LIVING
מגזין סוף השבוע

אפקט החממה: הבית השקוף בהרצליה

זוג מסעדנים עסוקים ביקש מהמעצבת יעל גל לעצב עבורם בית באווירת נופש, להתפנק בו בשעות המועטות שהם מבלים בו. למטבח נבחרו ארונות בגון פחם מעושן, בסלון מוקמו ספות אלגנטיות בהירות וחדר הרחצה הוא בכלל ספא. תעשו צ'ק אין

יעל גל | | פורסם 24/02/22 08:53  | עודכן 25/02/22 10:22
בית בהרצליה, עיצוב פנים יעל גל,
צילום: תמיר רוגובסקי

בית בהרצליה, עיצוב פנים יעל גל, ג,
צילום: תמיר רוגובסקי
בית בהרצליה, עיצוב פנים יעל גל,
צילום: תמיר רוגובסקי
בית בהרצליה, עיצוב פנים יעל גל,
צילום: תמיר רוגובסקי
בית בהרצליה, עיצוב פנים יעל גל, ג,
צילום: תמיר רוגובסקי

בני זוג העוסקים במסעדנות רכשו בית שנבנה בשנות ה-80 וממוקם בהרצליה פיתוח. הבית תוכנן במקור על ידי האדריכל האיטלקי בן דוד בנימיני . הבית, הכולל שלוש קומות, שטחה של כל אחת 100 מ"ר, מוגבה ממפלס הרחוב ולכן נהנה מבריזה מרעננת. ב-1990 עבר המבנה שיפוץ מקיף על ידי משרד פרי דוידוביץ אדריכלים ולאחרונה, לאחר שילדיהם של בעלי הבית בגרו ועזבו את הקן, שופץ הפנים שלו מחדש  כך שיתאים למגורי זוג.

בעלי הבית עובדים שעות רבות, ורצו שביתם יהיה מקום למנוחה ולהטענת מצברים. הם ביקשו מהמעצבת יעל גל ליצור בו אווירה של חופשה שתזכיר להם שהות בבית מלון מפנק ותנעים להם את הזמן המועט שבו הם מבלים בבית. גל יצרה חלוקה פונקציונלית חדשה לפנים הבית. דלת הכניסה מובילה לקומה שכוללת שני מפלסים, בחלק התחתון שאליו נכנסים ממוקמים סלון, שירותי אורחים וגרם מדרגות. 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

בית בהרצליה, עיצוב פנים יעל גל,
צילום: תמיר רוגובסקי

בית בהרצליה, עיצוב פנים יעל גל,
צילום: תמיר רוגובסקי
בית בהרצליה, עיצוב פנים יעל גל,
צילום: תמיר רוגובסקי
בית בהרצליה, עיצוב פנים יעל גל,
צילום: תמיר רוגובסקי
בית בהרצליה, עיצוב פנים יעל גל, ג,
צילום: טל טרי
בית בהרצליה, עיצוב פנים יעל גל,
צילום: תמיר רוגובסקי

סלון שהוא גם חדר קולנוע

המפלס העליון מוגבה באמצעות שלוש מדרגות והוא כולל מטבח, פינת אוכל וסלון קטן ואפשר לצאת ממנו לחצר. הוא בנוי כמלבן לרוחב המגרש: בצד הפונה לכיוון צפון יש יציאה ישירה לפינת ישיבה חיצונית, ואילו החזית הדרומית בנויה בצורת חצי עיגול המחופה בזכוכית לאורך הקירות והתקרה. גם בחזית המזרחית יש קיר זכוכית, הפונה אל החצר ובה בריכה רחבת ידיים ופינות ישיבה מפוזרות. כדי להעמיק את החיבור בין פנים לחוץ, בחרה גל עבור החוץ חיפוי דק בגוון בהיר התואם לריצוף בפנים, העשוי מאבן טרוורטין בגוון אפור.

"האתגר הגדול בשיפוץ היה מבחינתי גובה התקרה הנמוך באופן יחסי",  מספרת גל. כדי לטשטש את הנתון הזה היא ויתרה על הנמכות תקרה שבהן נהוג להסתיר את המערכות השונות של הבית והטמיעה מזגנים ורטיקליים במטבח וביחידות נגרות בסלון, המנורות שנבחרו צמודות בגלוי לתקרה.

גל התייחסה למרחב כאל חלל המשכי כמו בלופט, כאשר החלוקה לא מתבצעת על ידי מחיצות בנויות אלא על ידי ריהוט. היא הגדירה אזורים בעזרת הריהוט. את המטבח מיקמה בקצה הדרומי, החיבור המקסימלי לחוץ יוצר אווירה מיוחדת וכדי לגבור על אתגר הטמפרטורות הותקן מזגן שעוצמתו חזקה. המטבח בנוי בשני קווים מקבילים: קו ארונות, הכולל ארונות גבוהים וארונות נמוכים שעליהם מורכב הכיור, ואי מקביל ובו ארונות ומשטח עבודה ובהמשך בר ישיבה. חזיתות הארונות בגון פחם מעושן, והפלטה של הבר מעץ בגוון בהיר. לצד המטבח ניצב שולחן אוכל עגול המיועדת לחמישה סועדים.

סמוך ליציאה הצפונית נמצאת פינת המשפחה, המשמשת את בני הזוג במהלך השבוע לצפייה בטלוויזיה. מסך הטלוויזיה מורכב בתוך יחידת ארונות מעץ שתוכננה במיוחד ונצבעה בצבע הקיר, ולידה מוצב מקרר יינות. קיר זכוכית ובו דלת מפריד בין פינת המשפחה לפינת ישיבה חיצונית, ובמקרה הצורך אפשר לפתוח את הדלת וליצור מרחב רציף לאירוח.

הסלון משמש  גם כקולנוע ביתי. כשגל הציגה את הרעיון, בעלי הבית התנגדו וביקשו חדר הקרנה במרתף. "מניסיוני לאורך השנים, אנשים לא יורדים למרתף לצפות בסרט וההשקעה הגדולה יורדת פעמים רבות לטמיון. בדיעבד, בני הזוג מודים לי שהתעקשתי ונהנים מהקולנוע הביתי שלהם על בסיס קבוע", מסבירה גל.

בית בהרצליה, עיצוב פנים יעל גל,
צילום: תמיר רוגובסקי

בית בהרצליה, עיצוב פנים יעל גל,
צילום: תמיר רוגובסקי
בית בהרצליה, עיצוב פנים יעל גל,
צילום: תמיר רוגובסקי
בית בהרצליה, עיצוב פנים יעל גל,
צילום: תמיר רוגובסקי
בית בהרצליה, עיצוב פנים יעל גל,
צילום: תמיר רוגובסקי
בית בהרצליה, עיצוב פנים יעל גל, ג,
צילום: תמיר רוגובסקי

אבן טרווטין וגלאם בחדר הרחצה

גרם המדרגות מוביל למרתף ולקומה הראשונה. גל החליטה להשאיר את מעקה הברזל הפיסולי כמחווה למצבו המקורי של הבית.

בקומה העליונה נמצאות יחידת ההורים ושתי יחידות אירוח, בכולן הרצפה מחופה בפרקט עץ בדוגמת פישבון. יחידת ההורים מוקפת בחלונות ויש ממנה יציאה למרפסת. המיטה ניצבת ליד קיר המחופה בטפט כהה, ועל הקיר מולה, מתחת לחלון, מותקנים ארונות נמוכים שבתוכם גם מוסתרות חלק מהמערכות. דלת במישור הקיר מובילה לחדר הרחצה, שמזכיר ספא יוקרתי ומפנק. גם הוא מחופה באבן טרוורטין טבעית. בחדר מותקנים מקלחון זוגי גדול וארון כיור מרחף עם חזית המזכירה את מראה האבן ומשטח קוריאן כחול. בחדר מותקנים כלים סניטריים מוזהבים.

 

 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן