בבית בסביון מתגוררים זוג הורים קרייריסטים ושני ילדיהם המתבגרים. הבית הדו קומתי ששטחו 270 מ"ר בנוי על מגרש ששטחו 500 מ"ר. הבית, חצי מדו משפחתי, נמצא למרגלות פארק ציבורי גדול, ופונה לכיוון הפארק עם הגב לשכן. הלקוחות ביקשו פתיחה מקסימלית לגינה תוך התחשבות בקרבה לפארק הציבורי, בקשה שהשפיעה על תכנון הבית. הוא תוכנן כשני גושים נפרדים, וחלקו  התחתון מחופה אבן אפורה דמוית בטון, שעוטפת את כל הקומה.

"בית השכן הוא בית כפרי, וכדי ליצור ניתוק אלגנטי ממנו, יצרנו קיר מפריד שמתחיל מבחוץ וחוצה את כל אורך הבית ואף יוצא ממנו, והוא זה שיוצר את הניתוק מהשכן", מספרים האדריכלים עדי סמט ותמר סמט ממשרד סמט אדריכלים. "הקומה השנייה תוכננה כמעין קובייה מרחפת המנותקת מבית השכן על ידי ניתוק ופטיו ארוך, וכך התקבלה למעשה קומה בעלת ארבעה כיווני אויר".

סמט אדריכלים, חוץ (9)
270 מ"ר בסביון, עם הפנים לפארק | צילום: עודד סמדר
סמט אדריכלים, חוץ (10)
בריכת שחייה לאורך כל המגרש | צילום: עודד סמדר
סמט אדריכלים, חוץ (11)
תריסי העץ מחפים את כל הקומה העליונה | צילום: עודד סמדר
סמט אדריכלים, חוץ (20)
צילום: עודד סמדר
סמט אדריכלים , חוץ(7)
צילום: עודד סמדר
סמט אדריכלים, חוץ, ג (16)
כרגע חדר אורחים, בהמשך - סוויטת הורים | צילום: עודד סמדר

עוד בערוץ עיצוב הבית:

שני חדרי הורים

דרישת הלקוחות הייתה לתת את הדעת על השינוי העתידי בדינמיקה המשפחתית, שבה שני הילדים המתבגרים עתידים לעזוב את הבית. "בהחלטה משותפת הוחלט כבר עכשיו לתכנן שני חדרי הורים. אחד שמשתמשים בו היום וממוקם במפלס קומת החדרים ליד חדרי הילדים, והשני במפלס קומת הקרקע, שבו ישתמשו בעתיד, וכיום משמש כחדר אורחים. החדר צופה ונפתח אל בריכת השחייה. הקומה  השנייה מוצללת בתריסי עץ חשמליים, אשר גם מחפים קירות ולא רק חלונות, ליצירת רצף תכנוני לקובייה משלושה צדדים", מתארים האדריכלים סמט.

כשנכנסים לבית נחשפים שטח רחב ידיים ומבואת כניסה גדולה. מימין לה ממ"ד שמשמש כחדר עבודה ושירותי אורחים שאחריהם ממוקם גרם המדרגות, ומשמאלו – חדר האורחים. לאחר חדר האורחים ממוקם המטבח – שממנו יש יציאה ישירות לגינה. הסלון ופינת האוכל ממוקמים אחרי גרם המדרגות, ולהם קמין גדול ודלתות זכוכית גדולות הפונות לגינה ולבריכה.

סמט אדריכלים, סלון (8)
עץ, בטון וקירות לבנים הם מוטיב המופיע בבית כולו | צילום: עודד סמדר
סמט אדריכלים, סלון (4)
צילום: עודד סמדר
סמט אדריכלים, סלון (5)
צילום: עודד סמדר
סמט אדריכלים, סלון (3)
צילום: עודד סמדר
סמט אדריכלים, סלון (2)
צילום: עודד סמדר
סמט אדריכלים, פינת אוכל, ג (12)
מדרגות קונזוליות מחופות בקוביות עץ | צילום: עודד סמדר
סמט אדריכלים, פינת אוכל (13)
צילום: עודד סמדר

אחידות והרמוניה בחומרי הגמר

קומת הקרקע תוכננה בצורת האות L ויוצרת קשר עין בית הסלון למטבח. "את מרפסת קומת הקרקע מסגרנו בקורה היקפית שסגרה את הקומה גם כן לצורת קובייה שלמה. כל הבית מרוצף בפרקט עץ אלון בהיר, והמדרגות תוכננו כמדרגות קונזוליות מחופות בקוביות עץ. השילוב בין חומרי הגמר - העץ, האבן והקירות הלבנים - שזור לאורך כל הבית, ויוצר אחידות והרמוניה בתכנון. פיתוח השטח גם תוכנן בקפידה. הוחלט על בריכת שחייה ארוכה וצרה לאורך כל המגרש, שכוללת אזור רדוד עם ספסל ישיבה מסביב לעץ פנימי", מסכמים האדריכלים.

סמט אדריכלים, מטבח (12)
צילום: עודד סמדר
סמט אדריכלים, מטבח (11)
צילום: עודד סמדר
סמט אדריכלים, מסדרון (18)
צילום: עודד סמדר
סמט אדריכלים, מדרגות, ג (14)
צילום: עודד סמדר
סמט אדריכלים, שינה (15)
צילום: עודד סמדר
סמט אדריכלים, רחצה (19)
צילום: עודד סמדר
סמט אדריכלים, שינה (16)
צילום: עודד סמדר

אדריכלות ועיצוב פנים: סמט אדריכלים – אדריכל עדי סמט ואדריכלית תמר סמט

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק