LIVING
מגזין סוף השבוע

תכנון לטווח ארוך: וילה שתשתנה עם המשפחה

בני הזוג רצו בית שיתאים לצורכיהם לאורך שנים - עכשיו, כשילדיהם קטנים, וגם בעתיד, כשהילדים יגדלו וירצו להתגורר ביחידות נפרדות. הסגנון הפרובנסלי והגוונים המונוכרומטיים מבטיחים שגם מבחינת העיצוב הבית לא יתיישן, אומרת המעצבת

לירן בן איבגי | living | פורסם 11/10/18 15:00 

בקעת אונו, עיצוב לירן בן איבגי - לב אדריכלות
צילום: עידן גור

הדיירים: בני זוג בשנות ה-30 לחייהם ושני ילדים, בני שנתיים ו-3.

הבית: בית בן שלוש קומות ששטחו 350 מ"ר, כולל סלון ושישה חדרים, הנמצא באזור בקעת אונו על מגרש ששטחו דונם.

החזון: בעלי הבית רצו בית שבו כולם יוכלו להתגורר בקומת הקרקע, וגם להכין יחידות דיור נפרדות שאליהן יוכלו הילדים לעבור כשיגדלו. 

משך עבודה: שלוש שנים, משלב התכנון ועד הכניסה לבית.

לכל הכתבות בערוץ living  

החלל הציבורי תוכנן לשימושים שונים – לימוד וארוחות משפחתיות ביום, ואירוח וצפייה בטלוויזיה בלילה. בקומה הראשונה ובקומת המרתף נעשתה הכנה ליצירת יחידות נפרדות, הכוללות חדרי רחצה ומרפסות, כך שהבית יתאים גם בעתיד הקרוב וגם בעתיד הרחוק. העיצוב הוא בסגנון פרובנסלי עם גוונים מונוכרומטיים. כך, גם מבחינת העיצוב הבית לא יתיישן. הבית מעוצב בחומרים טבעיים שמחזיקים מעמד שנים רבות – עץ (פרקט, תקרות, רהיטים), בריקים ובדי פשתן.

החזית: הכניסה נמצאת בין שני האגפים – באגף הימני נמצאים חדרי השינה וחדרי הילדים, ובאגף השמאלי הסלון ופינת האוכל. החזית מחופה בבריקים בהירים בצבע לבן עם נטייה לאפרפר. החלונות והקירות צבועים בגוני לבן-אפרפר.

בקעת אונו, עיצוב לירן בן איבגי - לב אדריכלות
הכניסה נמצאת בין שני האגפים|צילום: עידן גור
בקעת אונו, עיצוב לירן בן איבגי - לב אדריכלות
צילום: עידן גור
בקעת אונו, עיצוב לירן בן איבגי - לב אדריכלות
הבית מעוצב בחומרים טבעיים שיחזיקו מעמד שנים רבות|צילום: עידן גור

הסלון ופינת האוכל: הסלון ופינת האוכל נמצאים באותו חלל ויש בהם חלונות גדולים בעלי חלוקה פנימית מינימלית שמהם נשקפת החצר האחורית. התקרה חשופה עם קורות עץ שמוסיפות אסתטיקה כפרית. שולחן האוכל אובלי ועשוי עץ בהיר. סביבו ניצבים כיסאות עץ עם ריפוד בהיר. גם הסלון כולל רהיטים בהירים.

בקעת אונו, עיצוב לירן בן איבגי - לב אדריכלות
צילום: עידן גור
בקעת אונו, עיצוב לירן בן איבגי - לב אדריכלות
צילום: עידן גור
בקעת אונו, עיצוב לירן בן איבגי - לב אדריכלות
צילום: עידן גור
בקעת אונו, עיצוב לירן בן איבגי - לב אדריכלות
צילום: עידן גור
בקעת אונו, עיצוב לירן בן איבגי - לב אדריכלות
צילום: עידן גור
בקעת אונו, עיצוב לירן בן איבגי - לב אדריכלות
צילום: עידן גור
בקעת אונו, עיצוב לירן בן איבגי - לב אדריכלות
פינת האוכל לצד הסלון|צילום: עידן גור
בקעת אונו, עיצוב לירן בן איבגי - לב אדריכלות
צילום: עידן גור
בקעת אונו, עיצוב לירן בן איבגי - לב אדריכלות
צילום: עידן גור
בקעת אונו, עיצוב לירן בן איבגי - לב אדריכלות
צילום: עידן גור

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

המטבח: בעלי הבית ביקשו שבין הפונקציות בחלל הציבורי יהיו קשר וזרימה, אך גם ליצור הפרדה מסוימת של המטבח. בהתאם לכך, המטבח כולל שלושה צירים: קיר אחד מפריד בין המטבח לסלון וקבועים בו ארון מזווה ומשטח עבודה. הקיר השני מפריד בין המטבח לפינת המשפחה וקבועים בו הארונות הגבוהים והמקרר. הציר השלישי הוא האי במרכז. מתחת לחלון גדול נמצאים הארונות הנמוכים, הכיור והתנור.

בקעת אונו, עיצוב לירן בן איבגי - לב אדריכלות
המטבח כולל שלושה צירים|צילום: עידן גור
בקעת אונו, עיצוב לירן בן איבגי - לב אדריכלות
צילום: עידן גור
בקעת אונו, עיצוב לירן בן איבגי - לב אדריכלות
צילום: עידן גור

פינת המשפחה: פינת המשפחה נמצאת מול אגף השינה ונגישה מאוד לחלל המרכזי של הבית. הקיר המפריד בין פינת המשפחה למטבח מקנה תחושת אינטימיות, אך מכיוון שמדובר בקיר חלקי, ללא דלתות, נוצרת תחושת זרימה והמשכיות בין החללים.

בקעת אונו, עיצוב לירן בן איבגי - לב אדריכלות
צילום: עידן גור
בקעת אונו, עיצוב לירן בן איבגי - לב אדריכלות
צילום: עידן גור

חדר ההורים: החדר נמצא בחלק האחורי של הבית וכולל חדר רחצה, חדר ארונות ויציאה לחצר. בין חדרי השינה נמצאת פינת עבודה שמשמשת את כל בני המשפחה.

בקעת אונו, עיצוב לירן בן איבגי - לב אדריכלות
מחדר ההורים יש יציאה למרפסת|צילום: עידן גור
בקעת אונו, עיצוב לירן בן איבגי - לב אדריכלות
צילום: עידן גור
בקעת אונו, עיצוב לירן בן איבגי - לב אדריכלות
צילום: עידן גור
בקעת אונו, עיצוב לירן בן איבגי - לב אדריכלות
פינת העבודה|צילום: עידן גור

חדרי הילדים: שני חדרי הילדים מחופים בלוחות עץ בגובה חצי קיר כדי ליצור תחושה חמימה ומזמינה. חדר השינה של שני הילדים עוצב באופן סימטרי ובגוני אפור לבן. החדר השני, שנועד לילד נוסף כהמשפחה תתרחב, עוצב בלבן עם נגיעות קטנות של אפור, היוצרות קשר בין שני החדרים.

בקעת אונו, עיצוב לירן בן איבגי - לב אדריכלות
חדר הילדים|צילום: עידן גור
בקעת אונו, עיצוב לירן בן איבגי - לב אדריכלות
צילום: עידן גור
בקעת אונו, עיצוב לירן בן איבגי - לב אדריכלות
החדר מוכן להתרחבות המשפחה|צילום: עידן גור

החצר: הדיירים ביקשו שהבריכה לא תשתלט על הגינה ושיישאר שטח גדול וירוק, ולכן הבריכה מוקמה בצד המגרש ולא במרכז. מול הבריכה יש פינת ישיבה ומול הגינה ויש פינת אוכל.

בקעת אונו, עיצוב לירן בן איבגי - לב אדריכלות
צילום: עידן גור
בקעת אונו, עיצוב לירן בן איבגי - לב אדריכלות
צילום: עידן גור

במדור הקודם: קפצה לראות דירה מוזנחת, קנתה ועשתה בה מהפך

לכל הכתבות במדור בשיפוץ

פריט אהוב: התקרה החשופה בסלון ובפינת האוכל. החלטנו להראות את החלק התחתון של גג הרעפים במקום לכסות אותו בתקרה וכך להדגיש את גובה הגג, השיפועים והעץ שממנו הוא עשוי.

דבר המעצבת: המטרה הייתה לתכנן בית למשפחה בתחילת דרכה, שיגדל ביחד עם הילדים ויוכל להתאים לאורח החיים שלהם גם בעוד עשור. השימוש שנעשה בחומרים הטבעיים מסייע למנוע תחושת התיישנות, ובזכות העיצוב הפרובנסלי העל זמני הבית יישאר עדכני תמיד.

תכנון אדריכלי ועיצוב פנים: לירן בן איבגי – לב אדריכלות

הלבשת הבית ובחירת רהיטים מירב גינדי

בקעת אונו, עיצוב לירן בן איבגי - לב אדריכלות
צילום: עמית גושר

בימים אלו יוצא בהוצאת סטימצקי ספרה הראשון של לירן בן איבגי, "בתים מהלב". הספר מציג את האדריכלות האירופית בישראל ומעניק הסברים פשוטים על הסגנון ועל תהליך עיצוב ותכנון הבית, מהחזון הראשוני ועד לכניסת הדיירים.

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן