LIVING
מגזין סוף השבוע

רעות: שינויים קטנים, אפקט גדול

ארבע שנים אחרי השיפוץ החליטו בני הזוג לטפל בעיצוב הפנים. הם ביקשו אווירה מזמינה ומפנקת, שתתאים לבית הפעיל, וזו התוצאה

מערכת living | living | פורסם 27/12/18 15:00 

בית ברעות, עיצוב קרן גרוס (10)
צילום: שירן כרמל
בית ברעות, עיצוב קרן גרוס (12)
צילום: שירן כרמל

בני הזוג וארבעת ילדיהם (בן לפני גיוס, בת בתיכון, בן בחטיבת ביניים ובן ביסודי), מתגוררים בבית פרטי ברעות. הבית ששטחו כ-270 מ"ר, כולל שלוש קומות ושישה חדרי שינה. לפי כארבע שנים הבית שופץ ועכשיו החליטו בני הזוג שהם רוצים לטפל בעיצוב הפנים ופנו למלבישת הבתים קרן גרוס. "בעלת הבית חלמה על בית חם ומזמין, במראה עשיר וצבעוני. זה בית מאוד פעיל, אנשים כל הזמן נכנסים ויוצאים, והיה חשוב ליצור אווירה מזמינה וכיפית בלי להעמיס ברהיטים או בצבעוניות מוגזמת". הפרויקט נמשך ארבעה חודשים וכלל תכנון עבודות עץ, צבע ורכישת ריהוט, טפטים, טקסטיל, אביזרים ועוד. 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

המבואה: "במבואה היתה נישה גדולה וריקה. היה לי ברור שזו נקודה קריטית שמשפיעה על החוויה כשנכנסים הביתה, ולכן חייבים לתת שם דגש משמעותי", מסבירה המעצבת. "רציתי רהיט מרשים ופרקטי ובחרתי בשידת עץ שנבנתה על פי הזמנה, בצבע ירוק עמוק עם ידיות מוזהבות". לצד דלת הכניסה הוצב ספסל עם שתי מגירות שנבנה בהזמנה מיוחדת. מעליו נתלו מתלים דקורטיביים. "חשוב להשקיע בכניסה לבית", אומרת גרוס. "הכניסה משאירה בנו חותם ויוצרת טעם של עוד".

בית ברעות, עיצוב קרן גרוס (9)
צילום: שירן כרמל
בית ברעות, עיצוב קרן גרוס (11)
צילום: שירן כרמל
בית ברעות, עיצוב קרן גרוס, לפני שיפוץ (5)
הכניסה לפני תהליך העיצוב|צילום: קרן גרוס

הסלון: במקום הארונית הכפרית שניצבה ליד קיר הטלוויזיה הוצב מזנון גדול שנבנה בהזמנה מיוחדת. "רציתי להחליף את הספה בסלון אבל מכיוון שהיא נרכשה רק לפני שנתיים הוחלט להשאיר אותה. הוספתי לה כריות סופר מרשימות שיקבלו את הפוקוס". מולו הספה הוצבו שולחנות ברזל ומאחוריה קונסולת ברזל עדינה.

בית ברעות, עיצוב קרן גרוס (3)
צילום: שירן כרמל
בית ברעות, עיצוב קרן גרוס, לפני שיפוץ (4)
לפני תהליך העיצוב|צילום: קרן גרוס
בית ברעות, עיצוב קרן גרוס (2)
צילום: שירן כרמל
בית ברעות, עיצוב קרן גרוס (4)
צילום: שירן כרמל
בית ברעות, עיצוב קרן גרוס (8)
צילום: שירן כרמל
בית ברעות, עיצוב קרן גרוס (9)
צילום: שירן כרמל
בית ברעות, עיצוב קרן גרוס (1)
צילום: שירן כרמל
בית ברעות, עיצוב קרן גרוס, לפני שיפוץ (3)
הסלון לפני תהליך העיצוב|צילום: קרן גרוס

חדרה השל הבת: פלטת השולחן הלבנה והמסיבית שסגרה את המרחב בין המיטה והכניסה לחדר הוחלפה בפלטה שחורה במידות מתאימות. שניים מהקירות חופו בטפט עם אפקט תלת מימד. מכיוון שהבת רוקדת כבר הרבה שנים, נבחרה תמונה מתאימה (טלי יאלונסקי).

בית ברעות, עיצוב קרן גרוס (7)
חדרה של הבת|צילום: שירן כרמל
בית ברעות, עיצוב קרן גרוס (6)
צילום: שירן כרמל

חדרו של הבן האמצעי: מיטת קומותיים שחסמה את החלל ויצרה תחושה ילדותית הוחלפה במיטת ברזל שחורה (איקאה). צבעי הכחול הילדותיים הוחלפו בצבעי שחור-לבן-אפור. אחד הקירות חופה אפור ועליו גריד שחור. מכיוון שהילד חובב מוזיקה, על הקיר נתלו תקליטים צבעוניים ממוסגרים. בחלל בין החדרים עמדה ספרייה ילדותית ומיושנת היא הוחלפה בארון עץ עם מגירות שנבנה בהזמנה מיוחדת.

בית ברעות, עיצוב קרן גרוס (5)
חדרו של הבן האמצעי, חובב מוזיקה|צילום: שירן כרמל
בית ברעות, עיצוב קרן גרוס (1)
צילום: שירן כרמל

חדרו של הבן הקטן: "בחדר הייתה ספריה ענקית שהעמיסה מאוד על חלל החדר. הורדנו את כל החלק העליון של הספרייה וכך קבלנו שידה לאורך קיר הטלוויזיה", מספרת גרוס. החדר הוצבה מיטת ברזל, שולחן כתיבה וכיסא שחורים.

בית ברעות, עיצוב קרן גרוס (2)
חדרו של הבן הצעיר|צילום: שירן כרמל
בית ברעות, עיצוב קרן גרוס (4)
צילום: שירן כרמל
בית ברעות, עיצוב קרן גרוס (3)
צילום: שירן כרמל
בית ברעות, עיצוב קרן גרוס, לפני שיפוץ (12)
החדר לפני תהליך העיצוב|צילום: קרן גרוס

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

קומת המרתף - חדרו של הבן הגדול: "הדבר היחיד שהוא ביקש הוא שיופיע בחדר הציטוט 'הווי עז כנמר, וקל כנשר, ורץ כצבי, וגיבור כארי לעשות רצון אביך שבשמים'", היא מתארת. "הציטוט הודפס והודבק על הקיר שבראש המיטה והוא האלמנט המרכזי בעיצוב החדר". הקיר שליד המיטה נצבע בכחול-ג'ינס עמוק והמיטה עצמה הוחלפה במיטה זוגית מפנקת, גם ידיות הניקל של הארון הוחלפו בידיות שחורות.

בית ברעות, עיצוב קרן גרוס (5)
חדרו של הבן הבכור|צילום: שירן כרמל
בית ברעות, עיצוב קרן גרוס (6)
צילום: שירן כרמל
בית ברעות, עיצוב קרן גרוס (7)
צילום: שירן כרמל
בית ברעות, עיצוב קרן גרוס, לפני שיפוץ (2)
החדר לפני תהליך העיצוב|צילום: קרן גרוס

במדור הקודם: וילה בראשון לציון עברה שדרוג מרענן

לכל הכתבות במדור בשיפוץ

חדר המשפחה: "בעבר הילדים העדיפו לבלות בסלון ולא בחדר המשפחה, למרות שמדובר בחדר גדול עם טלוויזיה", מספרת גרוס. המיטה הישנה בחדר הוחלפה במרבצים מפנקים במיוחד, ונוספו שידת טלוויזיה חדשה ותמונות. "מרגע שהחדר הושלם הילדים עברו מיד לבלות בו את רוב זמנם. הם מארחים בו חברים, ישנים ומבלים בו והוא משמש גם לאירוח בסופי שבוע".

בית ברעות, עיצוב קרן גרוס (8)
הילדים עברו לבלות כאן. חדר המשפחה|צילום: שירן כרמל
בית ברעות, עיצוב קרן גרוס 21
צילום: שירן כרמל
בית ברעות, עיצוב קרן גרוס, לפני שיפוץ, חדר משפחה
חדר המשפחה לפני תהליך העיצוב|צילום: קרן גרוס

עיצוב: קרן גרוס הלבשת בתים, keren.gross8@googlemail.com

רשימת מכולת

כריות נוי בסלון - ניסים ערד, 650-450 שקל ליחידה

תמונה של האומן ג'ו בוי (70X50 ס"מ) – 1,300 שקל, גלריה 1of135

מרבצים – 17,000 שקל, סיטקה

טפטים – 600-300 שקל לגליל, מאיירס טפטים

שטיח בחדר משפחה – 5,200 שקל, מיקלולה

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן