LIVING
מגזין סוף השבוע

רמת השרון: עיצוב הבית חושף את סיפור הקמתו

המבנה הישן משנות ה-60 פורק עד השלד ונבנה מחדש עם חלק נוסף כדי להתאים למשפחה שחזרה מארצות הברית

תמיר חטיבה | living | פורסם 13/06/19 15:00 
בית ברמת השרון, עיצוב תמיר חטיבה - 10
צילום: שירן כרמל

בית ברמת השרון, עיצוב תמיר חטיבה - 13
צילום: שירן כרמל

הדיירים: בני זוג בשנות ה-40 לחייהם, ילד בחטיבת הביניים וכלב. המשפחה שבה משליחות של מספר שנים בארצות הברית והחליטה להקים את ביתה ברמת השרון. לבני הזוג קרירה משגשגת, דרך חיים מגובשת ותפיסה עיצובית מוצקה.

הבית: הבית ממוקם בסמטה שקטה באחת השכונות הוותיקות של רמת השרון על מגרש ששטחו 250 מ"ר. הבית המקורי, שנבנה בשנות ה-60 על ידי אדריכל לא ידוע, היה קטן מדי לדרישות המשפחה ובמצב גרוע. במהלך השנים נערכו בבית שינויים ונוספו לו חלקים. גובה התקרה היה נמוך יחסית, ובגלל התוספות השונות הוא היה מחולק לחללים קטנים וחשוכים. בחיבורים בין הבית המקורי והתוספות השונות היו בעיות מבניות נראות לעין.

החזון: הדיירים ביקשו בית מודרני ונוח עם חלל מגורים מרווח המחובר לגינה, יחידת הורים וחדר שינה נוסף לבן שגם אליו צמוד חדר רחצה פרטי. בנוסף, הם ביקשו חלל עבודה שישמש כמשרד ביתי, פינת משפחה וחדר טלוויזיה.

משך התהליך: העבודות באתר נמשכו כשנה

>> לכל הכתבות בערוץ living 

בית ברמת השרון, עיצוב תמיר חטיבה - 9
צילום: שירן כרמל

בית ברמת השרון, עיצוב תמיר חטיבה - 2
המבנה המקורי חופה בטיח אקרילי והתוספת בחדשה בבטון חשוף|צילום: שירן כרמל
בית ברמת השרון, ג, עיצוב תמיר חטיבה - 13
דלת הכניסה נמצאת בין המבנה המקורי לתוספת|צילום: שירן כרמל
בית ברמת השרון, עיצוב תמיר חטיבה - 18
צילום: שירן כרמל
בית ברמת השרון, עיצוב תמיר חטיבה - 19
צילום: שירן כרמל
בית ברמת השרון, עיצוב תמיר חטיבה - 20
צילום: שירן כרמל
בית ברמת השרון, עיצוב תמיר חטיבה - 14
צילום: שירן כרמל
בית ברמת השרון, עיצוב תמיר חטיבה - 21
צילום: שירן כרמל
בית ברמת השרון, עיצוב תמיר חטיבה - 8
צילום: שירן כרמל
בית ברמת השרון, עיצוב תמיר חטיבה - 7
צילום: שירן כרמל
בית ברמת השרון, ג, עיצוב תמיר חטיבה - 18
צילום: שירן כרמל

האתגרים התכנוניים היו ההתמודדות עם מידותיו המצומצמות של המגרש, הגבלת התאורה מצד הקיר המשותף, גובה התקרה והמצב הבעייתי של הבית. התכנון היה מבוסס על שימוש בשני נפחים: הבית המקורי (הכולל שתי קומות ששטחה של כל אחת כ-60 מ"ר) ותוספת הכוללת שתי קומות מעל מרתף, ששטחה של כל אחת כ-35 מ"ר.

בשלב הראשון נהרסו כל ההחלקים שנוספו לבית במהלך השנים והמבנה המקורי הוחזר לרמת שלד – כולל ביטול כל מחיצות הפנים, מרבית קירות המעטפת וכמובן ניקוי הריצוף ותשתיות החשמל והמים הישנות. בשלב השני נבנתה לצד השלד המקורי תוספת, הכוללת מרתף ומעליו קומת קרקע וקומה נוספת. כך התאפשרה הקמת מרתף ללא פגיעה בשלד המבנה המקורי, והשטח הבנוי במגרש הוגדל תוך שמירה על שטח הגינה. התוספת נבנתה בעורף המגרש, מדרום לבית המקורי, עם תקרה גבוהה בקומת הקרקע וארבעה כיווני אוויר. התוצאה היא סלון מרווח, מואר ומוקף גינה. גרם מדרגות חדש מחבר לא רק בין מפלסי הבית השונים אלא גם בין החלקים הקיימים והחדשים.

בית ברמת השרון, עיצוב תמיר חטיבה - 22
סלון מרווח, מואר ומוקף גינה|צילום: שירן כרמל
בית ברמת השרון, ג, עיצוב תמיר חטיבה - 24
גרם המדרגות מחבר לא רק בין המפלסים אלא גם בין חלקי הבית השונים|צילום: שירן כרמל
בית ברמת השרון, ג, עיצוב תמיר חטיבה - 19
צילום: שירן כרמל
בית ברמת השרון, ג, עיצוב תמיר חטיבה - 17
צילום: שירן כרמל
בית ברמת השרון, ג, עיצוב תמיר חטיבה - 26
צילום: שירן כרמל
בית ברמת השרון, עיצוב תמיר חטיבה - 30
פינת המשפחה משמשת גם כמשרד|צילום: שירן כרמל
בית ברמת השרון, עיצוב תמיר חטיבה - 25
מפינת המשפחה יש כניסה ליחידת ההורים|צילום: שירן כרמל
בית ברמת השרון, עיצוב תמיר חטיבה - 27
יחידת ההורים|צילום: שירן כרמל
בית ברמת השרון, ג, עיצוב תמיר חטיבה - 30
צילום: שירן כרמל
בית ברמת השרון, ג, עיצוב תמיר חטיבה - 25
גרם מדרגות נוסף מוביל לחדר הבן|צילום: שירן כרמל

במדור הקודם: זה מה שמקבלים כשמשקיעים 13 אלף שקל למ"ר

לכל הכתבות במדור בשיפוץ

המבנה המקורי חופה מבחוץ בטיח אקרילי בהיר בדומה למבנים הסמוכים, ואילו התוספת הודגשה בחיפוי בטון חשוף. כך עיצוב הבית חושף את סיפור הקמתו. המבנה המקורי שומר על האחידות בשכונה ואילו התוספת מדגישה את ייחודיות הבית.

מהסמטה יש שביל עובר לצד הבית ומגיע לדלת הממוקמת בין הבית המקורי והתוספת. מפלס הכניסה כולל סלון, פינת אוכל ומטבח שמאחוריו מוצנעים מזווה ושירותים. הרצפה מחופה בטון והאלמנטים החשובים בחלל מודגשים בחיפויי עץ אלון - דלת הכניסה, המטבח וגרם המדרגות. אחד האתגרים המשמעותיים בשינוי מבנה קיים הוא התמודדות עם המערך הקונסטרוקטיבי והתאמות הנדרשות למבנה החדש. התמודדות זו כוללת פתרונות הנדסיים (שבוצעו בשיתוף מהנדס בוקי שניר) וכן פתרונות אדריכליים להטמעת הקונסטרוקציה כחלק אינטגרלי בתכנון החדש. דוגמה לכך היא מחיצת ההפרדה המשולבת באי, המשמשת כן כעמוד תומך הכרחי והן כדי להפריד ויזואלית את הכיור כפי שרצו הלקוחות - דבר ששומר על אסתטיות וניקיון עיצובי. הרעיון היה ליצור קיר חופשי שאינו מחובר לקירות המעטפת ולכן אינו מצמצם את תחושת המרחב בחלל. חלקו התחתון של הקיר משולב באי וחלקו העליון מחופה בעץ כמו ארונות המטבח. 

גרם מדרגות מואר מוביל לקומה הבאה, לחלל הניתן לסגירה בדלתות הזזה ובו פינת משפחה ומשרד ביתי. מפינת המשפחה יש כניסה ליחידת ההורים ומדרגות נוספות המובילות לחדר הבן ולחדר הכביסה שלצדו. במרתף יש חדר טלוויזיה המשמש גם כחדר אורחים ולצדו חדר רחצה נוסף. הרהיטים והתמונות בבית נבחרו על ידי הדיירים.

בית ברמת השרון, ג, עיצוב תמיר חטיבה - 29
צילום: שירן כרמל
בית ברמת השרון, ג, עיצוב תמיר חטיבה - 3
צילום: שירן כרמל
בית ברמת השרון, ג, עיצוב תמיר חטיבה - 12
צילום: שירן כרמל
בית ברמת השרון, ג, עיצוב תמיר חטיבה - 6
שביל מוביל מהסמטה לדלת הכניסה|צילום: שירן כרמל
בית ברמת השרון, עיצוב תמיר חטיבה - 4
צילום: שירן כרמל
בית ברמת השרון, עיצוב תמיר חטיבה - 5
המבנה המקורי חופה מבחוץ בטיח אקרילי בהיר בדומה למבנים הסמוכים|צילום: שירן כרמל
בית ברמת השרון, עיצוב תמיר חטיבה, תוכנית אדריכלית
תוכנית הבית|שרטוט: תמיר חטיבה

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

דבר המעצב: פתרון אדריכלי אינטגרטיבי יכול לספק תשובה אחת למספר אתגרים שונים. מבחינת הקונספט – היצמדות לרעיון תכנוני ברור עושה את הבית.

פריט אהוב: התוספת המחופה הבטון וקיר המטבח.

תכנון ועיצוב: תמיר חטיבה אדריכלים

קבלן ראשי: גיא קמפינסקי חברה לבניין בע"מ

נגרות: סטודיו רביבו (אבי רביבו)

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן