LIVING
LIVING

בלי להחתים דרכון: בתי הנופש היפים של הישראלים

תושבי ערים שרוצים לבלות בקרבת הטבע, אנשים שגרים בכפר אבל מעדיפים את סוף השבוע שלהם באווירה אורבנית או משפחות שמצאו להם מקום מפלט למפגשים משותפים. מהגליל ועד עוטף עזה - הצצנו לבתי הנופש של 11 משפחות בישראל

שהרון היבש | living | פורסם 17/12/20 15:00  | עודכן 19/12/20 16:08
בתי נופש, אדריכלית רוני אלרואי - 5
תכנון ועיצוב: רוני אלרואי אדריכלים |צילום: עודד סמדר

יש אנשים שהחופשה האידיאלית בשבילם היא במקום חדש לגמרי, ויש אנשים שחולמים על בית נופש - כתובת קבועה נוספת שמאפשרת לבלות מתי שרוצים וכמה שרוצים במקום אחר - אבל שלנו. עם הרהיטים שאנחנו בחרנו, הסירים והמחבתות המוכרים וכל הציוד הפרטי שמחכה שם רק בשבילנו. כשהקורונה באה, שינתה סדרי חיים והפכה את האפשרות המובנת מאליה לצאת לחופשה למשאת נפש כמעט בלתי מושגת, בעלי בתי הנופש המקומיים נראו כמו מי שזכו בפרס הגדול בלוטו.

אז איך נראים בתי הנופש בארץ? אדריכלים ומעצבי פנים הציגו בפנינו 11 דוגמאות של בתים שתכננו ועיצבו למטרות נופש בכל רחבי הארץ, ממושב בדרום, דרך דירות בתל אביב וחיפה, ועד הגליל. כן, זה מעורר קנאה. 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

צפון השרון: בית על צלע הר

בימי שגרה מתגוררים בעלי הבית במרכז הארץ, וכשהמשפחה המורחבת מתכנסת הם נפגשים בבית שבנו בצפון השרון, על צלע הר. מעטפת המבנה עשויה בטון חשוף שנוצק לקורות במנח אנכי, שחוזר באלמנטים נוספים בבית – החלונות בחזית, כבלים מפלדה המשמשים כמעקה ואלמנטים תומכים במרפסת. "האלמנט האנכי מתנהג כמו ברקוד, יש לו מקצבים צפופים עד שהם נפתחים למול הנוף", אומר אדריכל עדי סמט ממשרד סמט אדריכלים. "התכנון מתאפיין בדו שיח בין גולמי לנקי. המעטפת מבטון אבל הרצפה בחוץ מחופה באבנים מקומיות שצורתן אמורפית, המטבח שחור ואלגנטי והוצמדה לו פלטה לא מעובדת מגוש עץ מסיבי שמשמשת כאזור ישיבה. כך גם שביל הגישה שמוביל לבית ויוצר טיול פתלתל התחום במעקה פיסולי מפלדה חלודה".

>> המתכונים שעשו לנו את 2020, היעדים שנטוס אליהם אחרי החיסון וטקס פרסי הקורונה. mako מסכם שנה <<

 

התכנון הושפע מייעודו של המבנה לבית לנופש. "הקפדנו לבחור חומרים פרקטיים ומתכלים שלא יאלצו את הדיירים לעסוק בתחזוקה כשהם מגיעים לבית. על אבני הריצוף בחוץ לא בולטים עלים שנושרים, המעקה החלוד והחומרים בפנים סלחניים לחיים שמתקיימים משבוע לשבוע", אומר סמט.

פינת האוכל צנועה יחסית, ומרוחקת מהנוף כי הארוחות, גם כשמארחים, מתקיימות בחוץ. חדר השינה העיקרי ממוקם במפלס הכניסה כדי שבעליו לא יצטרכו לעלות לקומה העליונה. הוא צופה אל החצר והלאה, לנוף הפראי הניבט ממנה ומנותק מהבית באמצעות מסדרון זכוכית שעטוף בצמחייה עבותה.

בתי נופש, בית על צלע הר סמט אדריכלים - 3
תכנון ועיצוב: סמט אדריכלים|צילום: עודד סמדר
בתי נופש, בית על צלע הר סמט אדריכלים - 2
תכנון ועיצוב: סמט אדריכלים|צילום: עודד סמדר
בתי נופש, בית על צלע הר סמט אדריכלים - 1
תכנון ועיצוב: סמט אדריכלים|צילום: עודד סמדר
בתי נופש, בית על צלע הר סמט אדריכלים - 6
תכנון ועיצוב: סמט אדריכלים|צילום: עודד סמדר

 

חיפה: "סטארט אפ למתבגרים"

בעלי הבית, החיים באזור כפרי במרכז הארץ, רכשו דירת קבלן בחיפה כדי שיוכלו ליהנות מבילוי עירוני בסופי שבוע. ממעצבת הפנים אלה מורגן ביקשו שהדירה תעוצב כ"סטארט אפ למתבגרים" ושתהיה צבעונית ומפנקת.

מורגן שברה את הקיר המפריד בין חדר העבודה לחלל הציבורי ותכננה במקומו סגירה אוורירית מאלומיניום וזכוכית שתורמת לתחושת המרחב בדירה. היא שילבה בדירה כתמי צבע באמצעות עבודות הנגרות – ארונות מטבח בכחול, חיפוי קיר אדום, שולחנות קפה בשלל צבעים בסלון ומחיצה שמשמשת כקיר טלוויזיה. אלמנט מפתיע שבולט בחלל, ולא רק בשל צבעו האדום, הוא ארון ובו תא מבודד עם מרבץ מרופד לישיבה.

הצבע שולט גם בחדרי השינה של הילדים, אם כי הגוונים שם שקטים יותר. חדר השינה של ההורים רגוע ושולטים בו, לבקשתם, צבעי שחור ולבן. "בדירה הזאת יצאנו לגמרי מהקופסה, המרבץ הוא דוגמה לתכנון שמשולבים בו הנדסת אנוש ויצירתיות ושחייב התגייסות של בעלי מקצוע מתחומים שונים", מציינת מורגן. "בדרך כלל לקוחות מעדיפים להשתמש בחומרים עמידים וחזקים עבור בתי נופש. במקרה הזה בעלי הבית התעקשו על חומרים איכותיים ועל תכנון ייחודי. כל פריטי העץ נצבעו בצבע בתנור, שהוא רגיש יותר, ושולבו בהם בדי ריפוד ותאורה". 

בתי נופש, אלה מורגן עיצוב פנים - 64
עיצוב פנים: אלה מורגן |צילום: שירן כרמל
בתי נופש, אלה מורגן עיצוב פנים - 67
עיצוב פנים: אלה מורגן |צילום: שירן כרמל
בתי נופש, אלה מורגן עיצוב פנים - 51
עיצוב פנים: אלה מורגן |צילום: שירן כרמל
בתי נופש, אלה מורגן עיצוב פנים - 101
עיצוב פנים: אלה מורגן |צילום: שירן כרמל
בתי נופש, אלה מורגן עיצוב פנים - 33
עיצוב פנים: אלה מורגן |צילום: שירן כרמל

 

יפו: רכשו דירה להשקעה והתאהבו בה 

בעלי הבית רכשו את הדירה כהשקעה. לאורך תהליך התכנון והעיצוב, שכלל בחירת חומרים וביקורים בשטח שבמהלכם נחשפו לשקיעות עוצרות נשימה, הלכה וגברה אהבתם למקום. לבסוף נמלכו בדעתם והחליטו להשאיר את הדירה ברשותם ולבלות בה בסופי השבוע.

המעצבת ענת סודרי ביטלה את החלוקה המקורית של הדירה לשלושה חדרים ותכננה אותה מחדש כדירת סטודיו, שבה אפשר לראות מכל פינה את הנוף. החומרים ופריטי הריהוט נבחרו במטרה ליצור תחושה של מלון בוטיק - רצפת פרקט, צבעי אפור וכחול בהשראת הרקיע והים הניבטים מהחלונות, פריטי טקסטיל עשירים ומנורות ופריטי אמנות ייחודיים. היום בעלי הבית וילדיהם הבוגרים מגיעים לדירה הרבה יותר מהמתוכנן ונהנים לבלות בה בכל רגע שניתן.

"תכנון הדירה מוקפד ונותן מענה למגורים ולאירוח, אולם בניגוד לדירה רגילה, חדר השינה פתוח לסלון. במחיצת הזכוכית המפרידה ביניהם שולבה זכוכית חסומה שמספקת את הפרטיות הנדרשת. מכיוון שמדובר בדירת סטודיו, פינת האוכל והמטבח קטנים מהמקובל בבתים. החלל מפנק ונועז כפי שמצופה מדירת נופש", אומרת סודרי. 

ענת סודרי דירה ביפו - 4
עיצוב פנים: ענת סודרי |צילום: הילה עידו
ענת סודרי דירה ביפו - 7
עיצוב פנים: ענת סודרי |צילום: הילה עידו
ענת סודרי דירה ביפו - 10
עיצוב פנים: ענת סודרי |צילום: הילה עידו

 

תל אביב: דירת 43 מ"ר עם מרפסת של 55 מ"ר

בעל הדירה מחלק את חייו בין בריטניה, תאילנד וישראל, שבה מתגוררים בני משפחתו. הוא חובב עיצוב, שמש ואירוח, וכשהחליט להשקיע בפינה משלו בארץ רכש דירת גג בתל אביב, לא רחוק מהים. הוא ביקש מאדריכלית אורלי פלדמן ממשרד "אפ אדריכלות ועיצוב" לתכנן את הדירה כך שתתאים לצרכיו ולטעמו, ובנוסף שתהיה מזמינה ומושכת לשוכרים לטווח קצר.

"שטח הדירה 43 מ"ר בלבד, ולבעל הבית היה חשוב שלמרות זאת תהיה בה תחושה של מרחב וגודל", מספרת פלדמן. "פנים הדירה מתוכנן כלפי הנוף – כששוהים במטבח, בסלון או בחדר השינה המבט פונה החוצה למרפסת הגדולה (55 מ"ר) שמקיפה את הדירה. תכננתי אותה כחלק בלתי נפרד מהחלל והיא כוללת פינת אוכל ופינת ישיבה".

מכיוון שמדובר בדירת נופש, היא מסבירה, "הקפדנו ליצור מקומות אחסון ואפשרות לארח נופשים נוספים בדירה. בחדר השינה, לדוגמה, גב המיטה הוא ארון המחביא בתוכו מדף נפתח לאחסון מזוודות עומדות. הארון מקיף נישה שקועה שנצבעה בגוון כהה על מנת ליצור אשליה של עומק לחדר כולו".  

פלדמן תכננה ריהוט קבוע המפריד בין החללים. בין חדר השינה לחלק הציבורי מפריד ארון שבולט בחלקו לתוך הסלון ובחלקו אל חדר השינה. הארון משמש את שני החדרים (אם אורחים ישנים בסלון) וכולל דלת כניסה דו כנפית לחדר. "פריטי ריהוט שנראים המשכיים יוצרים אשליה של גודל", אומרת פלדמן. "דלפק האכילה במטבח הופך גב לספה בסלון וכולל מקומות אחסון. הוא ממשיך דרך החלון אל תוך המרפסת, ובה הוא מסתיר מכונת כביסה, מייבש וארון שירות. כדי שהוא יתאים מבחינה פרקטית לתנאי החוץ, חופו הדלתות לכל אורכו בפורצלן מדוקק. בצד השני של המרפסת נבנתה פינת ישיבה וחופתה בדק, היא חודרת לתוך חדר השינה כספסל, יוצרת המשכיות וחיבור ותורמת לתחושת גודל החלל הפנימי".

הדירה מעוצבת בצבעים עליזים ועזים יחסית – תכלת לארון הבגדים, צהוב ומעט כתום לריהוט חדר הרחצה, סגול לילך בהיר למטבח. "הצבעים גם נועדו ליצור אנרגיה קלילה ושמחה, שמתאימה לנופש", אומרת פלדמן. 

בתי נופש, על גג בתא אדר אורלי פלדמן - 3
תכנון ועיצוב: אדריכלית אורלי פלדמן|צילום: גדעון לוין
בתי נופש, על גג בתא אדר אורלי פלדמן - 2
תכנון ועיצוב: אדריכלית אורלי פלדמן|צילום: גדעון לוין
בתי נופש, דירת נופש על גג בתא_אדר אורלי פלדמן - 4
תכנון ועיצוב: אדריכלית אורלי פלדמן|צילום: גדעון לוין
בתי נופש, על גג בתא אדר אורלי פלדמן - 12
תכנון ועיצוב: אדריכלית אורלי פלדמן|צילום: גדעון לוין
בתי נופש, על גג בתא אדר אורלי פלדמן - 13
תכנון ועיצוב: אדריכלית אורלי פלדמן|צילום: גדעון לוין

 

תל אביב: לופט בשכונת נווה צדק

דירה מוזנחת ששטחה 100 מ"ר נרכשה כדי לשמש דירת נופש לזוג שגר מחוץ לעיר וביקש ליהנות מקרבה לים ולאזורי בילוי בסופי שבוע. אדריכל רז מלמד תכנן ועיצב את הדירה תוך התחשבות בסגנון האופייני לשכונת נווה צדק. חלק ניכר מהמאמץ הושקע בעבודות הנדסיות שנועדו לשקם את המבנה הרעוע ולאיטום ושיפור החזית הצמודה לרחוב ונמוכה ממנו. "כלפי חוץ נעשה כל מאמץ בכדי לשמור על הצביון הייחודי לשכונה - החלפנו את החלונות הקיימים בחלונות מברזל בלגי, הוספנו תריסי עץ בסגנון הקיים ושיפצנו את גג הרעפים המקורי. בפנים עוצב החלל כלופט נטול הפרדות, בסגנון מינימליסטי ונקי קווים והוא פונה לפטיו פנימי שמשמש כמקור אור", מספר מלמד.

בניגוד לבית מגורים, שבו יש הפרדה ברורה בין חדר השינה לשאר הבית, "בדירת הנופש תוכנן כל החלל כאזור אחד, מעין חדר שינה גדול, שכולל פינת אירוח ומטבח. אזור השינה סגור באמצעות מחיצת זכוכית שמספקת הפרדה אקוסטית", הוא מסביר. "בתכנון בית נופש, אנשים נותנים דרור לרצונותיהם, משנים פאזה וחושבים על פינוק יותר מאשר על פרקטיקה לטווח ארוך או שהות ממושכת. בנוסף, צריך למצוא פתרונות אחסון שונים מאשר בבית מגורים, כיוון שמגיעים עם מזוודות או תיק קטן, ולא מאחסנים בבית דברים לשימוש יומיומי". 

בתי נופש, אדר רז מלמד - 2
תכנון ועיצוב: אדריכל רז מלמד|צילום: עמית גרון
בתי נופש, אדר רז מלמד - 3
תכנון ועיצוב: אדריכל רז מלמד|צילום: עמית גרון
בתי נופש, אדר רז מלמד - 1
תכנון ועיצוב: אדריכל רז מלמד|צילום: עמית גרון
בתי נופש, אדר רז מלמד - 10
תכנון ועיצוב: אדריכל רז מלמד|צילום: עמית גרון

 

מרכז הארץ: מקום מפגש למשפחה המורחבת

בני זוג עם ילדים בוגרים רצו בית שיאפשר למשפחה המורחבת להתאחד במהלך סופי השבוע. "בעלי הבית ביקשו שהבית ישמש קן נינוח ומשפחתי, שיהיה פרקטי ומתאים לשימוש שוטף של כל הדורות במשפחה, שיכיל את כל בני המשפחה כשצריך, ושיתאים גם כשרק כמה אנשים מבקשים מקום מפלט מהעיר", מספרת מעצבת הפנים רומי סילבר בנית, ומדגישה שתהליך התכנון נעשה בשיתוף פעולה הדוק עם אדריכל ליאור אחירון ועם בעלי הבית. אהבתם לבישול ואירוח, לתרגול יוגה ולמוזיקה נלקחו בחשבון בתכנון.

הכניסה לבית מוקמה במפלס האמצעי שלו ומאפשרת מבט ראשון וישיר לים. בפנים נעשה שימוש בבטון, אבן כורכר מקומית ועץ, שמטרתם להעניק נופך אישי ומזמין לבית שתוכנן בסגנון נקי וישר קווים. על רצפת הבטון  יש הטבעה חוזרת של לטאה מפליז, קמע למזל טוב שבעלי הבית אוהבים, וחדרי הרחצה מרוצפים באריחים ייחודיים שמיוצרים במרוקו על ידי סטודיו שוודי ויובאו במיוחד. "תהליך העיצוב לא היה שונה מזה של בית מגורים רגיל. הוקדשה תשומת לב רבה לנוחות השימוש, וכל הפרטים תוכננו בהקפדה גדולה", מסכמת סילבר בנית.

רומי סילבר בנית מעצבת פנים- אדריכל ליאור אחירון - 12
רומי סילבר בנית מעצבת פנים, אדריכל ליאור אחירון|צילום: מיקיילה בריסטו
רומי סילבר בנית מעצבת פנים- אדריכל ליאור אחירון - 10
רומי סילבר בנית מעצבת פנים, אדריכל ליאור אחירון|צילום: מיקיילה בריסטו
רומי סילבר בנית מעצבת פנים- אדריכל ליאור אחירון - 5
רומי סילבר בנית מעצבת פנים, אדריכל ליאור אחירון|צילום: מיקיילה בריסטו
רומי סילבר בנית מעצבת פנים- אדריכל ליאור אחירון - 2
רומי סילבר בנית מעצבת פנים, אדריכל ליאור אחירון|צילום: מיקיילה בריסטו
רומי סילבר בנית מעצבת פנים- אדריכל ליאור אחירון - 6
רומי סילבר בנית מעצבת פנים, אדריכל ליאור אחירון|צילום: מיקיילה בריסטו

 

השרון: יחידת נופש לסבתא

יחידת הנופש במושב תוכננה עבור אמה של בעלת הבית, פנסיונרית בעשור השמיני לחייה שמגיעה מהדרום בכל סוף שבוע לבקר את בתה ונכדיה. בעלי הבית ביקשו פתרון קבוע שיאפשר להם ליהנות מקרבה משפחתית ובו בזמן יספק לדיירת מרחב פרטי ומפנק. "התבקשנו לתכנן מרחב שימושי ופרקטי, וליצור תחושה ומראה אסתטי שמזכירים מלון בוטיק", אומרת המעצבת לילך מורבר. "לבעלי הבית היה חשוב שבמרחב תתקבל חוויה רגשית נינוחה, שלווה ומזמינה".

גודלו של המגרש חצי דונם והוא עשיר בצמחייה מטופחת. היחידה, ששטחה 40 מ"ר, תוכננה בקומה אחת. החזית פונה לגינה גדולה ומטופחת, ועיצוב הפנים שקט. "בחרנו מינימום - חומרים, רהיטים וחפצים", אומרת המעצבת. לרצפת פרקט שנצבעה בלבן הותאמו קירות לבנים, ארונות עץ לבנים שתוכננו במיוחד, מנורות לבנות ומספר מצומצם של רהיטים ואקססוריז. "עיצוב מוצלח הוא עיצוב מזוקק, מדויק, שהקונספט שלו ברור ועקבי וכולל כל פרט ופרט", מסכמת מורבר. 

בתי נופש, לילך מורבר - 7
עיצוב פנים: לילך מורבר |צילום: הגר דופלט
בתי נופש, לילך מורבר - 3
עיצוב פנים: לילך מורבר |צילום: הגר דופלט
בתי נופש, לילך מורבר - 4
עיצוב פנים: לילך מורבר |צילום: הגר דופלט
בתי נופש, לילך מורבר - 1
עיצוב פנים: לילך מורבר |צילום: הגר דופלט

 

שדי אברהם: אווירה של חופש ומרחב

בני הזוג, הורים לשתי בנות קטנות, בנו בית במושב (תכנון: סטודיו זרתא), והמשפחה אמורה לעבור לגור בו לאחר סיום לימודיה של האם. עד אז מתכננים בני הזוג להשתמש בו כבית נופש, וביקשו שיעוצב בהתאם. "בעלי הבית פנו אלי כשהיו בשלבי בנייה מתקדמים של הבית. הם ביקשו מקום שיוכלו להירגע בו, שהחוץ ינכח בו ושבעיצוב הפנים שלו ישולבו ישן וחדש. הם הדגישו שברצונם ליצור מרחב ביתי וחם, עם אווירה של חופש ומרחב. בעלת הבית אוהבת וינטג', ובני הזוג ביקשו ליצור חלל שמשלב פריטים בעלי ערך סנטימנטלי יחד עם פריטים חדשים ומודרניים ולא להתמקד ב'ישן'", מספרת מעצבת הפנים דני בן שמעון מ"דני סטודיו". 

בן שמעון בחרה לבית רקע בסגנון עכשווי, והתאימה לו רהיטים ופריטי נוי ייחודיים בתהליך שארך כשנה ושכלל ביקורים בשוקי פשפשים בארץ ומחוץ לה. "נבחר קו צבעוני, בעלי הבית ביקשו שהחלל יעורר השראה ויכלול פריטי אמנות ופינות קסומות להתפנק בהן. גם הבקשה לוותר לחלוטין על וילונות השפיעה על העיצוב, שכולל את הסביבה היפה - עצי פרי, מדשאות רחבות ידיים ושלל צמחים", אומרת בן שמעון. 

בתי נופש, דני בן שמעון - 24
דני בן שמעון |צילום: מאור מויאל סטודיו רותם
בתי נופש, דני בן שמעון - 15
דני בן שמעון |צילום: מאור מויאל סטודיו רותם
בתי נופש, דני בן שמעון - 2
דני בן שמעון |צילום: מאור מויאל סטודיו רותם
בתי נופש, דני בן שמעון - 9
דני בן שמעון |צילום: מאור מויאל סטודיו רותם

 

המושבה כנרת: בית בצפון לסבא וסבתא שעברו לת"א 

לקראת הפנסיה עברו בעלי הבית, הורים לשלושה וסבים לשמונה נכדים, מצפון הארץ לתל אביב כדי ליהנות מהחיים האורבניים. במקביל הם רצו לבלות סופי שבוע שקטים ורגועים בצפון עם המשפחה המורחבת ואדריכלית יפעת מור לויט תכננה עבורם בית נופש במושבה כנרת. "בעלי הבית אוהבים לצאת לטיולים רגליים ארוכים, לשחות ולבשל. הם ביקשו למקסם את הקשר של הבית לנוף, ולהקפיד על זרימה ומעבר של אוויר בין החללים. בנוסף, הם ביקשו לתכנן בריכת שחייה שתגרום להם להרגיש בנופש", מספרת מור לויט.

היא תכננה את הבית בצורת האות L המקיפה את בריכת השחייה ומאפשרת קשר עין ישיר לנוף מכל חלל. "הבית יושב על הר המשקיף אל הכנרת ומחבק את הנוף. מצד אחד הוא פתוח אליו ומצד שני הצורה שנבחרה מגינה על פרטיות המשתמשים", אומרת מור לויט. העיצוב נקי ומודרני. בחזיתות הפונות לבריכה ולחצר משולבים חלונות זכוכית גדולים, עם סרגלי עץ חיצוניים שמחזקים תחושה של חיבור לטבע, הפרגולות זיזיות כדי להצל על המרפסות באופן מקסימלי. קומת הכניסה כוללת את החלקים הציבוריים שפונים כולם לבריכה, ובחדרים שבקומה העליונה יש רצפות עץ בסגנון וינטג' צרפתי ורהיטי עץ לבנים שתוכננו במיוחד.

"כשמתכננים בית נופש, יש לשים דגש על יצירת חוויה. חשוב ליצור פתחים גדולים ככל הניתן, לשים לב מה רואים מכל אחד מהם ולהשתמש בווילונות החשכה", אומרת מור לויט. "כשאני מתכננת בית נופש אני מקפידה על שימוש בחומרים עם מקדם שחיקה גבוה, כדי למנוע נזקים מהירים ועמידות בלחות".

בתי נופש, אדר' יפעת מור לויט - 2
תכנון ועיצוב: אדריכלית יפעת מור לויט |צילום: מיכל פלג
בתי נופש, אדר' יפעת מור לויט - 3
תכנון ועיצוב: אדריכלית יפעת מור לויט |צילום: מיכל פלג
בתי נופש, אדר' יפעת מור לויט - 9
תכנון ועיצוב: אדריכלית יפעת מור לויט |צילום: אלברט אדוט
בתי נופש, אדר' יפעת מור לויט - 15
תכנון ועיצוב: אדריכלית יפעת מור לויט |צילום: אלברט אדוט

 

תל אביב: דירה בכחול ולבן 

"בעלי הבית חיים בלונדון, ומגיעים לתל אביב לעתים תכופות. הם אוהבים לבלות על שפת הים, לאכול בחוץ, לעשות ספורט ולהרגיש את העיר", מספרת אדריכלית אורלי פלדמן שתכננה ועיצבה עבורם דירת נופש. "הם מבקרים בארץ מדי רבעון, ובמקום לשהות בבתי מלון, החליטו לרכוש דירה ולעצב אותה כך שתשדר חופש, תאפשר להם רגיעה ותהיה מחוברת למקום. הם ביקשו שבדירה תהיה תחושת מרחב ואור ושתעוצב בגוני לבן וכחול שמבטאים את אהבתם הרבה לים".

הדירה נמצאת בקומה גבוהה במגדל דירות. פלדמן ביטלה את אחד מחדרי השינה ותכננה במקומו מטבח וכך התקבל חלל ציבורי מרווח, פתוח ורחב ידיים, הכולל מטבח, פינת אוכל וסלון. הרצפה חופתה בפרקט עץ מולבן. "הבחירה בפרקט מולבן התאפשרה כי זוהי דירת נופש וכי הילדים בוגרים. הפרקט מטפס על הקיר האחורי בסלון ומגדיר אותו", מוסיפה פלדמן. לרקע הלבן נוספו שולחן אוכל ורדרד, שטיח צבעוני, פריטי עץ בחיפוי MDF צבוע, פינת הישיבה החיצונית ועוד. בחדרי הילדים תוכננו מיטות עם לוח ראש בהשראת קו האופק בים.

בניגוד לבית מגורים, אומרת פלדמן, "החומרים שנבחרו פחות פרקטיים והם עשויים להצריך יותר תחזוקה, זה בסדר כי לא שוהים בדירה זמן רב במשך השנה ואין בלאי גדול".

בתי נופש, אדר אורלי פלדמן דירה במגדל - 13
תכנון ועיצוב: אדריכלית אורלי פלדמן|צילום: גדעון לוין
בתי נופש, אדר אורלי פלדמן דירה במגדל - 2
תכנון ועיצוב: אדריכלית אורלי פלדמן|צילום: גדעון לוין
בתי נופש, אדר אורלי פלדמן דירה במגדל - 11
תכנון ועיצוב: אדריכלית אורלי פלדמן|צילום: גדעון לוין

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

 

הגליל: התייחסות לנוף ולחוויה שהוא יוצר

הבית שנבנה על הר בצפון, תוכנן ונבנה כבית נופש למשפחה מאזור המרכז, שנהגה להתכנס ולבלות בו בסופי שבוע ובחגים. "בפעם הראשונה שביקרנו במגרש נדהמנו מהנוף שנשקף ממנו. היה לנו ברור שהתכנון של הבית ישמר את עוצמתו של הנוף וכל ההחלטות התכנוניות שקיבלנו היו בהתייחסות לנוף ולחוויה שהוא יוצר ונועדו לחזק אותה. רצינו ליצור מבט פנורמי מהבית לכיוון חופה הצפוני של ישראל", מספרת אדריכלית רוני אלרואי.

הבית נדמה כמעטפת בטון חשוף שקופלה, היא חורגת משטח המבנה וממקדת את המבט בנוף. החזית הפונה למזרח מולאה בחיפוי אבן, ולכיוון מערב ודרום יש פתחים גדולים לנוף. בחזית הצפונית החלונות קטנים יחסית בשל הקרבה לגבול.

"לבעלי הבית היו דרישות צנועות וממוקדות", אומרת אלרואי. "הם ביקשו ליצור מיקוד לסביבה במינימום מאמץ. מיקמנו את המבנה על המגרש כך שיאפשר מבט פנורמי, תכננו חלון זכוכית פינתי בסלון ויצרנו בקצה המגרש מדרגה כדי שהגדר לא תחסום את הנוף. חומרים מקומיים נבחרו כדי לחבר את הבית לסביבתו. אבן החיפוי, לדוגמה, נחצבה בקרבת הבית".

העובדה שהבית תוכנן כבית נופש לא עצרה את חננאל סבג, שרכש אותו לאחרונה ועבר לגור בו באופן קבוע. סבג, סמנכ"ל חברת בנייה מהצפון, ערך שינויים מעטים והשאיר לנוף מקום של כבוד, כפי שתכננה אלרואי.

בתי נופש, אדריכלית רוני אלרואי - 7
תכנון ועיצוב: רוני אלרואי אדריכלים |צילום: עודד סמדר
בתי נופש, אדריכלית רוני אלרואי - 3
תכנון ועיצוב: רוני אלרואי אדריכלים |צילום: עודד סמדר
בתי נופש, אדריכלית רוני אלרואי - 11
תכנון ועיצוב: רוני אלרואי אדריכלים |צילום: עודד סמדר
בתי נופש, אדריכלית רוני אלרואי - 5
תכנון ועיצוב: רוני אלרואי אדריכלים |צילום: עודד סמדר

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן