LIVING
LIVING

"השילוב של ירוק מלטף, טיח לבן ואבן ריצוף קרה יוצר חוויה ישראלית יומיומית ושפע של פרטים"

בני הזוג התאהבו באופייה הקהילתי של השכונה ורכשו בה בית. הם עשו שיפוץ יסודי, הגדילו את הבית ל-200 מ"ר וקיבלו את הפרטיות שרצו בשכונה הצפופה

שהרון היבש | living | פורסם 26/01/21 11:18 
בית בתל אביב, עיצוב טל קסטן מגורי - 12
צילום: בנימין אדם

בית בתל אביב, עיצוב טל קסטן מגורי - 10
צילום: בנימין אדם

שכונה צפופה, גנים ציבוריים, מרחב עירוני תוסס ומשפחה אחת שמבקשת ליהנות מכמה שיותר פרטיות – זה האתגר שהוצב בפני אדריכלית טל קסטן מגורי כשהתבקשה לתכנן בית בשכונת מגורים בפרברי תל אביב. בעלי הבית, בני הזוג, בתחילת שנות ה-40 לחייהם, הם עצמאיים בתחום הפיננסים. היא אירופאית שעלתה לישראל, הוא צבר שגדל כאן, הם בנו את חייהם בישראל והולידו שלושה ילדים. בחרו את השכונה בשל אופייה הקהילתי. הבית שרכשו בנוי על מגרש ששטחו 270 מ"ר, והם ערכו בו שיפוץ יסודי. "בעלת הבית אירופאית שעלתה לישראל, בן זוגה צבר והחיבור ביניהם יוצר מטען תרבותי ייחודי. היה להם חשוב שהבית יתאים לאופיים ולכן התכנון והעיצוב מושתתים על המתח בין העולמות - ניקיון צורני מודרני ומולו עושר ויזואלי שיוצרים תוכן עשיר", אומרת קסטן מגורי.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

בשיפוץ המקיף פורק הבית עד לשלד, הוגדל מ-100 מ"ר ל-200 מ"ר ונפתחו בו פתחים חדשים. אור טבעי הפך לאלמנט המעניק ערך מוסף לחוויה בחלל. בתכנון נלקחו בחשבון שלושת כיווני האוויר שמהם נהנה הבית וקווי הבניין הצפופים, ונבחרו חומרים כמו בטון, עץ, ברזל ונירוסטה, ששודכו לטיח ישראלי.

בית בתל אביב, עיצוב טל קסטן מגורי, ג - 11
צילום: בנימין אדם
בית בתל אביב, עיצוב טל קסטן מגורי - 11
צילום: בנימין אדם
בית בתל אביב, עיצוב טל קסטן מגורי, ג - 9
צילום: בנימין אדם
בית בתל אביב, עיצוב טל קסטן מגורי - 13
צילום: בנימין אדם
בית בתל אביב, עיצוב טל קסטן מגורי - 14
צילום: בנימין אדם
בית בתל אביב, עיצוב טל קסטן מגורי, ג - 10
צילום: בנימין אדם
בית בתל אביב, עיצוב טל קסטן מגורי - 6
צילום: בנימין אדם
בית בתל אביב, עיצוב טל קסטן מגורי - 5
צילום: בנימין אדם

במבט מבחוץ נראה הבית כקובייה לבנה טבולה בירוק. השביל המוביל אליו בנוי ממדרכי אבן אפורה וביניהם מבצבצים צמחים. "כדי ליצור בית איכותי יש לשלב מראש תכנון נוף ופיתוח חוץ. כך עשינו גם במקרה הזה והתוצאה היא גינה נוכחת וירוקה שמשתלבת בהרמוניה עם האדריכלות. השילוב של ירוק מלטף, טיח לבן ואבן ריצוף קרה יוצר חוויה ישראלית יומיומית ומצד שני שפע של פרטים", אומרת קסטן מגורי.

בקומת הכניסה יצרה קסטן מגורי מעטפת נקייה מחומרים ניטרליים שמכילה פריטים דומיננטיים בלי ליצור תחושת עומס. הבית מתוכנן למשפחה האוהבת לארח וכולל מקומות שונים שבהם בני הבית יכולים לבלות ביחד - אי גדול במטבח, פינת משפחה עם ספות לרביצה, כורסאות עוטפות בסלון ושולחנות קפה גדולים. "התכנון נותן במה למשפחתיות החזקה, לא מגיעים לכאן ילדים אחת ל...זה בית דינמי, יומיומי, שחיים בו", אומרת קסטן מגורי, "המטבח למשל תוכנן תוך יצירת דיאלוג עם אזור האירוח בחוץ. הוא כולל אי שמשמש לבישול ולאירוח בהמשך של פינת אוכל יומיומית. מטבח ושולחן אוכל חיצוניים מוקמו מול ויחד יוצרים משולש שמאפשר אירוח נוח ומרובה משתתפים".
החומריות שנבחרה למטבח משתלבת בשפה העיצובית של הבית עם פריטי נגרות צבועים בגוון מט שמזכיר את הגון הנקי של הטיח, נירוסטה ואבן. 
ברחבי החלל פזורים פריטי אספנות שמלווים את בעלת הבית מילדות. חלקם נאספו על ידי בני משפחתה וחלקם נרכשו על ידה בשווקי עתיקות באירופה, באמצעות הצבתם בביתה החדש הרגישה שהיא משלבת בו טעמי ילדות. כדי ליצור את המסגרת הנכונה היא שילבה בבית פרטים ייחודיים שמעטרים אותו ומעניקים לו עומק ושכבות, כמו ספים מאבנים ששולבו עם בטון מוחלק, מדפים מעץ אלון ממוין, ובחרה עבורו בדים טבעיים, פשתן, משי וכותנה גסה, שמוסיפים לו עושר ועומק. הבית מרוהט ברהיטים שחלקם נרכשו בארץ לפני המעבר, חלקם הוזמנו מאירופה וחלקם נבנו במיוחד על ידי נגר. הגינה עוטפת את המרחבים בקומה ויוצרת טווח מפריד, כך ניתן מענה לרצון באינטימיות, ליצירת תחושה של מקום מפלט פנימי ולהפרדה מן האורבניות שבחוץ. 

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

המדרגות הרחבות ממוקמות במרכז הבית והן לא רק מקשרות בין הקומות אלא גם כוללות מקום אחסון ומשמשות הן לישיבה והן להצגת פריטים מתחלפים שבעלי הבית אספו בטיולים שהם עורכים בעולם. גרם המדרגות מואר באור טבעי שחודר מבעד לחלון רחב, שנמשך מהרצפה עד התקרה.

בקומת המגורים מקיף חלון סרט שתי חזיתות ומאיר את קומת המגורים שחולקה לשניים – יחידת ההורים ואזור המשפחה פונים לחזית הכניסה, ושני חדרי הילדים פונים לכיוונה של גינה ציבורית. בין החדרים מחבר מסדרון שמואר באמצעות חלון תקרה. החוץ עוטף את החדרים גם כאן, הפרטיות שהתבקשה הושגה באמצעות תכנון מוקפד של גובה החלונות, ווילונות שתוכננו מראש והגינה המספקת לדיירים נוף ירוק וטבעי.

 

בית בתל אביב, עיצוב טל קסטן מגורי, ג - 1
צילום: בנימין אדם
בית בתל אביב, עיצוב טל קסטן מגורי, ג - 4
צילום: בנימין אדם
בית בתל אביב, עיצוב טל קסטן מגורי, ג - 19
צילום: בנימין אדם
בית בתל אביב, עיצוב טל קסטן מגורי - 2
צילום: בנימין אדם
בית בתל אביב, עיצוב טל קסטן מגורי, ג - 18
צילום: בנימין אדם
בית בתל אביב, עיצוב טל קסטן מגורי, ג - 20
צילום: בנימין אדם
בית בתל אביב, עיצוב טל קסטן מגורי, ג - 3
צילום: בנימין אדם
בית בתל אביב, עיצוב טל קסטן מגורי, ג - 17
צילום: בנימין אדם
בית בתל אביב, עיצוב טל קסטן מגורי, ג - 16
צילום: בנימין אדם
בית בתל אביב, עיצוב טל קסטן מגורי - 15
צילום: בנימין אדם

 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן