הדיירים:  זוג בני 30 פלוס, שניהם עובדים בהיי-טק, פלוס כלבה.

הדירה: נמצאת בבבלי בתל אביב, לא רחוק מהפארק. גודל הדירה 68 מ"ר, שלושה חדרים בקומה שלישית. הבנין בן 35 שנים במצב טוב, אך הדירה עצמה לא היתה במצב טוב לפני השיפוץ, עם ליקויים בצנרת האינסטלציה ומערכת החשמל.

עוד באתר לעיצוב הבית:

בשיפוץ, יונית שטרן
פינת האוכל הוחלפה משולחן מלבני וקטן לשולחן עגול ונפתח | צילום: אביבית ויסמן
בשיפוץ, יונית שטרן, רחצה גובה
פרחים תורמים לאווירה הקיצית | צילום: אביבית ויסמן
בשיפוץ, יונית שטרן
רוב האביזרים והכלים בבית נקנו בגולף אנד קו | צילום: אביבית ויסמן
בשיפוץ, יונית שטרן
המפה מזארה הום בחו"ל. נעים להסב | צילום: אביבית ויסמן

החזון: הלקוחות שגרו בדירה ישנה עמוסה בפריטים וצבעים חזקים ביקשו ממני לעצב דירה שתיראה כמו בית קיץ: בהירה ואוורירית, בצבעוניות שקטה אך מרעננת. יחד מצאנו את הגרסה שלנו למושג בית קיץ, שנראה מנותק מההוויה התל אביבית המהבילה והסואנת. לצורך כך תכננו להשתמש בחומרים במראה טבעי-מקומי כמו עץ אלון, מרצפות מצוירות ופסיפס המעוררים אסוציאציה ישראלית. בחרנו בסקלת צבעים בהירה המזכירה את גם את החוף וגם את הים עצמו, ולבסוף גם נעזרנו בתמונות שבעל הדירה צילם בעצמו בנמל יפו.

משך השיפוץ: חודש וחצי.

עלות השיפוץ: השיפוץ עלה 190 אלף שקל וכלל את עבודת התכנון והעיצוב, החלפת תשתיות החשמל והאינסטלציה (הכנסת ארון החשמל לתוך הדירה), שבירת קירות, עבודת אלומיניום, החלפה והעברה של כלים סניטריים, ריצוף וחיפוי, החלפת המטבח, קניית מכשירי חשמל, רהיטים, וילונות ואביזרים.

תיאור כללי של השיפוץ: הרחבנו את הכניסה למטבח, שהיה סגור עם דלת הזזה, והחלפנו את המטבח עצמו. הרחבנו גם את האמבטיה על חשבון מרפסת השירות. החלפנו את הכלים הסניטריים ושינינו את מיקום האמבטיה. ריצפנו וצבענו את כל הדירה. החלפנו את תשתית האינסטלציה ואת תשתית החשמל. הכנסנו את ארון החשמל לתוך הדירה מטעמי בטיחות, וקנינו חלק מהרהיטים וגם מכשירי חשמל. התקציב היה מוגבל ולכן היו רעיונות שנפסלו בשל עלות יקרה, כמו צורת הנחה של הריצוף בדגם עצם דג (הרינגבון), שיצרה יותר פחת ועלתה פי שניים, והיו דברים שנדחו לשלב מאוחר יותר, כמו החלפה של חלק מהחלונות והדלתות.

אחסון פתוח וחפצי נוי

נכנסים לדירה, ובמבואה עצמה נמצאת פינת האוכל, שהוחלפה לבקשת הלקוחות משולחן מלבני וקטן לשולחן עגול ונפתח. מימין לה נמצא המטבח. פתח המטבח אמנם הורחב, אך המטבח עצמו עדיין בחדר נפרד. המטבח מאפשר אחסון רב יותר וגם משטחי עבודה יעילים לעומת המצב הקודם. מדף מעל הארונות הנמוכים מאפשר אחסון פתוח וחפצי נוי.

בשיפוץ, יונית שטרן
המטבח הנעים | צילום: אביבית ויסמן
בשיפוץ, יונית שטרן
הפרקט מוסיף חמימות | צילום: אביבית ויסמן
בשיפוץ, יונית שטרן
אם הקונספט ברור, זה מוריד את רמת החרדה | צילום: אביבית ויסמן
בשיפוץ, יונית שטרן
דירה פטריוטית גם כשזה מגיע לכלי הסוכר | צילום: אביבית ויסמן
בשיפוץ, יונית שטרן, מטבח לפני גובה
המטבח לפני

בהמשך מגיעים לסלון, שהוא החלק המרווח יותר בדירה. גם בו יש שלושה ארונות גבוהים לאחסון ספרים. קריאה היא תחביב משמעותי של הלקוחות, והיה להם חשוב שהספרים ייראו. שולחנות הסלון והשידה בפינה היו קיימים כבר לפני השיפוץ והתאימו לסגנון המבוקש. מזנון מעץ מלא מאחסן בנוסף לטלוויזיה ולמערכת הדיוידי גם פטיפון ותקליטים. לצדי המזנון שולחנות פסיפס נמוכים ומיטה לכלבה. הווילון בהזמנה מיוחדת מ'ארופה דקור' (3,000 שקל), וגופי תאורה מ'שקע ותקע' (3,000 שקל).

בשיפוץ, יונית שטרן
סלון פלוס כלבה | צילום: אביבית ויסמן
בשיפוץ, יונית שטרן
בסקלת צבעים בהירה המזכירה את גם את החוף וגם את הים עצמו, | צילום: אביבית ויסמן
בשיפוץ, יונית שטרן
תמונות שצילם בעל הבית ביפו | צילום: אביבית ויסמן
בשיפוץ, יונית שטרן
הספה והכורסה בסלון מ"כל רהיט", סלמה 44 תל אביב, 6,000 שקל | צילום: אביבית ויסמן
בשיפוץ, יונית שטרן
טאץ' ישראלי | צילום: אביבית ויסמן
בשיפוץ, יונית שטרן, סלון לפני גובה
הסלון לפני

מסדרון מוביל לחדר השירותים ולחדר האמבטיה. בשרותים הוחלפה האסלה לתלויה ומדף עץ הונח על הנישה שנוצרה מעיבוי המנגנון הסמוי. חדר האמבטיה הורחב על חשבון מרפסת השירות שהיתה צמודה אליו על מנת להכיל גם את מכונת הכביסה שהיתה לפני כן במטבח. מיקום האמבטיה השתנה ויוצר חלל מרובע ומאוזן יותר (לפני כן חדר האמבטיה נראה כמו מסדרון). לאחר פתרון בעית הרטיבות שהיתה בחדר, הוא רוצף וחופה במרצפות מצוירות מקסימות, והוספנו גם ארון כיור בהזמנה מיוחדת מהנגר.

בשיפוץ, יונית שטרן, שירותים גובה
בשירותים הוחלפה האסלה לתלויה ומדף עץ הונח על הנישה שנוצרה מעיבוי המנגנון הסמוי | צילום: אביבית ויסמן
בשיפוץ, יונית שטרן, רחצה גובה
חדר הרחצה הבהיר | צילום: אביבית ויסמן
בשיפוץ, יונית שטרן
הורחב על חשבון מרפסת השירות שהיתה צמודה אליו | צילום: אביבית ויסמן
בשיפוץ, יונית שטרן
לפנק לפנק לפנק | צילום: אביבית ויסמן
בשיפוץ, יונית שטרן, לפני אמבטיה גובה
חדר הרחצה לפני

בהמשך מגיעים לחדר השינה. בחדר השינה לא שינינו את המבנה, אך מרכזנו את המיטה והעברנו את האחסון שהיה בשידות לאורך הקיר למגרות מתחתיה, מה שיוצר מראה אוורירי יותר. הוספנו וילונות וגם ספסל נוח בקצה המיטה.

בשיפוץ, יונית שטרן
כחול לבן גם בחדר השינה | צילום: אביבית ויסמן
בשיפוץ, יונית שטרן
מצעים משובצים "מסימו" של KAS, 730 שקל | צילום: אביבית ויסמן
בשיפוץ, יונית שטרן
המבנה של החדר לא שונה | צילום: אביבית ויסמן
בשיפוץ, יונית שטרן
המיטה בחדר השינה מורכזה | צילום: אביבית ויסמן
בשיפוץ, יונית שטרן
בית קיץ או לא בית קיץ | צילום: אביבית ויסמן
בשיפוץ, יונית שטרן, לפני שינה גובה
חדר השינה לפני

חשוב להחליט על קונספט

דבר המעצב: אני מתכננת גם דירות קבלן, אך את הקסם שיש בלהפוך דירה ישנה ומוזנחת למקום אסתטי ונעים, אני מוצאת בשיפוצים. הפער בין הלפני והאחרי כל כך גדול ומספק! את החזון שלי לגבי איך תיראה הדירה, המחשתי ללקוחות בפרזנטציה מפורטת, והתוצאה יצאה דומה לתכנון.

טיפ: חשוב להחליט על קונספט לפני תחילת השיפוץ. איזשהו רעיון שלפיו רוצים לתכנן ולעצב את הדירה. אם הקונספט ברור לכם ואתם יודעים לקראת מה הם הולכים, זה מוריד את רמת החרדה ומקל את בחירות החומרים, הרהיטים והאביזרים. במקרה שלנו הקונספט של "בית קיץ תל אביבי" הנחה אותנו לחלוקת חלל מאווררת ופתוחה, לסקלת צבעים בגוני חוף הים ולחומרים במראה טבעי.

פריט אהוב: הדקורציה האהובה עלי היא ללא ספק הריצוף. בחרנו בגרניט פורצלן דמוי פרקט בדירה עצמה. מאוד פרקטי ומוסיף חמימות למראה של הדירה, וכמובן גם המרצפות המצוירות בחדר הרחצה, שהוסיפו טאץ' ישראלי לדירה. את הריצוף קנינו ב'חלמיש' ברח' הלח"י.

בשיפוץ, יונית שטרן
להתראות | צילום: אביבית ויסמן

יונית שטרן – מעצבת פנים

במדור הקודם: שיפוץ בגיל 80: ארמון קטן בעיר הגדולה
לכל מדורי "בשיפוץ"