LIVING
מגזין סוף השבוע

קנו שתי דירות להשקעה - והפכו אותן לבית

במהלך העבודה על חיבור הדירות בני הזוג התאהבו בפרויקט והחליטו לעבור לגור בדירה המחוברת. עכשיו נוספו לחלל הפתוח שמשקיף לנוף מטריף גם יצירות האמנות שהם אוהבים

הילה חבקין | living | פורסם 23/01/20 15:00 
דירה בתל אביב, עיצוב הילה חבקין - 4
חלל פתוח מוקף בקירות זכוכית ענקיים|צילום: שי אפשטיין

דירה בתל אביב, עיצוב הילה חבקין - 7
צילום: שי אפשטיין

הדיירים: בני זוג ושלושת בניהם (אחד בגיל תיכון ושניים בוגרים). המשפחה חובבת אמנות.

הדירה: בני הזוג רכשו במגדל במרכז תל אביב שתי דירות ששטחן הכולל כ-350 מ"ר וביקשו לאחד אותן לדירה אחת. בתחילת הדרך היה מדובר על פרויקט להשקעה, אבל בעלי הבית התאהבו בדירה המחוברת והחליטו לגור בה.

החזון: שתי הדירות נמצאות במגדל בתכנון ישר אדריכלים. מכיוון שהבניין נבנה בצמוד לשני בניינים נמוכים לשימור, הוא "מרחף" מעליהם הודות לקונסטרוקציה אלכסונית בחלקו התחתון. הקונסטרוקציה היא חלק מהדירות שנרכשו, ויכולנו להסוות אותה ולהתעלם ממנה, אבל החלטנו על חשיפה במקום הסתרה כעיקרון מוביל. התוצאה לא קונבנציונלית, מעניינת ומפתיעה. הדיירים ביקשו דירה פתוחה אל הנוף האורבני וכמה שיותר פינות פונקציונליות במקום חדרים סגורים.

משך השיפוץ: השיפוץ בפועל נמשך כשנה.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

דירה בתל אביב, עיצוב הילה חבקין - 15
דלת הכניסה קבועה בקיר מראות בתוך קיר מחופה עץ אגוז|צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, עיצוב הילה חבקין - 24
הקונסטרוקציה האלכסונית נחשפה והודגשה|צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, עיצוב הילה חבקין - 18
צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, עיצוב הילה חבקין - 25
צילום: שי אפשטיין

במהלך השיפוץ שתי הדירות נפתחו לחלוטין, והחלל חולק מחדש. החדרים הפרטיים מוקמו כולם בצמוד לחזית הבניין, משקיפים לנוף, והחלל המרכזי חולק לאזורים, ללא קירות. חילקנו את החלל באמצעות שלוש קוביות: קובייה בגוון ירוק זית באזור חדרי הילדים; קובייה מעץ באזור הכניסה; קובייה לחדר הרחצה. חיפוי מראות יוצר אשליה שהקוביות משייטות בחלל. חשפנו והדגשנו את הקונסטרוקציה האלכסונית והשתמשנו בה להגדרת החלל והדלתות סמויות, כך שנוצרת תחושה שהחלל פתוח וחשוף אך למעשה הוא מסתיר יותר משהוא מגלה.

דלת הכניסה קבועה בקיר מראות בתוך קיר מחופה עץ אגוז. חיפוי העץ מוסיף חמימות לחלל, המרוצף אבן. בכניסה יש חלל פתוח מוקף בקירות זכוכית ענקיים. משמאל לכניסה נמצא הסלון ומימין המטבח, פינת האוכל ופינת המשפחה. הסלון מרוהט בספות לבנות ובשולחן עץ עם משטח שיש (הביטאט). על הרצפה פרוש שטיח בגוני אדום-לבן. המטבח בנוי בשני קווים מקבילים – קו ארונות לבנים ואי גדול (בולטהאופ).

דירה בתל אביב, עיצוב הילה חבקין - 17
הסלון מרוהט בספות לבנות ובשולחן עץ עם משטח שיש|צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, עיצוב הילה חבקין - 1
צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, עיצוב הילה חבקין - 3
צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, ג, עיצוב הילה חבקין - 10
צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, עיצוב הילה חבקין - 5
צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, ג, עיצוב הילה חבקין - 2
צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, עיצוב הילה חבקין - 6
צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, עיצוב הילה חבקין - 8
מטבח בנוי בשני קווים מקבילים|צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, עיצוב הילה חבקין - 9
צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, עיצוב הילה חבקין - 21
צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, עיצוב הילה חבקין - 9
צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, עיצוב הילה חבקין - 19
צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, עיצוב הילה חבקין - 16
פינת המשפחה|צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, עיצוב הילה חבקין - 20
צילום: שי אפשטיין

במדור הקודם: זוג הסטודנטים עיצב בית מושלם ב-10,000 שקל

לכל הכתבות במדור בשיפוץ 

בקיר העץ, משמאל לדלת הכניסה, מוסווית דלת המובילה אל שירותי האורחים, יחידת ההורים והחדר של הבן הקטן. המיטה בחדר השינה של ההורים ניצבת במרכז החלל, מול הנוף. מאחוריה יש קיר מחופה מראות המשקף את הנוף וקבועה בו דלת לחדר הארונות. קיר נוסף מחופה עץ אגוז ובו הדלת המובילה לחדר רחצה לבן ומואר עם חלון גדול.

בעברו השני של הבית, מאחורי המטבח, יש מסדרון המוביל לחדרי הילדים הבוגרים, חדר הרחצה שלהם ופינת עבודה ונגינה. אחד מקירות המסדרון חופה במראות כדי לשקף את הנוף ולהאיר את החלל וקבועים בו ארונות ודלתות לחדרי השירות.

דירה בתל אביב, עיצוב הילה חבקין - 22
קיר מראות בחדר השינה של ההורים|צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, עיצוב הילה חבקין - 11
צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, עיצוב הילה חבקין - 12
צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, ג, עיצוב הילה חבקין - 13
חדר הרחצה של ההורים|צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, ג, עיצוב הילה חבקין - 23
צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, עיצוב הילה חבקין - 14
צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, ג, עיצוב הילה חבקין - 29
המסדרון המוביל לחדרי הילדים הבוגרים|צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, ג, עיצוב הילה חבקין - 30
קיר המסדרון מחופה מראות|צילום: שי אפשטיין
דירה בתל אביב, ג, עיצוב הילה חבקין - 28
שירותי האורחים|צילום: שי אפשטיין

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

פריט אהוב: יצירות האמנות הן חלק בלתי נפרד מריהוט הבית ומהאופי שלו. הן מייצגות את הדיירים, את אהבתם ואת הקשר שלהם לאמנות.

דבר המעצב: בלת"מים מוציאים מאיתנו כאנשי מקצוע את התוצאות הכי מעניינות. בתחילת הדרך היה מדובר בפרויקט יזמי נדל"ני, והתכנון שלנו תאם זאת. אבל הלקוחות התאהבו בדירה והחליטו שהם רוצים לגור בה בעצמם, ולכן היה צורך לשנות את התכנון המקורי. זה הצריך מאיתנו להתחיל מחדש, אבל ברגע שהפרויקט הפך מיזמי לאישי הוא קיבל אופי ועניין. הדירה כעת תואמת את טעמם ואת אורח חייהם של הדיירים, ומשקפת את אהבתם לעיר ולאמנות.

טיפ: להכיר את הדיירים, להבין אותם ולהתחבר לצרכים ולהעדפות שלהם. במקרה הזה האהבה הגדולה של הדיירים לתל אביב הייתה העוגן בתכנון הדירה, בחלוקת החלל וגם בהתמודדות עם קשיים. לדוגמה, במסדרונות צרים שנוצרו בחרנו להשתמש במראות כדי להגדיל, להאיר ובעיקר להכניס את העיר פנימה. כך העיר נמצאת בכל חלל, קיר ופינה בבית.

 

עיצוב: אדריכלית הילה חבקין, משרד חבקין אדריכלים

סטיילינג לצילומים: מאיה לבנת הרוש

 

דירה בתל אביב, עיצוב הילה חבקין, תוכנית אדריכלית
תוכנית אדריכלית|שרטוט: הילה חבקין

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן