקל. שטח הנכס הוא 495 מ"ר, כך ששווי מ"ר במסגרת העסקה הוא 56.5 אלף שקל. הרוכש, על פי גורמים הקרובים לעסקה, הוא איש עסקים ישראלי מתחום ההיי טק.

מגדל מאייר (צילום: הדמיית מחשב - סטודיו 84)
מגדל מאייר | צילום: הדמיית מחשב - סטודיו 84

התקופה שנסקרה בכתבה היא ממאי 2013 
ועד אפריל 2014

 הכתבה פורסמה במקור ב-TheMarker 

כתבות נוספות מהאתר:
דירת ארבעה חדרים חדשה בתל אביב ב-1.4 מיליון שקלים? יש דבר כזה
הדקה ה-90 נגד מזנוני המזון בנתב"ג