LIVING
מגזין סוף השבוע

הזיכרונות בפנים: בית הילדות שהפך לווילה אורבנית

במקום הבית הקטן שבו התגוררה האישה בילדותה, בנו זוג השחקנים וילה מודרנית בת ארבע קומות. במבנה החדש בשכונה התל אביבית שולבו לבנים מבתים שפורקו, אלמנטים מברזל ופריטים נוסטלגיים מהמבנה המקורי. התוצאה בית אורבני מלא אווירה וזיכרונות ילדות

פזית שביט | living | פורסם 22/04/21 10:59  | עודכן 23/04/21 19:33
בית בתל אביב, עיצוב פזית שביט
הכניסה לבית. מדרגות פלדה קלות שמחלקות את קומת הקרקע בלי לחסום את החלל|צילום: אלעד גונן

בית בתל אביב, עיצוב פזית שביט
מבט מהסלון לכיוון הכניסה|צילום: אלעד גונן

הדיירים: בני זוג - האישה שחקנית וזמרת והגבר שחקן ומוזיקאי, ושלושת ילדיהם – בת בתיכון ושני בנים בבית הספר היסודי.

הבית: הבית שבו גדלה האישה, ששטחו 60 מ"ר, במגרש קטן וצר בשכונת רמת ישראל במזרח תל אביב. הבית הישן פורק, ובמקומו נבנה בית ובו ארבע קומות בשטח של 243 מ"ר. קומת קרקע ובה סלון ומטבח; קומה ראשונה ובה יחידת ההורים ויחידה לבת הגדולה; קומה עליונה ובה חדרי הבנים, פינת משפחה ופינת כושר; ומרתף עם כניסה נפרדת.

החזון: בני הזוג רצו בית מרווח וחמים. הם ביקשו בית אורבני מודרני, בסגנון לופט, בשילוב אלמנטים מהמבנה המקורי. מכיוון שבעלי הבית עוסקים במוזיקה, כבר בשלב התכנון הוקדשה תשומת לב מיוחדת לסאונד בחלל המבנה, ובהמשך נוצקו קופסאות ביטון לרמקולים בסלון, בחדר השינה וחלל הרחצה.

משך השיפוץ: כ-4 שנים, כולל תכנון, הוצאת היתר בנייה ובנייה.

עלות השיפוץ: כ-2.5 מיליון שקל.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

בית בתל אביב, עיצוב פזית שביט, ג
דלת הכניסה מורכבת משתי כנפיים בגוון כחול מעושן ומשולבת זכוכית גלית|צילום: אלעד גונן

בית בתל אביב, עיצוב פזית שביט, ג
מבט מהכניסה למטבח|צילום: אלעד גונן
בית בתל אביב, עיצוב פזית שביט
מטבח ב בגון גרפיט וחיפוי גרניט בגוני אדמה|צילום: אלעד גונן
בית בתל אביב, עיצוב פזית שביט
צילום: אלעד גונן
בית בתל אביב, עיצוב פזית שביט
צילום: אלעד גונן
בית בתל אביב, עיצוב פזית שביט
מבט מהסלון לכניסה|צילום: אלעד גונן
בית בתל אביב, עיצוב פזית שביט
צילום: אלעד גונן
בית בתל אביב, עיצוב פזית שביט, ג
צילום: אלעד גונן
בית בתל אביב, עיצוב פזית שביט
קורת פלדה מפרידה בין קומת הקרקע לקומות העליונות. החצר האחורית|צילום: אלעד גונן
בית בתל אביב, עיצוב פזית שביט
צילום: אלעד גונן

בעלי הבית רצו להשאיר את המבנה הישן, להגדיל אותו ולבנות קומה נוספת, אבל קיבלו את הצעתי להרוס את המבנה ולבנות בית חדש. בעלת הבית רצתה קשתות בכל מפתחי החלונות בהשראת דלת הכניסה בבית ילדותה, אבל מכיוון שזה דרש חריגה מהתקציב הוחלט לעשות פתחי קשתות בקומת הקרקע. בנוסף, הדלת של המבנה המקורי הפכה לדלת הכניסה ליחידת ההורים, וחלון מהמבנה המקורי שולב בגרם המדרגות.

קורת פלדה עוטפת את המבנה ומפרידה בין קומת הקרקע והקומות העליונות. מבחוץ מחופה הקומה התחתונה בלבנים מבתים שפורקו. הכניסה למבנה ממוקמת במרכז הבית בחזית שנסוגה פנימה ויוצרת חלל כניסה מקורה. דלת הכניסה מורכבת משתי כנפיים בגוון כחול מעושן ומשולבת זכוכית גלית. בכניסה לבית, מול הדלת, ניצב גרם מדרגות פלדה קלות שמחלקות את קומת הקרקע בלי לחסום את החלל – מימין נמצאים המטבח ופינת האוכל, ומשמאל הסלון ויציאה לחצר. גרם המדרגות מוביל גם למרתף ובו יחידת סמך הכוללת גם את המרחב המוגן. מעל הדלת ולאורך קומת הקרקע עוברת תעלת מיזוג שחורה שלא דורשת הנמכה של התקרה. בחלונות יש פרופילים בגוון כחול מעושן, כמו הדלת.

המטבח בנוי בשני קווים מקבילים – קו ארונות ואי - ומעוצב בגון גרפיט וחיפוי גרניט בגוני אדמה, הכולל משטחים, חיפוי וכיור. באי מותקנות כיריים - אינדוקציה ודומינו גז – ויש לידו מקומות ישיבה. במקביל לאי ניצבים שולחן אוכל ארוך וכיסאות לבנים. הסלון מרוהט בספה ארוכה בגוון חום-כתום, שתי כורסאות שחורות וכורסה חומה. הטלוויזיה ניצבת על עמוד מסתובב ופינה ניצבת שידת ברזל ורשת שנבנתה במיוחד למערכת הסאונד.

>> במדור הקודם: לא תתאים לכולם: דירת 85 מ"ר משוגעת

>> לכל הכתבות במדור בשיפוץ   

 

בית בתל אביב, עיצוב פזית שביט
פינת עבודה בקומה הראשונה|צילום: אלעד גונן
בית בתל אביב, עיצוב פזית שביט, ג
הדלת ליחידת ההורים היא דלת המבנה המקורי|צילום: אלעד גונן
בית בתל אביב, עיצוב פזית שביט
הקיר והתקרה בחדר השינה חשופים|צילום: אלעד גונן
בית בתל אביב, עיצוב פזית שביט
צילום: אלעד גונן
בית בתל אביב, עיצוב פזית שביט
דלת מזכוכית גלית מובילה לחדר הרחצה|צילום: אלעד גונן
בית בתל אביב, עיצוב פזית שביט
צילום: אלעד גונן
בית בתל אביב, עיצוב פזית שביט
צילום: אלעד גונן
בית בתל אביב, עיצוב פזית שביט
צילום: אלעד גונן
בית בתל אביב, עיצוב פזית שביט, ג
חדר הארונות ביחידת הורים|צילום: אלעד גונן
בית בתל אביב, עיצוב פזית שביט, ארונות ריביירה
ארונות ריביירה בחדרה של הבת הגדולה|צילום: אלעד גונן
בית בתל אביב, עיצוב פזית שביט
חדר הרחצה של הבת הגדולה|צילום: אלעד גונן
בית בתל אביב, עיצוב פזית שביט
צילום: אלעד גונן
בית בתל אביב, עיצוב פזית שביט, ג
חלון מהמבנה המקורי בגרם המדרגות|צילום: אלעד גונן
בית בתל אביב, עיצוב פזית שביט, ג, ארונות ריביירה
ארונות ריביירה בחדר של אחד הבנים|צילום: אלעד גונן
בית בתל אביב, עיצוב פזית שביט, ג, ארונות ריביירה
ארונות ריביירה בחדר של אחד הבנים|צילום: אלעד גונן
בית בתל אביב, עיצוב פזית שביט, ג
ירידה למרתף|צילום: אלעד גונן
בית בתל אביב, עיצוב פזית שביט
צילום: אלעד גונן
בית בתל אביב, עיצוב פזית שביט, ג
צילום: אלעד גונן
בית בתל אביב, עיצוב פזית שביט, ג
צילום: אלעד גונן
בית בתל אביב, עיצוב פזית שביט, ג
צילום: אלעד גונן

קומות החדרים

במרכז הקומה הראשונה יש חלל פתוח ובו פינת העבודה עם מדפי ברזל דקיקים ועליהם אוסף מכוניות. דלת עץ דו כנפית בעלת קשת בשילוב זכוכית מובילה ליחידת ההורים הכוללת חדר שינה, חדר ארונות, חדר רחצה, ומרפסת קטנה. רצפת חדר השינה מחופה פרקט אלון, ואילו הקיר והתקרה בחדר השינה חשופים, כך שאפשר לראות את טקסטורת הבטון והבלוקים. בתקרת החדר ובתקרת חדר הרחצה הושקעו קופסאות ביטון לתאורה ולרמקולים. המיטה תוכננה במיוחד – היא עשויה מברזל עם לוח ראש מרשת. בקיר מאחוריה קבועים שני חלונות מוארכים המוצללים בווילון פשתן דו שכבתי. דלתות זכוכית, שגם עליהן תלוי וילון פשתן, מובילות למרפסת, ודלתות מזכוכית גלית בפרופיל שחור מובילות לחדר השינה ולחדר הארונות.

חדרה של הבת נצבע בהתאם לבחירתה בוורוד בייבי ולבן, וגם בו הרצפה מחופה פרקט. החדר כולל גם עמדת צילום עם רינג תאורה ורקעים. חדר הרחצה הצמוד מחופה באריחים מצוירים והוא כולל אמבטיה. החדר מתחבר למרפסת שירות מרווחת ובה פיר כביסה המשמש גם את חדר הרחצה של הבנים שבקומה העליונה.

בקומה העליונה נמצאים שני חדרי השינה של הבנים, חדר רחצה, פינת טלוויזיה ומשחקים, ופינת כושר. בחדרי הילדים מלבד רצפת הפרקט בולטות גם קורות העץ החשופות של הגג. בחדרים הותקנו ארונות קיר של ריביירה עם דלתות הזזה המאפשרות ניצול מיטבי של החלל.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הרשמו לניוזלטר של living

פריטים אהובים: חדר ההורים – חלל תעשייתי ומעניין שהוא גם חם ומחבק, והכניסה לבית – דלת ופרופילים לחלונות בגוון כחול מעושן המשתלבים עם לבנים מבתים שפורקו בגוני אפור-כחול.

דבר המעצבת: העבודה הייתה מעניינת ומגוונת. למדנו שניתן לשלב בין סגנונות שונים וליצור הרמוניה ביניהם בתכנון נכון תוך תיאום ציפיות והכרה לעומק של בעלי הבית.

תכנון ועיצוב: פזית שביט

ארונות ריביירה

ויטרינת זכוכית: James Glass Solutions

בית בתל אביב, עיצוב פזית שביט, לפני שיפוץ
הבית הישן שעמד על המגרש|צילום: פזית שביט

בית בתל אביב, עיצוב פזית שביט, לפני שיפוץ
הבית הישן שעמד על המגרש|צילום: פזית שביט
בית בתל אביב, עיצוב פזית שביט, לפני שיפוץ
הבית הישן שעמד על המגרש|צילום: פזית שביט
בית בתל אביב, עיצוב פזית שביט, לפני שיפוץ
הבית הישן שעמד על המגרש|צילום: פזית שביט

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן