LIVING
מגזין סוף השבוע

בני הזוג רצו בית לכל החיים

הם שיפצו בית במושב בשפלה, הוסיפו קומה ובריכה, ובנו לכל אחד מארבעת ילדיהם יחידת דיור שתתאים להם גם כשיגדלו

עדי ברעם | living | פורסם 08/04/21 15:00  | עודכן 09/04/21 10:00
בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם - 7
לבית נוספה בריכה|צילום: ליאור טייטלר

בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם - 5
קיר הסלון הוחלף בקיר זכוכית עם פרופיל אלומיניום לבן|צילום: ליאור טייטלר

הדיירים: בני זוג בשנות ה-40 לחייהם וארבעת ילדיהם, שתי בנות ושני בנים, בגילי 15-10.

הבית: בית פרטי במושב בשפלה. הבית המקורי נבנה 12 שנה על ידי אדריכל לא ידוע, וכלל קומה אחת ובה שלושה חדרי שינה. במהלך השיפוץ נוספה לבית קומה ושטחו הנוכחי הוא 270 מ"ר. קומת הקרקע (150 מ"ר) כוללת סלון, מטבח חדר רחצה, יחידת הורים, חדר שירות וממ"ד. בקומה העליונה (120 מ"ר) יש ארבע יחידות מגורים לילדים.

החזון: הדיירים ביקשו בית לכל החיים, כזה שיענה גם על הצרכים העתידיים שלהם. הם רצו עיצוב מודרני על זמני ונטול טרנדים, ועם זאת שיהיה חם ומזמין, עם חלל ציבורי מואר ופתוח בדגש על תכנון נגרות קבועה לאחסון מרבי. הדרישה העיקרית הייתה בניית קומה נפרדת למגורי הילדים, כדי שהם יוכלו להמשיך להתגורר בבית גם כשיגדלו. מכיוון שמדובר בשיפוץ, היו אילוצים שנבעו מהמבנה המקורי, כמו ארבעה עמודים תומכים באזור הציבורי בקומת הקרקע. באישור המהנדס שליווה את הפרויקט, שני עמודים נהרסו ובמקומם הונחו שתי קורות פלדה קונסטרוקטיביות בתקרה. עמוד נוסף סופח לאי במטבח, והעמוד הרביעי נשאר כמו שהוא.

משך השיפוץ: תכנון וקבלת היתר – שנה, השיפוץ בפועל – שנה נוספת.

עלות השיפוץ: 2,800,000 שקל, כולל בניית קומה נוספת, הריסת קירות פנימיים בקומת הקרקע ושינוי חלוקת החלל, שינוי פתחים והחלפת אלומיניום, החלפת תשתיות אינסטלציה וחשמל, ריצוף, התקנת מערכת חימום תת רצפתי ומערכת ריכוך מים, בניית בריכה, נגרות מתואמת, ריהוט ואבזור, והקמת גינה.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם - 3
הכניסה לבית|צילום: ליאור טייטלר
בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם, ג
המבואה חופתה בגרניט פורצלן שחור|צילום: ליאור טייטלר
בית במושב בשפלה, ג, עיצוב עדי ברעם - 4
כבר מהכניסה רואים את גרם המדרגות המינימליסטי|צילום: ליאור טייטלר
בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם - 2
במקום שירותי האורחים הותקן במבואה ארון|צילום: ליאור טייטלר
בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם - 6
הארונות הגבוהים במטבח הוטמעו בקיר|צילום: ליאור טייטלר
בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם - 10
מעל הכיריים שעל האי הותקן קולט אדים מעוצב|צילום: ליאור טייטלר
בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם - 12
צילום: ליאור טייטלר
בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם - 9
מבט מהסלון למטבח|צילום: ליאור טייטלר
בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם - 11
קיר הסלון נצבע באפור גרפיט|צילום: ליאור טייטלר
בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם - 1
החצר חופתה באבני בזלת שחורות מנוסרות שיובאו מווייטנאם|צילום: ליאור טייטלר

הבית תוכנן ועוצב בקווים נקיים וישרים, בסגנון מודרני ובצבעים מונוכרומטיים בתוספת עץ. על מנת ליצור כניסה מרשימה בחרתי לחפות את מבואת הכניסה בגרניט פורצלן שחור עם דלתות קו אפס. שירותי האורחים בכניסה בוטלו ובמקומם נבנה ארון באורך 4 מטרים הכולל ארון חשמל ותקשורת וחלק לתליית תיקים ומעילים.

הפכנו את האזור הציבורי לחלל אחד פתוח ומואר, ולשם כך שברנו את קיר הלבנים שהפריד בין המטבח לסלון, ומכל שני חלונות צרים שהיו יצרנו חלון אחד רחב וגדול. את קיר היציאה לחצר הרסנו ובנינו קיר זכוכית באורך 4.5 מטרים עם דלת. עם שבירת הקיר דאגנו לתמיכת התקרה על ידי הוספת קורת פלדה מגולוונת במרכז הסלון. הרצפה בחלל הציבורי מחופה באריחים בגודל 120X120 ס"מ מסוג קלקטה גולד לבן מבריק. כבר מהכניסה רואים את גרם המדרגות, שנבנה במקום פטיו שהיה במבנה המקורי, ומאחוריו קיר זכוכית בגובה 7 מטרים. גרם המדרגות מורכב מקונסטרוקציית מתכת עם מדרכי עץ אלון ומואר בנורות פחם תלויות על חוטים שנתלו מהתקרה הגבוהה.

המטבח מורכב מקיר ובו ארונות גבוהים לבנים ומעליהם הותקנו מזגנים ורטיקליים סמויים על מנת להימנע מהנמכות תקרה לצורכי מיזוג אוויר. ליד הקיר הניצב נמצאים ארונות נמוכים בצבע אפור גרפיט ועליהם משטח עבודה מסוג דקטון באותם הגוונים. קירות המטבח נשארו ללא חיפוי, ומעל הארונות הנמוכים תלויים מדפי עץ ויחידת מדפים מתכת לפריטי נוי. במרכז החלל, צמוד לעמוד, יש אי ובו הכיריים ומעליו קולט אדים שחור. צמוד לאי שולחן אוכל מעץ אלון עם כיסאות עץ מודרניים שחורים. מעל השולחן הותקן גוף תאורה המורכב משבעה צילינדרים בגבהים שונים.

הסלון תחום בקיר זכוכית עם פרופיל אלומיניום מינימליסטי לבן המשקיף לבריכה. קיר נצבע באפור גרפיט ועליו תלויה הטלוויזיה ומתחתיה תלוי מזנון עץ אלון. בצד תלויים מדף פליז ושלושה עלים ממתכת. הסלון מרוהט בספת עור בגוני קאמל ובאורך 3.6 מטרים, כורסאות שחורות ושני שולחנות לא סימטריים שחורים. בצד ניצבת כורסת נדנדה מעץ.

משמאל לגרם המדרגות נמצאת יחידת ההורים, שהוגדלה על ידי הוספת שטח ששימש כפינת משחקים. כל חדרי השינה בבית רוצפו בפרקט לימינציה בגון אלון. משני צדיה של הכניסה ליחידת ההורים יש ארונות קיר, כל אחד באורך 3 מטרים. דלתות הארונות עשויות זכוכית שקופה ופנים הארונות בגון אלון. הקיר נצבע בצבע אפקט משי בגון גרפיט הממשיך לתקרה עד לעומק נישת הארון, ליצירת מסגרת מעל המיטה. בחדר הרחצה הרצפה ואחד הקירות חופו באריחים גדולים דגם קלקטה, ושאר הקירות חופו בטיח אקרילי. חדר הרחצה כולל מקלחון עם שני ראשים וארון כיור שחור עם משטח בוצ'ר אלון.

בית במושב בשפלה, ג, עיצוב עדי ברעם, חדר ארונות הורים
הארונות בכניסה ליחידת ההורים|צילום: ליאור טייטלר

בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם, חדר הורים
צילום: ליאור טייטלר
בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם, חדר ההורים
צילום: ליאור טייטלר
בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם, חדר רחצה הורים - 2
בית חדר הרחצה של ההורים |צילום: ליאור טייטלר
בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם, חדר רחצה הורים
צילום: ליאור טייטלר
בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם - 4
חדר הרחצה הכללי|צילום: ליאור טייטלר

>> במדור הקודם: בחרו את הבית הכי בעייתי ועשו בו שיפוץ מטריף

>> לכל הכתבות במדור בשיפוץ   

 

הקומה העליונה

הקומה העליונה מתפקדת כיחידה עצמאית, ובמסדרון הארוך בין חדרי השינה נבנה ארון הכולל מקום למקרר, מתקן מים, מכונת כביסה, מייבש ועוד. לכל ילד יש יחידת מגורים בגודל 25 מ"ר הכוללת חדר שינה, חדר רחצה וחדר ארונות. החדרים בגובה 4.20 מטרים ומעל חדרי הרחצה וחדרי הארונות נבנו גלריות. כיום הגלריות אינן בשימוש, אבל יש תוכנית לבניית מדרגות מרחפות ומעקה בטיחות כדי שבעתיד יוכלו הילדים להעביר לשם את המיטות לגלריה ולנצל את השטח למטה כפינת אירוח.

חדרה של הבת הבוגרת מעוצב בגוני אפור-לבן ועץ עם נגיעות ורוד. החדר כולל שולחן עבודה מודולרי לבן ולצדו ארונית עץ. בחדר הרחצה הרצפה חופתה באריחים באפור ולבן, וארון הכיור צבוע בגון ורוד פודרה עם משטח בוצ'ר אלון. החדר של הבת הצעירה עוצב בשחור לבן, וגם בחדר הרחצה שלה הרצפה חופתה באריחים באפור ולבן, הפעם בתוספת ארון כיור בגון ירוק מרווה.

חדרו של הבן הגדול נמצא מעל הסלון, וכתוצאה מהגדלת הסלון נוספה לו מרפסת שאליה מובילה דלת אלומיניום תוכננה עם חלון דו כנפי. החדר מעוצב בגוני אפור וכחול, ובחדר הרחצה הרצפה מחופה באריחים גאומטריים בשחור ולבן עם ארון כיור בצבע כחול. בחדרו של הבן הצעיר ביקשו ההורים עיצוב מרגיע ומכיל לילד הפעלתן, והחדר עוצב בכחול ותכלת עם נקודות בשחור. ובחדר הרחצה הרצפה מחופה באריחים גאומטריים בשחור ולבן עם ארון כיור בצבע כחול.

גם חצר הבית שופצה ונבנתה בה בריכה מחופה בפסיפס אפור. הדשא הוחלף אבני בזלת שחורות מנוסרות שיובאו מווייטנאם, ונשתלו עצים בוגרים.

בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם
ארון השירות במסדרון הקומה העליונה|צילום: ליאור טייטלר
בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם, חדר הבת הצעירה - 1
חדרה של הבת הגדולה|צילום: ליאור טייטלר
בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם, חדר הבת הצעירה - 2
מעל חדרי הרחצה והארונות יש גלריה לשימוש עתידי|צילום: ליאור טייטלר
בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם, חדר רחצה הבת הבוגרת
חדר הרחצה של הבת הגדולה|צילום: ליאור טייטלר
בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם, חדר הבת הצעירה - 3
חדרה של הבת הצעירה|צילום: ליאור טייטלר
בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם, ,ג , חדר הבית הצעירה
צילום: ליאור טייטלר
בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם, חדר רחצה הבת הצעירה
חדר הרחצה של הבת הצעירה|צילום: ליאור טייטלר
בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם, חדר הבן הבוגר - 3
חדרו של הבן הגדול|צילום: ליאור טייטלר
בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם, חדר הבן הבוגר - 1
צילום: ליאור טייטלר
בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם, חדר הבן הבוגר - 2
לחדר צמודה מרפסת|צילום: ליאור טייטלר
בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם, חדר רחצה הבן הצעיר
חדר הרחצה של הבן הגדול|צילום: ליאור טייטלר
בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם, חדר הבן הצעיר
חדרו שלו הבן הצעיר|צילום: ליאור טייטלר
בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם, חדר רחצה הבן הבוגר
חדר הרחצה של הבן הצעיר|צילום: ליאור טייטלר
בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם, ג - 2
מבט מבחוץ לגרם המדרגות|צילום: ליאור טייטלר
בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם - 8
בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם - 8|צילום: ליאור טייטלר
בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם - 13
בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם - 13|צילום: ליאור טייטלר

פריט אהוב: קורות הפלדה בתקרה, שכביכול נכפו על החלל, נצבעו בשחור והפכו לפריט עיצוב. מנורות התקרה וצבע שלדת המדרגות והמעקה נבחרו בהתאם.

דבר המעצבת: שיתוף הפעולה והכימיה עם בעלי הבית אפשרו לנו להתמודד עם האתגרים וההפתעות בשטח, ולהגיע לתוצאה המושלמת עבורם.

טיפ: תכנון פונקציונלי ומותאם לאורח החיים הוא אחד הדברים החשובים בעיצוב הבית. תנו אמון במעצבת שתדע לדייק בשבילכם את הפתרונות הטובים ביותר בהתאם לחלומות ולצרכים שלכם ולמקסם את החלל כך שישרת אתכם. את הביצוע השאירו לבעלי מקצוע מנוסים.

בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם, לפני שיפוץ, חזית
הבית לפני השיפוץ|צילום: עדי ברעם
בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם, לפני שיפוץ, מטבח
המטבח לפני השיפוץ|צילום: עדי ברעם
בית במושב בשפלה, עיצוב עדי ברעם, לפני שיפוץ, חדר רחצה הורים
חדר הרחצה של ההורים לפני השיפות\ץ|צילום: עדי ברעם
_OBJ_OBJ

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הרשמו לניוזלטר של living

 

תכנון, עיצוב פנים והום סטיילינג: עדי ברעם

הנדסאות הגשה ורישוי: אודי רז

 

חלונות אלומיניום: כוכב אלומיניום

מטבח: סמל מטבחים

 

רשימת מכולת

גרם המדרגות – 65,000 שקל, זווית ד.ש רמי קטן

ספת עור בסלון – 27,000 שקל, גלריית זהבי

שטיח בסלון – 5,500 שקל, השטיח האדום

ארונות בגדים עם דלתות שקופות בחדר ההורים – 25,000 שקל, אידיאל ארונות

מיטות בחדרי ילדים (מיטה וחצי) – 10,000 שקל ליחידה, הולנדיה 

 ריכזנו בשבילכם את הניוזלטרים בנושאים הכי מעניינים כדי שלא תפספסו כלום.
בחרו רק את אלה שהייתם שמחים לקבל, ומהיום נשלח לכם רק את מה שמעניין אתכם.

 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן