LIVING
מגזין סוף השבוע

דרמה קווין: המהפך של הווילה במרכז

במקום עוד וילה בסגנון כפרי, בני הזוג החליטו להפוך את בית ילדותה של האישה למשהו שונה לגמרי

אודליה ברזילי | living | פורסם 18/04/19 15:15 
בית במרכז, עיצוב אודליה ברזילי - 9
צילום: עינת דקל

בית במרכז, עיצוב אודליה ברזילי - 1
צילום: עינת דקל

הדיירים: בני זוג בשנות ה-40 לחייהם, האישה עובדת בתחום הביטוח והגבר איש קבע, שני בנים (7, 11) וכלב.

הבית: בית ילדותה של בעלת הבית בעיר מרכז הארץ. הבית נבנה לפני כ-40 שנה ועבר שיפוץ קטן לפני כ-20 שנה. שטח הבית 160 מ"ר ויש בו קומת כניסה וקומת גלריה.

החזון: אהבתי את הבית מהרגע שנכנסתי אליו, ומיד האדריכלות הכתיבה לי סגנון של לופט אורבני מיוחד בניו יורק. יכולתי לדמיין את קארי בראדשו מ"סקס והעיר הגדולה" גרה בבית כזה ומזמינה את שלוש חברותיה לארוחת ערב עם הרבה אלכוהול על האי במטבח. קיוויתי שלבני הזוג יהיה אומץ לעשות את מה שאני דמיינתי. בהתחלה האישה דיברה על בית בסגנון כפרי, אבל סיפרתי לה שיש לי ניסון רב בתחום ושהמומחיות שלי היא להתאים את הבית לאנשים שגרים בו. הסברתי לה מה אני רואה בוויז'ן שלי: צריך לשנות את הכניסה לבית ואת מיקום המטבח, חובה להוסיף שירותי אורחים בקומה התחתונה, צריך להחליף בין חדר הילדים לחדר ההורים וצריך לשנות את כיוון המדרגות. דיברתי גם על הסגנון שדמיינתי ועל חומרים וצבעים. "תשכחי מזה, אין סיכוי", היא אמרה. ביקשתי שתחשוב על זה ותתייעץ עם בעלה, ואמרתי לה: "בואי נצא להרפתקה מאתגרת יחד ונעיף את הבית למקום אחר. את צריכה בית כמוך, אחר שונה ומפתיע". בסופו של דבר בני הזוג השתכנעו.

משך השיפוץ: כשנה. השיפוץ בפועל נמשך ארבעה חודשים.

>> לכל הכתבות בערוץ living  

בית במרכז, עיצוב אודליה ברזילי - 7
פינת האוכל נמצאת בחלק הנמוך של קומת הכניסה|צילום: עינת דקל
בית במרכז, ג, עיצוב אודליה ברזילי - 14
צילום: עינת דקל
בית במרכז, ג, עיצוב אודליה ברזילי - 17
שולחן האוכל עשוי מקורות פלדה|צילום: עינת דקל

היו בבית הרבה מגבלות כמו עמוד בסלון לכיוון היציאה החוצה, אזור עם תקרה נמוכה בחדר השינה של ההורים בקומה התחתונה ותקרה נמוכה בחדר הרחצה הצמוד. התקרה בחלל המרכזי הייתה משופעת – החלק הגבוה כמעט 6 מטרים והחלק הנמוך 2.40 מטרים. במהלך השיפוץ הבית "גולח" ונבנה מחדש - חוץ משלושה קירות מרכזיים לא נשאר כלום. מכיוון שהיה צריך להחליף את הגג, שהיה ישן ולא בטיחותי, הגבהנו אותו מעט כדי לשים קורת חיזוק מעל הוויטרינה ובצדדים, וכך אפשר היה להוריד את העמוד בסלון. מכיוון שהתקרה בקומת הגלריה הוגבהה יכולתי לתכנן בחדר הילדים גלריה לשינה וליצור פינת משחקים. כדי ליצור בית חם עם האווירה הלופטית שרציתי השתמשתי בבטון, ברזל ועץ. הרצפה חופתה גרניט פורצלן דמוי בטון בגודל 120X120 ס"מ.

שינינו את המקום של דלת הכניסה, והקיר שבו הייתה הדלת הפך לקיר זכוכית שנמשך מרצפת קומת הקרקע ועד הגג כדי להכניס הביתה הרבה אור וצבע. לבעלת הבית היה חשוב לא לוותר על האוויר הטוב שנכנס לסלון, ולכן הוספתי בקיר הזכוכית חלונות בפתיחת דריי קיפ (חלון ציר הנפתח פנימה).

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

ליד דלת הכניסה הצבתי ארון למעילים, נעליים ועוד. מול דלת הכניסה – בחלק הנמוך יחסית בקומת הקרקע - נמצאת פינת האוכל המודגשת בצבע אפור כהה. שולחן האוכל עשוי מקורות פלדה עם קורוזיה שנמצאו בהנגר של מפעל פלדה, עם משטח המורכב בפח גלי ומעליו זכוכית ("האסם"). סביב השולחן יש שישה כיסאות עם מושבים קלועים. וגוף התאורה בנוי מצינורות ברזל בשילוב מנורות ששימשו כמנורות רחוב בניו יורק. על הקיר תלויים מדף ותמונה מחבלים שיצרתי. ליד פינת האוכל, במקום הפטיו, נבנו שירותי אורחים.

המטבח הצמוד לפינת האוכל צבוע באותו גוון אפור כהה. הוא בנוי משני קווים – קו ארונות גבוהים ובו משולבים המקרר והתנורים, והאי. כדי שלא תיווצר מסה "כבדה מדי" של צבע אפור שילבתי בארונות מדף פתוח מחופה עץ. האי, שבו נמצאים גם הכיריים והכיור, צבוע באותו גוון וגם בו משולבים עץ וזכוכית עם משטח מגרניט פורצלן.

הסלון נמצא בין שני קירות זכוכית – הקיר שהחליף את דלת הכניסה וקיר נוסף הנמשך מהמטבח. הקיר השלישי, שהיה מחופה בחיפוי לבנים מיושן, חופה בלוחות גרניט פורצלן גדולים (100X300 ס"מ) דמויי חלודה. על הקיר תלויה תמונה גדולה ומרשימה, ולידו ניצבת ספת עור חומה. שולחן הסלון עשוי מסגרת ברזל ומשטח המורכב מקורות עץ, ושתי רגליים הוחלפו בגלגלים. הסלון מרוהט גם בכורסאות ראטן, ארגזי תחמושת ומאוורר ישן למראה תעשייתי אורבני. הטלוויזיה ניצבת על מוט כך שאפשר לסובב אותה ולצפות בה גם מהמטבח, פינת האוכל והגינה. תעלת מיזוג אוויר חשופה עוברת מעל המטבח והסלון ומשלימה את מראה הלופט.

בית במרכז, עיצוב אודליה ברזילי - 13
משטח שולחן האוכל מורכב מפח גלי ומעליו זכוכית|צילום: עינת דקל
בית במרכז, עיצוב אודליה ברזילי - 8
צילום: עינת דקל
בית במרכז, עיצוב אודליה ברזילי - 4
צילום: עינת דקל
בית במרכז, עיצוב אודליה ברזילי - 6
המטבח ופינת האוכל ומעליהם פינת העבודה בגלריה|צילום: עינת דקל
בית במרכז, עיצוב אודליה ברזילי - 5
באי המטבח משולבים זכוכית ועץ בצבע טבעי|צילום: עינת דקל
בית במרכז, עיצוב אודליה ברזילי - 12
צילום: עינת דקל
בית במרכז, עיצוב אודליה ברזילי - 18
החלל הציבורי בקומת הכניסה גבוה במיוחד|צילום: עינת דקל
בית במרכז, עיצוב אודליה ברזילי - 10
הטלוויזיה ניצבת על מוט כדי שאפשר יהיה לסובב אותה|צילום: עינת דקל
בית במרכז, עיצוב אודליה ברזילי - 11
חיפוי האבן על הקיר הוחלף בלוחות גרניט פורצלן דמוי חלודה|צילום: עינת דקל

יחידת ההורים: חדר הילדים היה למטה וחדר הורים למעלה, ובמהלך השיפוץ החלפנו ביניהם. יחידת ההורים לא גדולה, ולכן בני הזוג ביקשו שבין חדר השינה לחדר הרחצה יפריד קיר זכוכית, היוצר תחושה של גודל ופתיחות. חדר הרחצה כולל מקלחון עם תעלת ניקוז נסתרת, כיור גדול וארון כיור מברזל ועץ. הקירות חופו בחלקם באריחים ובחלקם בטיח וגה בגוון אפור.

בית במרכז, עיצוב אודליה ברזילי - 3
צילום: עינת דקל
בית במרכז, עיצוב אודליה ברזילי - 2
לשולחן הסלון יש גלגלים במקום שתיים מהרגליים|צילום: עינת דקל
בית במרכז, עיצוב אודליה ברזילי - 15
צילום: עינת דקל
בית במרכז, ג, עיצוב אודליה ברזילי - 19
צילום: עינת דקל
בית במרכז, עיצוב אודליה ברזילי - 16
צילום: עינת דקל

קומת הגלריה: גרם המדרגות עשוי מקונסטרוקציית ברזל קלה בשילוב מעקה בדוגמת רשת. בקצה גרם המדרגות יש חלל המשמש כפינת עבודה ובה ספרייה בשילוב שולחן כתיבה עשויה מצינורות אינסטלציה ומדפי עץ. בין שני חלקי הספרייה נמצאת דלת מפלטת OSB בשילוב מסגרת ברזל המובילה לחדר הילדים. בכניסה לחדר הילדים יש אזור משחקים ובו פופים. במקום מדפים חיברנו לקיר ארגזים מאיקאה שהילדים צבעו. סולם מוביל לקומת הגלריה מעל אזור המשחקים ושם ישנים. בנוסף יש עוד חדר שינה פנימי וחדר רחצה הכולל מקלחון.

בית במרכז, עיצוב אודליה ברזילי - 20
בני הזוג ביקשו קיר זכוכית בין חדר השינה לחדר הרחצה כדי להגדיל את החלל|צילום: עינת דקל
בית במרכז, ג, עיצוב אודליה ברזילי - 21
צילום: עינת דקל
בית במרכז, עיצוב אודליה ברזילי - 22
בחדר הילדים נוספה גלריה|צילום: עינת דקל
בית במרכז, ג, עיצוב אודליה ברזילי - 24
ארגזי איקאה במקום מדפים|צילום: עינת דקל
בית במרכז, ג, עיצוב אודליה ברזילי - 25
צילום: עינת דקל

במדור הקודם: השכנים קרובים מדי? תראו מה עשו בווילה בעמק חפר

לכל הכתבות במדור בשיפוץ 

דבר המעצבת: זו הייתה חוויה מיוחדת לפגוש ולהכיר אנשים שהגיעו עם חשיבה מסוימת והסכימו לצאת מהקופסה, לשחרר, לסמוך ולאפשר. זה היה תהליך מיוחד שדרש הרבה אומץ מצד הדיירים. לקראת סוף הפרויקט בעלת הבית אמרה לי: "אם עכשיו תגידי לי שאני צריכה פיל אדום בסלון, בזה הרגע אני הולכת לקנות בלי לשאול שאלות".

בית במרכז, ג, עיצוב אודליה ברזילי, לפני שיפוץ - 1
הסלון לפני השיפוץ|צילום: אודליה ברזילי
בית במרכז, ג, עיצוב אודליה ברזילי, לפני שיפוץ - 3
המטבח לפני השיפוץ. האזור הפך לכניסה לבית|צילום: אודליה ברזילי
בית במרכז, ג, עיצוב אודליה ברזילי, לפני שיפוץ - 3
גרם המדרגות לפני השיפוץ|צילום: אודליה ברזילי
עיצוב אודליה ברזילי, תוכנית אדריכלית, קומת כניסה לפני שיפוץ
קומת הכניסה לפני השיפוץ|שרטוט: אודליה ברזילי
עיצוב אודליה ברזילי, תוכנית אדריכלית, קומת כניסה אחרי שיפוץ
קומת הכניסה אחרי השיפוץ|שרטוט: אודליה ברזילי
עיצוב אודליה ברזילי, תוכנית אדריכלית, קומת גלריה לפני שיפוץ
קומת הגלריה לפני השיפוץ|שרטוט: אודליה ברזילי
בית במרכז, ג, עיצוב אודליה ברזילי, תוכנית אדריכלית, קומת גלריה חדש
קומת הגלריה אחרי השיפוץ|שרטוט: אודליה ברזילי

טיפ: עם קצת מעוף, דימיון ותעוזה אפשר להגיע לתוצאות מיוחדות באותו סכום. חשוב להשאיר כסף לסטיילינג בסוף התהליך - זה מכניס נשמה לבית. והכי חשוב: תקשורת טובה היא המתכון להצלחה, וחוש הומור הכרחי לכל דבר בחיים. זה לא היה פרויקט פשוט אבל צחקנו המון.

עיצוב: אודליה ברזילי

רשימת מכולת

שולחן אוכל – 9,000 שקל, האסם

כורסת ראטן – 4,000 שקל, פיק אפ

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן