אורן תורג'מן היה אחד הדוגמנים הלוהטים בתחילת שנות האלפיים. הוא צעד בתצוגה של דונה קארן, השתתף בקביעות בתצוגות של קסטרו (באחת מהן אף חשף ישבן) והשתתף בקמפיינים. במקביל תחזק זוגיות עם דוגמניות כמו לירן כוהנר וחן שילוני, ובין לבין הופיע ברשימות של הרווקים הנחשקים. כשמיצה את חיי הזוהר עבר לתחום חדש, ולטעמנו זוהר לא פחות: עיצוב פנים. "הדוגמנות לא הייתה main issue", מסביר תורג'מן את המעבר. "מגיל קטן עבדתי במסעדות וברים ובסביבות גיל 21 פתחתי את המקום הראשון שלי. בכל המקומות מאז תמיד הייתי צמוד לאדריכל ואחראי על העיצוב, בחירת רהיטים וכל התהליך. ככה הבנתי שיש לי זיקה לעולם הזה".
עוד בערוץ עיצוב הבית:
כדי לקבל כלים מקצועיים לקח תורג'מן קורס בסטודיו 6B והמשיך לצבור ניסיון מלקוח ללקוח. בתחילת דרכו היה צמוד לאדריכל ניר פורטל, שגם עיצב כמה מקומות שהיו בבעלותו של תורג'מן ונתן לו השראה להמשך הדרך. תורג'מן גם מושפע מעבודתו של האדריכל אילן פיבקו. "אני מאוד אוהב את העבודה שלו ואת הדברים שהוא עושה, גם מבחינת הגישה ואורח החיים שלו וגם מבחינת מה שהוא מצליח לייצר בעבודה. זה שילוב מהמם בעיניי", הוא מסביר.
מאמין בהעזה
בימים אלו תורג'מן עובד על פרויקט באזור הצפון הישן, מסיים פרויקט בבית האופרה ומשפץ פנטהאוז של תושב חוץ. "אני מלווה את כל הפרויקט" הוא אומר, "מביא את הקבלנים, פיקוח העבודה בשטח, בחירת ריהוט וכל מה שכרוך בזה". תורג'מן מגדיר את הסגנון שלו כ"רטרו מודרני. העיצובים שלי הם מודרניים אבל אני משלב בהם מוטיבים רטרו כמו קירות מחופים, בריקים מפירוק וחשיפה של קירות אבן סיליקט מקורית. ככה אני יוצר קונטרסט בין ישן לחדש ונותן חמימות, כוח ונוכחות לאלמנט הרטרו שנמצא בחלל מודרני". דוגמה לשילוב הזה יצר בדופלקס פנטהאוז באזור רוטשילד בתל אביב. הדייר, גבר בשנות ה-30 שעלה לארץ מגרמניה, רצה בית מודרני עם נגיעות מאירופה. "בסלון שילבתי קמין בתוך קיר גבס עם נישות והשתמשתי בספה מעור נפה לצד שולחן סלון מעץ אלון מסיבי בצורה פראית וטבעית", מתאר תורג'מן. "נוצר שילוב מהמם בין חדש לישן מודרני עם נגיעות מאירופה הישנה. בחדר השינה השתמשתי במיטה במראה עתיק וחיפתי את הקיר בבריקים מפירוק במראה אירופי עתיק".
במקביל לעיסוקו כמעצב פנים תורג'מן וחברו הטוב ישראל פרץ הם הבעלים של מותג האופנה Arketa. למותג, המציע לוק ייחודי, יש לא מעט לקוחות אדוקים, בהם שלומית מלכה ויהודה לוי, אנחל בונני, אורי פפר, קורין גדעון ועוד, שאוהבים את הלוק הייחודי של המותג. את מותג האופנה ייסד פרץ, וכשהשניים הגו את שיתןף הפעולה ביניהם, הקימו יחד חנות קונספט חדשה שמשלבת אופנה ועיצוב הבית. "החלטנו לשלב את העולמות ולעשות משהו שלא קשור רק לביגוד, אלא גם לעולם הלייף סטייל, להקים חנות שתשלב את האופנה עם מוצרי ההום סטייל והכל ידבר באותה שפה", מספר תורג'מן. ההחלטה על הקמת Arketa concept store התקבלה לפני כשנה וחצי והשניים החלו לחפש מקום, עד שמצאו את מבוקשם: חלל בגודל 250 מ"ר ביפו, במבנה ששימש תחנת משטרה בתקופת המנדט הבריטי. המבנה בנוי בסגנון ערבי עם קשתות בגובה שישה מטרים ואבנים ענקיות שתומכות בו. בחלל בגודל 250 מ"ר ביפו. "ברגע שמצאנו את החלל ההיסטרי הכל היה קצר וקל, הרגשנו שהגענו למה שרצינו", אומר תורג'מן. "בעיצוב החנות שילבנו את אופי המבנה והשתמשנו בהרבה מתכות בגימור גולמי. הרצפה היא רצפת בטון מוחלק ודלת הכניסה עשויה מתכת יצוקה בשילוב ניטים".
בחנות אפשר להרכיב טוטאל לוק של בגדים תכשיטים, ועל הדרך למצוא פריטים יוצאי דופן לבית ולמשרד. "מי שאוהב את הביגוד של ארקטה יאהב גם את המוצרים לבית, כי הכל מדבר באותה שפה", אומר תורג'מן. "יש גם בייסיק אבל מוצרי הדגל מאוד מחוברים לחיי הלילה של תל אביב, דברים נועזים, סקסיים וייחודיים שאי אפשר למצוא באף מקום אחר". בין פריטי העיצוב הייחודיים שיש בחנות אפשר למצוא כורסאות בשילוב עור ומתכת, שולחנות בשילוב מתכת וזכוכית ושנדלירים ענקיים לצד מסכות, פסלים דמויי גולגולת ועששיות.
כמו שמעידים הפריטים בחנות, תורג'מן מאמין בהעזה. לאנשים שמעצבים את הבית הוא ממליץ: "תעזו, אל תהיו בנאליים אל תעשו את הדבר הבטוח - הפרקט הלבן והאפור. תבנו קונספט לחלל שאתם רוצים להיות בו או לעבוד בו. אתם צריכים להרגיש נוח ולהרגיש אנרגיה טובה. החלל אמור לשדר את מי שאתם. תעזו, תאמינו, לכו עם האמת שלכם ואל תלכו עם מה שנוח, להיות שונה לא אומר שאתה לא טוב".
בעתיד הוא שואף להתרחב בשני התחומים. "אני רוצה לקחת את המותג שנכנסתי אליו ולהרים אותו ולהפוך להיות בינלאומיים. אנחנו מאוד רוצים לפתוח עוד סניפים גם בחו"ל ועובדים על זה גם ברמה של בנייה של אתר אינטרנט בינלאומי", הוא אומר. "בצד השני, גם מבחינת עיצוב הפנים אני רוצה לעשות פרויקטים גם בחו"ל. הרעיון הוא להיות בינלאומי בשניהם".
<< רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
הגברים מהססים, הנשים מתרגשות
כמעצב פנים תורג'מן מרבה לעבוד עם תושבי חוץ. כך, למשל, עיצב דירה ברחוב ויתקין בתל אביב לבני זוג בשנות ה-50 לחייהם. לשניים, שעלו לארץ מצרפת, "היה חשוב ליצור מראה ישראלי מודרני עם נגיעות של פריז הישנה", הוא מספר. "השארתי קורות בטון חשופות וגולמיות לצד מטבח וסלון סופר מודרניים בחלל הפתוח, עם טלוויזיה על עמוד נירוסטה. בחדר השינה השארתי קיר סילקט מקורי חשוף עם אמבטיה מעץ אגוז ומפלסים שונים בחדר, הכל בחלל אחד פתוח עם מחיצות זכוכית".
עוד פרויקט שעסק בו הוא עיצוב בית פרטי לזוג צעיר, שניהם עובדים בהייטק, הורים לשני ילדים קטנים. "הם קנו וילה ישנה והחליטו לשמור על החלוקה של הבית אבל לשנות ולשדרג את כל השאר – אינסטלציה, חשמל, מיזוג, מטבח, נגרות ועוד", אומר תורג'מן. "הדגש היה על פרקטיות ושימוש בחומרים עמידים ולא מסוכנים בגלל הילדים הקטנים. במרתף יצרנו חלל משחקים למבוגרים ולילדים, כולל מערכת קולנוע איכותית. בסלון היה חשוב להם ליצור חמימות ואווירה אינטימית, מכיוון שהם מארחים הרבה, לכן הוספתי קמין".
לקוחות ישראלים מזהים אותך?
"יש לקוחות שמזהים אותי מהימים שהייתי מדגמן. זה נחמד לראות את התגובות השונות מהבעלים והנשים, ועכשיו אני אמור לעצב להם את בית חלומותיהם. הגברים כמעט תמיד מהססים בהתחלה, הם סקפטיים ויש גם חששות, אבל לאורך התהליך אנחנו תמיד הופכים לחברים בסוף. עם נשים ההיכרות תמיד מתחילה בשאלות על העבר, על עולם הדוגמנות, על נשים. לפעמים אפשר לשים לב להתרגשות. ברוב המקרים גם עם הנשים שאני עובד איתן התהליך הופך לידידותי ונעים ללקוחות ולי ואנחנו נשארים בקשרים טובים גם לאחר ביצוע הפרויקטים".
מה זה בית בשבילך?
"בית זה המקום שאתה יכול להכנס אליו ופשוט להרגיש שאתה עצמך, להיות בלי מגננות, בלי מסיכות, בלי הרגשה של אי נוחות. זה מקום שאתה יכול להרגיש בו עצמך, להירגע ולהתנתק מכל מה שקורה מסביב. בעולם שלנו תמיד רצים ובבית אתה יכול להרגיש אמיתי".
ומה עם להקים בית ומשפחה משלך?
"היו לי מערכות יחסים של שלוש, ארבע וחמש שנים. עכשיו אני ברגוע".