LIVING
LIVING

"מיד זיהיתי את הפוטנציאל של הבית ודמיינתי איך הוא ייראה בסיום"

בעזרת המעצבת שראתה את הפוטנציאל החליטו בני הזוג לקנות את הבית הישן בשכונת הדר יוסף בתל אביב. הם עשו בבית שיפוץ יסודי, שימרו את הפתחים המעוגלים הייחודיים, סידרו את הגינה וכמעט לא קנו רהיטים חדשים. אהבנו

קרן גולדשטיין, LIVING | LIVING | פורסם 10/01/22 14:30 
בית בהדר יוסף, עיצוב עינת ארליך,
הוחלט לשמור על המבנה המקושת של הפתחים המוסיף למראה הייחודי|צילום: איתי בנית

בית בהדר יוסף, עיצוב עינת ארליך,
המטבח נמצא באזור נפרד|צילום: איתי בנית

בני הזוג, הורים לבת ובן, פנו למעצבת הפנים עינת ארליך כבר כשחיפשו בית לרכישה. הבית השלישי שראו היה בשכונת הדר יוסף בל אביב, לא רחוק מפארק הירקון. הבית, ששטחו כ-200 מ"ר, כולל ארבע קומות הוא חלק משלישיית בתים צמודים ונבנה לפני כ-40 שנה. "הבית היה מאוד ישן, עם שטיחים מקיר לקיר בגרם המדרגות ובחלל הציבורי, והיו בו המון ליקויים בתכנון החלל והחשמל, אבל מיד זיהיתי את הפוטנציאל - בית פרטי באזור מרכזי, עם חלונות מעוגלים ומואר, וגינה לילדים. כבר דמיינתי איך הוא ייראה בסיום", מספרת ארליך. לאחר שהבית נבדק על ידי מהנדס, שהתרשם שהיסודות תקינים ולא נראו תזוזות, החליטו בני הזוג לרכוש אותו ולשפץ בעזרת ארליך.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

הבית עבר שיפוץ מסיבי, ולמעט המעטפת והעמודים הכל פורק ותוכנן מחדש, כולל מערכת החשמל והאינסטלציה. בפתחים הוחלף האלומיניום אבל הוחלט לשמור על המבנה המקושת המוסיף למראה הייחודי. "חלל המדרגות אלכסוני וכשהורדנו את השטיח הבנו שהמדרגות לא תקניות, כל מדרגה הייתה בנויה בגובה אחר ובעומק אחר. במהלך השיפוץ המדרגות טופלו ושודרגו", מספרת ארליך. "בעיה נוספת הייתה חדרי הילדים הקטנים. החלטנו להוריד את הקיר ביניהם ובמקומו תכננתי ארון דו צדדי, בעומקים שונים".

חללי הפנים תוכננו מחדש כך שקומת הכניסה כוללת מבואה, סלון, מטבח, פינת אוכל ושירותי אורחים, ויש ממנה יציאה לשתי גינות - קדמית ואחורית. בקומה הראשונה יש שני חדרי ילדים, חדר רחצה ויחידת הורים הכוללת חדר ארונות, חדר רחצה ומרפסת. בקומה העליונה יש חדר כביסה ויציאה למרפסת גג מרווחת, ובמרתף פינת עבודה, צפייה ומשחקים.

"בני הזוג מאוד אוהבים גוני עץ, ורצו שכל פריטי הנגרות יהיו בצבע עץ טבעי. אני חשבתי שכדאי לבחור בקפידה את כמות העץ, כדי לא ליצור מראה עמוס וכבד", מסבירה ארליך. "לשמחתי הם הסכימו וכל הארונות הגבוהים, פרט למטבח, לבנים, בגוון זהה לצבע הקירות". את רוב הרהיטים העבירו בני הזוג מביתם הקודם. "הם רכשו ריהוט על זמני והוא תואם בצורה מדויקת גם לבית הנוכחי", היא אומרת. השיפוץ נמשך כשנה.

 

בית בהדר יוסף, עיצוב עינת ארליך,
רחבת הכניסה לבית והמדרגות המובילות לדלת הכניסה מכוסים בדק איפאה|צילום: איתי בנית
בית בהדר יוסף, עיצוב עינת ארליך,
הכניסה לבית|צילום: איתי בנית
בית בהדר יוסף, עיצוב עינת ארליך,
יחידת אחסון דו צדדית בין המבואה לפינת האוכל|צילום: איתי בנית
בית בהדר יוסף, עיצוב עינת ארליך,
צילום: איתי בנית
בית בהדר יוסף, עיצוב עינת ארליך, ג, צילום איתי בנית
מדפים בצורת רי"ש המקיפים עמוד קונסטרוקטיבי|צילום: איתי בנית
בית בהדר יוסף, עיצוב עינת ארליך,
כבר מהמבואה נראה חלק מהמטבח ומדלפק הישיבה|צילום: איתי בנית
בית בהדר יוסף, עיצוב עינת ארליך, ג, צילום איתי בנית
חזיתות המטבח עשויות מפורניר אגוז|צילום: איתי בנית
בית בהדר יוסף, עיצוב עינת ארליך,
צילום: איתי בנית
בית בהדר יוסף, עיצוב עינת ארליך,
צילום: איתי בנית
בית בהדר יוסף, עיצוב עינת ארליך, ג, צילום איתי בנית
שידה מבית סבתא הוסבה לארון כיור|צילום: איתי בנית
בית בהדר יוסף, עיצוב עינת ארליך,
הגינה האחרוית|צילום: איתי בנית

רחבת הכניסה לבית והמדרגות המובילות לדלת הכניסה מכוסים בדק איפאה ומסביב יש צמחים רבים. דלת הכניסה מובילה למבואה המרוצפת, כמו כל החלל הציבורי, באריחים בגודל 120X120 ס"מ בגון בטון אפור חם. משמאל לדלת הכניסה נמצאים שירותי האורחים שבהם שידה מבית סבתא שהוסבה על ידי "יניב פשפשים" לארון כיור ומעליה מנורת קיר שנצבעה בגון שוקולד. מימין לדלת הכניסה יש ארון לבן עם ידיות אינטגרליות שצדו השני פונה לפינת האוכל. בפינת האוכל כוללת יחידת האחסון גם מדפים בצורת רי"ש המקיפים עמוד קונסטרוקטיבי. על המדפים סודרו פריטי נוי לבנים ובהירים ליצירת מראה הרמוני. מעל שולחן האוכל הותקן פס לד עם תאורה. מפינת האוכל יש יציאה לגינה הקדמת ובה שולחן אוכל גדול.

כבר מהמבואה נראה חלק מהמטבח ומדלפק הישיבה. לבקשת בני הזוג המטבח נבנה באזור נפרד ולא פתוח לחלוטין לסלון. הוא בנוי בשני פסים מקבילים עם חזיתות מפורניר אגוז (כולל חיפוי דלת המקרר). חיפוי הקיר, משטחי העבודה ומשטח הדלפק עשויים מ-silestone. מעל הדלפק הותקנו שתי מנורות מתכת שחורות. פנים המנורות, שהיה זהוב, נצבע בקרם כדי להתאים לעיצוב. דלת זכוכית מובילה מהמטבח לגינה האחורית. "בפרויקט הזה למדתי כמה חשוב להביא איש גינון כבר בשלב התכנון. הפתרונות שהציע איתי קינן היו מצוינים והרעיונות שלו חסכו לנו הרבה כסף", מספרת ארליך. החצר האחורית הייתה מחולקת לשלושה מפלסים, וקינן הציע ליישר אותם על ידי דק. כך לא היה צורך בעבודת יישור, והחצר האחורית נמצאת באותו המפלס עם הבית.

ליד המטבח נמצא הסלון, המרוהט ברהיטים שהועברו מדירתם הקודמת של בני הזוג, כולל ספה והדום מרופדים באפור, שתי כורסאות מדגם Wassily האיקוני, מזנון, שידה גדולה ומיוחדת ושטיח עתיק.

 

בית בהדר יוסף, עיצוב עינת ארליך, ג, צילום איתי בנית
חדרו של הבן|צילום: איתי בנית
בית בהדר יוסף, עיצוב עינת ארליך,
חדרה של הבת|צילום: איתי בנית
בית בהדר יוסף, עיצוב עינת ארליך, ג, צילום איתי בנית
חדר הרחצה|צילום: איתי בנית
בית בהדר יוסף, עיצוב עינת ארליך,
חדר השינה של ההורים|צילום: איתי בנית
בית בהדר יוסף, עיצוב עינת ארליך, ג, צילום איתי בנית
צילום: איתי בנית
בית בהדר יוסף, עיצוב עינת ארליך,
ארונות קיר לבנים|צילום: איתי בנית
בית בהדר יוסף, עיצוב עינת ארליך, ג, צילום איתי בנית
חדר הרחצה של ההורים|צילום: איתי בנית
בית בהדר יוסף, עיצוב עינת ארליך, ג, צילום איתי בנית
צילום: איתי בנית

גרם המדרגות שתוקן חופה בפרקט למינציה – וכך גם הקומה הראשונה - והותקן בו מעקה דק ולבן. כדי לא לבזבז שטח בחדרי הילדים הקטנים הותקן ביניהם ארון דו צדדי בצבע זהה לצבע הקיר. בחדר הילד יש מיטת יחיד ושולחן, ובחדר הילדה מיטה ברוחב 120 ס"מ, הנפתחת למיטת חבר, שולחן ומדפים המקיפים עמוד קונסטרוקטיבי. חדר הרחצה מחופה באריחים דמויי בטון והותקן בו ארון כיור במראה וינטג'. במסדרון נבנו ארונות לאחסון מצעים ומגבות.

יחידת ההורים כוללת חדר ארונות במראה נקי ובו ארונות בהירים עם ידיות אינטגרליות. בחדר הרחצה הצמוד יש מקלחון מרווח וארון כיור – גם כאן במראה וינטג' – עם שני כיורים. בקומה העליונה יש חדר כביסה בו ארונות לסלי כביסה, משטח קיפול ומתלה לבגדים מגוהצים. בקומה זו ישנה גם יציאה לגג.

במרתף יש פינת עבודה, אזורי משחק ופינת צפייה ובה מסך גדול וספה עם שזלונג. למרתף נוסף חדר רחצה מחופה באריחים דמויי בטון בגודל 60X120 ס"מ, עם אביזרי פרזול וידיות בשחור.

 

עיצוב: עינת ארליך

 

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הירשמו לניוזלטר של living

בית בהדר יוסף, עיצוב עינת ארליך, תוכנית קומת הכניסה לפני השיפוץ,
תוכנית קומת הכניסה לפני השיפוץ|צילום: שרטוט עינת ארליך

בית בהדר יוסף, עיצוב עינת ארליך, תוכנית קומת הכניסה אחרי השיפוץ,
תוכנית קומת הכניסה אחרי השיפוץ|צילום: שרטוט עינת ארליך
בית בהדר יוסף, עיצוב עינת ארליך, תוכנית הקומה העליונה לפני השיפוץ,
תוכנית הקומה העליונה לפני השיפוץ|צילום: שרטוט עינת ארליך
בית בהדר יוסף, עיצוב עינת ארליך, תוכנית הקומה העליונה אחרי השיפוץ,
תוכנית הקומה העליונה אחרי השיפוץ|צילום: שרטוט עינת ארליך
בית בהדר יוסף, עיצוב עינת ארליך, ג. לפני שיפוץ
הסלון לפני השיפוץ|צילום: עינת ארליך
בית בהדר יוסף, עיצוב עינת ארליך, ג. לפני שיפוץ
המטבח לפני השיפוץ|צילום: עינת ארליך
_OBJ_OBJ 

רשימת מכולת

נגרות (לא כולל המטבח) - גיא גולד

תאורה - כלי אור

שידות לילה בחדר ההורים, בהזמנה אישית – 1,600 שקל ליחידה, יניב פשפשים, שוק הפשפשים יפו

מראה בחדר הארונות של ההורים – 1,500 שקל, חן זלקינד

מנורות בפינת האוכל – 820 שקל ליחידה, כלי אור, רמת השרון

כוסות וינטג' על הדלפק במטבח – 20 שקל לכוס, מהדורה מוגבלת, תל אביב 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן