LIVING
מגזין סוף השבוע

רעננה: מהפך בשמונה חודשים

הבית שנבנה לפני 50 שנה עבר שיפוץ מסיבי ועוצב בשחור, אפור ולבן. עכשיו אנחנו מתלבטים מה אנחנו אוהבים יותר - את המטבח או את חדר הרחצה עם החלון הגדול. מה דעתכם?

עינב גלילי | living | פורסם 22/10/20 15:00  | עודכן 23/10/20 14:21
בית ברעננה, עיצוב עינב גלילי - 15
חלונות גדולים בסלון|צילום: עודד סמדר

בית ברעננה, עיצוב עינב גלילי - 12
ויטרינת ברזל מפרידה בין המטבח לפינת האוכל|צילום: עודד סמדר

הדיירים: בני זוג בעלי חברה לריהוט ואביזרים משלימים לעיצוב הבית, ושני ילדיהם (5, 7).

הבית: בית ברעננה שנבנה לפני כ-50 שנה על ידי אדריכל לא ידוע. שטח הבית כ-220 מ"ר, והוא כולל שתי קומות – קומת קרקע ובה החללים הציבוריים וקומה עליונה ובה חדרי שינה. הבית היה במצב רעוע.

החזון: בני הזוג רצו בית במראה קלאסי, בעל קווים נקיים, מואר ומתאים לצורכיהם – חללי אירוח מרווחים המחוברים ביניהם, וחדרי שינה מוארים ונעימים.

משך השיפוץ: כ-8 חודשים.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

בית ברעננה, עיצוב עינב גלילי - 1
דר הבית חופתה בלבנים בצבע לבן|צילום: עודד סמדר
בית ברעננה, עיצוב עינב גלילי, ג - 4
שער ברזל שחור|צילום: עודד סמדר
בית ברעננה, עיצוב עינב גלילי, ג - 3
חומת אבן לבנה ליד השביל המוביל לבית|צילום: עודד סמדר
בית ברעננה, עיצוב עינב גלילי, ג - 7
דלת עץ מסיבית|צילום: עודד סמדר
בית ברעננה, עיצוב עינב גלילי - 14
מבט מהמבואה לסלון|צילום: עודד סמדר
בית ברעננה, עיצוב עינב גלילי - 8
הרצפה מחופה בטון וחלק|צילום: עודד סמדר
בית ברעננה, עיצוב עינב גלילי - 9
ארונות המטבח הנמוכים צבועים בשחור גרפיט|צילום: עודד סמדר
בית ברעננה, עיצוב עינב גלילי - 11
צילום: עודד סמדר
בית ברעננה, עיצוב עינב גלילי - 13
פינת האוכל מוקפת חלונות|צילום: עודד סמדר
בית ברעננה, עיצוב עינב גלילי - 16
צילום: עודד סמדר
בית ברעננה, עיצוב עינב גלילי - 17
דלת אסם לבנה מבילה לחניה|צילום: עודד סמדר
בית ברעננה, עיצוב עינב גלילי - 18
שתי ויטרינות מעץ אלון צבוע שחור|צילום: עודד סמדר
בית ברעננה, עיצוב עינב גלילי, ג - 23
שירותי האורחים|צילום: עודד סמדר

הבית היה ישן מאוד עם אילוצים קונסטרוקטיביים רבים (עמודים, מדרגות צרות וחשוכות וקורות אופקיות שהגבילו את גובה הפתחים), ולא היה בו מה לשמר בו מבחינה עיצובית. לכן החלטנו על שיפוץ מסיבי שכלל שינויים רבים במבנה: כל הקירות הפנימיים נשברו והחדרים חולקו מחדש, הגג הישן פורק, הפתחים שונו, נבנו מטבח וחדרי רחצה חדשים וכל הריצוף הוחלף. הבית עוצב בשחור, אפור ולבן.

>> במדור הקודם: שנתיים אחרי הבנייה הזוג שיפץ ב-100 אלף שקל

>> לכל הכתבות במדור בשיפוץ  

 

היה לי חשוב שהשער והגדרות יתאימו לסגנון הבית, והם תוכננו מחדש יחד עם שביל הכניסה והגינה. גדר הבית חופתה בלבנים בצבע לבן, ונקבע בה שער מברזל שחור. מהשער מוביל שביל מרוצף באבני בזלת בגדלים שונים ולצדו חומות אבן לבנה היוצרת מראה דרמטי. המרפסת הקדמית מחופה אבנים מלבניות בשחור ולבן במראה דמקה, ומעליה יש פרגולה מברזל שחורה בעלת עיטורים עדינים בקצותיה. הפרגולה ממשיכה ועוטפת את חזית הבית הארוכה.

דלת הכניסה לבית היא דלת עץ מסיבית המוסיפה חום ועניין ושובר את הצבעוניות המונוכרומטית של חומרי החוץ. בחלל הפנימי הרצפה מחופה בטון מוחלק. דלת הכניסה נפתחת למבואה קטנה שבה ניצב ספסל ומעליו מראה עגולה. מול דלת הכניסה נמצא המטבח, הבנוי בצורת חי"ת בתוספת אי. המטבח מעוצב בסגנון קלאסי, עם ארונות נמוכים בשחור גרפיט וארונות גבוהים באפור בהיר. משטח העבודה עשוי שיש לבן עם נימים אפורים, ומשטח האי עץ מלא. סביב האי ניצבים כיסאות ברזל עם מושבי עור. בהמשך למטבח עומדת ויטרינה מברזל שתוכננה במיוחד, ובחלקה העליון מוקם מזגן נסתר. מול המטבח, בחלל מוקף חלונות זכוכית הפונים אל המרפסת האחורית, ניצב שולחן אוכל עגול מעץ מלא צבוע שחור וסביבו כיסאות קש. על החלונות תלויים וילונות לבנים ורכים.

בסלון יש קיר זכוכית הפונה אל המרפסת הקדמית. הטלוויזיה תלויה על קיר מחופה לבנים לבנות שבו מוסתר המזגן. משני צדי הקיר יש חלונות ארוכים המשקיפים לגינה מול הטלוויזיה ניצבת ספת עור ומאחוריה שתי ויטרינות מעץ אלון צבוע שחור. ליד הספה ניצבות שתי כורסאות מרופדות קטיפה ירוקה עם רגלי ברזל. דלת אסם לבנה מובילה לחניה.

המדרגות חופו ברזינה בצבע אפור כהה ומתחתן הותקנו ארונות עם דלתות לבנות. גם שירותי האורחים נמצאים מתחת לגרם המדרגות. רצפת החלל מחופה באבני בזלת שנחתכו למלבנים והונחו בצורת פישבון. רגלי הכיור והברז הם בצבע פליז, ובנישה הותקנו מדפים קטנים מברזל שחור.

בקומה העליונה חופתה הרצפה בפרקט לבן. ביחידת ההורים יש מיטה שעוצבה במיוחד ונבנתה על ידי רפד. לצדי המיטה, במקום שידות לילה, ניצבים סלי קש. בפינה ניצבת כורסת קש שחורה ועל התקרה תלוי מאוורר שחור. דלת ברזל שחורה עם חלון עגול מובילה לחדר הרחצה הצמוד ובו חלון גדול. הרצפה מחופה באריחים משושים לבנים ושחורים, והקירות חופו באריחי קרמיקה לבנה עם פסים שחורים. ארון הכיור שחור עם משטח לבן.

באחד מחדרי הילדים נצבע קיר אחד בכחול עמוק, והרהיטים לבנים. בחדר השני נצבעו שני קירות באפור והרהיטים בגוונים של אפור וירוק כהה. בחדר הרחצה של הילדים חופתה הרצפה באריחי גרניט פורצלן באפור כהה בדוגמת פישבון, והקירות חופו באריחים לבנים. ארון הכיור עשוי עץ בצבע טבעי כהה. בחדר הכביסה הרצפה מחופה באריחים מצוירים והארונות צבועים בצבע בז' עדין. דלת זכוכית עם פרופיל ברזל שחור מובילה למרפסת.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

 

בית ברעננה, עיצוב עינב גלילי, ג - 24
צילום: עודד סמדר
בית ברעננה, עיצוב עינב גלילי, ג - 22
בקומה העליונה חופתה הרצפה בפרקט לב|צילום: עודד סמדר
בית ברעננה, עיצוב עינב גלילי - 23
המיטה עוצבה במיוחד|צילום: עודד סמדר
בית ברעננה, עיצוב עינב גלילי, ג - 28
סלי קש במקום שידות לילה|צילום: עודד סמדר
בית ברעננה, עיצוב עינב גלילי, ג - 29
חלון גדול בחדר הרחצה|צילום: עודד סמדר
בית ברעננה, עיצוב עינב גלילי, ג - 27
צילום: עודד סמדר
בית ברעננה, עיצוב עינב גלילי - 29
חדרו של אחד הבנים|צילום: עודד סמדר
בית ברעננה, עיצוב עינב גלילי - 32
חדרו של הבן השני|צילום: עודד סמדר
בית ברעננה, עיצוב עינב גלילי, ג - 31
חדר הרחצה של הילדים|צילום: עודד סמדר
בית ברעננה, עיצוב עינב גלילי, ג - 34
אריחים מצוירים בחדר הכביסה|צילום: עודד סמדר
בית ברעננה, עיצוב עינב גלילי - 35
פינת ישיבה במרפסת האחורית|צילום: עודד סמדר
בית ברעננה, עיצוב עינב גלילי - 36
צילום: עודד סמדר
בית ברעננה, עיצוב עינב גלילי - 4
צילום: עודד סמדר
בית ברעננה, עיצוב עינב גלילי, לפני השיפוץ
החזית הקדמית של הבית לפני השיפוץ|צילום: עינב גלילי

פריט אהוב: ויטרינת ברזל בין מטבח לפינת אוכל שתכננתי ובנה מסגר. היא מסתירה את המזגן ונותנת פתרון עיצובי לחלל המפריד בין המטבח לפינת האוכל.

דבר המעצבת: בעלי הבית חיים ונושמים עיצוב, אסתטיקה, יופי ודיוק. חדוות העשייה והיצירה המשותפת גרמו לי לתכנן משהו חדש, אחר ומרגש. החיפוש שלהם אחר השלם והנכון עבורם גרם לי לשפע יצירתי ונתן לי להבין שזה בדיוק המקום שאני רוצה להיות בו: לפעול מתוך מקום אמיתי של תשוקה למה שאני עושה, לחפש מחדש את העניין והייחודיות לאנשים שסומכים עליי בצורה טוטאלית, תוך שיח פורה ומפרה שהתקיים בינינו לאורך כל הדרך, והקשבה לצרכים ולאהבות שלהם.

טיפ: אם אין ערך או חשיבות לשמירת המבנה הקיים, והוא רעוע מאוד ודורש שיפוץ מסיבי מהיסוד, לעתים עדיף להרוס ולבנות מחדש. במצב כזה ההפרש בין שיפוץ מסיבי לבנייה מחדש אינו גדול, ובנייה מחדש מאפשרת חופש תכנוני ללא אילוצים קונסטרוקטיביים.  

 

תכנון ועיצוב: עינב גלילי

 

ריהוט ואקססוריז: LEOPARD

נגרות: Touchwood Fine Traditional Woodwork 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן