LIVING
מגזין סוף השבוע

חגיגה כפולה: שיפוץ מטריף לדופלקס בת"א

הבניין אמנם חדש יחסית, אבל בני הזוג החליטו לעשות שיפוץ יסודי בדופלקס. הם הוסיפו חדר כדי שלכל ילד יהיה חדר משלו, יצרו חדר משפחה ופינת עבודה, ועיצבו את החלל בשחור, לבן ועץ בצבעים טבעיים. התלהבנו במיוחד מהמטבח הלבן והסלון המואר, ואתם?

גילי רשף-גול | living | פורסם 11/02/21 15:00  | עודכן 12/02/21 16:36
דופלקס בתל אביב, עיצוב גילי רשף-גול
יחידת מדפים ממתכת שחורה בשילוב רשת היא אחד האלמנטים המרשימים בבית|צילום: איתי בנית

דופלקס בתל אביב, עיצוב גילי רשף-גול
סלון בהיר ומינימליסטי|צילום: איתי בנית

הדיירים: בני זוג בסוף שנות ה-30 לחייהם ושלושת ילדיהם (בת 3, בן 7 ובן 10).

הדירה: דירת דופלקס בבניין שנבנה בעשור האחרון בצפון תל אביב, בשכונה חדשה יחסית, שקטה וירוקה. שטח הדירה כ-220 מ"ר ועוד 60 מ"ר מרפסת. בדירה היו חמישה חדרים, ולמרות שהיא חדשה יחסית, שינינו את הכל מהיסוד וגילחנו את הדירה לרמת השלד.

החזון: בני הזוג רצו חדר לכל ילד, סלון רחב ומואר וכן פינת משפחה, ופינת עבודה.

משך השיפוץ: ליוויתי את המשפחה משלב הרכישה. שלב הסקיצות, תכנון התקציב ובחירת החומרים נמשך מעל הממוצע, כך שהתהליך כולו נמשך כשנתיים, מתוכם 10 חודשים שיפוץ בפועל.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

דופלקס בתל אביב, עיצוב גילי רשף-גול
הכניסה לבית ופינת האוכל|צילום: איתי בנית
דופלקס בתל אביב, עיצוב גילי רשף-גול
צילום: איתי בנית
דופלקס בתל אביב, עיצוב גילי רשף-גול, ג
צילום: איתי בנית
דופלקס בתל אביב, עיצוב גילי רשף-גול
מבט מפינת האוכל למטבח|צילום: איתי בנית
דופלקס בתל אביב, עיצוב גילי רשף-גול
קיר המטבח מחופה באריחים דמויי שיש|צילום: איתי בנית
דופלקס בתל אביב, עיצוב גילי רשף-גול
צילום: איתי בנית
דופלקס בתל אביב, עיצוב גילי רשף-גול, ג
מערכת האחסון הלבנה משתלבת בקירות|צילום: איתי בנית
דופלקס בתל אביב, עיצוב גילי רשף-גול, ג
צילום: איתי בנית
דופלקס בתל אביב, עיצוב גילי רשף-גול, ג
שירותי האורחים כוללים מקלחון|צילום: איתי בנית
דופלקס בתל אביב, עיצוב גילי רשף-גול, ג
צילום: איתי בנית
דופלקס בתל אביב, עיצוב גילי רשף-גול
חדר המשפחה|צילום: איתי בנית
דופלקס בתל אביב, עיצוב גילי רשף-גול
צילום: איתי בנית

לפני השיפוץ קומת הכניסה כללה את המטבח, סלון, שירותי אורחים ויחידת הורים, והקומה העליונה כללה שני חדרי ילדים מחוברים, ממ"ד וחדר רחצה. אחרי השיפוץ בקומת הכניסה נמצאים סלון, מטבח, שירותי אורחים (כולל מקלחון), חדר משפחה וחדר שירות. הקומה העליונה, שהיא קומת גלריה, הוגדלה ועכשיו יש בה שלושה חדרי ילדים (אחד מהם הוא הממ"ד), חדר רחצה, פינת עבודה ויחידת הורים. הרצפה בכל הבית חופתה בפרקט אלון בהיר היוצר רקע חם ואחיד לריהוט.

דלת הכניסה נפתחת לחלל הכולל את הסלון ופינת האוכל. דרך קירות זכוכית שעליהם וילונות לבנים ארוכים אפשר לראות את המרפסת העוטפת את הקומה. בניגוד לבתים רבים, שבהם יש שולחן לארוחות יומיומיות ושולחן לאירוח, כאן החלטנו שיהיה שולחן אחד. בחרנו בשולחן עץ מלבני ("ריהוטים"), וכיסאות שחורים (הביטאט). שולחן האוכל ניצב ליד גרם המדרגות העשוי עץ עם מעקה מתכת מרשת שחורה. מתחת לגרם המדרגות נבנתה יחידת מדפים ממתכת שחורה  בשילוב רשת.

לצד פינת האוכל, בחלל נפרד, נמצא המטבח הלבן הבנוי בצורת חי"ת. בצלע אחת יש חלון ומתחתיו ארונות נמוכים וכיור עם ברז נשלף (כדי שאפשר יהיה לפתוח את החלון במלואו). ממול נמצאים הארונות הגבוהים כולל המקרר, התנור והמיקרו. בצלע האמצעית יש ארונות נמוכים נוספים ועליהם הכיריים. הקיר המרכזי חופה עד התקרה בגרניט פורצלן דמוי שיש קררה.

בקיר הסלון נבנתה מערכת אחסון שצבעה הלבן משתלב בצבע הקירות, והוא כוללת טלוויזיה גדולה, מערכת וידיאו ואודיו, מערכת קולנוע ביתי ומערכת חשמל חכמה. הסלון מרוהט בספות עם ריפוד אפור, שולחנות מתכת עם משטחים לבנים ושטיח בגוני חום בהיר (אריק בן שמחון).

בין המטבח לפינת האוכל יש כניסה למסדרון קצר שבו ארונות חשמל ואחסון. מצד שמאל יש חדר שירות וכביסה, ומצד ימין שירותי אורחים. לבקשת בעלת הבית, הותקן גם מקלחון רחב לילדים וחבריהם כדי שלא יעלו לקומת החדרים. הרצפה והקירות מחופים באריחים אפורים, וארון הכיור עשוי אלון בהיר, זהה לצבע הפרקט בבית.

בקצה המסדרון נמצא חדר המשפחה, שגם ממנו יש יציאה למרפסת. בחדר הותקנה יחידה המשלבת מדפים, ארונות ושולחן כתיבה עם מחשב. בחדר יש ספה נמוכה ושולחנות נמוכים למשחקים ויצירה. גם בחדר המשפחה הרצפה מחופה בפרקט אלון, אבל כאן הוא בדוגמת פישבון.

>> במדור הקודם: שיפוץ מהחלומות לדירת 70 מ"ר ביפו

>> לכל הכתבות במדור בשיפוץ   

 

הקומה העליונה – חדרי השינה

בקצה גרם המדרגות יש מעין מבואה ובה פינת עבודה וארונות לבנים. בחדר השינה של ההורים אין חלונות, ולכן בינו ובין חדר הרחצה יש קיר זכוכית עם דלת הזזה מהרצפה עד התקרה שתוכננה במיוחד (חקשוריאן). בחדר הרחצה הרצפה מחופה באריחים משושים לבנים, והקירות באריחי גרניט פורצלן דמויי שיש גדולים, כמו במטבח. ארון הכיור עשוי עץ בצבע טבעי עם משטח לבן, ובמקלחון הותקנו ספסל מרחף ואביזרי אינסטלציה שחורים.

חדרי הבנים עוצבו בגוני אפור, כחול ולבן, בנוסף לעץ הטבעי. בחדרו של הבן האמצעי נבנתה למיטה במה עם מגירות מעץ אלון, כמו הפרקט. על החלונות בחדרים נתלו וילונות החשכה וכן וילונות לבנים למראה רך ונעים. חדרה של הבת הקטנה נמצא בממ"ד. בחדר הרחצה של הילדים הרצפה חופתה באריחים אפורים, כמו בשירותי האורחים, והקירות באריחים לבנים. שני הכיורים הלבנים מונחים על ארון כחול, ומעליהן תלויות מראות במסגרת שחורה.

דופלקס בתל אביב, עיצוב גילי רשף-גול, ג
גרם המדרגות המוביל לקומה העליונה|צילום: איתי בנית
דופלקס בתל אביב, עיצוב גילי רשף-גול, ג
צילום: איתי בנית
דופלקס בתל אביב, עיצוב גילי רשף-גול, ג
חדר ההורים|צילום: איתי בנית
דופלקס בתל אביב, עיצוב גילי רשף-גול
צילום: איתי בנית
דופלקס בתל אביב, עיצוב גילי רשף-גול, ג
צילום: איתי בנית
דופלקס בתל אביב, עיצוב גילי רשף-גול, ג
חדר הרחצה של ההורים|צילום: איתי בנית
דופלקס בתל אביב, עיצוב גילי רשף-גול, ג
צילום: איתי בנית
דופלקס בתל אביב, עיצוב גילי רשף-גול, ג
חדרו של הבן האמצעי|צילום: איתי בנית
דופלקס בתל אביב, עיצוב גילי רשף-גול
צילום: איתי בנית
דופלקס בתל אביב, עיצוב גילי רשף-גול, ג
חדר הרחצה של הילדים|צילום: איתי בנית
דופלקס בתל אביב, עיצוב גילי רשף-גול, ג
הרצפה חופתה באריחים אפורים, והקירות באריחים לבנים|צילום: איתי בנית

פריט אהוב: גרם המדרגות בשילוב יחידת האחסון ממתכת. זה אלמנט שמשדר המון ביטחון, מלא אופי ועוזר לחלוקת החלל ולזרימה.

דבר המעצבת: העבודה עם דיירים שידעו בדיוק מה הם רוצים הייתה מאתגרת ומהנה. תוך זמן קצר התחברנו. תמיד כיף לראות איך הדיירים עוברים תהליך ונחשפים לחומרים ורעיונות  חדשים ואיך הבית שלהם הופך מתוכניות למציאות.

טיפים: מרגע שבחרתם מעצבת פנים, סמכו עליה. תיפתחו, תדברו על הכל, גם על מה שנראה פחות חשוב. אם אפשר, תערבו אותה כבר בשלב הקנייה. זכרו שנוחות ופרקטיות הן מעל הכל. אם לא יהיה לכם נוח, אתם לא תאהבו את התוצאה הסופית, ולא משנה כמה היא יפה. אני תמיד ממליצה לא לגור בבית בזמן השיפוץ, גם אם מדובר בשיפוץ קטן יחסית, ולקחת בחשבון שהשיפוץ תמיד נמשך יותר מהמתוכנן.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

 

דופלקס בתל אביב, עיצוב גילי רשף-גול, תוכנית קומת כניסה
תוכנית קומת הכניסה|שרטוט: איתי בנית
דופלקס בתל אביב, עיצוב גילי רשף-גול, תוכנית קומה עליונה
תוכנית הקומה העליונה|שרטוט: איתי בנית
דופלקס בתל אביב, עיצוב גילי רשף-גול, לפני השיפוץ
הכניסה וגרם המדרגות לפני השיפוץ|צילום: גילי רשף-גול
דופלקס בתל אביב, עיצוב גילי רשף-גול, לפני השיפוץ
המטבח לפני השיפוץ|צילום: גילי רשף-גול
דופלקס בתל אביב, עיצוב גילי רשף-גול, לפני השיפוץ
אחד מחדרי הרחצה לפני השיפוץ|צילום: גילי רשף-גול

עיצוב: ART OF SPACE/ גילי רשף-גול

מעצבת אחראית מהמשרד: עינת קלנר

קבלן מבצע: דנאור יפרח שרון בע"מ

פרקטים: פרקטים ש.ב.א, אילן רוסו

מערכות אודיו, וידיאו וחשמל חכם: TOP AUDIO טופ אודיו 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן