LIVING
מגזין סוף השבוע

ובלבה בריכה: וילה משגעת לזוג וארבעה ילדים

המתכננים נדרשו להתמודד עם כמה אתגרים - כמו מגרש ארוך וצר, חלק המתחיל בתוך ההר והעובדה שמהרחוב רואים דווקא את הגג - והצליחו ליצור בית מרשים שעושה כבוד לנוף של הכנרת

דן והילה ישראלביץ | LIVING | פורסם 16/06/22 15:00  | עודכן 17/06/22 16:40
בית בצפון, עיצוב דן והילה ישראלביץ
הבריכה במרכז הבית|צילום: עודד סמדר

בית בצפון, עיצוב דן והילה ישראלביץ
מבט מהבריכה לסלון|צילום: עודד סמדר

הדיירים: בני זוג העובדים במקצועות חופשיים וארבעת ילדיהם (מגיל חטיבת הביניים ועד לקראת צבא).

הבית: בית ששטחו 330 מ"ר על מגרש ששטחו 930 מ"ר ביישוב קהילתי באזור הכנרת.

החזון: הדיירים ביקשו בית עם הרבה אור שיראו ממנו את הטבע שמסביב, תוך שילוב בי פנים וחוץ.

משך התהליך: התכנון המורכב נמשך שנה וחצי, והבנייה שנה וחצי.

 

המגרש הנמצא על צלע ההר, מול נוף הכנרת, הוא צר וארוך, כך שהיה צריך לתכנן בית שמתחיל ממש בתוך ההר וממנו יוצא החוצה. בנוסף, המגרש נמצא מתחת לגובה הרחוב, כך שמהרחוב נראה גג הבית. כדי להתמודד עם אתגרים אלו תוכנן בית בסגנון מודרני, נקי ופונקציונלי, שמתחיל בתוך ההר. בחלק זה נמצאים חדרי הילדים, ומצדדיהם יש חצרות אנגליות המאפשרות כניסת אור ואוויר. הגג תוכנן כמעין חזית נוספת – אין עליו מערכות תחזוקה, הוא נקי ומסודר ומחופה ב-35 טונות של חלוקי נחל שיובאו מיוון וכן בצמחים המשתלבים בנוף. בגינה, המחולקת לכמה אזורים, יש שבילי אבן הנראים מרחפים ועצים שהובאו מכל רחבי הארץ.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

הכניסה למגרש היא מהצד, כדי לנצל את מקסימום השטח, ומהכניסה נראית הבריכה, שנבנתה במרכז המגרש ובלב הבית. כך היא מוקפת בקירות ואפשר להשתמש בה גם כשמהכנרת נושבות רוחות עזות. גודל הבריכה 13X4 מטרים והיא מחופה באריחי טורקיז ובאבני מדרך. לצדה יש שולחן אוכל גדול עם כיסאות בצבע חרדל, וכן מטבח חוץ ובו גריל, כיור ובר מעץ פיטנה. צבעי הבריכה – הנשקפת מהחלל המרכזי ומיחידת ההורים – הם שמוסיפים צבע לבית, המעוצב בגוונים מונוכרומטיים.  

בית בצפון, עיצוב דן והילה ישראלביץ
הבית מתחיל בצלע ההר|צילום: עודד סמדר
בית בצפון, עיצוב דן והילה ישראלביץ
צילום: עודד סמדר
בית בצפון, עיצוב דן והילה ישראלביץ
צילום: עודד סמדר
בית בצפון, עיצוב דן והילה ישראלביץ
הכניסה נמצאת בצד המגרש|צילום: עודד סמדר
בית בצפון, עיצוב דן והילה ישראלביץ
צילום: עודד סמדר
בית בצפון, עיצוב דן והילה ישראלביץ
צילום: עודד סמדר
בית בצפון, עיצוב דן והילה ישראלביץ
קיר הסלון מחופה בפורניר טאבו בהיר בגימור מט |צילום: עודד סמדר
בית בצפון, עיצוב דן והילה ישראלביץ
צילום: עודד סמדר
בית בצפון, עיצוב דן והילה ישראלביץ
גם המטבח מחופה בפורניר טאבו בהיר בגימור מט |צילום: עודד סמדר
בית בצפון, עיצוב דן והילה ישראלביץ
צילום: עודד סמדר
בית בצפון, עיצוב דן והילה ישראלביץ
צילום: עודד סמדר
בית בצפון, עיצוב דן והילה ישראלביץ
צילום: עודד סמדר
בית בצפון, עיצוב דן והילה ישראלביץ
צילום: עודד סמדר
בית בצפון, עיצוב דן והילה ישראלביץ
צילום: עודד סמדר

בכניסה לבית נמצא החלל הציבורי הכולל סלון, מטבח ופינת אוכל, ותחום בשני קירות זכוכית – אחד פונה אל הבריכה והשני אל הכנרת. לבית מפתחים עצומים בגודלם. חלקם מגיעים לאורך 10 מטרים ללא עמודים, ולשם כך הותקנו משקופים סמויים שיכולים לשאת את משקל החלונות. חצי מקיר הסלון כולל ארונות מחופים בפורניר טאבו בהיר בגימור מט המיובא מאיטליה, ובמרכזו נישה שחורה עם מדפים. חלקו השני של הקיר מחופה באבן בזלת שחורה מחוררת ומדוקקת ועליו תלוי ציור בסגנון פופ ארט – אחת מנקודות הצבע הבודדות בבית. מול הסלון ניצבים ספת עור שחורה ושולחן קפה.

המטבח בנוי בשני קווים מקבילים – קו אחד של ארונות גבוהים ובצדדיו דלתות סמויות המובילות למזווה גדול, ואי מקביל באורך 5 מטרים. חזיתות המטבח מחופות גם הן בפורניר טאבו בהיר עם ידיות מט שחורות, ומשטח האי עשוי דקטון בגון בזלת. לצד המטבח, במקביל לקיר הזכוכית הפונה לבריכה, ניצב שולחן אוכל עם משטח זכוכית שחורה, שיובא מאיטליה.

אל חדרי השינה מוביל מסדרון רחב ידיים ובו ארון שאורכו 3 מטרים וגובהו 3.5 מטרים. בארון נמצאות מערכות החשמל, התקשורת והבית החכם, וגם הוא מחופה בפורניר בהיר עם ידיות כהות, כמו במטבח. על הקיר המקביל תלויות שתי תמונות פופ ארט צבעונית. בחלק הפרטי של הבית נמצאים יחידת ההורים, ארבעה חדרים לילדים, שני חדרי רחצה וממ"ד המשמש כחדר אירוח. בזכות החצרות האנגליות לכל אחד מחדרי הילדים יש חצר פרטית. בחדרי הילדים הותקנו ארונות קיר הכוללים שולחן כתיבה – גם הם מחופים בפורניר בהיר עם ידיות כהות. בחדרי הרחצה הרצפה והקירות מחופים באריחים שחורים, והכיור הלבן מונח על ארון המחופה באותו פורניר בהיר.

>> במדור הקודם: זוג + 2 עברו לדירת 60 מ"ר בשרון

>> לכל הכתבות במדור בשיפוץ 

 

דבר האדריכלים: בעלי הבית מרוצים, וקיבלנו הרבה מחמאות וזה כיף גדול.

 

תכנון ועיצוב: אדריכלים הילה ודני ישראלביץ

 

צבע וגבס: שימי זיתוני

בית בצפון, עיצוב דן והילה ישראלביץ
צילום: עודד סמדר

בית בצפון, עיצוב דן והילה ישראלביץ
ארון לאורך המסדרון המוביל לחדרי השינה|צילום: עודד סמדר
בית בצפון, עיצוב דן והילה ישראלביץ
אחד מחדרי הילדים|צילום: עודד סמדר
בית בצפון, עיצוב דן והילה ישראלביץ
מחוץ לחדרי הילדים נחפרו חצרות אנגליות|צילום: עודד סמדר
בית בצפון, עיצוב דן והילה ישראלביץ
צילום: עודד סמדר
בית בצפון, עיצוב דן והילה ישראלביץ
צילום: עודד סמדר
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן