LIVING
מגזין סוף השבוע

אחרי 30 שנה במושב שיפצה לעצמה דירה חלומית ביפו

רוב חייה גרה המעצבת ענת סגל במושב ונהנתה מכל רגע אבל כשהיא מצאה דירה קטנה בבניין לשימור ביפו, היא לא חשבה פעמיים. בעזרת בתה היא שיפצה אותה ויצרה חלל מלא צבע, אופי ושיק פריזאי. גם אנחנו התאהבנו

ענת סגל | living | פורסם 04/02/21 15:00  | עודכן 04/02/21 22:06
בית ביפו, עיצוב ענת סגל - 8
רוב הרהיטים בבית הם רהיטים ממוחזרים ששודרגו|צילום: שי אדם

בית ביפו, עיצוב ענת סגל - 6
חלונות העץ הלבנים נשארו|צילום: שי אדם

אולי קרה לכם שהסתובבתם בעיר זרה בחו"ל והתאהבתם במקום, התהלכתם ברחובות כשאתם מרימים את הראש ומתפעלים מהבניינים העתיקים, וחושבים לעצמכם איזה כיף היה לגור כאן, אבל לעבור לארץ אחרת זה להתרחק מהמשפחה ומהחברים, ומה פתאום ככה באמצע החיים. לי זה קרה, והחלטתי להגשים את הפנטזיה, אבל בארץ, קרוב למשפחה והחברים. ליהנות מכל העולמות.

כך, אחרי ש-30 שנה, רוב חיי, גרתי במושב ומאוד אהבתי לחיות שם, החלטתי לעבור ליפו. עברתי לבניין לשימור שנבנה ב-1921 עם שער ברזל גדול, מעקה מדרגות מפורזל, שני עמודים גבוהים ועיטורי תבליט על קירות הכניסה. בקומת הקרקע של הבניין יש חנויות ומעליה שלוש קומות מגורים. אני גרה בקומה השלישית, ולדירה, 70 מ"ר יש גם מרפסת גג גדולה בגודל 70 מ"ר. את שיפוץ הדירה תכננה הבת שלי, עומר סגל פרידמן, ואת העיצוב עשיתי בעצמי. הבית הקודם שלי במושב היה בסגנון כפרי אירופי, ואת הבית הנוכחי ביפו עיצבתי בהשראת דירות פריזאיות שראיתי בביקורים בעיר, בסרטים וברשת. הדירה בוהמיינית, תיאטרלית, עם הרבה צבעים וטקסטורות.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

בית ביפו, עיצוב ענת סגל, ג - 11
צילום: שי אדם
בית ביפו, עיצוב ענת סגל, ג - 14
צילום: שי אדם
בית ביפו, עיצוב ענת סגל - 1
בין הבית למרפסת הותקנו דלתות זכוכית עם פרופיל בלגי שחור|צילום: שי אדם
בית ביפו, עיצוב ענת סגל - 12
המרצפות נראות כמו המרצפות המקוריות של הבית|צילום: שי אדם
בית ביפו, עיצוב ענת סגל, ג - 7
הקירות נצבעו בשני גוני אפור|צילום: שי אדם
בית ביפו, עיצוב ענת סגל - 17
המרפסת משמשת לאירוח ולסדנאות|צילום: שי אדם
בית ביפו, עיצוב ענת סגל - 18
רצפת המרפסת מחופה באותם אריחים כמו בבית|צילום: שי אדם
בית ביפו, עיצוב ענת סגל, ג - 21
ענת סגל|צילום: שי אדם
בית ביפו, עיצוב ענת סגל - 13
צילום: שי אדם

אחת ההחלטות הראשונות שקיבלתי הייתה לרצף את הבית ואת מרפסת הגג בריצוף זהה, כדי לא "לחתוך" בריצוף שונה וליצור תחושת מרחב. בחרתי במרצפות באפור בהיר ובשחור דהוי. בגלל הגימור המיושן נראה כאילו אלו המרצפות המקוריות של הבית. הקירות, שגובהם כ-4 מטרים, נצבעו בשני גוני אפור: מהרצפה עד לגובה של 120 ס"מ באפור כהה, ומעליו עד התקרה באפור בהיר. הצביעה הזאת יוצרת תחושה מחבקת למרות הגובה.

כשבן זוגי ואני בנינו את הבית הראשון שלנו במושב, פנינו לנגר שיבנה לנו במיוחד חלונות עץ לבנים עם חלוקה לריבועים. חלונות כאלה תמיד סימלו בעיניי ביתיות וחום, ולכן שמחתי מאוד כשראיתי שבדירה יש חלונות כאלה מקוריים. בכניסה לבית הייתה דלת פשוטה, ישנה וסטנדרטית של פלדלת, והחלפתי אותה לדלת מבית שפורק באלכסנדריה. הדלת עברה הסרה של הצבע הישן וכך נחשף העץ. בין הבית למרפסת הותקנו דלתות זכוכית עם פרופיל בלגי שחור.

>> במדור הקודם: השיפוץ הרומנטי של בני ה-40 בגליל

>> לכל הכתבות במדור בשיפוץ   

 

הייתי צריכה להחליט אם אני רוצה סלון גדול ומטבח קטן או ההפך. בחרתי במטבח גדול וסלון קטן, כי אני אוהבת לבלות ולארח במטבח. עומר תכננה יותר מעשר סקיצות, ובסוף החלטנו שהמטבח יהיה בחדר ששימש במקור כחדר ילדים, והורדנו את הקיר בינו ובין הסלון, שנמצא באזור שבו היה המטבח. במטבח הותקנו ארונות נמוכים כחולים מתחת לחלונות, עם משטח עבודה מעץ בצבע טבעי. יש בו שולחן אוכל עגול ולידו ספסל וכיסאות שונים. רוב הרהיטים בבית הם רהיטים ממוחזרים ששודרגו, בעיקר בצבע. הכיסאות נצבעו ליצירת מראה ישן ורופדו בבדים או בגובלנים. גם המנורות והמסגרות של המראות נצבעו בטכניקות של הלבנה ויישון.

במקום חדר שינה קטן וחדר רחצה קטן, החלטתי לחבר את שני החדרים לחלל אחד. זה מאוד נוח לי ואני אוהבת שהחדר נראה כמו חדר בחופשה, גם בזכות אמבטיה פרי סטנדינג. מחדר השינה יש יציאה למרפסת הגג וגם למרפסת אחורית קטנה ויפה.

בית ביפו, עיצוב ענת סגל - 4
חדר השינה וחדר הרחצה חוברו לחלל אחד|צילום: שי אדם

בית ביפו, עיצוב ענת סגל - 2
צילום: שי אדם
בית ביפו, עיצוב ענת סגל - 3
יציאה מחדר השינה למרפסת הגג|צילום: שי אדם
בית ביפו, עיצוב ענת סגל, ג - 5
צילום: שי אדם
בית ביפו, עיצוב ענת סגל, ג - 16
צילום: שי אדם
בית ביפו, עיצוב ענת סגל, ג - 15
צילום: שי אדם
בית ביפו, עיצוב ענת סגל, ג - 13
הכניסה לשירותי האורחים|צילום: שי אדם
בית ביפו, עיצוב ענת סגל, ג - 12
טפט דרמטי בשירותי האורחים|צילום: שי אדם
בית ביפו, עיצוב ענת סגל, לפני שיפוץ - 2
המטבח לפני השיפוץ. באזור זה נמצא עכשיו הסלון|צילום: ענת סגל
בית ביפו, עיצוב ענת סגל, ג, לפני שיפוץ - 1
הבית לפני השיפוץ|צילום: ענת סגל
בית ביפו, עיצוב ענת סגל, ג, לפני שיפוץ - 1
חדר הרחצה לפני השיפוץ|צילום: ענת סגל

בשירותי האורחים השארתי את החלון המקורי ולא שיניתי את מיקום האסלה והכיור. בחרתי טפט דרמטי והוא הודבק על הקיר מגובה 120 ס"מ עד התקרה. החלק התחתון נצבע בצבע ירוק שדגמתי מהטפט, וביניהם הדבקתי קרניז מפוליאוריתן מוקצף שנצבע אותו צבע.

 

עיצוב: ענת סגל

תכנון: עומר סגל פרידמן

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

 

ענת סגל היא מעצבת והום סטייליסטית ומחברת הספרים "עיצוב בצבע" ו"שדרוג בצבע". היא עורכת בביתה ביפו סדנאות לצביעת רהיטים וסדנאות אירוח.

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן