כדי שתהליך של שיפוץ או עיצוב הבית יסתיים בהצלחה, צריך בדרך כלל דו שיח פורה ומוצלח בין בעל המקצוע, מעצב הפנים או האדריכל, לבין הלקוח. אבל מה קורה כשהמעצבת נדרשת לעצב את הבית שלה ושל משפחתה? לירון פרי-סער, מעצבת תעשייתית ומעצבת פנים, עשתה זאת בעזרת מעצבת הפנים מורן פרי-אוקון, שהיא לא רק אחותה אלא גם שותפתה ב"סטודיו פרי לעיצוב פנים". "כשעבדתי על הבית שלי כמובן שהובלתי את התהליך, אבל עזר מאוד שהיה לי עם מי להתייעץ ומישהי שאני סומכת עליה במאה אחוז כשאני צריכה עין חיצונית. אותו דבר היה כשמורן עבדה על הבית שלה", מספרת לירון.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

לירון ובעלה, הורים לשניים (4 ו-6), רכשו את הדירה בהרצליה למרות שהייתה מוזנחת ומיושנת לאחר שלא שופצה כשני עשורים. הדירה, שגודלה 115 מ"ר, נמצאת בשכונה שקטה, בקומה השנייה של בניין הניצב על גבעה. בזכות המיקום חלונות הדירה פונים לנוף פתוח וחודר דרכם אור טבעי רב. בני הזוג זיהו את הפוטנציאל וידעו שהמטרה העיקרית היא לפתוח את החלל לכיוון הנוף ולייצר חלל נעים ופרקטי למשפחה צעירה עם ילדים. "התאמתי את העיצוב אלינו", אומרת לירון. "היינו צריכים בית פונקציונלי, שיהיה בו מקום משחק מאורגן לילדים וחדר עבודה זוגי, כי גם אני וגם בן זוגי עצמאים".

דירה בהרצליה, עיצוב סטודיו פרי, מטבח
מטבח נוח ופרקטי | צילום: גדעון לוין
דירה בהרצליה, עיצוב סטודיו פרי, מטבח
צילום: גדעון לוין
דירה בהרצליה, עיצוב סטודיו פרי, מטבח
צילום: גדעון לוין
דירה בהרצליה, עיצוב סטודיו פרי, מטבח
ויתרו על ארונות גבוהים | צילום: גדעון לוין
דירה בהרצליה, עיצוב סטודיו פרי, מטבח
צילום: גדעון לוין

במהלך השיפוץ שונתה החלוקה של החללים - חדרי השינה והרחצה תוכננו מחדש כמעט לחלוטין וכל הקירות האלכסוניים יושרו כדי ליצור תוכנית הרמונית וזורמת יותר. במהלך התכנון התלבטו המעצבות מה לעשות עם הקיר המעוגל בסלון. "בסופו של דבר החלטנו לקטוע אותו, להשאיר חלק קטן ממנו ולשמור על המבנה המעוגל שלו. זאת, יחד עם הריסת הקיר שתחם את המטבח, אפשרו לנו לפתוח את החלל, ליצור בו תחושה מרווחת והמשכית ולהעצים את הנוף שנכנס פנימה", מסבירה לירון.

דירה בהרצליה, עיצוב סטודיו פרי, מטבח
צילום: גדעון לוין
דירה בהרצליה, עיצוב סטודיו פרי, מטבח
צילום: גדעון לוין
דירה בהרצליה, עיצוב סטודיו פרי, מטבח
צילום: גדעון לוין
דירה בהרצליה, עיצוב סטודיו פרי, מטבח
צילום: גדעון לוין

משמאל לכניסה נוצרה מבואה קטנה ובה הוצבו ארון נעליים ומתלה לתיקים. מימין לכניסה נמצא החלל הציבורי ובו המטבח, פינת האוכל, הסלון ופינת המשחקים. בין החללים הציבוריים לפרטיים נמצא חדר העבודה ואליו מובילות שתי דלתות - אחת מכיוון פינת המשחקים ואחת מהמסדרון. משמאל לכניסה נמצאים החללים הפרטיים - חדר ילדים מרווח המשותף לשני הילדים, לצדו חדר רחצה, ויחידת ההורים עם חדר רחצה נוסף ובו פינת כביסה ואזור שירות.

דירה בהרצליה, עיצוב סטודיו פרי, פינת אוכל
צילום: גדעון לוין
דירה בהרצליה, עיצוב סטודיו פרי
צילום: גדעון לוין
דירה בהרצליה, ג, עיצוב סטודיו פרי, פינת אוכל
שולחן אוכל שנקנה בשוק הפשפשים | צילום: גדעון לוין
דירה בהרצליה, ג, עיצוב סטודיו פרי, פינת אוכל
מנורות בצורת בלונים | צילום: גדעון לוין

הבית מלא אופי וצבע ויחד עם זאת נעים והרמוני בזכות הצבעים שנבחרו - ירוק, צהוב, ורוד, זהב וגוני אפור - והמוטיבים הגיאומטריים - משולשים, ריבועים ועיגולים. בעיצוב הדירה שולבו רהיטים במראה עתיק ששופצו וחודשו לצד אלמנטים מודרניים יותר שמוסיפים קריצה לחלל. "תמיד מאוד אהבתי רהיטים עתיקים ומגולפים, ושילבתי פריטים כאלו בחלק מהחללים, למשל הארונות בחדרי הרחצה, שולחן האוכל והשידות בחדר השינה שלנו. את חלקם שיפצתי בעצמי", מספרת לירון. "כדי להימנע ממראה זקן וכבד שילבנו פריטים מודרניים והומוריסטיים, כמו המסיכות של צחי נבו, האביזרים של סטודיו קאהן ומנורות הבלונים בפינת האוכל".

דירה בהרצליה, עיצוב סטודיו פרי, סלון
צילום: גדעון לוין
דירה בהרצליה, עיצוב סטודיו פרי, סלון
צילום: גדעון לוין
דירה בהרצליה, ג, עיצוב סטודיו פרי, סלון
צילום: גדעון לוין
דירה בהרצליה, עיצוב סטודיו פרי, סלון
פינת משחקים ליד הסלון | צילום: גדעון לוין
דירה בהרצליה, ג, עיצוב סטודיו פרי, סלון
צילום: גדעון לוין

שני בני הזוג בשלנים חובבים, ולכן היה חשוב להם שהמטבח יהיה נוח ופרקטי. אחרי שתכננו את צורתו הכללית הבינו האחיות כי גם ללא ארונות גבוהים יש מספיק מקומות אחסון ולכן הוחלט לוותר על הארונות העליונים. במקומם עוצבה יחידה מדפים המורכבת מקוביות פתוחות וסגורות בגימורים ובגדלים שונים. היחידה תלויה על קיר מחופה באריחים במראה של גריד. דלתות הארונות במטבח מחופים בשני צבעים – אפור ופורניר אגוז. לדלתות נוספו ידיות עץ ורודות.

דירה בהרצליה, עיצוב סטודיו פרי, חדר שינה
חדר ההורים | צילום: גדעון לוין
דירה בהרצליה, עיצוב סטודיו פרי, חדר שינה
הארון מחופה מראות שמגדילות את החלל | צילום: גדעון לוין
דירה בהרצליה, עיצוב סטודיו פרי, חדר שינה
שידות עתיקות ליד המיטה | צילום: גדעון לוין

שולחן האוכל נרכש בשוק הפשפשים. זהו שולחן עתיק מעץ אלון צרפתי ומשטח משובץ, שניתן להרחבה. סביבו הוצבו כיסאות מגוונים בלבן ובצהוב. מעליו נתלו מנורות בצורת בלונים באפור ובלבן הנדלקות באמצעות משיכה בחוט. שאר המנורות עשויות מפליז ומשתלבות היטב עם רצפת הפרקט החמימה. לצד הסלון, שממוקם במרכז החלל הציבורי ומוגדר על ידי הקיר המעוגל, יש פינת משחקים לילדים, ובה כיסא נדנדה בגימור טבעי שתלוי מהתקרה. הספסל לאורך החלון הפך לאחד המקומות האהובים על בני המשפחה.

דירה בהרצליה, עיצוב סטודיו פרי, חדר שינה
צילום: גדעון לוין
דירה בהרצליה, ג, עיצוב סטודיו פרי, חדר ילדים
שידה עתיקה הפכה לארון הכיור | צילום: גדעון לוין
דירה בהרצליה, ג, עיצוב סטודיו פרי, חדר ילדים
צילום: גדעון לוין

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

בחדר השינה הזוגי נבנה ארון גדול שחופה במראה המגדילה משמעותית את החלל. לשידות הישנות מצדי המיטה נוספו ידיות לבנות. שידה עתיקה משמשת גם כארון הכיור בחדר הרחצה הצמוד. בחדר הילדים שולבו רהיטים לבנים במראה קליל. לצד המיטה הוצב כיסא עתיק ששופץ ונוסף לו ריפוד בגוון ורדרד. חדר הרחצה של הילדים עוצב בגוונים ניטראליים של לבן ואפור עם שידה עתיקה שנצבעה בירוק ומשמשת כארון כיור.

דירה בהרצליה, עיצוב סטודיו פרי, חדר ילדים
חדר הילדים | צילום: גדעון לוין
דירה בהרצליה, ג, עיצוב סטודיו פרי, חדר ילדים
צילום: גדעון לוין
דירה בהרצליה, עיצוב סטודיו פרי, חדר רחצה
חדר הרחצה של הילדים | צילום: גדעון לוין
דירה בהרצליה, ג, עיצוב סטודיו פרי, חדר ילדים
הקיר המעוגל בסלון לפני השיפוץ
דירה בהרצליה, ג, עיצוב סטודיו פרי, חדר ילדים
השירותים לפני השיפוץ | צילום: סטודיו פרי
דירה בהרצליה, ג, עיצוב סטודיו פרי, מטבח לפני
המטבח לפני השיפוץ | צילום: סטודיו פרי
דירה בהרצליה, ג, עיצוב סטודיו פרי, תוכנית לפני השיפוץ
תוכנית הדירה לפני השיפוץ | שרטוט: סטודיו פרי
דירה בהרצליה, ג, עיצוב סטודיו פרי, תוכנית אחרי השיפוץ
תוכנית הדירה אחרי השיפוץ | שרטוט: סטודיו פרי
_OBJ

עיצוב: סטודיו פרי