LIVING
מגזין סוף השבוע

לא בשביל כולם: בעלת הווילה ביקשה צבעוניות עזה ולא שגרתית

כשבני הזוג קנו בית ביישוב בשרון הם חשבו להסתפק בשיפוץ חלקי, אבל הבינו שזה לא יספיק כדי לענות על צרכי המשפחה ולהגשים חלומות של שנים. אחרי שיפוץ מסיבי הם קיבלו בית מאוורר ומרווח ובעיקר מלא בצבעים וייחודי

ריקי אלעזר ומיכל לפיד | living | פורסם 07/03/19 15:00 

בית בשרון, עיצוב ריקי אלעזר ומיכל לפיד, מטבח - 2
צילום: אבי לוי צלם אדריכלות

הדיירים: בני זוג ושלושת בניהם (הגדול בן 17, הקטן בן 12) שחזרו משהות ארוכה בחו"ל.

הבית: הבית נבנה לפני כ-25 שנה על ידי אדריכל לא ידוע ביישוב בשרון, על מגרש ששטחו כ-900 מ"ר. שטחו של הבית היה 190 מ"ר הוא כלל שלושה מפלסים וחמישה חדרי שינה. הבית היה במצב טוב ועבר שיפוץ חלקי על ידי הדיירים הקודמים.

החזון: כשהגענו לראות את הבית בפעם הראשונה בני הזוג חשבו על שיפוץ חלקי. אבל מכיוון שבני המשפחה הורגלו בחללים גדולים, ומכיוון שהם מרבים לארח, מהר מאוד הבנו שכדי לענות על הצרכים המשפחתיים ולהגשים חלומות של שנים אנחנו צריכים לחשב מסלול מחדש ולצאת לדרך ארוכה ומאתגרת של שיפוץ יסודי ומסיבי. לבני המשפחה היה חשוב שתהיה הפרדה בין המטבח והסלון וכן שיהיו פינת אוכל גדולה וחלל אירוח מרווח. בנוסף, הם רצו שלכל אחד מהבנים ייהנה מהפרטיות שלו ויחד עם זאת לאם היה חשוב מאוד שיהיה חלל משותף שבו הם יראו ביחד טלוויזיה וישחקו במחשב כדי שלא יסתגרו בחדרים. עוד חדר נדרש לאירוח חברים מחו"ל. לגבי חדר ההורים, בני הזוג ביקשו להגדיל אותו משמעותית וליצור חדר ארונות מרווח וחדר רחצה גדול ומפנק. לבעלת הבית יש טעם נועז היא ביקשה ליצור צבעוניות עזה ולא שגרתית. לאורך כל התהליך דאגנו לתת מקום של כבוד לצבע שהיא אוהבת בצורה מאוזנת והרמונית כדי שאפשר יהיה לחיות בנועם בתוך הסביבה הצבעונית.

משך השיפוץ: תהליך התכנון עד לקבלת היתר הבנייה נמשך כשמונה חודשים. תהליך השיפוץ והבנייה בפועל נמשך קצת יותר מחצי שנה.

בית בשרון, עיצוב ריקי אלעזר ומיכל לפיד, חוץ - 1
בחוץ נשתלה גינה חדשה|צילום: אבי לוי צלם אדריכלות
בית בשרון, עיצוב ריקי אלעזר ומיכל לפיד, חוץ - 2
צילום: אבי לוי צלם אדריכלות

>> לכל הכתבות בערוץ living  

במסגרת השיפוץ נוספו לבית כ-60 מ"ר ושטחו היום 250 מ"ר. בנוסף, חלוקת החלל והפתחים שונו. הותקנו תשתיות חדשות, כולל מערכת חשמל חכם, מערכות מיזוג מתקדמות ומערכת אינסטלציה. גג הרעפים פורק, התקרה הוגבהה והותקן גג רעפים חדש. בחוץ נשתלה גינה חדשה והותקנו שטחי אירוח.

הכניסה: קומת הכניסה הורחבה כדי שתכיל סלון גדול ופינת אוכל המתאימה לאירוח רב משתתפים. הגבהת התקרה יצרה תחושה פתוחה ומרווחת בחלל הציבורי. לפני השיפוץ הכניסה לבית הייתה חשוכה וצפופה יחסית. "משכנו" את דלת הכניסה החוצה כדי ליצור מבואה קטנה והחלפנו את הדלת בדלת מפרופיל בלגי וזכוכית מחוסמת המאפשרת כניסת אור טבעי ועדיין נשמרת פרטיות בני הבית. מימין לדלת הכניסה נמצאים שירותי האורחים. החדר לא הוגדל, אבל עוצב בעיצוב צבעוני במיוחד. דלת השירותים נצבעה באדום והקיר המרכזי חופה בטפט עם תמונה צבעונית (Pip Studio). מתחת לכיור הבטון הותקן מדף עץ שממשיך לאורך הקיר.

בית בשרון, עיצוב ריקי אלעזר ומיכל לפיד, מטבח - 1
מימין המטבח, משמאל הכניסה לבית|צילום: אבי לוי צלם אדריכלות
בית בשרון, עיצוב ריקי אלעזר ומיכל לפיד, מבואה
דלת אדומה מובילה לשירותי האורחים|צילום: אבי לוי צלם אדריכלות
בית בשרון, עיצוב ריקי אלעזר ומיכל לפיד, שירותי אורחים
שירותי האורחים|צילום: אבי לוי צלם אדריכלות
בית בשרון, עיצוב ריקי אלעזר ומיכל לפיד, לפני שיפוץ מבואה
המבואה לפני השיפוץ|צילום: ריקי אלעזר ומיכל לפיד
בית בשרון, עיצוב ריקי אלעזר ומיכל לפיד, לפני שיפוץ שירותי אורחים
שירותי האורחים לפני השיפוץ|צילום: ריקי אלעזר ומיכל לפיד

המטבח: משמאל לכניסה נמצא המטבח. למטבח צמוד מקלט ובמבנה המקורי הפריד קיר הדף בין המטבח לכניסה למקלט. כדי להרחיב את שטח המטבח, הרסנו את קיר ההדף, הזזנו את דלת הכניסה למקלט, ובנינו קיר הדף חדש. במטבח יש משטחי עבודה רבים, ארון מזווה גדול מאוד ושולחן אוכל לשימוש יומיומי. רצפת המטבח עונה בצורה הברורה ביותר להנחיה ליצור צבעוניות עזה ולא שגרתית. הרצפה מרוצפת באריחים בגודל 5X15 ס"מ של חברת Ora Italiana. ראינו אותם במקרה אצל חזי בנק – הביאו אותם לבדיקה והחליטו לא להכניס לתצוגה. בעלת הבית ואנחנו נדלקנו עליהם והחלטנו לסדר אותם בצורה צבעונית וייחודית – אריח אריח בעבודת ריצוף שנמשכה שבוע שלם. צבע ארונות המטבח נבחר בהתאם לרצפה הצבעונית. את הצבעוניות הדומיננטית איזנו באריחי גרניט פורצלן דמויי בטון בגודל 100X300 ס"מ.

גם בתכנון ארונות המטבח היה ברור לנו שלא כל הארונות יהיו סטנדרטיים. רצינו להשיג מראה שאינו מודרני מדי אך אינו כפרי. הלקוחה שלחה לנו תמונה של דלת עתיקה שנתקלה בה באינטרנט, וזאת הייתה ההשראה לתכנון ארון מזווה ושידה ייחודית לכלים שצמודה למשטח העבודה העיקרי כדי לשבור את הרצף של ארונות המטבח. החזיתות של המזווה והשידה יוצרו מעץ אלון ממבנה שפורק ועברו ליטוש והתאמה על ידי אלון גרבר, שביצע את כל עבודות הנגרות בבית.

בית בשרון, עיצוב ריקי אלעזר ומיכל לפיד, מטבח - 7
צילום: אבי לוי צלם אדריכלות
בית בשרון, עיצוב ריקי אלעזר ומיכל לפיד, מטבח - 3
צילום: אבי לוי צלם אדריכלות
בית בשרון, עיצוב ריקי אלעזר ומיכל לפיד, מטבח - 5
צילום: אבי לוי צלם אדריכלות
בית בשרון, עיצוב ריקי אלעזר ומיכל לפיד, מטבח - 4
צילום: אבי לוי צלם אדריכלות
בית בשרון, עיצוב ריקי אלעזר ומיכל לפיד, מטבח - 6
צילום: אבי לוי צלם אדריכלות
בית בשרון, עיצוב ריקי אלעזר ומיכל לפיד, לפני שיפוץ מטבח
המטבח לפני השיפוץ|צילום: ריקי אלעזר ומיכל לפיד

הסלון ופינת האוכל: הסלון ופינת האוכל מופרדים מהמטבח בקו ברור ובשני עמודים שאתגרו אותנו בתכנון תוספת הבנייה. ובין שני העמודים הותקן מזווה. כך נוצר מעגל תנועה נוח בין המטבח, פינת האוכל והסלון והיציאה לחצר. החלל הורחב בכ-25 מ"ר. כדי ליצור תחושה של המשכיות עם החוץ בפינת האוכל, החלטנו לא "לדחוף" החוצה את כל כל הקיר, אלא ליצור מעין פטיו המופרד בדלת זכוכית. מעל הדלת יש חלון עגול להכנסת מקסימום אור טבעי (יש חלונות עגולים גם בפרופיל הבלגי בדלת הכניסה ובדלת של שירותי האורחים). תקרת הסלון בקו של קיר הזכוכית הוגבהה מ-220 ס"מ ל-320 ס"מ. מעל פינת האוכל גובה תקרת הגבס הוא 440 ס"מ ויש בה תאורה שקועה ומערכות אויר חוזר ומיזוג אוויר.

בית בשרון, עיצוב ריקי אלעזר ומיכל לפיד, פינת אוכל - 2
צילום: אבי לוי צלם אדריכלות
בית בשרון, עיצוב ריקי אלעזר ומיכל לפיד, פינת אוכל - 1
צילום: אבי לוי צלם אדריכלות
בית בשרון, עיצוב ריקי אלעזר ומיכל לפיד, פינת אוכל - 3
צילום: אבי לוי צלם אדריכלות
בית בשרון, עיצוב ריקי אלעזר ומיכל לפיד, סלון
צילום: אבי לוי צלם אדריכלות
בית בשרון, עיצוב ריקי אלעזר ומיכל לפיד, סלון
צילום: אבי לוי צלם אדריכלות

מפלס הביניים: גרם המדרגות חופה בברזל ומעליו פרקט אלון תלת שכבתי. המעקה, שתוכנן על ידנו, יוצר על ידי מסגר אומן והוא מזכיר את הכוננית במטבח עם מוטות דקיקים במרחקים משתנים. הרצפה בקומת הביניים חופתה באותו פרקט. חדרי הילדים הורחבו וחולקו מחדש. שטח חדר הרחצה הורחב והותקן בו ארון שירות גדול למכונת כביסה ומייבש. חדר המשפחה, שהיה פתוח למפלס הכניסה, נסגר באמצעות ספריית ברזל הפונה לסלון ומשולבת בחלונות פרופיל בלגי. כשהחלונות פתוחים אפשר לשמור על קשר עין וקול בין שני המפלסים, וכשהם סגורים הם מבודדים אקוסטית כל חלל. מכיוון שבחלל אין חלון, שילבנו בגג אוורור אקטיבי המכניס גם אור טבעי לחלל.

בית בשרון, עיצוב ריקי אלעזר ומיכל לפיד, חדר משפחה - 2
צילום: אבי לוי צלם אדריכלות
בית בשרון, עיצוב ריקי אלעזר ומיכל לפיד, חדר משפחה - 1
צילום: אבי לוי צלם אדריכלות
בית בשרון, עיצוב ריקי אלעזר ומיכל לפיד, חדר ילדים
צילום: אבי לוי צלם אדריכלות
בית בשרון, עיצוב ריקי אלעזר ומיכל לפיד, חדר רחצה - 2
צילום: אבי לוי צלם אדריכלות
בית בשרון, עיצוב ריקי אלעזר ומיכל לפיד, חדר רחצה - 3
צילום: אבי לוי צלם אדריכלות
בית בשרון, עיצוב ריקי אלעזר ומיכל לפיד, חדר רחצה - 4
צילום: אבי לוי צלם אדריכלות
בית בשרון, עיצוב ריקי אלעזר ומיכל לפיד, חדר רחצה - 1
צילום: אבי לוי צלם אדריכלות
בית בשרון, עיצוב ריקי אלעזר ומיכל לפיד, לפני שיפוץ חדר רחצה
חדר הרחצה לפני השיפוץ|צילום: ריקי אלעזר ומיכל לפיד

הקומה העליונה – יחידת ההורים: חדר השינה המקורי היה קטן עם מרפסת גדולה במפלס שונה ממפלס החדר. חדר הרחצה היה צפוף ונמצא במעין מפלס נוסף ובחלקו לא גבוה מספיק לעמידה. הגבהנו את גג הרעפים ויצרנו חדר שינה רחב ידיים, חדר רחצה גדול ומפנק, וחדר ארונות. הפתחים תוכננו בהתאם לתנאי הסביבה: חלונות צרים פונים אל הבתים השכנים וחלונות גדולים פונים אל הרחוב ומהם נשקפות צמרות העצים. חדר השינה רוצף בפרקט תלת שכבתי בדוגמת פישבון. מתחילת הפרויקט היה ברור לנו שהקיר בראש המיטה צריך לקבל עיצוב ייחודי. אחרי חיפושים רבים מצאנו את הטפט הנבחר. זהו טפט תמונה בגודל סטנדרטי שלא התאים לגודל הקיר, ולכן הזמנו כפול ויצרנו תמונת מראה. בחדר הרחצה חופתה הרצפה בגרניט פורצלן. הקירות חופו בטיח מינרלי ובאריחי קרמיקה בצבעים המזכירים מים – טורקיז, תכלת, כחול וירוק – בשילוב אריחי קרמיקה במראה מתכתי. את הקרירות הזו מאזן ריהוט עץ חמים.

בית בשרון, עיצוב ריקי אלעזר ומיכל לפיד, חדר הורים - 2
צילום: אבי לוי צלם אדריכלות
בית בשרון, עיצוב ריקי אלעזר ומיכל לפיד, חדר הורים - 1
צילום: אבי לוי צלם אדריכלות
בית בשרון, עיצוב ריקי אלעזר ומיכל לפיד, מקלחת הורים - 1
צילום: אבי לוי צלם אדריכלות
בית בשרון, עיצוב ריקי אלעזר ומיכל לפיד, מקלחת הורים - 2
צילום: אבי לוי צלם אדריכלות
עיצוב ריקי אלעזר ומיכל לפיד, תוכנית אדריכלית קומת כניסה לפני שיפוץ
תוכנית אדריכלית של קומת הכניסה לפני השיפוץ|שרטוט: ריקי אלעזר ומיכל לפיד
עיצוב ריקי אלעזר ומיכל לפיד, תוכנית אדריכלית קומה שנייה לפני שיפוץ
תוכנית אדריכלית של הקומה השנייה לפני השיפוץ|שרטוט: ריקי אלעזר ומיכל לפיד
עיצוב ריקי אלעזר ומיכל לפיד, תוכנית אדריכלית קומת הכניסה אחרי
תוכנית אדריכלית של קומת הכניסה וקומת הביניים אחרי השיפוץ|שרטוט: ריקי אלעזר ומיכל לפיד
עיצוב ריקי אלעזר ומיכל לפיד, תוכנית אדריכלית קומה שנייה אחרי שיפוץ
תוכנית אדריכלית של הקומה השנייה אחרי השיפוץ|שרטוט: ריקי אלעזר ומיכל לפיד
_OBJ

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

פריט אהוב: רצפת המטבח.

דבר המעצבות: זה אחד הבתים שהכי נהנינו לתכנן ולעצב. זכינו בלקוחה מיוחדת, מאתגרת, מעניינת וקואופרטיבית בצורה יוצאת דופן. התמודדנו עם תכנון מורכב, עיצוב מרגש וקיבלנו יד חופשית בכל נושא. תכנון וביצוע של פרויקט כזה הם אף פעם לא קלים. תמיד יש בלת"מים ומשברים תוך כדי תנועה, התמודדות עם בעלי מקצוע שונים ומורכבות של מאות פרטים קטנים. בפרויקט הזה, בזכות בעלת הבית והדינמיקה המיוחדת שנוצרה לנו איתה, התחושה היתה שאין משבר שיוכל לשבור אותנו. נהנינו והתרגשנו מכל רגע. לא מזמן בעלת הבית אמרה לנו: "כל יום כשאני חוזרת הביתה אני מתמלאת בשמחה" - יותר מזה אנחנו לא צריכות._OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

טיפ: תעצבו בית שישקף את האישיות שלכם. אל תפחדו להעז. אנחנו מאמינות בדיאלוג עם הלקוחות. אוהבות לקוחות שמתעמקים, יורדים לפרטים ומבינים את התכנון, כי מהדיאלוג הזה יוצאים הדברים היפים ביותר.

עיצוב ותכנון: מיכל לפיד וריקי אלעזר עיצוב פנים

קונסטרוקטור: איסק קיזרמן 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן