LIVING
מגזין סוף השבוע

הכרמל: "בית שמספק לדיירים חוויית מגורים שונה, חדשנית ודינמית"

בני הזוג וחמשת ילדיהם מתגוררים בבית ששטחו 480 מ"ר. מהרחוב נראה הבית כמבנה בן קומה אחת מכיוון שהוא אינו מתפתח מעלה אלא מטה

דן והילה ישראלביץ | living | פורסם 08/04/20 09:09 
בית בכרמל, עיצוב דן והילה ישראלבי - 8
צילום: אסף פינצ'וק

בית בכרמל, עיצוב דן והילה ישראלבי - 12
צילום: אסף פינצ'וק
 

הדיירים: בני זוג בשנות ה-40 לחייהם וחמשת ילדיהם.

הבית: הבית, ששטחו 480 מ"ר, בנוי על מגרש של 1,600 מ"ר על צלע הר באזור הכרמל ומתמזג עם סביבתו. הבית בנוי במפלסים וגדול במיוחד. מלמעלה הוא נפרש על שטח גדול אבל במבט חזיתי הוא משתלב בהרמוניה בנוף. מהחזית הפונה לרחוב נראה הבית כמבנה בן קומה אחת - מינימליסטי, מסתורי ולא מאיים. הוא אינו מתפתח מעלה אלא מטה ובהתייחס לטופוגרפיה, כך שמהכניסה למגרש מתחילים לרדת לצדו של המבנה לכיוון קומת הכניסה (ובה סלון, מטבח, פינת אוכל ובריכה). מעליה נמצאים מפלס ההורים ובמפלס העליון נמצאים חדרי הילדים. מקומת הכניסה יש ירידה לקומה התחתונה.

החזון: ליצור מבנה חדשני שמגדיר מחדש את חווית המגורים כפי שאנחנו מכירים אותה כעת. הקומפלקס הייחודי מספק לבני הבית חוויית מגורים שונה, חדשנית ודינמית שמורגשת בכל חלל וחלל. מכיוון שבני הזוג אוהבים מאוד לארח היה חשוב שיהיה אזור אירוח שיאפשר אינטראקציה מתמדת בין המשתתפים. לכן הבריכה תוכננה במפלס הסלון והמטבח והיא נראית תלויה ומרחפת באוויר.

משך הבנייה: כשנה וחצי.

 

בית בכרמל, עיצוב דן והילה ישראלבי - 13
צילום: אסף פינצ'וק
בית בכרמל, עיצוב דן והילה ישראלבי - 5
צילום: אסף פינצ'וק
בית בכרמל, עיצוב דן והילה ישראלבי - 14
שטח המטבח כ-60 מ"ר|צילום: אסף פינצ'וק
בית בכרמל, עיצוב דן והילה ישראלבי - 20
ארונות המטבח נצבעו בסגסוגת מתכתית |צילום: אסף פינצ'וק
בית בכרמל, עיצוב דן והילה ישראלבי - 23
במקביל לאי ולקיר הזכוכית ניצב שולחן האוכל|צילום: אסף פינצ'וק
בית בכרמל, עיצוב דן והילה ישראלבי - 3
המעבר לסלון נעשה בין שתי החצרות הפנימיות|צילום: אסף פינצ'וק
בית בכרמל, עיצוב דן והילה ישראלבי - 22
צילום: אסף פינצ'וק
בית בכרמל, עיצוב דן והילה ישראלבי - 4
קיר מחופה פרופילים במראה עץ ממשיך לסלון|צילום: אסף פינצ'וק
בית בכרמל, עיצוב דן והילה ישראלבי - 9
הסלון מרוהט בספה עמוקה, נוחה ומודולרית|צילום: אסף פינצ'וק
בית בכרמל, עיצוב דן והילה ישראלבי - 16
צילום: אסף פינצ'וק
בית בכרמל, עיצוב דן והילה ישראלבי - 21
צילום: אסף פינצ'וק

>> לכל הכתבות בערוץ living 

בין החזית הראשית לדלת הכניסה חוצץ קיר תחרה המורכב מעמודי פלדה וקוביות מלבניות מבטון. זהו אלמנט שמבטא את התפישה שלנו שדוגלת ביצירת חללים שאינם נגלים באחת אלא בשלבים. הקיר האוורירי מפריד בין החזית הציבורית שנגלית לסביבה לבין המרחב הפרטי. בכניסה לבית יש מבואה רחבת ידיים המובילה לחלל הציבורי ובמרכזו שתי חצרות פנימיות מוקפות קירות זכוכית ובהן בריכות שיקוף עם חלוקי נחל ועצי נוי. המעבר בין שתי החצרות מוביל לסלון ומשמאל נמצאים המטבח, פינת האוכל ובריכת שחייה, שנשקפת מכל מקום במפלס זה. רצפת החלל מחופה באריחים מדוקקים וגדולים (300X100 ס"מ) דמויי בטון כהה. הקירות נצבעו באפקט בטון מעונן שיוצר מראה אלגנטי ומלוכד ותחושה חמימה ואינטימית.

המטבח גדול במיוחד - כ-60 מ"ר. הוא בנוי בצורת רי"ש הפוכה בתוספת אי גדול שאורכו כ-7 מטרים. שתי הצלעות של המטבח נצבעו בסגסוגת מתכתית בעבודת יד של אומן המתמחה בצביעת אפקטים. החלק הפנימי של הארונות חופה פורניר אלון, והדלתות נפתחות לתוך גוף הרהיט ומאפשרות עבודה זורמת גם כשהן פתוחות. בצלע אחת נקבעו התנורים ובשנייה יש נישה מחופה פורניר אלון ובה עמדת קפה. בנישה יש מסך טלוויזיה שיורד מלמעלה על פי הצורך. כמו בכל הבית גם במטבח שולב הפרזול המתקדם של המותג הגרמני Hettich.

חיפוי האי (משטח ודפנות) עשוי נירוסטה ויוצר במיוחד בהולנד ביחידה אחת. במרכז המשטח נחרצו פתחים לכירת אינדוקציה i-Cooking, פתח לקולט האדים ונקודות חשמל בילט אין. רגלי כיסאות הבר עשויים מתכת. המושב והמשענת עשויים עור שנחרץ ונמתח בטכנולוגיה מיוחדת המקנה מראה רשת. מכיוון שבני המשפחה אוהבים מאוד לבשל, מכשירי החשמל הם של מותג האיכות FULGOR MILANO.  

במקביל לאי ולקיר הזכוכית ניצב שולחן האוכל. פלטת השולחן (שאורכה 4.2 מטרים) תוכננה במיוחד והיא עשויה שכבה דקיקה וצפופה מבטון בגימור רזינה דמוי ברזל שכשנוגעים בו הוא חמים ונעים. שכבת הרזינה מקנה למשטח עמידות גבוהה ואינה סופגת, ולכן היא קלה לניקוי ותחזוקה. כיסאות האוכל עשויים פוליאוריתן. הם אלסטיים, גמישים, נוחים וגם הם קלים לניקוי ותחזוקה. מעל השולחן תלויות שתי מנורות עשויות פליז ובועות זכוכית שקופות. מעבר לקיר הזכוכית נמצאת הבריכה שמשני עבריה קירות תחרה אווריריים הממקדים את המבט בנוף העמק הנגלה ממערב. ריהוט החוץ יובא במיוחד מאיטליה.

בית בכרמל, עיצוב דן והילה ישראלבי - 26
הקירות המקיפים את הבריכה ממקדים את המבט בנוף|צילום: אסף פינצ'וק
בית בכרמל, עיצוב דן והילה ישראלבי - 25
צילום: אסף פינצ'וק
בית בכרמל, עיצוב דן והילה ישראלבי - 17
צילום: אסף פינצ'וק
בית בכרמל, עיצוב דן והילה ישראלבי - 15
צילום: אסף פינצ'וק
בית בכרמל, עיצוב דן והילה ישראלבי - 10
צילום: אסף פינצ'וק
בית בכרמל, עיצוב דן והילה ישראלבי - 6
צילום: אסף פינצ'וק
בית בכרמל, עיצוב דן והילה ישראלבי - 7
צילום: אסף פינצ'וק
בית בכרמל, ג, עיצוב דן והילה ישראלביץ -32
צילום: אסף פינצ'וק
בית בכרמל, ג, עיצוב דן והילה ישראלביץ -33
צילום: אסף פינצ'וק
בית בכרמל, עיצוב דן והילה ישראלבי - 28
צילום: אסף פינצ'וק
בית בכרמל, ג, עיצוב דן והילה ישראלביץ -34
צילום: אסף פינצ'וק

במדור הקודם: הבית המוזנח בתל אביב הפך לווילה בטוב טעם

לכל הכתבות במדור בשיפוץ 

המעבר לסלון נעשה בין שתי החצרות הפנימיות – אחת מהן מוקפת זכוכית, ולשנייה יש שתי פאות שקופות ואחת המורכבת מפרופילים במראה עץ - המשך לחזית החיצונית שגם היא מורכבת מפרופילים במראה עץ. החזית הדקורטיבית מייצרת תחושה חמימה, אינטימית ומסוגננת ומקשרת בין הרצפה והתקרה בגוונים האפרפרים המונוכרומטיים לקירות הזכוכית הפונים לאזור הבריכה.

הסלון מרוהט בספה עמוקה, נוחה ומודולרית, שולחנות בגימורי עץ ושיש ושתי כורסאות מסתובבות – אחת עם ריפוד בצבע חרדל והשנייה עם ריפוד בצבע טורקיז. בצד ניצבת כוננית לשתייה חריפה שיוצרה בעבודת יד. היא מורכבת מחזית עץ מחורצת ומשטח שיש ומרופדת מבפנים עור.

במבואה יש שני גרמי מדרגות – אחד מוביל לקומה התחתונה, שבה יש חניה, אזור משחקים נוסף לילדים וחדר מכונות לבריכה, והשני למפלסים העליונים שבהם נמצאים חדרי השינה. שטחה של יחידת ההורים כ-70 מ"ר. במרכז חדר השינה ניצבת מיטה מרופדת בעור ומולה קיר זכוכית כהה ובו מסך טלוויזיה ודלת המובילה לחדר הרחצה. קירות חדר השינה והארונות מחופים פרקט עץ אלון בגוון מעושן בדוגמת שברון, מעליו חיפוי דמוי עור וביניהם תאורה נסתרת. חדר הרחצה, שאפשר להגיע אליו גם דרך חדר הארונות שבכניסה ליחידה ההורים, חופה בלוחות גרניט פורצלן גדולים היוצרים מראה אחיד. במרכז החלל יש אמבטיית פרי סטנדינג ושידת הכיור כוללת שני כיורים. מערכת הברזים מוטמעת במדף אלומיניום המשמש להנחת תמרוקים. 

במפלס העליון יש חמש יחידות מגורים לילדים וסלון המשמש כחדר משפחה ומשחקים. כל יחידה כוללת חדר שינה, חדר רחצה וחדר ארונות. הקירות והתקרה בחדרי הרחצה חופו בלוחות LG Hi-macs שהולחמו למראה הומוגני נטול חיבורים.

בית בכרמל, ג, עיצוב דן והילה ישראלביץ -35
צילום: אסף פינצ'וק
בית בכרמל, עיצוב דן והילה ישראלבי - 11
צילום: אסף פינצ'וק
בית בכרמל, עיצוב דן והילה ישראלבי - 27
צילום: אסף פינצ'וק
בית בכרמל, עיצוב דן והילה ישראלבי - 2
צילום: אסף פינצ'וק
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

דבר המעצבים: זכינו בלקוחות שחיים אדריכלות ועיצוב והביאו איתם לפרויקט שפע של ידע וחדוות יצירה. הם תמכו בוויז'ן שלנו ונתנו לנו את הבמה לייצר עבורם חוויית מגורים אולטימטיבית שתואמת את אורח חייהם וטעמם.

תכנון ועיצוב: דן והילה ישראלביץ

מוצרי חשמל, משטחי נירוסטה ופורניר, משטחי LG Hi-macs ועוד: בירמן עצים ופרזול ובירמן Design

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן