הדיירים: הלקוח, אריק בנאדו שחקן כדורגל ומאמן בהווה, רכש את הדירה לצורכי השקעה בבניין שעתיד לעבור תהליך פינוי בינוי בעוד כשלוש שנים. לא היה ידוע מראש מי יהיו הדיירים שיתגוררו בדירה, ולכן מראש החלטנו שהדירה תצטרך להתאים גם למשפחה וגם לדייר בודד או עם שותפים. 

הדירה: הדירה נמצאת בבניין בן 60 שנה בשיכונים של יפו, בקומה השלישית עם מרפסת סגורה, סלון קטנטן, שני חדרי שינה וחדר רחצה אחד. הדירה בת 50 מ"ר בלבד, מעולם לא עברה שיפוץ, ואפילו את הקולטן ומערכת הביוב המיושנת מעולם לא החליפו. מצב הדירה לפני השיפוץ היה בכי רע, כולל עמודים במקומות לא צפויים ששינו את התכנית המקורית. מערכת החשמל הייתה מיושנת מאוד והיה צורך להחליפה, חדר הרחצה היה הרוס ומצב המטבח היה נורא. היה ברור שאי אפשר להכניס דיירים חדשים לדירה במצבה הנוכחי והשיפוץ היה מתבקש.

החזון: הדילמות העיקריות שליוו אותנו בתהליך הזה היו האם וכמה כדאי להשקיע בדירה שעתידה להיהרס בעתיד הלא רחוק; איך מעצבים דירה למגורים עם אמירה עיצובית במגבלות תקציב משמעותיות. לשמחתי הלקוח אוהב דברים יפים ונתן לי יד חופשית בכל נושא העיצוב והתכנון, ומרגע שהוסכם תקציב השיפוץ הוחלט לבצע שינויים קונסטרוקטיביים מינימליים ולהשקיע בעיקר בהחלפת תשתיות החשמל והביוב. מאחר שהתקציב היה קו מנחה לאורך כל התהליך, החלטנו להשתמש בחומרים לא יקרים וגילינו בתהליך כי גם שימוש בחומרים לא יקרים יכול להביא לתוצאה יפה לא פחות.

משך השיפוץ: מיום ההריסה – שלושה חודשים אינטנסיביים ביותר.

עלות השיפוץ: 88 אלף שקל, כולל ההריסה, הבנייה, פרטי הנגרות (מטבח וחדר רחצה), תשתית הביוב, מערכת החשמל, תאורה, מזגנים, החלפת אלומיניום, וילונות, פרטי מסגרות, החלפת דלת הכניסה, ריצוף ופרקט, ברזים ומקלחון, מוצרי חשמל במטבח.

אילת דר,  סלון, (9) (צילום: יואב פלד)
הסלון. מרווח ומואר | צילום: יואב פלד
אילת דר,  סלון, (8) (צילום: יואב פלד)
אדן חלון חלומי | צילום: יואב פלד
אילת דר,  סלון, (10) (צילום: יואב פלד)
מושלם לאירוח לקריאה ולסתם רביצה | צילום: יואב פלד
אילת דר,  סלון, (12) (צילום: יואב פלד)
צילום: יואב פלד
אילת דר,  סלון, ג, (11) (צילום: יואב פלד)
ויש גם פינת עבודה קטנה | צילום: יואב פלד
אילת דר,  סלון, ג, (12) (צילום: יואב פלד)
צילום: יואב פלד
אילת דר,  סלון, (13) (צילום: יואב פלד)
צילום: יואב פלד

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

אלמנט דו כיווני במרכז

המטרה העיקרית הייתה ליצור מעין לופט פתוח ומואר ולייצר חלל ציבורי נעים, מרווח ומודרני עם שלל אפשרויות אחסון. ולכן הוחלט להכניס את המרפסת הישנה לתוך חלל המגורים וליצור אדן חלון ענקי ורומנטי שנותן עוד אופציות לאירוח ולישיבה בדירה קטנה כמו זו. גוף התאורה של flos ממשיך את הקו החלומי של אדן החלון.

רצפת הדירה כוסתה בפרקט למינציה בסגנון פישבון בצבע אלון מולבן, שנתן מענה זול אך יפה ויוקרתי.

בשל אילוצים תקציביים הוחלט לא להזיז את קולטן הביוב ממקומו המקורי, דבר שחייב אותנו במחשבה על מיקום מחודש של המטבח.

יצרתי אלמנט נגרות דו כיווני, שהוא האלמנט המרכזי בדירה: נגרות מטבח שדרכה ניתן לעבור לחדר הרחצה. כדי לא לחסום את האור הטבעי שנכנס מחלון חדר הרחצה החלטתי להשתמש בדופן מטבח של זכוכית מחוסמת גדולה (113 ס"מ גובה, 208 ס"מ רוחב). כן - הדבר היחיד שמפריד בין המטבח והחלל הציבורי לבין חדר הרחצה הינה זכוכית! ולא - לא רואים שום דבר מבעד לזכוכית - הפרטיות נשמרת.

כדי לא ליצור עומס בחלל קטן כל כך החבאתי את  המקרר מאחורי דלת נגרות, וכך נוצר מטבח עם מגוון רב של אחסון, לבן עם קווים נקיים וישרים, מואר ואוורירי. מאחר וקיר נגרות כזה הינו אלמנט מסובך ויקר, הוחלט גם כאן להשתמש בפורמייקה ולא בצביעה בתנור כדי להוזיל את העלויות.

אילת דר,  מטבח, (11) (צילום: יואב פלד)
המטבח. יוצר מלבן מושלם עם אדן החלון | צילום: יואב פלד
אילת דר,  מטבח, (13) (צילום: יואב פלד)
מגוון פונקציות ואחסון רב ושימושי | צילום: יואב פלד
אילת דר,  מטבח, (14) (צילום: יואב פלד)
צילום: יואב פלד
אילת דר,  מטבח, (12) (צילום: יואב פלד)
צילום: יואב פלד

אופי והרמוניה 

הסלון: נכנסים לדירה ישר לתוך החלל המרווח והמואר של הסלון, החלון הגדול שפתחנו נמצא ממש ממול ובכך מגדיל, מאיר ומאוורר את החלל. אדן החלון המרווח מושלם לאירוח לקריאה ולסתם רביצה.

פינת העבודה: מצדו השמאלי של אדן החלון נמצאת פינת עבודה קטנה. התקנו מדף מברזל דקיק (4 מ"מ בלבד) שכאילו מרחף בין העמוד הקונסטרוקטיבי החשוף ובין אבני הסליקת. המדף נמצא ממש מתחת לחלון חדר השינה הגדול שהחלטנו להשאיר. הפינה הזו היא החביבה ביותר עלי – אלמנטים ישנים שנותנים המון אופי לדירה ועדיין משולבים בהרמוניה עם אדן החלון החדש.

אילת דר,  (15) (צילום: יואב פלד)
פלוס נישה לארון בגדים עתידי | צילום: יואב פלד

המטבח: חלל המטבח נמצא ממש ממול לחלון הגדול ויוצר מלבן מושלם עם אדן החלון. המטבח הריבועי הינו סימטרי לחלוטין. מצדו הימני מוחבא המקרר מאחורי דלת, ומצדו השמאלי מוחבא מעבר לחדר הרחצה. המטבח עם מגוון פונקציות ואחסון רב ושימושי ביותר, כל מכשירי החשמל חדשים ונרכשו במיוחד.

חדר הרחצה: חדר הרחצה נמצא ממש מאחורי המטבח. יצרנו חדר רחצה ענקי בעומק של 130 ס"מ וברוחב של 3.5 מטר. למעשה הדופן של חדר הרחצה היא נגרות המטבח, ולכן את הדופן הפנימי של המקלחון חיפינו בזכוכית מהרצפה ועד התקרה כדי למנוע רטיבות. מאחר שלא יכולנו להזיז את הקולטן, הוא הוסתר מאחורי עמוד גבס. את שני החלונות הישנים פתחנו לחלון אחד גדול אשר מכניס המון אור לחלל הרחצה וגם לחלל הציבורי. המראה עוצבה על ידי, החלטתי ליצור מסגרות דקיקה משולבת מראה הנשענת על הקיר ודרכה עובר ברז הכיור.

אילת דר,  רחצה, ג (15) (צילום: יואב פלד)
חדר רחצה ענקי | צילום: יואב פלד
אילת דר,  רחצה, ג (14) (צילום: יואב פלד)
צילום: יואב פלד
אילת דר,  רחצה, ג (16) (צילום: יואב פלד)
צילום: יואב פלד

חדר השינה: ממש מול לכניסה של חדר הרחצה ישנו חדר שינה הראשי. גם הוא כוסה בפרקט למינציה בסגנון פישבון ומזגן עילי ופרטי. בחדר השינה הזה ישנה נישה לארון בגדים עתידי.

דבר המעצב: תהליך השיפוץ היה מאתגר מאוד, בעיקר בגלל התקציב הלא גבוה ומצב הדירה המיושן. אך העבודה הייתה הרמונית ונעימה ביותר עם כל בעלי המקצוע ובעיקר עם הלקוח הנפלא שסמך עלי ועל ההחלטות המקצועיות שלי. לעצב דירה ללא כל התערבות עיצובית זה חלום של כל מעצב.

טיפ: כדאי תמיד לתכנן הכל מראש עד לפרטים הקטנים, כך יהיו פחות הפתעות בדרך.

פריט אהוב: גוף התאורה של flos – נרכש דרך האינטרנט במחיר סביר. תמיד היה לי חלום להשתמש בגוף התאורה הזה אך הוא לא מתאים לכל דירה. בדירה הזו הוא לחלוטין ממשיך את הקו החלומי של אדן החלון.

תכנית לפני השיפוץ, שרטוט אילת דר (שרטוט: יואב פלד)
תכנית לפני השיפוץ | שרטוט: יואב פלד
תכנית לאחר השיפוץ, שרטוט אילת דר (שרטוט: יואב פלד)
תכנית לאחר השיפוץ | שרטוט: יואב פלד

רשימת מכולת:

גוף התאורה של FLOS AIM SUSPENSSION - נרכש מאתר nest.uk, מחירו 2,200 שקל, כולל הובלה ומסים
3 שולחנות סלון של ferm living – נרכשו מאתר nest.uk, מחירו 1,600 שקל, כולל הובלה ומסים
מראה חדר רחצה – עיצוב אישי על ידי מסגר – 2,000 שקל
שרפרף בטון נמוך של berko – מחירו 500 שקל
עציץ לבן בכלוב pot in cage –  מחירו 460 שקל (לא כולל העציץ), edition by בנווה צדק

אילת דר עיצוב ותכנון פנים

לכל הכתבות במדור בשיפוץ 

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק