הדיירים: זוג הורים - האם פסיכולוגית והאב סמנכ"ל מכירות בחברה גדולה - וארבעה ילדים בגילי יסודי עד צבא.

הבית: בית שנבנה לפני כ-20 שנה ביישוב הקהילתי נופית בצפון. מצב הבית לפני השיפוץ היה סביר אך לא התאים עוד לצורכי הדיירים.

משך השיפוץ: כשנתיים מתחילת התכנון ועד גמר העיצוב.

עלות השיפוץ: למעלה מחצי מיליון שקל. כולל תכנון, עיצוב, חלוקה חדשה לחללים, שינוי מפתחים, צבע וטיפול בתשתיות ובמערכות שונות, לא כולל הריהוט והאבזור לבית. 

החזון: הדיירים הרגישו שהבית כבר לא מתאים לצורכיהם ושהפונקציות הקיימות כבר לא נוחות מספיק. עברנו יחד תהליך ארוך שכלל העלאת רעיונות רבים עד שמצאנו פתרונות מתאימים פונקציונלית ואסתטית לכל אזור בבית ולכל דייר בו. יצרנו לוח השראה וביקרנו בחנויות רבות כדי לבחור רהיטים ותאורה. לקינוח, הזמנו תמונות מאתרים בחו"ל.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

השתכנעו לשמור על הגובה

בפגישה הראשונה ביקשו הדיירים לבטל את הגובה הכפול בסלון וליצור קומה נוספת שבו ימוקם חדר הורים מפנק. אחרי דיונים רבים הם שוכנעו שנצליח להכיל את כל הפונקציות הרצויות לכל הדיירים בלי לוותר על הגובה הנפלא. חדר ההורים הועבר למפלס האמצעי ותוכנן לחדר ששימש בעבר את הבת והפך סוויטה מורחבת על חשבון פינת משפחה ומעט מהסלון. הממ"ד, שהיה חדרו של הבן, הפך לחדר ארונות. שני הילדים קיבלו חדרים חדשים למעלה. חדר ילדים אחד נשאר בקומת הקרקע וחדר נוסף נשאר מעל לחדר ההורים החדש.  

הכניסה: רחבת הכניסה, המובילה אל דלת ברזל כפולה ושחורה, חופתה באבן קסטל מכובסת. הכניסה הביתה היא אל מבואה שמימין לה ארון מעילים ומשמאל שירותי אורחים. ממול מתגלה הקיר המרכזי של הבית שגובהו כפול ובו חלונות מסך עצומים ודלתות לגינה. פרגולה יצוקה שהייתה קיימת מעל היציאה לגינה הוסתרה בעזרת פלך ברזל שנראה כחלק אינטגרלי מהקיר.

מיכל מטלון, כניסה (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, ג, כניסה (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, ג, כניסה (צילום: אורית ארנון)
דלת כניסה כפולה מברזל שחור | צילום: אורית ארנון

הסלון: בחלל הכפול של הסלון הוספתי תקרת עץ מונמכת צבועה בלבן ובתוכה הושקעו מערכות מיזוג, תאורה ושמע, ושילבתי גשר שבו ספרייה הנותנת תחושה חמימה ומעוצבת בחלל. הקמין הישן שופץ והוצב לצד המדרגות על אבן בזלת אפורה. היום, מצדו האחד של הסלון ישנה שידת מדיה מרווחת שקועה בקיר וטלוויזיה תלויה ואילו מצדו השני דלת מסך המשמשת גם היא ליציאה לגינה. ריהוט הסלון מינימליסטי וניצב על גבי שטיח קלוע עבה. שולחנות הברזל העגולים וגוף התאורה המרכזי והמינימליסטי המשתלשל ממעל תואמים לחלונות מסביב.

מיכל מטלון, סלון (צילום: אורית ארנון)
הסלון. ריהוט מינימליסטי | צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, סלון (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, ג, סלון (צילום: אורית ארנון)
הקמין הישן שופץ והוצב לצד המדרגות על אבן בזלת אפורה | צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, סלון (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, סלון (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, סלון (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, ג, סלון (צילום: אורית ארנון)
שידת מדיה מרווחת שקועה בקיר וטלוויזיה תלויה | צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, ג, סלון (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, ג, ספרייה (צילום: אורית ארנון)
הספרייה על הגשר מעל הסלון | צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, ג, ספרייה (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון

המטבח ופינת האוכל: מעבר למבואה, מצד ימין, נמצאים המטבח ופינת האוכל החולקים יחד קיר דומיננטי בצבע כחלחל. במעבר בין החללים ניצבת שידת ברזל תעשייתית לאחסון מפות אירוח וכלים חגיגיים. המטבח תוכנן בצורת האות רי"ש והוא כולל ארונות ומשטח לבנים לצד משטחים ומדפים עשויים עץ. במרכז יש אי רחב ידיים המיועד גם לעבודה וגם לישיבה של כל בני הבית. כיסאות הבר השחורים יוצרו בעבודת יד והותאמו לכיסאות של פינת האוכל האובאלית הסמוכה.

מיכל מטלון, מטבח (צילום: אורית ארנון)
המטבח ופינת האוכל. קיר דומיננטי בצבע כחלחל | צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, מטבח (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, מטבח (צילום: אורית ארנון)
אי המשמש לעבודה ולישיבה | צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, מטבח (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, מטבח (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, ג, פינת אוכל (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, ג, פינת אוכל (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון

אחת הדלתות בקיר הארונות במטבח מובילה, במפתיע, למזווה שממנו יש הסתעפות לחדר כביסה וליחידת המגורים של הבן הבכור. ליחידת המגורים ונוספו חדר רחצה רחב וכן כניסה נפרדת מבחוץ כדי לשמור על פרטיות ונוחות.

מיכל מטלון, חדר שינה (צילום: אורית ארנון)
יחידת המגורים של הבן הבכור | צילום: אורית ארנון

 יחידת ההורים: גרם מדרגות משמאל למבואת הכניסה מוביל ליחידת ההורים המרווחת והמוארת במפלס הראשון. ליחידת ההורים נכנסים דרך מבואה נעימה המייצרת פרטיות. מימין, באזור השינה, מפתח החלון הוגדל מאוד כדי ליצור קשר בלתי אמצעי בין פנים וחוץ. קיר גב המיטה נצבע בצבע כחול נעים ונתלו תמונות בהשראה של ים. מול המיטה הוצבה שידת מגירות נמוכה ושחורה שתוכננה בהתאמה אישית.

מיכל מטלון, חדר שינה (צילום: אורית ארנון)
יחידת הורים מרווחת ומוארת | צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, חדר שינה (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, חדר שינה (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, חדר שינה (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, ג, חדר שינה (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, ג, חדר שינה (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, ג, חדר שינה (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, ג, חדר שינה (צילום: אורית ארנון)
תמונות בהשראת ים על קיר כחול | צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, ג, חדר שינה (צילום: אורית ארנון)
שידה בהתאמה אישית | צילום: אורית ארנון

משמאל לכניסה יש חדר רחצה רחב ידיים עם ארון כיור שתוכנן בהתאמה אישית ומקלחון המחופה בלוחות מדוקקים של גרניט פורצלן בצבע הקיר. האסלה נמצאת בחדרון המופרד בדלת זכוכית חלבית.

מיכל מטלון, חדר רחצה (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, חדר רחצה (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, ג, חדר רחצה (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, ג, חדר רחצה (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, ג, חדר רחצה (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון

<< רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

חדרי הילדים: חדרי הילדים הצעירים נמצאים במפלס העליון. חדרה של הבת עוצב בשחור-לבן עם מעט ורדרד. חלון צפוני שוטף את החלל באור. נישה, שהייתה אילוץ תכנוני, נוצלה למיקום המיטה. לחדר נוסף חדר ארונות רחב ידיים.

מיכל מטלון, חדר ילדים (צילום: אורית ארנון)
חדרה של הבת | צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, חדר ילדים (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, ג, חדר ילדים (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, ג, חדר ילדים (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, חדר ילדים (צילום: אורית ארנון)
הנישה נוצלה למיטה | צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, חדר ילדים (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון

נישות קיימות בחדרו של הבן הצעיר נוצלו לארונות בגדים ובניהן הוצב ספסל עץ מרופד כריות לישיבה לרגלי החלון. שולחן העבודה יוצר בהזמנה אישית ומשלים מראה נינוח וחם. בין שני החדרים יש חדר רחצה משותף. ארון הכיור השחור תוכנן במיוחד והוא תואם לאריחים המשושים שפוזרו באופן א-סימטרי על הקירות. בקומה נמצאים גם חדרה של הבת הגדולה, חדר עבודה ויחידת אירוח, שלא שופצו הפעם. 

מיכל מטלון, חדר ילדים (צילום: אורית ארנון)
חדרו של הבן. פינת ישיבה על אדן החלון | צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, חדר רחצה (צילום: אורית ארנון)
חדר הרחצה של הילדים | צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, מקלחת (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, ג, חדר רחצה (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, ג, חדר רחצה (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, ג, שירותים (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון

קול פכפוך בגינה

הגינה: הגינה המקיפה את הבית תוכננה מחדש. העצים הגבוהים והוותיקים נשארו במקומם ובצדי הבית הוספנו שביל מאבנים לבנות המוביל לבריכת דגים היוצרת צליל פכפוך נעים בקצה הגינה הוספנו פינת זולה נעימה ושלווה מתחת לעץ.

מיכל מטלון, חוץ (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, חוץ (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, חוץ (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, חוץ (צילום: אורית ארנון)
מיכל מטלון, חוץ | צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, חוץ (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, חוץ (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, חוץ (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, חוץ (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, חוץ (צילום: אורית ארנון)
בריכת דגים | צילום: אורית ארנון
מיכל מטלון, חוץ (צילום: אורית ארנון)
צילום: אורית ארנון

במדור הקודם: מהפך צבעוני בדירה בחולון
לכל הכתבות במדור בשיפוץ 

פריט אהוב: השינוי המהותי ביותר היה חלונות הברזל המדוקקים והמינימליסטיים. מבחינתי הם ממש תכשיט ומיד עם הצבתם הבית שינה פניו מהקצה אל הקצה. 

דבר המעצבת: בסוף התהליך הארוך כתבו לי הדיירים שכשישבו בגינת ביתם החדש כשילדיהם רצים סביב הבינו מהו אושר. מילים אלו אומרות בעיניי הכל וממצות את הקשר העמוק שנוצר בינינו. בתהליך הארוך נהניתי בעיקר מעבודת התכנון. הכנת תוכנית שתפצח את כל הצרכים באופן פונקציונלי ועיצובי הייתה אתגר לא פשוט. האמון שבני הזוג נתנו בי אפשר לי חופש תכנוני מבורך וסיפוק רב. גם כשנכנסו שיקולי תקציב, מצאנו פשרה שתספק את כולנו.

מיכל מטלון, לפני (צילום: צילום ביתי)
הבית לפני השיפוץ | צילום: צילום ביתי
מיכל מטלון, לפני (צילום: צילום ביתי)
צילום: צילום ביתי
מיכל מטלון, לפני (צילום: צילום ביתי)
צילום: צילום ביתי
מיכל מטלון, לפני (צילום: צילום ביתי)
צילום: צילום ביתי
מיכל מטלון שרטוט (שרטוט: מיכל מטלון)
תוכנית קומת הקרקע אחרי השיפוץ | שרטוט: מיכל מטלון
מיכל מטלון שרטוט (שרטוט: מיכל מטלון)
תוכנית קומת הקרקע לפני השיפוץ | שרטוט: מיכל מטלון
מיכל מטלון שרטוט (שרטוט: מיכל מטלון)
תוכנית קומת החדרים לפני השיפוץ | שרטוט: מיכל מטלון
מיכל מטלון (שרטוט: מיכל מטלון)
תוכנית קומת החדרים אחרי השיפוץ | שרטוט: מיכל מטלון

מיכל מטלון, בעלת סטודיו לתכנון ועיצוב Home Maker
נגרות: רמי יקירי, טבעון
ריהוט: אליתה ליוינג

טיפ: כשאני ניגשת לתכנון שיפוץ אני עורכת ללקוחות שאלון מעמיק שמטרתו להכיר מצד אחד את אורחות החיים, הצרכים, ההרגלים והתחביבים של הדיירים בכל אחד מחללי הבית, ומצד שני לברר מהן הבעיות שנרצה לפתור. התשובות לשאלות כמו "איפה וכמה שטחי אחסון יהיו במטבח", "איך יישמר קשר עין בין העובד במטבח לבני משפחה ואורחים" ו"מה סדר הפעולות של המבשל במטבח" מהוות את הבסיס התכנוני הנכון והמדויק לאנשים שעבורם מתוכנן החלל.

השתתפה בהכנת הידיעה: אודית לורן בלקין