LIVING
מגזין סוף השבוע

בסטנדרט של דובאי: דופלקס-פנטהאוז בנתניה

חללים בגובה 4.5 מטרים, בריכה עולה ויורדת, שני מטבחים וסאונה בקומת הכניסה, יחידת הורים בגודל 100 מ"ר וחדר קולנוע בקומה העליונה, ובעיקר הנוף של הים. המחיר: 50 מיליון שקל. הכתובת: על גג העולם, שכונת עיר ימים

שהרון היבש | living | פורסם 25/03/21 10:08  | עודכן 26/03/21 10:45
פנטהאוז בנתניה - 36
הים הוא השחקן הראשי|צילום: שי גיל

פנטהאוז בנתניה - 32
הבריכה נמצאת בחלל בגובה כפול|צילום: שי גיל

דלת גדולה נפתחת למול חוף פולג הים התיכון, קו האופק חודר לחלל מבעד לחלונות מסך וצובע אותו בגוונים של תכלת. כך נראית הכניסה לדופלקס-פנטהאוז בקומות 33 ו-34 בבניין המגורים החדש של חברת הנדל"ן בריגה בשכונת עיר ימים בנתניה. גם החלל עצמו מרשים: גובהו 4.5 מטרים, ושטח הדופלקס הוא 700 מ"ר. המחיר המבוקש: 50 מיליון שקל. "במרכז קונספט העיצוב ניצב הים. החלטתי לא להתחרות בו, הוא השחקן הראשי והמטרה הייתה ליצור תכנון שימשוך את העין לכיוונו באופן אוטומטי", אומרת אדריכלית תהילה שלף, שתכננה ועיצבה את המרחב. העיצוב שנוצר בעקבות ההחלטה הזו אלגנטי ומאופק, מאופיין בגוונים רגועים ובחומרים טבעיים שמהדהדים את הטקסטורות והתנועה של הים, החול והסחף.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

המבואה בכניסה מוגדרת באמצעות משרביה מפליז, ומדלת הכניסה מתאפשר מבט ישיר אך ממוסך אל עבר הים. "הגיאומטריה של הדירה לא אפשרה ליצור בה מבואה, אבל בעיניי חשוב ליצור הפרדה ולא ליפול ישירות לתוך החלל. זה פרקטי אבל גם חשוב במובן האדריכלי, של טיול שמאפשר חשיפה איטית של המרחב", מסבירה שלף. מול המשרביה קיר מחופה בפלחי שיש שיוצר ביחד אתה מסדרון כניסה. הוא מוביל לחלל מגורים פתוח שפונה לכיווני מערב ודרום וכולל פינת אוכל שמוקמה מול ספריית יין ומוארת במנורה תלויה שמזכירה שרשרת, סלון ובריכה.

פנטהאוז בנתניה - 1
צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה - 2
צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה - 39
הכניסה מוגדרת באמצעות משרביה מפליז|צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה, ג - 29
צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה, ג - 28
שולחן האוכל ניצב ליד ספריית יין|צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה - 38
צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה - 40
צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה - 35
צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה - 25
צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה - 26
צילום: שי גיל

הבריכה, שאורכה 9 מטרים, ממוקמת בחלל כפול, ספק חוץ, ספק פנים. היא תחומה בחלונות פנימיים בגובה התקרה, ממוסגרים בפרופילים דקים מאלומיניום, וסגורה במערכת תקרה חשמלית שניתן לפתוח בהתאם לצורך ולרצון. עצי דקל גבוהים נשתלו סביבה וביניהם מפוזרות פינות רביצה. שלף תכננה את החלל כך שיאפשר לבעליו שימוש גמיש ומשתנה, בהתאם לצורך ולתסריטים שונים. רצפת הבריכה, למשל, יכולה להתרומם לגובה רצפת החלל כשהבריכה ריקה, וכך היא הופכת כך להמשך ישיר של הסלון. "הדירה יושבת על רצפה כפולה. בינה לבין הדירה שתחתיה מפריד חלל בגובה מטר וחצי שמתפקד כמו עיר תחתית. מיקמנו בו את כל המערכות, מה שאפשר לנו לתכנן תקרות נקיות וגבוהות בלי הפרעות והנמכות, ובריכת שחייה עם רצפה עולה ויורדת", מסבירה שלף.

בצד השני של הקומה יש מטבח, יחידת שינה ואזורי שירות. המטבח כולל קיר ארונות גבוהים, אי עבודה מקביל ואזור ישיבה מוגבה. חזית הארונות נצבעה בגון פליז מטאלי. בתוך הארונות מוטמעות דלתות נסתרות שמובילות למזווה ולמטבח נוסף, שמעוצב כאילו היה חדר ארונות. הקירות מחופים עץ, הכיור והברז נסתרים ויש גם אזור בישול ומקום נוסף לאחסון. אזור הישיבה במטבח תחום בין קיר מחופה במראת ברונזה שמוטמעים בה מסך טלוויזיה ודלת כניסה לשירותי האורחים, לבין מרפסת עתירת צמחים. המרפסת מחופה בדק ויש בה פינת אוכל קטנה. בהמשכה מוקמה סאונה שמאפשרת למשתמשים ליהנות מנוף הרקיע ושומרת על פרטיותם. 

במרכז הדירה בולט גרם מדרגות עם מעקה מפלדה שמזכיר בצורתו שלד ספירלי של קונכייה. המעקה, בתכנונה של שלף, הובא בשלמותו מהמפעל, הועלה במנוף והוכנס לדירה דרך חור בתקרה. חיפוי המדרגות בשיש וצביעת המעקה בצבע פליז הושלמו במקום. 

קומת המגורים מחולקת לשני אגפים. יחידת ההורים מוקמה מול הים, שטחה כ-100 מ"ר והיא תוכננה כחלל פתוח. במרפסת הותקנה פרגולה חשמלית כך שהיא יכולה להיות חלל חיצוני או שלוחה של שטח הפנים. יש בה כורסאות גדולות ומפנקות ואדנית גדולה עם שתילים. חדר הרחצה בעומק החלל מופרד מאזור השינה באמצעות מחיצות מזכוכית, ומאחוריהן ניצבת אמבטיה פרי סטנדינג עשויה מפולימר שדרכו משתקפת השקיעה. בשטח שמאחורי המיטה יש חדר ארונות גדול ובו ארונות שתוכננו במיוחד עם מסגרת אלומיניום וחזיתות מראה. מיחידת ההורים ניתן לחוות את גובהו הכפול של החלל ולהציץ אל הבריכה שבקומה התחתונה. בגלריה מעל הבריכה יש חדר כושר כך שהמתעמלים יכולים ליהנות מהנוף ומהחוויה התלת ממדית שיוצר החלל הכפול.

פנטהאוז בנתניה, ג - 24
צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה - 27
צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה - 42
צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה, ג - 4
צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה - 33
צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה - 34
הבריכה המכוסה הופכת להמשך הרצפה|צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה - 10
מטבח בגון פליז מטאלי|צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה - 11
צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה, ג - 12
צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה, ג - 3
מרפסת עם פינת אוכל קטנה|צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה - 9
צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה, ג - 8
צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה, ג - 7
גרם המדרגות מזכיר קונכייה|צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה, ג - 6
צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה - 41
פנטהאוז בנתניה - 41|צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה - 31
שטחה של יחידת ההורים 100 מ"ר|צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה - 15
צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה - 16
צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה - 20
צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה - 19
צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה - 21
מחיצות זכוכית מפרידות את חדר הרחצה מחדר השינה|צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה - 44
צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה - 17
צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה, ג - 5
צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה, ג - 18
צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה - 22
חדר הארונות|צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה - 30
צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה - 23
צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה - 37
צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה - 43
חדר כושר בגלריה|צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה - 14
חדר קולנוע|צילום: שי גיל
פנטהאוז בנתניה - 13
צילום: שי גיל
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

במסדרון המוביל לשלושת החדרים הנוספים הורכבו מנורות בשפה החומרית והגרפית של גרם המדרגות. אחד החדרים הפונים אל הים הוא חדר שינה, והשני, הפינתי, הוא חדר עבודה. חדר העבודה, שעוצב בצבעים כהים, מואר משני כיוונים, וצמוד לו חדר רחצה שעוצב על טהרת השחור. בחזית האחורית של הדירה יש חדר קולנוע הפונה לנוף אורבני. 

"התבקשתי לעצב פנטהאוז שלא ייפול ברמתו מפנטהאוזים בדובאי, לונדון או הונג קונג", מספרת שלף. כדי להשיג את המטרה הושקעה מחשבה בפרטים, מהרצפה מחופה בפלטות שיש גדולות שנחצבו בהרי האי היווני טאסוס, ועד המשרביה, הידיות וחזיתות הארונות שתוכננו במיוחד. התאורה שהותקנה היא טכנית ברובה וכך מעצימה את גובה החלל ומפנה את הבמה לנוף. אליה נוספו מעט מנורות דקורטיביות לעיטור המרחב. "האתגר היה למצוא את המידה המדויקת בין טוב טעם ליוקרה. בעיניי השלם עולה על סכום מרכיביו. לא ניתן להפריד ולקבוע איזה פרט יוצר יוקרה, יש פה דוגמה לסיפור אחד מדויק שיוצר חוויה העובדת על כל החושים", מסכמת שלף. 

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הרשמו לניוזלטר של living

 

אדריכל הבניין: אודי רזיאל

תכנון הפנטהאוז: תהילה שלף

עיצוב תאורה בפנטהאוז: אורלי עברון אלקבס

עיצוב החלל הציבורי: מיכאל אזולאי

מעצב אחראי: דודו כהן 

 

לחשבון האינסטגרם של הכתבת שהרון היבש

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן