במגדלי בלו שלחוף הים בבניין חדש שאוכלס לפני כשנה מתגוררים בני זוג בשנות ה-50 לחייהם. שטח דירתם כ-150 מ"ר ובה שלושה חדרים וממ"ד. הדירה תוכננה מחדש בתהליך שארך כחמש שנים. כ-30 אחוזים מערך הנכס נוספו והושקעו בתכנון מחדש של הדירה, והיא עברה מהפך מהותי מהסטנדרט שהוצע על ידי הקבלן לכזאת המתאימה בדיוק למידות ולדרישות הדיירים.

הדיירים ביקשו ממעצבת הפנים מיכל האן לייצר תחושה של חופשה מתמשכת בתוך הבית. מכיוון שהם מרבים לארח, ביקשו אזור ציבורי רחב ידיים, מטבח גדול הפתוח אל הסלון ואזור פרטי ומפנק שישמור על פרטיותם. כמו כן, נכללו בתכנון חללים פונקציונליים כמו חדר שירות, חדר עבודה וחדר אירוח.

הדירה תוכננה מחדש החל מהחלוקה לאזורים ופריסת החללים והחדרים ועד התאמת התשתיות והמערכות בהתאם לצורכי הלקוחות. האזור הציבורי, שתוכנן כחלל אחד פתוח ומרווח בקווים נקיים, שקטים ומודרניים, מוקם מחדש אל מול הנוף הצופה אל השדות והים התיכון.

מיכל האן (צילום:  עמית גירון)
אזור ציבורי רחב ידיים | צילום: עמית גירון
מיכל האן (צילום:  עמית גירון)
קווים נקיים, שקטים ומודרניים | צילום: עמית גירון

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

תמונה הרמונית נעימה

"בחרתי לשמור על קו נקי ולהרכיב פלטת חומרים וגוונים נקייה ורגועה", מספרת האן, "פה ושם, הרשיתי לעצמי לחרוג ולשחק מעט עם חומרי הגמר השונים על מנת לקבל חלל עשיר ומעניין".

הגוונים המונוכרומטיים באפור גרניט כהה ובאפור בהיר באים ליד ביטוי בנגרות המטבח והסלון, בריהוט הסלון ופינת האוכל, בחיפויי הקירות ובנגרות בחדרי הרחצה. אל אלו הותאמו גוון עשיר של חום שוקולד כהה הבא לידי ביטוי בריצוף האזור הציבורי ופרקט כריצוף באזור הפרטי המעניקים עומק לחללי הדירה. גם ציוריה הגדולים של האמנית שרה קנול מוסיפים צבע וחיות בחדרי הדירה השונים.

החללים שבהם מבלים בני הזוג במהלך מרבית שעות היום, בהם חדר המגורים, המטבח, פינת האוכל וחדר השינה, תוכננו כך שהם פונים מערבה לכיוון הים הפתוח. כך, בין שהם עובדים לצד האי במטבח, יושבים בסלון, נחים במיטה או נהנים מרחצה, מבטם מופנה אל הנוף הנדיר של תל אביב ואל הכחול הדומיננטי של הים המשתקף דרך חלונות המסך ויוצר תמונה הרמונית ונעימה.

מיכל האן (צילום:  עמית גירון)
גוונים מונוכרומטיים אפורים במטבח | צילום: עמית גירון
מיכל האן (צילום:  עמית גירון)
חזיתות המטבח תוכננו בנגרות אישית | צילום: עמית גירון
מיכל האן (צילום:  עמית גירון)
צילום: עמית גירון

אמנות שמתכתבת עם האביזרים

מבואת כניסה מקושטת פריטי אמנות מקדמת את פני הנכנסים. זו, נפתחת אל עבר החזית המערבית הציבורית והמוארת, שבה הוצבו פינת אוכל, מטבח, מזווה נסתר, חדר עבודה, סלון ומרפסת שמש הפונים אל נוף הים הפתוח. עבור הסלון רחב הידיים נבחרו פריטי ריהוט קלאסיים במראה על זמני. כל חזיתו המערבית היא קיר מסך המאפשר גם יציאה אל המרפסת הפונה לים.

חזיתות המטבח תוכננו בנגרות אישית מותאמת לפי מידה ובהן ארונות גבוהים, בר משקאות, מקרר אינטגרלי ודלת נסתרת המובילה אל חדר השירות ואזור הכביסה. כמו כן, מוקם במטבח אי הכולל משטח עבודה, כיריים ודלפק ישיבה. שולחן פינת האוכל הצמודה כמו ממשיך את הקווים של האי ומשתלב במטבח ובחלל. זהו גם החלל האהוב על המעצבת בבית. "המטבח המוקפד, שתוכנן בשיתוף עם בן זוגי הנגר אומן הדר האן, יוצר תחושה של חלל גדול ומרווח ומכיל אלמנטים מורכבים הכוללים מגוון פונקציות שבהן אי, המשמש לאחסון, בישול ופינת אוכל קלילה", היא מספרת.

כשפונים ממבואת הכניסה אל עבר החזית המזרחית של הדירה מגיעים אל האזור הפרטי שבו סוויטת הורים רחבת ידיים הכוללת חדר רחצה וחדר ארונות וכן חדר אירוח המשמש גם כחדר עבודה שגם בו חדר רחצה צמוד.

מיכל האן (צילום:  עמית גירון)
צילום: עמית גירון
מיכל האן (צילום:  עמית גירון)
פלטת חומרים וגוונים נקייה ורגועה | צילום: עמית גירון

למרות מיקום סוויטת השינה בכיוון מזרח, פונים המיטה והמבט לכיוון מערב אל השדות הפתוחים ובמידה מסוימת אל גלי הים. יצירת אמנות, בגוני צהוב, התלויה על הקיר מעל המיטה, מוסיפה נגיעת צבע המתכתבת עם האביזרים המשלימים בחלל הסלון. "אני ממליצה בחום לשמור על קשר פנים-חוץ כחלק מהעיקרון התכנוני", אומרת האן, "סביבת הבניין, צורתו והנוף הנשקף מהחלונות, יכולים להנחות אותנו בחלוקת החלל, בתכנון, במיקום הפונקציות ובהצבת הריהוט". כך, גם חדר הרחצה הצמוד תוכנן עם שני כיורים ומקלחון מרווח בגוני אפור גרפיט כהה, כשהניגוד הלבן מעצים את הנוף של השדות הירוקים.

"חוויית התכנון והעבודה המשותפת עם הלקוחות הייתה טובה לאורך כל הדרך", היא מסכמת. "הרגשתי שהם סומכים עלי ומאפשרים לי חופש תכנוני הנותן מענה לצרכים ולרצונות שלהם".

מיכל האן (צילום:  עמית גירון)
צילום: עמית גירון
מיכל האן (צילום:  עמית גירון)
צילום: עמית גירון
מיכל האן (צילום:  עמית גירון)
צילום: עמית גירון
_OBJ

מיכל האן, עיצוב פנים

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק