LIVING
מגזין סוף השבוע

אחרי 30 שנה סבא וסבתא שיפצו את הבית

בני הזוג, שמרבים לטייל בעולם ולנפוש בבתי מלון, רצו להרגיש בביתם במזכרת בתיה כמו במלון בוטיק. הם רצו סגנון אירופי קלאסי ואלגנטי, מקום לאירוח הנכדים וגם להתאים את הבית לקראת כניסתם לגיל השלישי

מירב סואד | living | פורסם 04/06/20 15:15  | עודכן 05/06/20 13:51
בית במזכרת בתיה, עיצוב מירב סואד - 31
פינת ישיבה בחצר הבית|צילום: סוזי לוינסון

בית במזכרת בתיה, עיצוב מירב סואד - 6
אי המטבח נצבע בירוק עז|צילום: סוזי לוינסון

הדיירים: בני זוג בתחילת שנות ה-60 לחייהם. האישה היא עורכת דין והגבר פנסיונר שעבד במשרד ממשלתי. לזוג שלושה ילדים – שניים מהם נשואים והורים לילדים, ואחד לומד באוניברסיטה. בעלי הבית הם סבא וסבתא פעילים מאוד, ולכן בתכנון השטחים המשותפים היה צריך לקחת בחשבון שטח למשחקים לנכדים.

הבית: בני הזוג בנו את הבית (בתכנונו של אדריכל לא ידוע) לפני יותר מ-30 שנה בשכונה ותיקה במזכרת בתיה. שטחו כ-200 מ"ר והוא עומד על מגרש ששטחו כ-400 מ"ר. הבית מעולם לא שופץ והיה צורך לערוך בו שיפוץ יסודי, כולל טיפול בתשתיות. בבית שתי קומות ומרתף. התכנון האדריכלי נעשה על ידי  משרד אורתם אדריכלות, ועל עיצוב הבית הייתה אחראית המעצבת מירב סואד.

החזון: בני הזוג, שמרבים לטייל בעולם ולנפוש בבתי מלון, ביקשו שהעיצוב יגרום להם להרגיש בבית כמו במלון בוטיק. הם רצו סגנון אירופי קלאסי ואלגנטי. בנוסף, היה חשוב להם להתאים את הבית לקראת כניסתם לגיל השלישי.

משך השיפוץ: כשנה.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

בית במזכרת בתיה, ג, עיצוב מירב סואד - 18
המרפסת הקדמית בכניסה לבית|צילום: סוזי לוינסון

בית במזכרת בתיה, ג, עיצוב מירב סואד - 17
צילום: סוזי לוינסון
בית במזכרת בתיה, עיצוב מירב סואד - 9
מבט מהקומה העליונה לחלל הציבורי|צילום: סוזי לוינסון
בית במזכרת בתיה, עיצוב מירב סואד - 14
בכניסה לבית נמצאת פינת האוכל|צילום: סוזי לוינסון
 
בית במזכרת בתיה, עיצוב מירב סואד - 13
צילום: סוזי לוינסון
בית במזכרת בתיה, ג, עיצוב מירב סואד - 15
מכונת תפירה ישנה שחודשה|צילום: סוזי לוינסון
בית במזכרת בתיה, עיצוב מירב סואד - 3
מבט מפינת האוכל למטבח|צילום: סוזי לוינסון

בעלי הבית ביקשו לפתוח ולהגביה את הפתחים כדי להכניס אור ותחושה של מרחב ועדיין לשמור על תחושה אינטימית, ביתית והרמונית. לבית היה גג רעפים עם תקרה שטוחה בגובה סטנדרטי, והחלטנו להוריד אותה. כשהורדנו את התקרה התגלה לפנינו מלוא גובהו של הגג, שברום גובהו מגיע קרוב ל-5 מטרים. התקשינו להאמין שבמשך כ-30 שנה כל היופי והמרחב היו סגורים בתקרה בגובה סטנדרטי. גם קיר הזכוכית בסלון הוגבה לגובה 3 מטרים, עם מפתח רוחבי של יותר מ-8 מטרים. קיר הסלון וגם החלון הצרפתי ביחידת ההורים פונים לכיוון דרום ומשקיפים לגינה ציבורית גדולה, ולכן הקפדנו שיהיו מבודדים תרמית ואקוסטית, עם פרופילים מעץ וזכוכיות כפולות. 

לבקשתם של בעלי הבית, הותקננה בו מערכת חימום תת ריצפתית המופעלת על בסיס מים, וגם מספקת מים חמים ללא הגבלה בחורף. הרצפה בבית כולו חופתה בפרקט עץ. לפני השיפוץ הבית היה מעוצב בגוני בורדו כהים, אבל כבר בשלב ראשוני של החלטנו שהסביבה הירוקה תבטא בפלטת הצבעים בבית. רוב הרהיטים בבית הוחלפו ברהיטים חדשים, ומספר רהיטים שעברו במשפחה חודשו. 

>> במדור הקודם: מבחוץ זו וילה בסביון, מבפנים זה סיפור אחר לגמרי

>> לכל הכתבות במדור בשיפוץ 

בכניסה לבית יש מדרגות אבן המובילות למרפסת קדמית ובה פינת ישיבה מעץ. דלת הכניסה מובילה לחלל הציבורי. משמאל לדלת ניצב שולחן האוכל ובהמשך המטבח. בפינת האוכל ניצב שולחן עץ מלבני, שהיה בבית, ולידו כיסאות חדשים. בפינה ניצבת מכונת תפירה עתיקה שחודשה. המטבח בהמשך הוא הגשמת חלום: בני הזוג אוהבים לארח ובעל הבית אוהב מאוד לבשל וחלם על מטבח מקצועי, שיוכל לבשל בו מול האורחים. המטבח בנוי בשני קווים: קו ארונות גבוהים, שאורכו 6 מטרים, ואי בצבע ירוק עז שאורכו 4 מטרים. האי מחופה שיש גרניט טבעי ירוק, "פראי", המשתלב בחלל. במטבח יש שני כיורים: אחד בנישה שבין הארונות הגבוהים, וכיור נוסף קטן יותר באי עצמו. גם הכיריים נמצאות באי. המנורות שמעל האי הן בסגנון "מנורות דייגים", ובין האי לארונות הגבוהים יש פס תאורה נוסף. מעל האי יש מסך טלוויזיה נסתר, שניתן להוריד בלחיצת כפתור.

הסלון רוהט ברהיטים שיוצרו במיוחד: ספה ארוכה מהרגיל עם ריפוד בהיר, ספה קטנה יותר עם ריפוד ירוק ושולחן עם מסגרת מוזהבת ומשטח זכוכית. בנוסף יש בסלון שתי כורסאות והדום שהיו שייכים לאמה של בעלת הבית, והם עברו רסטורציה וריפוד מחדש. מעבר לקיר הזכוכית נמצאת החצר ובה פינת אירוח חיצונית, הכוללת מטבח חיצוני ושולחן אוכל.

בשירותי האורחים אני אוהבת לקחת את סגנון העיצוב של הבית לאקסטרים, ליצור אפקט וואו. הפעם בחרתי לחפות את הרצפה ואת קיר החלון באריחי מוזאיקה בדוגמה איטלקית. הכיור המוזהב מונח על מדף בוצ'ר עץ אלון עם ברז מוזהב תואם.  

 

בית במזכרת בתיה, עיצוב מירב סואד - 7
מסך הטלוויזיה מוסתר ומתגלה בלחיצת כפתור|צילום: סוזי לוינסון
בית במזכרת בתיה, ג, עיצוב מירב סואד - 5
צילום: סוזי לוינסון
בית במזכרת בתיה, עיצוב מירב סואד - 2
חלון הזכוכית הוגדל|צילום: סוזי לוינסון
בית במזכרת בתיה, עיצוב מירב סואד - 8
מבט מהמטבח לסלון|צילום: סוזי לוינסון
בית במזכרת בתיה, ג, עיצוב מירב סואד - 6
ספה ארוכה מהרגיל עם ריפוד בהיר|צילום: סוזי לוינסון
בית במזכרת בתיה, עיצוב מירב סואד - 1
צילום: סוזי לוינסון
בית במזכרת בתיה, ג, עיצוב מירב סואד - 13
הכורסה והמזנון עוברו במשפחה ושופצו|צילום: סוזי לוינסון
בית במזכרת בתיה, ג, עיצוב מירב סואד - 32
צילום: סוזי לוינסון
בית במזכרת בתיה, עיצוב מירב סואד - 33
מטבח חיצוני|צילום: סוזי לוינסון
בית במזכרת בתיה, ג, עיצוב מירב סואד - 30
צילום: סוזי לוינסון
בית במזכרת בתיה, ג, עיצוב מירב סואד - 14
שירותי האורחים מחופים אריחי מוזאיקה|צילום: סוזי לוינסון
בית במזכרת בתיה, ג, עיצוב מירב סואד - 12
צילום: סוזי לוינסון

בכניסה לקומה העליונה יש פינת המשפחה, המשמשת לצפייה בטלוויזיה ומרוהטת בספה שיוצרה במיוחד. חדר השינה של בני הזוג עוצב בסגנון אירופי מובהק, ולבקשתה של בעלת הבית הותקן בו צרפתי עם מקום ישיבה. קירות החדר מחופים בטפט פרחוני בגוני ירוק ולבן. בכניסה לחדר יש שידת מגירות רחבה שתוכננה במיוחד, ולצד החלון יש שולחן איפור מתחילת המאה הקודמת שנרכש בשוק הפשפשים לאחר חיפוש ארוך. בצדו השני של החלון יש חדר ארונות פתוח. חדר הרחצה ובו מקלחון מרווח מחופה בשמונה סוגי אריחים שנבחרו בקפידה, כולל הדרכה צמודה שלי בעת ההתקנה.

בנוסף יש בקומה העליונה עוד שני חדרי שינה וחדר רחצה ובו אמבטיה לאירוח הנכדים. חדר השירות תוכנן כדי להקל על בעלי הבית: מכונת הכביסה והמייבש מונחים על מדף כדי שלא יהיה צורך להתכופף, וסלי הכביסה מונחים על מדף נשלף. בנוסף, כל פתחי החדרים וחדרי הרחצה בקומה הורחבו לרוחב של מטר כדי לאפשר נגישות אם יהיה צורך.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

בית במזכרת בתיה, עיצוב מירב סואד - 28
חדר המשפחה בקומה העליונה|צילום: סוזי לוינסון

בית במזכרת בתיה, עיצוב מירב סואד - 23
הכניסה לחדרם של בני הזוג|צילום: סוזי לוינסון
בית במזכרת בתיה, עיצוב מירב סואד - 22
צילום: סוזי לוינסון
בית במזכרת בתיה, עיצוב מירב סואד - 18
לבקשת בעלת הבית הותקן חלון צרפתי|צילום: סוזי לוינסון
בית במזכרת בתיה, ג, עיצוב מירב סואד - 21
צילום: סוזי לוינסון
בית במזכרת בתיה, ג, עיצוב מירב סואד - 20
צילום: סוזי לוינסון
בית במזכרת בתיה, עיצוב מירב סואד - 21
חדר ארונות פתוח|צילום: סוזי לוינסון
בית במזכרת בתיה, ג, עיצוב מירב סואד - 25
חדר הרחצה של בני הזוג|צילום: סוזי לוינסון
בית במזכרת בתיה, ג, עיצוב מירב סואד - 24
צילום: סוזי לוינסון
בית במזכרת בתיה, ג, עיצוב מירב סואד - 26
חדר הרחצה של האורחים|צילום: סוזי לוינסון
בית במזכרת בתיה, ג, עיצוב מירב סואד - 27
צילום: סוזי לוינסון
בית במזכרת בתיה, ג, עיצוב מירב סואד - 31
חדר כביסה|צילום: סוזי לוינסון

פריט אהוב: השיש במטבח. כשבעלת הבית בחרה בו הרגשתי שהצלחתי לשכנע אותה בתפיסת עיצוב אחרת.

דבר המעצבת: תהליך של עיצוב בית, במיוחד שיפוץ כל כך מסיבי, הוא תהליך שדורש תכנון מראש והוא גם תהליך רגשי של היפרדות מזיכרונות, שינוי קווי מחשבה ועמדות. לכן חשוב להקשיב לצרכים של בעלי הבית, גם לחלומות ולשאיפות שלהם. בפרויקט הזה מראשיתו היה דו-שיח מעשיר. ריגש אותי לראות את השינוי בדרך המחשבה של בעלי הבית והם הפכו לחלק בלתי נפרד ממעגל חיי.

טיפ: חשוב לערוך מפגש פתיחה בהשתתפות אנשי המקצוע המרכזיים (קבלן השיפוצים, חשמלאי, איש מיזוג האוויר, נגר) לצורך הבנה של חלוקת העבודה ותיאום לוחות זמנים.

 

עיצוב והום סטיילינג: מירב סואד – עיצוב בתים והום סטיילינג

תכנון אדריכלי: משרד אורתם אדריכלות

 

ויטרינות וחלונות: חברת אלום טיב בע"מ

דלתות פנים: Domus Nature

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן