LIVING
LIVING

בני הזוג ביקשו: סגנון כפרי, אבל בנגיעות

הבית במרכז הארץ נבנה בשנות ה-80 עם הרבה קשתות, רצפת שיש וחיפוי אבן בחוץ."כשנכנסתי לבית בפעם הראשונה הרגשתי שאני בטוסקנה", מספרת המעצבת

מערכת living | living | פורסם 11/11/19 14:31 
בית במרכז, עיצוב אודליה ברזילי
בחצר יש בריכה גדולה ויפה ועצי זית וגפנים|צילום: עינת דקל

בית במרכז, עיצוב אודליה ברזילי
צילום: עינת דקל

בני הזוג מתגוררים עם שלושת ילדיהם הבוגרים בבית פרטי עם גינה גדולה ובריכה במרכז הארץ. הבית נבנה בשנות ה-80 על ידי אדריכל לא ידוע ובני הזוג החליטו שהגיע הזמן לשיפוץ. לצורך כך פנו למעצבת אודליה ברזילי. "כשנכנסתי לבית בפעם הראשונה הרגשתי שאני בטוסקנה", מספרת ברזילי. "הבית תוכנן עם הרבה קשתות, רצפת שיש וחיפוי אבן בחוץ. הוא נראה מיושן מאוד אבל עם הרבה פוטנציאל. בחצר יש בריכה גדולה ויפה ועצי זית וגפנים מכסים את פינת הישיבה. לבני הזוג הייתה להם דרישה ברורה: 'רק לא כפרי כבד. שבענו מלבנים ומרצפות שיש. אנחנו אוהבים מאוד את הסגנון הכפרי, אבל בנגיעות. רוצים שילוב של סגנונות'", היא מוסיפה.

בשיפוץ, שנמשך חצי שנה, הוחלט להשקיע יותר בחלל הציבורי (מבואה, סלון ומטבח) וביחידת ההורים ופחות בחדרי הילדים ובחדר הרחצה, מכיוון ששלושת הבנים כבר בוגרים וכנראה יעזבו בקרוב את הבית. בבית כולו הרצפה חופתה בפרקט אלון צרפתי מעושן בגימור לכה. הפרופילים של החלונות, שהיו בצבע עץ וטשטשו את הקשתות, נצבעו בצבע הבהיר של הקירות.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

המבואה: לפני השיפוץ בקצה המבואה היו חמש מדרגות צרות שהובילו לסלון והמטבח. מצדי המדרגות היו אדניות בטון עם כדי חרס. בצד ימין של המבואה היה חדר פתוח עם עמוד באמצע וקשתות שבו הייתה פינת הטלוויזיה וצמוד לו שירותי האורחים. במהלך השיפוץ פורקו האדניות והמדרגות הורחבו. החדר נסגר והפך לחדר השינה של הבן הבוגר, ושירותי האורחים הפכו לחדר רחצה עם מקלחון. במבואה המחודשת הוצבה שידת וינטג' (דליה ארמוני) עם מראה ותאורה.

הסלון, המטבח ופינת האוכל: מכיוון שהחלל נמוך יחסית, התקרה הונמכה הנמכה מינימלית של 10 ס"מ לתאורה ורמקולים. מכיוון שמערכת מיזוג אוויר דורשת הנמכה גדולה יותר, היא הותקנה על הקיר מאחורי יחידת האחסון הגדולה. בחיבור בין התקרה לקירות יש קרניז. יחידת האחסון עשויה עץ בסגנון כפרי וכוללת ארונות ומדפים פתוחים. הריהוט כולל ספה מרופדת קטיפה שחורה, שתי כורסאות מבסיס ברזל עם ריפוד קטיפה אפורה ושולחנות המורכבים מרגלי ברזל ומשטחי בטון ופליז.

"לפני השיפוץ המטבח כלל מזווה סגור", מספרת ברזילי. "היה ברור שברגע שנשבור את הקיר יתגלה עמוד, וכך היה. בחרתי להשאיר את העמוד. הוא כמעט לא מורגש והמטבח גדל משמעותית". המטבח מעוצב בסגנון כפרי וכולל שני חלקים. חלק אחד, בהיר, בצורת חי"ת ובו משטח עבודה מדקטון. הקיר מעליו מחופה בלוחות עץ חרוץ והותקנו בו מדפים עם מקום מיוחד לכוסות יין. החלק השני הוא אי כהה עם משטח עץ. באי יש ארונות ולידו יש מקומות ישיבה. למטבח צמוד מטבחון ובו מקרר נוסף, כיריים וכיור. ליד החלונות המקושתים הפונים לבריכה יש פינת אוכל ובה שולחן המורכב מרגלי עץ שחורות ומשטח בטון.

בית במרכז, עיצוב אודליה ברזילי
מדרגות המבואה הורחבו|צילום: עינת דקל
בית במרכז, ג, עיצוב אודליה ברזילי, לפני שיפוץ
המבואה לפני השיפוץ|צילום: אודליה ברזילי
בית במרכז, ג, עיצוב אודליה ברזילי
במבואה הוצבה שידת וינטג' |צילום: עינת דקל
בית במרכז, ג, עיצוב אודליה ברזילי
צילום: עינת דקל
בית במרכז, עיצוב אודליה ברזילי
צילום: עינת דקל
בית במרכז, עיצוב אודליה ברזילי
צילום: עינת דקל
בית במרכז, ג, עיצוב אודליה ברזילי
יחידת מדפים מעץ |צילום: עינת דקל
בית במרכז, עיצוב אודליה ברזילי
צילום: עינת דקל
בית במרכז, עיצוב אודליה ברזילי
העמוד נשאר והוא כמעט לא מורגש|צילום: עינת דקל
בית במרכז, ג, עיצוב אודליה ברזילי
צילום: עינת דקל
בית במרכז, עיצוב אודליה ברזילי
במטבח יש חלק בהיר בצורת חי"ת ואי כהה יותר|צילום: עינת דקל
בית במרכז, ג, עיצוב אודליה ברזילי, לפני שיפוץ
המטבח לפני השיפוץ|צילום: אודליה ברזילי
בית במרכז, עיצוב אודליה ברזילי
בקצה המטבח פינת האוכל|צילום: עינת דקל
בית במרכז, ג, עיצוב אודליה ברזילי
חלונות פינת האוכל|צילום: עינת דקל
בית במרכז, עיצוב אודליה ברזילי, לפני שיפוץ
אזור פינת האוכל לפני השיפוץ|צילום: אודליה ברזילי

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

חדרי השינה: לפני השיפוץ חדר השינה של ההורים היה במפלס האמצעי וחלונותיו פנו לחזית. החדר הזה הפך לחדרו של אחד הבנים, וההורים עברו לקומה העליונה. היחידה החדשה הוגדלה ונוספו לה חדר רחצה גדול וחדר ארונות. החדר עוצב בצבעים חמים עם חיפוי פולמרי לקיר בחצי גובה. חדר הרחצה – כמו כל חדרי הרחצה בבית – רוצף באריחי גרניט פורצלן דמויי עץ.  הקירות מחופים עד האמצע באריחים מלבניים ומעל הם מטויחים בטיח וגה באותו גוון של חדר השינה. במפלס העליון נמצא גם חדר שינה של אחד הבנים וחדר רחצה.

עיצוב: אודליה ברזילי – עיצוב ואדריכלות פנים

בית במרכז, עיצוב אודליה ברזילי
חדר ההורים|צילום: עינת דקל

בית במרכז, ג, עיצוב אודליה ברזילי
צילום: עינת דקל
בית במרכז, עיצוב אודליה ברזילי
צילום: עינת דקל
בית במרכז, ג, עיצוב אודליה ברזילי
צילום: עינת דקל
בית במרכז, ג, עיצוב אודליה ברזילי
חדר הרחצה של ההורים|צילום: עינת דקל
בית במרכז, ג, עיצוב אודליה ברזילי, קומה עליונה, תוכנית אחרי שיפוץ
תוכנית קומת הכניסה לפני השיפוץ|שרטוט: אודליה ברזילי
בית במרכז, ג, עיצוב אודליה ברזילי, קומה עליונה, תוכנית אחרי שיפוץ
תוכנית קומת הכניסה אחרי השיפוץ|שרטוט: אודליה ברזילי
בית במרכז, ג, עיצוב אודליה ברזילי, קומה עליונה, תוכנית אחרי שיפוץ
תוכנית הקומה העליונה לפני השיפוץ|שרטוט: אודליה ברזילי
בית במרכז, ג, עיצוב אודליה ברזילי, קומה עליונה, תוכנית אחרי שיפוץ
תוכנית הקומה העליונה אחרי השיפוץ|שרטוט: אודליה ברזילי
_OBJ_OBJ_OBJ

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן