הדיירים: זוג רופאים חייכנים ומקסימים בשנות ה-40 לחייהם ולהם שלושה ילדים - ילד בן 18 לפני גיוס, בת 10 ובן 8, וגם שני חתולים.

הדירה: דירת דופלקס/פנטהאוז חדשה בת שישה חדרים בשכונת כפר גנים בפתח תקווה. נקנתה כדירת קבלן סטנדרטית ביותר.

החזון: חלומם של הדיירים היה בית שבו ירגישו הכי בבית. נעים, חמים, פונקיונלי, מלא במקומות אחסון, מעוצב ועם זאת נוח. כמו כן ביקשו לייצר פרטיות בין ההורים לילדים, וכן חדר אירוח להלנת אורחים שישמש גם כחדר פסנתר לנגינת הילדים.

משך השיפוץ: ליווינו את הלקוחות כשבעה חודשים, השיפוץ עצמו ארך שלושה חודשים .

עלות השיפוץ: 800 אלף שקל, הכוללים עבודות גמר, קבלן שיפוצים, פירוק/הריסה ובינוי מחדש לאזורים הרלוונטיים, תכנון, כל עבודות הגבס שנעשו בדירה, בינוי מחדש של חדרי רחצה, מחיצות, צביעת דירה, תאורה שקועה, חשמל, אינסטלציה וחומרים - פרקט לכל הדירה, דק, מדרגות עץ, נגרות, מטבח, ריהוט, תאורה, קמין, קיר בריקים, צמחייה, ריהוט חוץ וכל הפריטים הנלווים.

מירב שלום, כניסה (10)
מבואת הכניסה הרחבה | צילום: שי אפשטיין
מירב שלום, חלל כניסה (11)
בכניסה פינת ישיבה לנעילת נעליים | צילום: שי אפשטיין
מירב שלום, סלון (5)
הסלון. מראה כפרי לייט | צילום: שי אפשטיין
מירב שלום, סלון (6)
קיר טלוויזיה המשלב בתוכו קמין מחופה אבני בריקים | צילום: שי אפשטיין
מירב שלום, סלון (8)
צילום: שי אפשטיין

עוד בערוץ עיצוב הבית:

תחושה רומנטית חמימה

רצפת הבית חופתה בפרקט עץ אלון בהיר היוצר באופן מיידי תחושת חמימות נעימה. הצבעים המנחים שנבחרו היו לבן, בז', תכלת, ירוק ונגיעות ברונזה.

הכניסה: מבואת הכניסה מרווחת ובה ארון שהוזמן מנגר המשלב אחסון עבור תיקים/נעליים/עליוניות/מפתחות וכו'. במרכז הארון יצרנו פינת ישיבה לנעילת נעליים טרם היציאה. במבואה מיקמנו מראת גוף גדולה. עם הכניסה נגלה הסלון והחלל המרכזי כולו.

הסלון: במרכז החלל נבנה קיר טלוויזיה המשלב בתוכו קמין המחופה אבני בריקים היוצרים מראה כפרי לייט חמים. חלל הסלון רוהט בספת בד בסגנון נקי ורך בשילוב כריות וכורסה פרחונית המשווים תחושה רומנטית רגועה וחמימה.

אל הקיר מתחבר חלון בלגי שקוף שאינו חוסם את החלל ומאחוריו נבנה חדר משפחה/אירוח המשלב ספה הנפתחת למיטה זוגית בשעת אירוח. לחלון הבלגי הוספנו וילונות ליצירת פרטיות כשיש אורחים שישנים בחדר.

מירב שלום, פינת אירוח (17)
חלון בלגי שקוף שאינו חוסם את החלל ומאחוריו נבנה חדר משפחה ואירוח | צילום: שי אפשטיין
מירב שלום, פינת אירוח (12)
כשבאים אורחים - נסגר הווילון | צילום: שי אפשטיין
מירב שלום, ג, פינת אירוח (18)
כולל פנסתר | צילום: שי אפשטיין
מירב שלום, מרפסת מאובזרת (16)
מרפסת מאובזרת טובלת ירוק | צילום: שי אפשטיין

המרפסת: מן הסלון ומן המטבח ישנה יציאה לאזור המרפסת הטבולה בירוק ובה פינת ישיבה מסוגננת מברזל. אזור המרפסת רוצף בדק סינתטי המשווה מראה עץ טבעי ואינו זקוק כלל לתחזוקה. בפינת המרפסת נבנה מטבח חוץ רחב ידיים, הכולל מנגל, גז, מקרר ואחסון, ופינת אוכל גדולה לאירוח.

המטבח: תוכנן בקפידה ובנוי מקו ארונות גבוהים המשלב פתח כיור ומצדו השני מזווה בתוספת פינת קפה ושתייה. במרכז המטבח יצרנו אי רחב ידיים ובו כיריים לבישול, אחסון, ומצידו השני ישיבה גבוהה עבור חמשת בני המשפחה.

פינת האוכל: אל האי חיברנו את פינת האוכל המשתלבת עם המטבח ושאר הבית ומכניסה רוך וחמימות.

יחידת המתבגר: תוכננה בקפידה לבן ה-18 בסגנון שונה משאר הבית - בוגר , גברי, עם נגיעות וינטג'. קיר טפט תיפורי בריקים הפוכים, פרקט בגוון אפור/שחור, מיטה זוגית, ריהוט בסנון וינטג' שנרכש בשוק הפשפשים המשלב ברזל ועץ. לחדר צמוד חדר רחצה בצבעי שחור לבן בסגנון נקי ומינימליסטי.

מירב שלום, ג, מטבח (15)
המטבח: תוכנן בקפידה ובנוי מקו ארונות גבוהים | צילום: שי אפשטיין
מירב שלום, ג, מטבח  (14)
אי רחב ידיים ובו כיריים לבישול | צילום: שי אפשטיין
מירב שלום, ג, פינת אוכל (13)
פינת האוכל המשתלבת עם המטבח | צילום: שי אפשטיין
מירב שלום, פינת אוכל (7)
משלבת חום וחמימות | צילום: שי אפשטיין

פלוס פינת קפה וקריאה

מדרגות הבית חופו באותו הפרקט והם מובילים היישר לסוויטת ההורים המפנקת והמרווחת שבקומה העליונה, שהפכנו לאופן ספייס. באמצעות קירות זכוכית על מסילות ווילון יצרנו הפרדה בין אזור השינה לפינת העבודה של הבעל. הקו הרך והרומנטי התעצם על ידי תוספת טפט פרחוני על כל הקיר ועל ידי שטיח פרווה סינתטי. לצד חלל השינה חדר רחצה מפנק שממשיך את הקו היוקרתי והלא מתפשר, ובו שולבו צבעי פסטל ופורצלן דמוי פרקט בצבע דומה מאוד לפרקט שבחדר השינה, כמו כן יש חדר ארונות סגור בדלת ופינת קפה וקריאה.

מירב שלום, יחידה בן (20)
יחידת המתבגר. תוכננה בקפידה לבן ה-18 בסגנון שונה | צילום: שי אפשטיין
מירב שלום, יחידת הבן (19)
קיר טפט תיפורי בריקים הפוכים | צילום: שי אפשטיין
מירב שלום, ג, רחצה בן (21)
חדר רחצה של הבן | צילום: שי אפשטיין

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק? 

דבר המעצב: נפלה בחלקנו זכות גדולה ללוות בתהליך הזה את המשפחה היקרה. מהרגע הראשון היתה כימיה גדולה בינינו, זרימה מלאה בתהליך, הבנה מלאה לצרכים שלהם כמשפחה והקשבה מהצד שלהם למה שהיה לנו להציע. לא התפשרנו על שום דבר, הלכנו עם הכל עד הסוף הן בפן העיצובי והן בצד הפונקציונלי. כן ירבו פרויקטים כאלה.

טיפ: אילוצים היו בלי סוף. עמדנו בהרבה סיטואציות תכנוניות שדרשו מאיתנו להיות יצירתיים ועם הרבה מעוף ולספק פתרונות מידיים. אף אחד לא אמר שזה קל, אבל זה בהחלט מאתגר, וכשיש צוות טוב של קבלני ביצוע ולקוחות קשובים כל בעיה היא לא בעיה.

מירב שלום, שינה (26)
סוויטת ההורים המפנקת בקומה העליונה | צילום: שי אפשטיין
מירב שלום, שינה (25)
אל תדאגו, זה שטיח סינתטי | צילום: שי אפשטיין
מירב שלום, שינה (24)
קו יוקרתי ולא מתפשר | צילום: שי אפשטיין
מירב שלום, שינה (9)
צילום: שי אפשטיין
מירב שלום, שינה (27)
צילום: שי אפשטיין
מירב שלום, ג, פינת עבודה (23)
פינת העבודה המופרדת בחדר השינה | צילום: שי אפשטיין
מירב שלום, ג, שינה (28)
צילום: שי אפשטיין
מירב שלום, רחצה (29)
חדר הרחצה | צילום: שי אפשטיין

רשימת מכולת:

מנורה ירוקה מעל פינת אוכל, תומאס תאורה, 1,800 שקל ליחידה.
כורסה פרחונית בסלון בהזמנה מיוחדת, קיאנו שואו רום, 4500 שקל.
כיסא עבודה מברזל לבן בשילוב עץ, אי.די.דיזיין, 1,600 שקל.
קונסולת כניסה שילוב ברזל ברונזה וזכוכית, דליה ארמוני, 850 שקל.
פינת עבודה בהזמנה מנגר, ולרי קומיסרוב, 10,500 שקל.
ספת בד בהזמנה, קיאנו שואו רום, 12,000 שקל.

מירב שלום, לפני השיפוץ, צילום ביתי (2)
לפני השיפוץ | צילום: שי אפשטיין
מירב שלום, ג, לפני השיפוץ, צילום ביתי (1)
לפני השיפוץ | צילום: שי אפשטיין
מירב שלום, במהלך השיפוץ, צילום ביתי (3)
במהלך השיפוץ | צילום: שי אפשטיין
מירב שלום, ג, במהך השיפוץ, ג, צילום ביתי (4)
במהלך השיפוץ | צילום: שי אפשטיין

מירב ואייל שלום - מעצבי פנים

במדור הקודם: דירה תל אביבית נקייה שתתאהבו בה. באחריות
לכל הכתבות במדור בשיפוץ