הדיירים: זוג צעיר, אנשי צבא, בתחילת שנות ה-30 עם ילדה בת שנה וכלבה שובבה.

הבית: ממוקם ביישוב בית אריה בדרום מערב השומרון, ומתפרש על פני 220 מ"ר. קומה ראשונה 150 מ"ר, כוללת ארבעה חדרים, חדר רחצה ראשי ושירותי אורחים. קומה שנייה 70 מ"ר, ובה שלושה חדרים.

החזון: חלומם של הדיירים היה שילוב בין כפרי למודרני, בית חם ומשפחתי ובעיקר פרקטי שכיף לארח בו, עם מטבח מרווח ופונקציונלי. היה חשוב שהנוף והבריכה ישתלבו עם עיצוב הבית.

משך השיפוץ: הליווי שלי כמעצב הפרויקט נערך כשנה.

עלות השיפוץ: כ-200 אלף שקל שכללו את עבודות עיצוב הפנים בלבד: מטבח חדש, ריצוף, סניטריה, ריהוט, ריצוף, טקסטיל וכו'. הסכום אינו כולל את התכנון האדריכלי ובניית הבית.

ליעד יוסף, חוץ (5)
עיצוב שיוצר הרמוניה | צילום: אלעד גונן
ליעד יוסף, חוץ (6)
הנוף והבריכה משתלבים עם עיצוב הבית | צילום: אלעד גונן
ליעד יוסף, בריכה (14)
צילום: אלעד גונן
ליעד יוסף, בריכה (13)
צילום: אלעד גונן
ליעד יוסף, ג, בריכה (7)
צילום: אלעד גונן

עוד באתר לעיצוב הבית:

אירוח כחלק מאורח החיים

ליוויתי את הדיירים מהשלב הראשוני, מיד לאחר שהזוג בחר אדריכל, מה שאפשר תהליך עבודה נוח יותר, עם זמן לשינויים, כשהכל עוד מוגדר כתוכנית - למחוק קו בתוכניות הרבה יותר פשוט מלהזיז קיר או להחליף חדר שינה בחדר רחצה.

השלב הראשוני היה תשאול והבנת צורכי הלקוחות. מה הם רוצים לקבל? מה הם אוהבים? מה ממש לא מקובל עליהם? לאילו חומרים הם נמשכים וכך הלאה. התחלנו בתכנון המטבח כדי שנוכל לקדם את תשתיות הבית. כשיודעים היכן ממוקמים נקודות המים, הגז והניקוז במטבח, הרבה יותר פשוט להמשיך בתכנון. בני הזוג אוהבים לבשל, אירוח הוא חלק מאורח החיים שלהם ומשגרת היומיום, לכן היה חשוב שהמטבח יהיה פונקציונלי, עם משטחי עבודה מרווחים, אחסון רב ככל האפשר, ושימוש בטכנולוגיות חדשות לציפוי החיצוני של המטבח שיאפשר תחזוקה קלה יחסית.

התלבטנו אם לשלב את פינת האוכל בתוך חלל המטבח. הפתרון של להצמיד את שולחן האוכל הראשי לאי במטבח בהתחלה לא נשמע להם טוב. על מנת שיבינו מעבר להדמיות ממוחשבות עשינו סיבוב בתצוגות מטבחים, ורק לאחר שראו שהפתרון עובד הסכימו והיום הם מאוד מרוצים. מכיוון שהבית היה בבנייה, כל חומרי הגמר והטקסטיל נרכשו יחד איתם. ממרצפות פנים ואריחים לחצר ולבריכה ועד לתאורה, מטבח, חדרי אמבטיה, ריהוט וריהוט משלים.

החלל הציבורי: כשנכנסים לבית פוגשים חלל ציבורי רחב - הסלון, המטבח וויטרינות היציאה למרפסת. נישה שנוצרה באמצעות ארון נגרות מסתירה את ארון החשמל ונותנת מענה לאחסון. הדלתות נצבעו צביעה אטומה בגוון הקירות, כך שהארון נבלע בקיר. האלמנט שמסגיר אותו הוא מראה הממוקמת לרוחבו. מול דלת הכניסה תוכננה מחיצה שמפרידה בין בין המטבח לשירותי האורחים, הכוללת נישות לאחסון ודקורציה. במחיצה עצמה שולב קמין גז, אלמנט נעים גם כשאינו בשימוש.

החלל הפרטי: חדרי השינה והמקלחות ממוקמים בצד שני של הבית. מוביל אליהם מסדרון רחב שנותן תחושת מרחב. הממ"ד הוסב לטובת חדר עבודה. חדר התינוקת עוצב בגוני אפרסק וניל בשילוב קונפסט של שבשבות רוח. מול חדר התינוקת מוקמה יחידת ההורים, הכוללת בתוכה חלל שינה, מקלחת מרווחת וחדר ארונות. בקומה השנייה תוכננו מטבחון ושני חדרי שינה המיועדים לאירוח ובעתיד לדור הבא.

ליעד יוסף, סלון (9)
שילוב בין כפרי למודרני | צילום: אלעד גונן
ליעד יוסף, סלון (8)
בית חם ומשפחתי ובעיקר פרקטי | צילום: אלעד גונן
ליעד יוסף, סלון (4)
כיף לארח | צילום: אלעד גונן
ליעד יוסף (10)
קמין גז - אלמנט חמים תמיד | צילום: אלעד גונן
ליעד יוסף, פינת אוכל (11)
פינת האוכל. בני הזוג אוהבים לבשל | צילום: אלעד גונן

לא לפחד מניגודים

דבר המעצב: בכל פרויקט שלי אני מתאהב בחדש. מבחינתי להיות מעצב זה כמו לצאת לדייט. אין לך מושג את מי תפגוש ומה יקרה אחרי. אני מאמין 80 אחוז מהעבודה זה להכיר את הלקוחות ואת הצרכים שלהם, ורק 20 אחוז זה העיצוב. כאן הייתה פתיחות ושקיפות. כל סקיצה התקבלה בברכה עד שפתרנו את כל הצרכים. כשנותנים ללקוחות תחושת ביטחון, שהכל בסדר, הכל עובר בשלום ועם חיוך. כשאני מסיים את העבודה ומוסר את המפתחות ללקוחות, קצת קשה לי. זה בית שישב אצלי על המחשב ובראש תקופה לא מבוטלת, והוא קצת שלי. אבל לומדים לשחרר, וכשאני ממש מתגעגע אני קופץ לבקר.

טיפ: לא לפחד משילובי חומרים. בכל בית אנחנו רוצים תחושה נעימה ונינוחה, ליצור הרמוניה. והקסם קורה אם יש פרופורציה בין החומרים. נסו לשלב חומרים מנוגדים. חם-קר, אטום-שקוף- מבטיח שזה יצליח.

פריט אהוב: גוף התאורה התלוי בסלון, גוף מעגלי מצופה פורניר טבעי בקוטר 90 סנטימטר, שנרכש מתומאס תאורה.

ליעד יוסף, שינה (12)
חדר השינה. בצד השני של הבית | צילום: אלעד גונן
ליעד יוסף, ג, שינה (15)
כל חומרי הגמר והטקסטיל נרכשו יחד עם בני הזוג | צילום: אלעד גונן
ליעד יוסף, ילדים (2)
חדר התינוקת. קונספט שבשבות | צילום: אלעד גונן
ליעד יוסף, ג, רחצה (1)
חדר הרחצה | צילום: אלעד גונן
ליעד יוסף, ג, רחצה (3)
צילום: אלעד גונן

עיצוב פנים: ליעד יוסף
אדריכלות: תמי הלל

במדור הקודם: בית עוטף: אי של שקט בקיבוץ בדרום 
לכל הכתבות במדור בשיפוץ