LIVING
מגזין סוף השבוע

מוקפת בירוק: וילה בשרון

הווילה נבנתה בצורת רי"ש, כך שכמעט מכל פינה בקומת הקרקע הדיירים יכולים ליהנות מהגינה הארץ ישראלית. פינת אוכל חיצונית ומוצלת מאפשרת לנצל את הטבע העירוני במלואו

תמר ועדי סמט | living | פורסם 24/10/19 08:00 
בית בשרון, עיצוב סמט אדריכלים
בכניסה לבית יש חלל כפול|צילום: עודד סמדר

בית בשרון, עיצוב סמט אדריכלים
פינת אוכל חיצונית|צילום: עודד סמדר

הדיירים: בני זוג בשנות ה-40 לחייהם, שניהם אנשי עסקים, ושלושת ילדיהם בני העשרה.

הבית: הבית עומד על מגרש של 340 מ"ר ביישוב באזור השרון. שטחו 350 מ"ר והוא כולל שתי קומות ומרתף. בבית תשעה חדרים. הבית נמצא בסמטה אינטימית ובחלקו האחורי של המגרש הוא גובל ברצועת גינה ציבורית ירוקה, כך שהבית נהנה ממרחב ירוק גדול.

החזון: הדיירים ביקשו בית מודרני חם עם תחושה של פתיחות. הם רצו שיהיה נוח, פרקטי ומואר, עם גישה מרבית לגינה. בני המשפחה אוהבים לארח ולכן ביקשו חלל ציבורי מרווח אך אינטימי עם מטבח פתוח אך נפרד מחלל האירוח. בנוסף ביקשו יחידת מגורים הכוללת חדר רחצה לכל אחד מהילדים ויחידת הורים מפנקת הכוללת גם חדר ארונות גדול ומרווח. 

משך הבנייה: כ-14 חודשים.

בית בשרון, ג, עיצוב סמט אדריכלים
החלל הכפול בכניסה לבית|צילום: עודד סמדר

בית בשרון, עיצוב סמט אדריכלים
צילום: עודד סמדר
בית בשרון, עיצוב סמט אדריכלים
צילום: עודד סמדר
בית בשרון, עיצוב סמט אדריכלים
צילום: עודד סמדר
בית בשרון, עיצוב סמט אדריכלים
צילום: עודד סמדר
 

בחנו אופציות שונות להעמדת הבית על המגרש כך שיהיה כמה שיותר חיבור בקומת הקרקע לגינה. בסופו של דבר הוחלט על צורת רי"ש, כך שלבית יש חזית גדולה המשקיפה לגינה. המבנה מחולק לשתיים: קומת הקרקע מחופה בלבנים מאורכות, המונחות בשורות עם מרווחים אופקיים בלבד למראה מודרני, והקירות החיצוניים של הקומה העליונה מחופים בשליכט לבן. בין שתי הקומות הותקנה קורת פלדה המקיפה את הבית. בחזית האחורית קורת הפלדה פורצת מקונטור הבית והופכת לפרגולה מרחפת.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

דלת הכניסה נפתחת לחלל כפול כשהמבואה מוגדרת בשטיח בגוני חום-אדמדם. משמאל נמצא סלון המוקף בקירות זכוכית עם פרופיל בלגי מברזל היוצר חלוקה לריבועים (חברת תובל). כך נוצר קשר בין הפנים לחוץ ובין הסלון למטבח. מול הכניסה יש שולחן אוכל מלבני עשוי עץ ומיד אחריו המטבח, המוסתר מהכניסה. מפינת האוכל יש יציאה לגינה ובה פינת אוכל חיצונית.

המטבח בנוי בצורת חי"ת עם אי גדול. קירות המטבח מחופים באריחים לבנים מבריקים המונחים לאורך. שתיים מהצלעות כוללות ארונות נמוכים לבנים ומעליהם משטח עבודה לבן, כיור וכיריים. האי – הלבן גם הוא – מורכב מארונות ומעליהם משטח הנראה מרחף. סביבו יש מקומות ישיבה לארוחות אינטימיות. בצלע השלישית של המטבח בנויים ארונות גבוהים מעץ מושחר וביניהם מקרר ותנורים. הארונות ממשיכים לפינת המשפחה הנמצאת מאחורי המטבח ובה טלוויזיה, ספה ופינת עבודה. הקומה כולה מחופה פרקט.

בית בשרון, עיצוב סמט אדריכלים
צילום: עודד סמדר

בית בשרון, ג, עיצוב סמט אדריכלים
צילום: עודד סמדר
בית בשרון, עיצוב סמט אדריכלים
הארונות הגבוהים מחופים עץ מושחר|צילום: עודד סמדר
בית בשרון, ג, עיצוב סמט אדריכלים
קירות המטבח מחופים באריחים לבנים מבריקים המונחים לאורך|צילום: עודד סמדר
בית בשרון, עיצוב סמט אדריכלים
קומת הקרקע מחופה בלבנים מאורכות,|צילום: עודד סמדר
בית בשרון, עיצוב סמט אדריכלים
קורת הפלדה פורצת מקונטור הבית והופכת לפרגולה מרחפת|צילום: עודד סמדר
בית בשרון, עיצוב סמט אדריכלים
פינת המשפחה|צילום: עודד סמדר
בית בשרון, ג, עיצוב סמט אדריכלים
צילום: עודד סמדר

במדור הקודם: משחקי צבע: וילה שמחה 20 דקות מתל אביב

לכל הכתבות במדור בשיפוץ

גרם מדרגות בנוי מבטון חשוף המחופה בפרקט. המעקה עשוי ממתכת שחורה דקה ומעודנת בשילוב רשת. תקרת הבטון בחלל הכפול שבו המבואה וגרם המדרגות נשארה חשופה. בקצה גרם המדרגות יש קיר של זכוכית חלבית בפרופיל בלגי ומאחוריו נמצאים חדר השירות ומסתור הכביסה. דרך הקיר חודר אור רב לחלל המרכזי של הבית. בקומה העליונה נמצאים יחידות המגורים – לכל אחד מהילדים יש יחידה הכוללת חדר שינה וחדר רחצה, וביחידת ההורים יש בנוסף גם חדר ארונות גדול ומואר. במרתף יש חדר קולנוע וחדר עבודה, ולבית יש חניה זוגית גדולה מקורה וצמודה.

בית בשרון, ג, עיצוב סמט אדריכלים
גרם מדרגות בנוי מבטון חשוף המחופה בפרקט|צילום: עודד סמדר

בית בשרון, עיצוב סמט אדריכלים
חדר ההורים|צילום: עודד סמדר
בית בשרון, עיצוב סמט אדריכלים
צילום: עודד סמדר
בית בשרון, ג, עיצוב סמט אדריכלים
חדר הארונות של ההורים|צילום: עודד סמדר
בית בשרון, ג, עיצוב סמט אדריכלים
חדר הרחצה של ההורים|צילום: עודד סמדר
בית בשרון, עיצוב סמט אדריכלים
צילום: עודד סמדר
בית בשרון, עיצוב סמט אדריכלים
חדרו של אחד הילדים|צילום: עודד סמדר
בית בשרון, ג, עיצוב סמט אדריכלים
חדר הרחצה הצמוד|צילום: עודד סמדר
בית בשרון, עיצוב סמט אדריכלים
חדרה של הבת|צילום: עודד סמדר
בית בשרון, ג, עיצוב סמט אדריכלים
חדר הרחצה הצמוד|צילום: עודד סמדר
בית בשרון, ג, עיצוב סמט אדריכלים
הבית בנוי בצורת רי"ש|צילום: עודד סמדר
בית בשרון, ג, עיצוב סמט אדריכלים
צילום: עודד סמדר
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

 

פריט אהוב: אנחנו אוהבים במיוחד את הפתחים בבית, המעוצבים עם פרופיל ברזל בלגי בדוגמת קוביות ונותנים תחושת חמימות מיוחדת לבית כולו. הרהיטים והאביזרים נבחרו בקפידה, ומכל חלון ניבטת הצמחייה הארץ ישראלית בגינה.

דבר המעצבים: חוויית התכנון והעיצוב נבעה מדיאלוג פתוח ושיתוף פעולה ולכן הייתה מהנה ביותר והתוצאה מדויקת. אנחנו בקשר הדוק עם המשפחה גם היום, יודעים שהם מארחים הרבה ונהנים מהבית כל יום.

תכנון ועיצוב: סמט אדריכלים – תמר ועדי סמט

תכנון גינה: בני אמיר

ריהוט וסטיילינג: לילו הום

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן