אחרי 30 שנה, עזבו אבי גואטה וצוותו את המשרדים ברחוב לבנדה בתל אביב. בעמוד הפייסבוק של החברה נכתב: "את הכל עברנו יחד וקירות המשרד הוותיק ספגו עשרות של שנים שהפכו את המקום לבית, למשפחה". המעצבת מיכל סלע נבחרה לעצב את הבית החדש, שייצג את כל מה שנבנה באהבה לאורך השנים והתוצאה מרהיבה, חדשנית ומזמינה. מיכל מספרת כי ברוב העיצובים שלה היא מדברת דרך הקירות, אך הפעם התבקשה לשיר. הגבירו את הווליום ותנו בכפיים לתמונות המשרד החדש.

המשרדים של אבי גואטה (צילום: עומרי אמסלם)
אחרי 30 שנה, הגיע הזמן להתחדש | צילום: עומרי אמסלם
המשרדים של אבי גואטה (צילום: עומרי אמסלם)
צילום: עומרי אמסלם

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

 מהדמיה למציאות

מיכל ואבי חברים טובים יותר מעשור. כשהוא סיפר לה שהם עוברים משרדים, מיכל ביקשה ממנו להכין לו סרטון הדמיה ללא התחייבות מצדו והוא נענה. מיכל יצרה סרטון וירטואלי בתלת ממד שהציג את החזון שלה לעיצוב המשרד. אבי צפה במצגת מהודקת בת 5 דקות, אשר גרמה לו לומר בסיומה: "בדיוק כזה אני רוצה!"

"הייתה חוויה מדהימה לעבוד אתו, הוא איש מדהים ופרפקציוניסט קצת יותר ממני, אבל הפרפקציוניסטית השתלמה. הוא היה מעורב בהכל מהכל". מיכל, גואטה וראובן (קבלן וחבר של גואטה) היו צוות הפיקוח והביצוע של הפרויקט, הם התנהלו יחד מול כל בעלי המקצוע והפכו ביחד את החלום של מיכל מהדמיה למציאות.

התהליך כולו נמשך שנתיים, שנה של תכנון ושנה של ביצוע. החזון היה לבטא בדרך הטובה ביותר משרד הפקות עם עשייה משמעותית בת 30 שנה, משרד שהוא ללא ספק אבן דרך במוזיקה הישראלית. מיכל הכינה עם אבי גואטה פרוגרמה כמותית ואיכותית שלפיה הוחלט על חלוקת החלל ונבנתה תכנית עיצוב.

החלל ברחוב האומנים בתל אביב חולק בחלונות בלגיים שקופים המתנשאים לגובה 5 מטרים כמעט, לפי תכנית אלומיניום מקורית. בעזרתם החלל נראה פתוח, מרשים ונוצרות זרימה, פתיחות והרמוניה מצד אחד ועוצמה מצד שני. הסגנון נקי, לבן ושחור עם נגיעות כסף במסכים, לוגו וצינורות השפע. צבעים נוספים שהשתלבו בעיצוב הם כחול ופליז חמימים במשרדו של אבי.

המשרדים של אבי גואטה (צילום: עומרי אמסלם)
מסכים מחוברים בצינורות של שפע | צילום: עומרי אמסלם
המשרדים של אבי גואטה (צילום: עומרי אמסלם)
צילום: עומרי אמסלם
המשרדים של אבי גואטה (צילום: עומרי אמסלם)
חלונות בלגיים מפרידים בין החללים | צילום: עומרי אמסלם
המשרדים של אבי גואטה (צילום: עומרי אמסלם)
צילום: עומרי אמסלם

קירות מדברים: מאז ועד היום

מיכל אוהבת שהקירות בפרויקטים שלה מדברים את המסר העיצובי. על קירות המשרדים נתלו תמונות, שמתפרשות על קירות שלמים שמיכל תכננה עם שי גואטה (מעצב גרפי והבן של אבי). על שלושה קירות נפרשו שלוש תמונות מעוצבות. תמונה אחת של שרית חדד עם מצלמה, כשברקע קלטות, שמייצגות חלק בלתי נפרד מההיסטוריה של המשרד, ובחדר הישיבות תמונות ענק מודפסות על זכוכית. קיר המסכים בכניסה מציג את השפה העכשווית. אם תחילת הקריירה באה לידי ביטוי בקלטות, הרי שבקיר המסכים המטרה הייתה להציג את העובדה שהפלטפורמה להפצת המוזיקה היום היא באמצעים דיגיטליים, דרך מסכי טלוויזיה ומחשב. בין המסכים שולבו צינורות השפע מנירוסטה מבריקה, בהשראת Dior, ומיכל אומרת שהצינורות מזרימים שפע למשרד.

משרד חמים ואקססוריז נוסטלגיים

בחדר של אבי גואטה יצרה מיכל קיר מעוינים שגובהו 5 מטרים בשילוב פליז וקטיפה. קיר שלם רוצף באריחים איטלקיים בצבע חלודה אשר הכניסו תחושת חמימות. באותה רוח יצרה מיכל בחדר גם פינת אירוח אישית יותר עם ספה וכורסאות.

כל הפרסים שהמשרד השיג בשנותיו הרבות במוזיקה הישראלית, כל הקלטות של פעם, הפכו לאקססוריז שהשתלבו בעיצוב של המשרד החדש. הם הוכנסו לארונות הפתוחים ושובצו בהרמוניה במדפים. במטבח הוצב אקווריום ומיכל מסבירה: "אקווריום הוא שפע, מים וחיים. ברגעי לחץ אפשר להביט על הדגים ולהירגע".

המשרדים של אבי גואטה (צילום: עומרי אמסלם)
אבי גואטה והמעצבת מיכל סלע בחדר הישיבות | צילום: עומרי אמסלם
המשרדים של אבי גואטה (צילום: עומרי אמסלם)
חדד על רקע הקלטות שמסמלות את תחילת הדרך | צילום: עומרי אמסלם
המשרדים של אבי גואטה (צילום: עומרי אמסלם)
תמונות של חדד ברחבי המשרד | צילום: עומרי אמסלם
המשרדים של אבי גואטה (צילום: עומרי אמסלם)
צילום: עומרי אמסלם
המשרדים של אבי גואטה (צילום: עומרי אמסלם)
קיר מעויני קטיפה במשרד של גואטה | צילום: עומרי אמסלם
המשרדים של אבי גואטה (צילום: עומרי אמסלם)
צילום: עומרי אמסלם
המשרדים של אבי גואטה (צילום: עומרי אמסלם)
הפרסים הפכו לאקססוריז | צילום: עומרי אמסלם
_OBJ_OBJ_OBJ

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living  בפייסבוק