LIVING
מגזין סוף השבוע

אי של שקט: בית פשוט ונעים בעמק חפר

הבית מוקף בתים משלושה כיוונים וחזיתו פונה לרחוב אבל המבנה מתוחכם מאפשר ליהנות מאור טבעי ומהגינה כמעט בכל מקום בבית ובעיקר לשמור על פרטיות גם כשהדיירים רוצים לבלות בחוץ. רעיון ששווה לאמץ

אלונה סידי נבו | living | פורסם 11/04/19 15:00 
בית בעמק חפר, עיצוב אלונה סידי נבו - 28
גדר נמוכה מפרידה בין שטח הבית לרחוב|צילום: איתי סיקולסקי

בית בעמק חפר, עיצוב אלונה סידי נבו - 5
הפטיו הגדול המשמש את המרחב הציבורי|צילום: איתי סיקולסקי

הדיירים: בני זוג בשנות ה-40 לחייהם, האישה מהנדסת תוכנה והגבר כלכלן, ובתם הקטנה.

הבית: בית ששטחו כ-140 מ"ר על מגרש ששטחו חצי דונם במושב בעמק חפר. המגרש מוקף בתים משלושה כיוונים וחזיתו פונה לרחוב. הבית כולל קומה אחת אבל יש בו הכנה לתוספת מדרגות, אם תיבנה בעתיד קומה שנייה. בבית יש סלון ומטבח, פינת עבודה, מרחב ביניים (מעבר בין האזור הפרטי לאזור הציבורי), יחידת הורים, שני חדרי ילדים וחדר רחצה.

החזון: התחלנו את התהליך עם הגדרה של תקציב מוגבל שאי אפשר לחרוג ממנו. היה ברור שמסיבה זו החומרים יהיו פשוטים יחסית, אבל לא רצינו להתפשר על מראה הבית. רצינו בית פשוט בצורתו, לא גדול, עם אווירה חמה, נעימה וביתית ותחושת פרטיות על אף שהוא מוקף בבתים. עוד רצינו לאפשר חדירה של אור פנימי לעומק הבית, ליצור מרחב ביניים שיפריד בבירור בין המרחב הציבורי והפרטי, להפריד את יחידת ההורים מחדרי הילדים ולחבר אליה חצר פרטית. רצינו בית שקל להבין את המרחב שלו, שמשרת את הדיירים בצורה מדויקת ונעימה ושהוא נגיש ואפשר להתנייד בו בכיסא גלגלים. קו מנחה נוסף היה יצירת מבטי עומק בין חוץ ופנים: כמעט מכל מקום בבית ניתן להיות בקשר עין או בקשר פיזי עם החוץ.

משך הבנייה: התכנון ארך כחודשיים והבנייה כשנה.

>> לכל הכתבות בערוץ living  

במבט מלמעלה הבית נראה כמו האות H שוכבת והחצרות הפנימיות (פטיו) משלימות לצורת ריבוע. צורת ה-H מאפשרת "כרסום" של המסה פנימה אל תוך הבית משני כיוונים שונים והכנסת צמחייה שופעת ואור טבעי אל מעמקי הבית. הכרסום אינו שווה כך שנוצר פטיו גדול שמשמש את המרחב הציבורי (הסלון והמטבח) באופן ישיר ואת חדרי השינה (במבט עומק), ופטיו קטן שמשמש חצר פרטית ליחידת ההורים.

חזית הבית פונה לרחוב הראשי של המושב וגדר נמוכה מפרידה בין הרחוב לבית כדי ליצור מראה מזמין. הבית מוקף גינה ים תיכונית עם צמחייה מקומית, סלעיה טבעית, עצי אלון גדולים, עצי פרי, דשא למשחק וגינת תבלינים. שביל מוביל משער הגדר למרפסת מוגבהת בשתי מדרגות, ורמפה מובילה למרפסת לחניה. המרפסת מקורה בפרגולת עץ גושני. כל החזית מאוד סימטרית: דלת במרכז, שני זוגות חלונות משני הצדדים ועמודי ושני עמודי פרגולה מכל צד. הבית מחופה בטיח בגון חול ודלת הכניסה והחלונות צבועים בתכלת.

בית בעמק חפר, עיצוב אלונה סידי נבו - 29
החזית הסימטרית|צילום: איתי סיקולסקי
בית בעמק חפר, עיצוב אלונה סידי נבו - 43
מבואה חיצונית קטנה מובילה לבית|צילום: איתי סיקולסקי
בית בעמק חפר, עיצוב אלונה סידי נבו - 27
צילום: איתי סיקולסקי
בית בעמק חפר, עיצוב אלונה סידי נבו - 45
מול דלת הכניסה נמצא הפטיו הגדול|צילום: איתי סיקולסקי
בית בעמק חפר, עיצוב אלונה סידי נבו - 47
צילום: איתי סיקולסקי
בית בעמק חפר, עיצוב אלונה סידי נבו - 34
צילום: איתי סיקולסקי

בכניסה לבית, מול דלת הכניסה, נמצא הפטיו הגדול וקירותיו השקופים מאפשרים חדירת אור ומבט לצמחייה. משמאל לכניסה נמצא הסלון ומימין נמצא המטבח הגדול ובו שולחן האוכל. במטבח יש שני חלונות הפונים לחזית (לרחוב) ושני חלונות הפונים לצד הבית, והוא פתוח בזווית אלכסונית ורחבה לפטיו הגדול. מהסלון אפשר לראות את שולחן האוכל אבל לא את משטחי העבודה שבפנים המטבח.

המעבר בין הפטיו הגדול לפטיו הקטן משמש כמרחב ביניים בין המרחב הציבורי למרחב הפרטי, עם קירות זכוכית המאפשרים קשר ישיר לסביבת הבית. בחלל הזה יש חלון ספסל גדול מוקף ספרייה משני צדיו שבו אפשר לשמור על קשר עם עם המרחב הציבורי בלי להיות חלק פעיל ממנו. כך, למשל, הורה שמבשל במטבח או נמצא בסלון יכול לראות את הילדה שמשחקת באזור הספרייה דרך הקירות השקופים של הפטיו הגדול.

בית בעמק חפר, עיצוב אלונה סידי נבו - 7
כמעט מכל מקום בבית ניתן להיות בקשר עין או בקשר פיזי עם החוץ|צילום: איתי סיקולסקי
בית בעמק חפר, עיצוב אלונה סידי נבו - 22
צילום: איתי סיקולסקי
בית בעמק חפר, עיצוב אלונה סידי נבו - 46
צילום: איתי סיקולסקי
בית בעמק חפר, עיצוב אלונה סידי נבו - 41
צילום: איתי סיקולסקי
בית בעמק חפר, עיצוב אלונה סידי נבו - 2
במטבח יש שני חלונות הפונים לרחוב|צילום: איתי סיקולסקי
בית בעמק חפר, עיצוב אלונה סידי נבו - 24
צילום: איתי סיקולסקי
בית בעמק חפר, עיצוב אלונה סידי נבו - 23
צילום: איתי סיקולסקי
בית בעמק חפר, עיצוב אלונה סידי נבו - 19
צילום: איתי סיקולסקי
בית בעמק חפר, עיצוב אלונה סידי נבו - 1
מהסלון אפשר לראות את שולחן האוכל|צילום: איתי סיקולסקי

בקצה המעבר יש פינת עבודה, מימין נמצאת יחידת ההורים ומשמאל חדרי הילדים. יחידת ההורים כוללת חדר שינה, מקלחת מרווחת עם מקלחון ובו ספסל גדול ויציאה לפטיו הקטן והפרטי. בניגוד לפטיו הגדול, פטיו זה מקורה בפרגולת עץ גושני. יש בו עציצים רבים ופינת ישיבה קטנה ואינטימית.

משמאל לפינת העבודה נמצאים שני חדרי הילדים (אחד מהם הוא ממ"ד) וחדר רחצה המשמש גם כחדר כביסה. מחדר הרחצה יש יציאה לחצר האחורית, שם נמצאים המחסן ומתקן לתליית כביסה ובעתיד תהיה גם טרמפולינה. חללי הבית מאופיינים ברקע שקט שיוצרים רצפה בצבע חול וקירות לבנים מבפנים ומחופים טיח בגון חול מבחוץ). לאלה נוספים חלונות בצבע תכלת וחפצים ורהיטים שיוצרים אווירה צבעונית, חמימה ונעימה.

בית בעמק חפר, עיצוב אלונה סידי נבו - 18
צילום: איתי סיקולסקי
בית בעמק חפר, עיצוב אלונה סידי נבו - 17
צילום: איתי סיקולסקי
בית בעמק חפר, עיצוב אלונה סידי נבו - 39
המעבר המפריד בין הפטיו הגדול לפטיו הקטן |צילום: איתי סיקולסקי
בית בעמק חפר, עיצוב אלונה סידי נבו - 4
פינת העבודה בקצה המעבר|צילום: איתי סיקולסקי
בית בעמק חפר, עיצוב אלונה סידי נבו - 6
צילום: איתי סיקולסקי
בית בעמק חפר, עיצוב אלונה סידי נבו - 21
צילום: איתי סיקולסקי
בית בעמק חפר, עיצוב אלונה סידי נבו - 25
הבית מחופה בטיח בצבע חול|צילום: איתי סיקולסקי
בית בעמק חפר, עיצוב אלונה סידי נבו - 26
צילום: איתי סיקולסקי
בית בעמק חפר, עיצוב אלונה סידי נבו - 3
צילום: איתי סיקולסקי
 
בית בעמק חפר, עיצוב אלונה סידי נבו - 8
חדר השינה של ההורים|צילום: איתי סיקולסקי
בית בעמק חפר, עיצוב אלונה סידי נבו - 11
הפטיו הקטן והאינטימי הצמוד לחדר ההורים|צילום: איתי סיקולסקי
בית בעמק חפר, עיצוב אלונה סידי נבו - 10
הפטיו הקטן מקורה בפרגולה|צילום: איתי סיקולסקי
בית בעמק חפר, עיצוב אלונה סידי נבו - 12
חדר הרחצה של ההורים|צילום: איתי סיקולסקי
בית בעמק חפר, עיצוב אלונה סידי נבו - 16
חדר הילדה|צילום: איתי סיקולסקי
בית בעמק חפר, עיצוב אלונה סידי נבו - 14
חדר הרחצה של הילדים|צילום: איתי סיקולסקי
בית בעמק חפר, עיצוב אלונה סידי נבו - 31
הכניסה לבית במבט מהצד|צילום: איתי סיקולסקי
בית בעמק חפר, עיצוב אלונה סידי נבו - 32
צילום: איתי סיקולסקי
בית בעמק חפר, עיצוב אלונה סידי נבו - 33
צילום: איתי סיקולסקי
בית בעמק חפר, ג, עיצוב אלונה סידי נבו - 2
מבנה בצורת H שוכבת|שרטוט: אלונה סידי נבו

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

דבר המעצבת: תהליך התכנון והבנייה לכל אורכו היה מרגש, מלא חדוות יצירה ורצון עז לבנות בית חם, נוח ומלא באנרגיה טובה. הדינמיקה הייתה זורמת ונעימה. המגבלות השונות (בית קטן יחסית ומוקף בתים בתקציב מוגבל) הציבו לי אתגר חיובי עם מטרה ברורה: להתגבר על המגבלות בעזרת שילובי חומרים נכונים, תכנון נכון שמדגיש את הקשר בין פנים וחוץ, פשטות נעימה וזורמת של התוכנית והבנה עמוקה של צורכי הדיירים. רציתי ליצור בית שבו אווירה קסומה שתלך ותשתבח ככל שהבית יתבגר יחד עם סביבתו ועם דייריו.

בית בעמק חפר, ג, עיצוב אלונה סידי נבו - 1
שרטוט: אלונה סידי נבו
_OBJ

במדור הקודם: לבן ולעניין: דירת 75 מ"ר משגעת

לכל הכתבות במדור בשיפוץ 

טיפ: הכי חשוב בתכנון הבית להתחבר לעצמכם, לא ליפול שבי בטרנדים או בתמונות מגזין. כתבו את הסיפור של עצמכם תוך התבוננות מעמיקה בהרגלים שלכם, בשלבי החיים העכשוויים והעתידיים של המשפחה, בסביבה הטבעית והמקומית שבה חיים, בכמות האור והטמפרטורה שאוהבים ובהעדפות המרחב (גדול או קטן ואינטימי). ככל שתהיו יותר מדויקים עם עצמכם כך הבית שלכם יהיה יותר מדויק בשבילכם. שלבו בבית חפצים או דברים שאספתם בטיולים משפחתיים ובמקומות שביקרתם או שקיבלתם מאנשים אהובים כדי שהבית יקבל את הזהות שלכם. האדריכל מתכנן את המסגרת, אבל הדיירים מוסיפים את התוכן והנשמה לבית.

תכנון ועיצוב: אדריכלית אלונה סידי נבו, alonasidi@gmail.com

מפקח בנייה: הרטמן אורנשטיין ניהול ופיקוח

ברנע משתלת עצי אלון


תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן