LIVING
מגזין סוף השבוע

גבעת שמואל: הבחירות הלא שגרתיות של סבא וסבתא

אחרי שנים רבות עברו בני הזוג מהבית שבו גדלו ילדיהם לדירה במגדל חדש. הם ביקשו מקום שבו יוכלו לארח בנוחות בני משפחה וחברים וגם ליהנות משיחה אינטימית

אדוה צינמן ושירי לוי | living | פורסם 03/01/19 15:00 
דירה בגבעת שמואל, עיצוב Studio Dash
צילום: אבישג שאר יישוב

2 - דירה בגבעת שמואל, עיצוב Studio Dash
אווירה של סוויטה במלון בוטיק|צילום: אבישג שאר יישוב

הדיירים: בני זוג בשנות ה-60 לחייהם, הגבר הוא בעל חברת בנייה והאישה סבתא במשרה מלאה לנכדיהם הרבים.

הדירה: דירה ששטחה 100 מ"ר בקומה גבוהה במגדל חדש בגבעת שמואל.  

החזון: ליצור אווירה של סוויטה במלון בוטיק. בני הזוג חיכו שנים רבות לעבור מהדירה שבה גדלו ילדיהם לנחלה פרטית-זוגית. הם מארחים חברים ומשפחה לעתים קרובות וביקשו ליצור פינות הסבה שיוכלו לשמש גם למפגשים של אורחים רבים וגם לשיחה זוגית על קפה של בוקר.

משך השיפוץ: שלוש שנים, משלב הבנייה של הבניין. התכנון המפורט והעיצוב בפועל נמשכו חצי שנה. 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

מול דלת הכניסה נמצא קיר הזכוכית המפריד בין הסלון למרפסת, והמבט נמשך מיד אל הדק, הצמחייה והנוף הנשקף מן הקומה הגבוהה עד לתל אביב. משמאל לדלת נמצא מטבח ובו ארונות בצבע אקוומרין ומשטח שיש לבן עם עם גידים אפורים עדינים. המקרר אינטגרלי ומוסתר ושאר מכשירי החשמל לבנים ומשתלבים בעדינות בגוון הפסטלי של המטבח. במרכז המטבח ניצב שולחן אוכל א-סימטרי מעץ אגוז מלא ופליז. סביבו יש כיסאות בדגמים שונים מרופדים בבדים בטקסטורות שונים בגוני כחול, ירוק ולבן. מעל השולחן תלויה מנורת פליז.

5 - דירה בגבעת שמואל, עיצוב Studio Dash
צילום: אבישג שאר יישוב
4 - דירה בגבעת שמואל, עיצוב Studio Dash
שולחן אוכל א-סימטרי וכיסאות בדגמים שונים|צילום: אבישג שאר יישוב
6 - דירה בגבעת שמואל, עיצוב Studio Dash
צילום: אבישג שאר יישוב
7 - דירה בגבעת שמואל, עיצוב Studio Dash
צילום: אבישג שאר יישוב

מימין לכניסה נמצא הסלון המרוהט בשתי ספות מרופדות קטיפה בצבע חרדל ושני שולחנות זכוכית ופליז. על הרצפה פרוש שטיח בגון מרווה. בקצה הסלון יש קיר מעובה דמוי בטון בגון שנהב ובו ארונות לאחסון, מדיה וחשמל. בחלקו התחתון של הקיר בקצה השמאלי יש נישה שחורה ובה פריטי נוי ועציצים. מתחתיה יש מגרעת ובה ניצבים שני שרפרפים מרופדים עור, לשימוש כשצריך מקומות ישיבה נוספים. מתוך הקיר יוצאת זרוע תאורה שמאפשרת לקרוא בנוחות על הספה. הקיר ממשיך אל חדר הטלוויזיה המשמש גם כחדר אורחים. בין הסלון לחדר מפרידות דלתות בלגיות לבנות.

3 - דירה בגבעת שמואל, עיצוב Studio Dash
זרוע תאורה מאפשרת לקרוא בנוחות על הספה|צילום: אבישג שאר יישוב
8 - דירה בגבעת שמואל, עיצוב Studio Dash
צילום: אבישג שאר יישוב
10 - דירה בגבעת שמואל, עיצוב Studio Dash
מגרעת מיוחדת לשרפרפים|צילום: אבישג שאר יישוב
16 - דירה בגבעת שמואל, עיצוב Studio Dash
צילום: אבישג שאר יישוב

במדור הקודם: 4 שנים אחרי השיפוץ עשו דבר מפתיע

לכל הכתבות במדור בשיפוץ

דרך חדר הטלוויזיה עוברים לחדר השינה של בני הזוג. החדר עוצב בסגנון מינימליסטי עם ריהוט מעץ אגוז ופריטי טקסטיל לבנים. חדר הרחצה הצמוד מופרד בקיר זכוכית חשמלית מתחלפת שיכולה להיות שקופה או אטומה. חדר הרחצה מחופה בלוחות שיש ויש בו מקלחון, ארון כיור מעץ בהיר וברזים מפליז בהיר.הסלון מוביל מסדרון קצר לממ"ד המשמש כחדר עבודה וחדר לאירוח הנכדים. לחדר זה צמודים שירותי האורחים וחדר אמבטיה ובו גם מכונת הכביסה והמייבש.

11 - דירה בגבעת שמואל, עיצוב Studio Dash
חדר הטלוויזיה משמש גם לאורחים|צילום: אבישג שאר יישוב
12 - דירה בגבעת שמואל, עיצוב Studio Dash
חדר שינה מינימליסטי|צילום: אבישג שאר יישוב
13 - דירה בגבעת שמואל, עיצוב Studio Dash
הזכוכית המפרידה את חדר הרחצה יכולה להיות שקופה או אטומה|צילום: אבישג שאר יישוב
14 - דירה בגבעת שמואל, עיצוב Studio Dash
צילום: אבישג שאר יישוב
15 - דירה בגבעת שמואל, עיצוב Studio Dash
צילום: אבישג שאר יישוב

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

פריטים אהובים: ספות הקטיפה בצבע חרדל מטולמנ'ס בשילוב שטיח בצבע מרווה מהביטאט הם לב הבית.

תכנון ועיצוב פנים: אדוה צינמן ושירי לוי – Studio Dash

דבר המעצבות: למרות פער הדורות בין הדיירים ובינינו, נוצר אמון מוחלט בתהליך היצירה. הופתענו מהתעוזה ומההתמסרות שלהם ומשיתוף הפעולה בבחירות לא קונבנציונליות כמו צבע הספות וכיסאות אוכל בדגמים שונים.

טיפ: מה שעושים באהבה ותשוקה נעשה בצורה הטובה ביותר.

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן