LIVING
מגזין סוף השבוע

ת"א: 15 שנה אחרי שקנו דירה ישנה - בני הזוג הפכו אותה לדופלקס משגע

בני הזוג שהתגוררו במרכז תל אביב, קנו דירה במזרח העיר. אחרי שנולדו ילדיהם הם החליטו לשפץ, הוסיפו קומה, ובחרו למקם את המטבח והסלון דווקא בקומה העליונה. הרוויחו בענק

שרון היבש | LIVING | פורסם 30/06/22 10:21  | עודכן 02/07/22 19:54
בית בתל אביב, עיצוב סטודיו מדוקס ונטע דוידי
בקומה העליונה נמצא המרחב הציבורי|צילום: איתי בנית

בית בתל אביב, עיצוב סטודיו מדוקס ונטע דוידי
הרצפה מחופה באריחי טרצו בגוון כחול המעוטרים בפס פליז דק, גם במרפסת|צילום: איתי בנית

מגרעת בצורת מלבן צר וארוך חוצה את חזיתו הלבנה של הבית שנבנה לאחרונה בשכונה במזרח תל אביב. בתוך המגרעת נמצא גרם מדרגות של בית ובו שתי קומות, כל אחת בשטח 125 מ"ר. בעלי הבית, היא ארכיאולוגית והוא הייטקיסט, התגוררו במרכז תל אביב במשך שנים רבות, ולפני 15 שנה רכשו את הדירה שבמקומה בנו כעת את ביתם - דירה בקומה העליונה של מבנה דו קומותי ישן, עם זכויות בנייה בגג. את הבנייה והמעבר עשו אחרי שהפכו הורים לפעוטה ותינוק. את המבנה החדש תכננה אדריכלית נטע דוידי, ולקראת תחילת הבנייה שולבו בפרויקט המעצבת רחלי גרף-רחים ואדריכלית אורית זינגר מ-ma-deux studio – והן אחראיות על תכנון ועיצוב הפנים. "חשוב לנו שהילדים ירגישו רצויים בכל מקום בבית ושהתכנון יאפשר לנו להיות אתם בקשר עין רציף", ביקשו בעלי הבית ביקשו מגרף-רחים וזינגר.

>> במדור הקודם: אלברט אסקולה עשה שיפוץ ב-3 מיליון שקל. יצא מושלם

>> לכל הכתבות במדור בשיפוץ 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

המגרש שעליו נבנה הבית ממוקם על ראש גבעה ולכן הוא גבוה משכניו, וקומת הכניסה לבית (שנמצאת מעל קומת הקרקע, שבבעלות אחרת) מוגבהת ממפלס הרחוב ב-20 מדרגות. מכיוון שהקומה העליונה מוארת יותר, הוחלט ששם יהיה החלל הציבורי וחדרי השינה ימוקמו בקומת הכניסה, בניגוד למקובל. הקומה העליונה מחולקת לשני חלקים שווים בגודלם: חלק פנימי ובו מטבח וסלון, ומרפסת היקפית.  וסמוך לדלת הכניסה נמצא גרם המדרגות, המוביל לקומה העליונה. בעלי הבית, גרף-רחים וזינגר התלבטו רבות בנוגע לקיר שלאורך גרם המדרגות, ובסופו של דבר החליטו על יציקת הבטון צבועה בצבע לבן שלא מסתיר את מרקמה המחוספס. בקצה גרם המדרגות נבנה ארון נמוך, הכולל גם מקום לטלוויזיה עם דלת הזזה המאפשרת להסתיר את המסך. הארון עשוי בחלקו מסרגלי עץ מרווחים, כך שהנמצאים בקומה העליונה יכולים לראות את מי שנמצא במדרגות.

הרצפה בקומה העליונה מחופה באריחי טרצו בגוון כחול המעוטרים בפס פליז דק. משמאל לגרם המדרגות נמצא המטבח, הבנוי בצורת רי"ש. צלע אחת, שבה נמצאים הארונות הגבוהים פתחי יציאת מיזוג אוויר ואף דלת השירותים, מחופה בסרגלי עץ. בצלע הניצבת, מתחת לחלון, נמצאים הארונות הנמוכים. במרכז המטבח יש אי, ובניצב לו עומד שולחן – לשניהם יש מסגרות ברזל הצבועות באותו גוון חום אדמדם. השולחן יכול להיפתח, ואפשר אף להצמיד אליו את השולחן העומד במרפסת – שרוחבו וגובהו זהים – וכך יש מקום ל-25 סועדים. עבודת הנגרות בבית נעשתה בנגריית קרנית. "באנו עם רעיונות מופרכים ועם רשימת חלומות, ובנגרייה הגשימו לנו אותם", מספרות זינגר וגרף-רחים.

בית בתל אביב, עיצוב סטודיו מדוקס ונטע דוידי, ג,
חזית הבית עם המגרעת|צילום: איתי בנית
בית בתל אביב, עיצוב סטודיו מדוקס ונטע דוידי, ג,
גרם המדרגות בכניסה לבית|צילום: איתי בנית
בית בתל אביב, עיצוב סטודיו מדוקס ונטע דוידי, ג,
בקצה גרם המדרגות יש ארון נמוך|צילום: איתי בנית
בית בתל אביב, עיצוב סטודיו מדוקס ונטע דוידי
סרגלי העץ המרווחים מאפשרים לראות את גרם המדרגות|צילום: איתי בנית
בית בתל אביב, עיצוב סטודיו מדוקס ונטע דוידי
דלת הזזה מאפשרת להסתיר את הטלוויזיה|צילום: איתי בנית
בית בתל אביב, עיצוב סטודיו מדוקס ונטע דוידי, ג,
צילום: איתי בנית
בית בתל אביב, עיצוב סטודיו מדוקס ונטע דוידי
קיר המטבח מחופה בסרגלי עץ|צילום: איתי בנית
בית בתל אביב, עיצוב סטודיו מדוקס ונטע דוידי, ג,
הכניסה לשירותי האורחים|צילום: איתי בנית
בית בתל אביב, עיצוב סטודיו מדוקס ונטע דוידי, ג,
שירותי האורחים|צילום: איתי בנית
בית בתל אביב, עיצוב סטודיו מדוקס ונטע דוידי
צילום: איתי בנית
בית בתל אביב, עיצוב סטודיו מדוקס ונטע דוידי, ג,
צילום: איתי בנית
בית בתל אביב, עיצוב סטודיו מדוקס ונטע דוידי, ג,
את השולחן אפשר לפתוח ולהגדיל|צילום: איתי בנית
בית בתל אביב, עיצוב סטודיו מדוקס ונטע דוידי, ג,
צילום: איתי בנית
בית בתל אביב, עיצוב סטודיו מדוקס ונטע דוידי
צילום: איתי בנית
בית בתל אביב, עיצוב סטודיו מדוקס ונטע דוידי
צילום: איתי בנית
בית בתל אביב, עיצוב סטודיו מדוקס ונטע דוידי
צילום: איתי בנית

את קומת הקרקע תכננו זינגר וגרף-רחים כך שבעתיד אפשר יהיה להוסיף בה בקלות חדר שינה. משמאל לדלת הכניסה נמצא הממ"ד, המשמש כחדר עבודה, ומימינה יחידת ההורים הכוללת חדר רחצה. בחדר השינה של ההורים נבנה ארון קיר שחזיתו מחופה במראות, וצמודה לו – מתחת לחלון צר – פינת קריאה אינטימית שיצר בעל הבית בעבודת מסגרות.  

בהמשך הקומה נמצאת פינת טלוויזיה, ומולה – מתחת לגרם המדרגות – ארון קיר גדול. הארון משמש כארון מבואה, עם מקום למעילים ולתיקים, ויש בו גם מקום למתקן מים. סמוך לו מוצב ספסל שמקל על נעילת נעליים וחליצתן. בקצה הקומה, בחזית הצפונית של המבנה, נמצאים חדר השינה של הילדים וחדר הרחצה שלהם. הכניסות לחדרים אלו קבועות בתוך קיר ארונות דו-צדדי הצבוע בירוק בקבוק. בחלל מול הארונות, צמוד לקיר, ניצבת ספת מרבץ שבבסיסה מגירות. בעתיד אפשר יהיה להפוך את החלל הזה לחדר ילדים נוסף, ואף לקצר את הספה כדי שיהיה מקום למיטה

פלטת הצבעים בבית מגוונת, אף על פי שאין בו תחושה של בית צבעוני, והיא נבחרה בהשראת הזיכרונות של בעלי הבית. הפרקט שמחפה את קומת הכניסה, למשל, נבחר בהשראת בית סבתה של בעלת הבית; ואת הירוק והצהוב שבולטים בקומת הכניסה והחום אדמדם של המטבח בחרו בהשראת התקופה שבני הזוג חיו בניו יורק. "כשמתלבשים טוב מתמלאים בביטחון עצמי, בעיננו בית צריך ליצור את אותה התחושה בקרב בעליו. כשאנחנו מצליחות לתרגם את האישיות של בעלי הבית לחומרים וצבעים, הבית משקף אותם באופן נאמן", אומרות גרף-רחים וזינגר ומסכמות: "אנחנו אוהבות בעבודה את תהליך החיפוש שבמהלכו עוד לא ברור כיצד יראה הבית. למדנו עם השנים שכמתקיים חיבור רגשי לעיצוב הבית, התוצאה נכונה ונטולת מסגרת זמן".

עיצוב: רחלי גרף-רחים ואדריכלית אורית זינגר – ma-deux studio

תכנון: אדריכלית נטע דוידי

נגרות: נגריית קרנית 

 

בית בתל אביב, עיצוב סטודיו מדוקס ונטע דוידי
חדר ההורים|צילום: איתי בנית
בית בתל אביב, עיצוב סטודיו מדוקס ונטע דוידי
הארון מחופה מראות|צילום: איתי בנית
בית בתל אביב, עיצוב סטודיו מדוקס ונטע דוידי
צילום: איתי בנית
בית בתל אביב, עיצוב סטודיו מדוקס ונטע דוידי, ג,
פינת קריאה אינטימית שבנה בעל הבית|צילום: איתי בנית
בית בתל אביב, עיצוב סטודיו מדוקס ונטע דוידי, ג,
חדר הרחצה של ההורים|צילום: איתי בנית
בית בתל אביב, עיצוב סטודיו מדוקס ונטע דוידי
ארון גדול מתחת לגרם המדרגות|צילום: איתי בנית
בית בתל אביב, עיצוב סטודיו מדוקס ונטע דוידי
קיר ארונות דו צדדי ובו דלתות לחדר הילדים ולחדר הרחצה|צילום: איתי בנית
בית בתל אביב, עיצוב סטודיו מדוקס ונטע דוידי
צילום: איתי בנית
בית בתל אביב, עיצוב סטודיו מדוקס ונטע דוידי
חדר הילדים|צילום: איתי בנית
בית בתל אביב, עיצוב סטודיו מדוקס ונטע דוידי, ג,
צילום: איתי בנית
בית בתל אביב, עיצוב סטודיו מדוקס ונטע דוידי, ג,
חדר הרחצה של הילדים|צילום: איתי בנית
בית בתל אביב, עיצוב סטודיו מדוקס ונטע דוידי, ג,
צילום: איתי בנית
בית בתל אביב, עיצוב סטודיו מדוקס ונטע דוידי
בעתיד אפשר יהיה להפוך את החלל הזה לחדר ילדים נוסף|צילום: איתי בנית
בית בתל אביב, עיצוב סטודיו מדוקס ונטע דוידי
צילום: איתי בנית
בית בתל אביב, עיצוב סטודיו מדוקס ונטע דוידי, תוכנית קומה עליונה
תוכנית הקומה העליונה|צילום: שרטוט סטודיו מדוקס
בית בתל אביב,עיצוב סטודיו מדוקס ונטע דוידי,תוכנית קומת כניסה שלב א
תוכנית נוכחית של קומת הכניסה|צילום: שרטוט סטודיו מדוקס
בית בתל אביב,עיצוב סטודיו מדוקס ונטע דוידי,תוכנית קומת כניסה שלב ב
תוכנית עתידית לקומת הכניסה|צילום: שרטוט סטודיו מדוקס
_OBJ

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן