LIVING
LIVING

חיפה על הגובה: הצצה לחלל משרדים ולדירה מעוצבים במיוחד

דירה של רופאה ששופצה בתקציב מוגבל ודירה בבניין משנות ה־30 שהפכה לסטודיו לעיצוב פנים וחלל תצוגה ייפתחו לקהל במסגרת אירועי בתים מבפנים שיתקיימו בחיפה ב-30-28 בנובמבר

מערכת living | living | פורסם 27/11/19 13:34  | עודכן 27/11/19 23:22
בתים מבפנים חיפה, עיצוב צילי גלעדי עם צילי וייס - 2
חללים מעוצבים בניין מ-1936. עיצוב צילי גלעדי וצילי וייס|צילום: אילן נחום

בתים מבפנים חיפה, עיצוב דנה ברוזה - 6
בפגישה הראשונה בעלת הבית אמרה שהיא רוצה טפט פלמינגו. עיצוב דנה ברוזה|צילום: יואב פלד

דירה בכרמל: "בחרנו במה שעשה לנו טוב ושמח על הלב"

 

רופאה בת 39 מתגוררת בדירה המשקיפה אל גן מניה שוחט בכרמל בחיפה. בדירה, ששטחה 100 מ"ר, 3.5 חדרים. מצבה של הדירה היה סביר אך התכנון מיושן: המטבח היה בחלל נפרד מהסלון, מרפסת הסלון הייתה סגורה בתריסים, והשירותים היו בחדרון נפרד. לצורך שיפוץ הדירה פנתה בעלת הבית לדנה ברוזה, בעלת סטודיו danka design. "בשיחת ההיכרות עם בעלת הדירה היא אמרה שהיא רוצה מטבח שחור, טפט פלמינגו והרבה זהב. מבחינתי זו הייתה אהבה מהרגע הראשון. לעיצוב וההלבשה היה תפקיד מאוד מרכזי וחשוב בפרויקט הזה, ובהחלט נתנו לעצמנו דרור להתפרע ולא פחדנו גם קצת להגזים. פשוט בחרנו במה שעשה לנו טוב ושמח על הלב", מספרת המעצבת. בעלת הבית ביקשה חדר שינה עם חדר רחצה, חדר אירוח קטן, פינת עבודה נפרדת, וחדר רחצה נוסף. את המטבח, פינת האוכל והסלון ביקשה לאחד לחלל ציבורי משותף. התהליך נמשך כארבעה חודשים, מתוכם שלושה חודשים שיפוץ בפועל. עלות השיפוץ הייתה 300 אלף שקל.

 

בתים מבפנים חיפה, עיצוב דנה ברוזה - 5
המבואה והמטבח|צילום: יואב פלד
בתים מבפנים חיפה, עיצוב דנה ברוזה - 2
צילום: יואב פלד
בתים מבפנים חיפה, עיצוב דנה ברוזה - 7
צילום: יואב פלד
בתים מבפנים חיפה, עיצוב דנה ברוזה - 3
צילום: יואב פלד
בתים מבפנים חיפה, עיצוב דנה ברוזה - 4
צילום: יואב פלד
בתים מבפנים חיפה, עיצוב דנה ברוזה - 9
צילום: יואב פלד
בתים מבפנים חיפה, עיצוב דנה ברוזה - 8
הסלון והמטבח אוחדו לחלל אחד|צילום: יואב פלד

במהלך השיפוץ נשברו כל קירות הפנים והחלל חולק מחדש, תוך מחשבה על ניצול מלא של הפתחים הקיימים, להכנסת האור והצמחייה לדירה. המטבח עבר לחלל המרכזי, בחלקו על חשבון מרפסת שירות שהייתה שם, כדי ליצור חלל ציבורי משותף ומרווח. הסגירה הקלה שהייתה במרפסת הסלון פורקה, והיא חוברה לסלון בדלת אלומיניום כפולה ורחבה. "העיצוב היה חשוב לא פחות לשתינו. מכיוון שהתקציב היה מוגבל, היינו צריכות לבחור על מה אנחנו לא מוותרות בשום אופן, ואיפה אפשר בכל זאת למצוא פתרונות שפחות ינגסו לנו בתקציב", מספרת ברוזה. "ידענו, למשל, שעל הטפט והקרניזים אנחנו לא מוותרות, אבל לספרייה ולשידת הטלויזיה בחרנו רהיטי מתכת של איקאה. הם היו לבנים במקור ובעלת הבית צבעה אותם בשחור. גם ארון הכיור בחדר הרחצה הוא שידה של איקאה".

>> לכל הכתבות בערוץ living 

הקיר בכניסה לבית מחופה בטפט פלמינגו פרחוני והנועז. משמאל לכניסה יש מסדרון המוביל לחדרים ובו מנורות בסגנון ישן. החדר הראשון הוא חדר השינה של בעלת הבית – "מכיוון שהיא רופאה ועובדת גם בלילות, חדר השינה נמצא במיקום הכי שקט בדירה", מסבירה המעצבת. לחדר השינה צמוד חדר רחצה, ובהמשך המסדרון נמצא חדר הרחצה הנוסף. מולו נמצא חדר האורחים, ובסוף המסדרון פינת העבודה.

מימין לכניסה נמצא החלל הציבורי. המטבח  בצורת חי"ת בשחור עם ידיות הזהב, אחת מצלעותיו היא דלפק ישיבה הפונה לסלון עם משטח עץ אלון. הסלון מחובר בדלת אלומיניום כפולה רחבה למרפסת המשקיפה למדשאה של גן מניה. המרפסת רוצפה באריחי בטון מחורצים המיועדים לחללים רטובים. פינת האוכל תוחמה ויזואלית באמצעות קרניזים דקורטיביים, שהתווספו לקרניזים המעטרים את תקרת החלל הציבורי. "אני ממש מאוהבת בספה (שומרת הזורע). בחרנו שילוב בדים לא שגרתי ונועז למדי. היא ממש מיוחדת בעיניי", אומרת ברוזה.

עיצוב פנים: דנה ברוזה, בעלת סטודיו לעיצוב פנים פרטי ומסחרי danka design

 

בתים מבפנים חיפה, עיצוב דנה ברוזה - 10
צילום: יואב פלד
בתים מבפנים חיפה, ג, עיצוב דנה ברוזה - 1
המסדרון המוביל לחדרי השינה|צילום: יואב פלד
בתים מבפנים חיפה, עיצוב דנה ברוזה - 11
צילום: יואב פלד
בתים מבפנים חיפה, עיצוב דנה ברוזה, לפני שיפוץ - 3
הבית לפני השיפוץ|צילום: דנה ברוזה
בתים מבפנים חיפה, עיצוב דנה ברוזה, לפני שיפוץ - 2
הבית לפני השיפוץ|צילום: דנה ברוזה
בתים מבפנים חיפה, ג, עיצוב דנה ברוזה, לפני שיפוץ - 1
המטבח לפני השיפוץ|צילום: דנה ברוזה
בתים מבפנים חיפה, עיצוב דנה ברוזה, תוכנית אדריכלית לפני שיפוץ -3
תוכנית אדריכלית לפני שיפוץ|שרטוט: דנה ברוזה
בתים מבפנים חיפה, עיצוב דנה ברוזה, תוכנית אדריכלית אחרי שיפוץ - 3
תוכנית אדריכלית אחרי שיפוץ|שרטוט: דנה ברוזה

מבנה מ-1936 הפך לחללים משרדיים מעוצבים

 

"אנה פורטה" הוא חלל המשמש כמשרד עיצוב פנים ושימור מבנים של המעצבת צילי קסטל גלעדי בשיתוף עם המעצבת בשמת אלמגור והמשמר מייקל ואס, גלריה לאמנים מהצפון, חלל תצוגה ומכירה של פרטי מעצבים ואף מושכר לישיבות ואירועי בוטיק. החלל נמצא בבניין אבן שבנה אדריכל מ. זיידמן ב-1936 בשכונת הדר הכרמל בחיפה. החלל, ששטחו כ-160 מ"ר, היה מוזנח אף כי אפשר היה להבחין בייחודם של החלונות והרצפות המקוריים. את השיפוץ עשו צילי קסטל גלעדי וצילי וייס, והוא נמשך כחודשיים. מטרת השיפוץ הייתה לשמר את האלמנטים המקוריים עם מינימום התערבות ושילוב צרכים ותשתיות חדשות. עלות השיפוץ הייתה כ-200 אלף שקל, כולל מערכות מיזוג, תקשורת ואבטחה, שיפוץ חדרי השירותים, שימור הרצפות ועבודות עץ המקוריות, ניקוי קיר האבן במרפסת, חלונות בלגיים ודלת כניסה, רהיטים ומנורות. במהלך השיפוץ שומרו כל החלונות ודלתות העץ המקוריים וכן הרצפות המקוריות. בחדרי השירותים והמטבח הוחלפו הרצפות והכלים הסניטריים.

המדרגות המובילות מהרחוב לחלל שופצו, ודלת הכניסה הוחלפה בדלת עץ ישנה. המבואה מובילה לחלל המרכזי המשמש כגלריה. הקירות נצבעו בצבע של חברת פרסקו על בסיס סיד ששומר על הקירות בגוון בהיר. הפריט הקבוע היחיד בחדר הוא שידת ברזל וזכוכית עם מגירות עץ. לסלון צמודה המרפסת שבה שומר המעקה המקורי ונצבע בגוני ירוק.

בתים מבפנים חיפה, עיצוב צילי גלעדי עם צילי וייס - 4
מטרת השיפוץ הייתה לשמר את האלמנטים המקוריים עם מינימום התערבות|צילום: אילן נחום

בתים מבפנים חיפה, עיצוב צילי גלעדי עם צילי וייס - 17
צילום: אילן נחום
בתים מבפנים חיפה, ג, עיצוב צילי גלעדי עם צילי וייס - 5
צילום: אילן נחום
בתים מבפנים חיפה, עיצוב צילי גלעדי עם צילי וייס - 3
מעקה המרפסת המקורי שומר|צילום: אילן נחום
בתים מבפנים חיפה, ג, עיצוב צילי גלעדי עם צילי וייס - 14
צילום: אילן נחום
בתים מבפנים חיפה, ג, עיצוב צילי גלעדי עם צילי וייס - 16
צילום: אילן נחום
בתים מבפנים חיפה, עיצוב צילי גלעדי עם צילי וייס - 19
צילום: אילן נחום
בתים מבפנים חיפה, עיצוב צילי גלעדי עם צילי וייס - 9
צילום: אילן נחום

מצדו השני של החלל המרכזי נמצא חדר נוסף עם דלתות עץ. הקיר חופה בטפט קלאסי של ויליאם מוריס ועל החלונות תלויים וילונות עם וולן רך. החדר הצמוד משמש כמשרד. חדר נוסף משמש כחדר ישיבות עם שולחן עץ רחב ידיים עם רגלי נירוסטה וכן וילונות המאפשרים החשכה. בנוסף יש חדר הסבה צבוע בצבע תכלת עדין עם ריהוט אקלקטי.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

במטבח נשאר ארון העץ המקורי עם פתחי האוורור ומולו הותקן מטבח בעיצוב ייחודי עם טכנולוגית CNC. לכך נוספו מקרר ותנור בסגנון רטרו. מעל הכיור ושיש הגרניט הירוק חופה הקיר באריחים שצוירו בהזמנה מיוחדת.

בחדר השירותים הנמצא ליד המבואה יש כיור בטון המונח על ארון נגרים ישן שנמצא בשוק הפשפשים. המראה והמנורה נמצאו ברחוב. הקירות חופו בטיח מינרלי של חברת פרסקו בגוון ורדרד. הרצפה בשני חדרי השירותים היא רצפת בטון דקורטיבית. בחדר השירותים הקטן שולבו בקירות אריחים מודרניים שמוסגרו בפרופיל עץ.

עיצוב: צילי גלעדי וצילי וייס

נגרות: טל אורן

אריחים מצוירים: איה כספי

בתים מבפנים חיפה, עיצוב צילי גלעדי עם צילי וייס - 1
חדר הסבה|צילום: אילן נחום

בתים מבפנים חיפה, עיצוב צילי גלעדי עם צילי וייס - 6
צילום: אילן נחום
בתים מבפנים חיפה, עיצוב צילי גלעדי עם צילי וייס - 13
צילום: אילן נחום
בתים מבפנים חיפה, ג, עיצוב צילי גלעדי עם צילי וייס - 10
צילום: אילן נחום
בתים מבפנים חיפה, עיצוב צילי גלעדי עם צילי וייס - 15
צילום: אילן נחום
בתים מבפנים חיפה, עיצוב צילי גלעדי עם צילי וייס - 18
צילום: אילן נחום
בתים מבפנים חיפה, עיצוב צילי גלעדי עם צילי וייס - 11
אריחים מצוירים במטבח|צילום: אילן נחום
בתים מבפנים חיפה, עיצוב צילי גלעדי עם צילי וייס - 12
צילום: אילן נחום
בתים מבפנים חיפה, ג, עיצוב צילי גלעדי עם צילי וייס - 9
השירותים|צילום: אילן נחום
בתים מבפנים חיפה, ג, עיצוב צילי גלעדי עם צילי וייס - 8
צילום: אילן נחום
_OBJ_OBJ_OBJ

אירועי "בתים מפנים" חיפה מתקיימים יחד עם אירועי באוהאוס חברתי ביוזמת עיריית חיפה ובית הגפן בתאריכים 30-28 בנובמבר. לפרטים נוספים היכנסו לאתר 

 

 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן