הדיירים: אני, סהר – בת 25, אז סטודנטית להנדסאות אדריכלות ועיצוב פנים באוניברסיטת אריאל והיום עובדת במשרד אדריכלים כהנדסאית אדריכלות ועיצוב. בן זוגי אדם, בן 28, סטודנט למשפטים.
הבית: דירה שכורה בהוד השרון. בדירה, ששטחה כ-90 מ"ר, שלושה חדרים – סלון, מטבח, שני חדרי שינה, חדר רחצה ושירותי אורחים. הבניין עבר תמ"א 38, ונוספו לדירה מרפסת וממ"ד. הדירה הייתה ריקה למעט כמה רהיטים גדולים, ישנים מאוד ולא במצב טוב שלא היה ניתן להוציא.
החזון: הבית מיועד למשפחה ורציתי שיבינו מיד כשנכנסים שגר בו זוג צעיר. רצינו אווירה ביתית וצבעונית, אבל שיהיה מוקפד ולא עמוס מדי עם הרבה ירוק. מכיוון שבאותה תקופה שנינו למדנו הרבה בבית יחד עם חברים, היה חשוב להקדיש לכך מקום וליצור סביבה נעימה ומזמינה.
משך השיפוץ: עברנו לדירה תוך כדי הלימודים והמבחנים, לכן קבענו יעד של 10 ימים לשיפוץ – ועמדנו בו.
עלות השיפוץ: העלות שלנו הייתה כ-10,000 שקל, כולל תכנון, הדמיה, הלבשת הבית ואקססוריז. על חלק מהדברים שילם בעל הדירה.
בשלב הראשון עשינו שיפוץ כללי וקוסמטי של כל הדירה: סיידנו את כל הדירה, ביצענו תיקוני טיח ושפכטל, וצבענו את כל הקירות והתקרות. בעל הבית הסכים לשלם עד 5,000 שקל לפרקט חדש. בחרתי בפרקט למינציה בגוון לבן עם פאזה והתקנו אותו בעצמנו בעזרת חברים. את המנורות ומאווררי התקרה תלינו בעזרת חבר שהוא חשמלאי מוסמך. בשלב השני התקנו ושיפצנו רהיטים וסידרנו את הבית.
בחרתי להשתמש בצבעי לבן, אפור, גוני עץ והרבה ירוק. מכיוון שאין בדירה הרבה חלונות ולא נכנס הרבה אור טבעי, היה חשוב לי להוסיף מנורות אלגנטיות, עם אור חם וחסכוניות (מנורות לד). את רוב המנורות והנורות קניתי בעלי אקספרס (סך הכל 1,500 שקל). את הארססוריז קניתי ברשתות סטוק ורשתות זולות וגם במבצעים ברשתות כמו גולף הום, זארה הום, פוקס הום, איקאה, ועוד.
מול דלת הכניסה נמצאת פינת האוכל ומימין המטבח. בעבר המטבח היה בחדר סגור, אבל במהלך השנים שברו חלקית את הקיר המפריד בינו ובין פינת האוכל והתקינו חלון ביניהם. אנחנו הורדנו את החלון כדי ליצור חיבור בין המטבח ופינת האוכל. השארנו את המשקופים וצבענו אותם. בהתחלה חשבנו לחפות את קיר הלבנים, אבל החלטתי להשאיר אותו כי רציתי שילוב של ישן וחדש. ברחוב הרצל בתל אביב קנינו שולחן אוכל מעץ עם רגליים מלוכנסות מעט וכיסאות שקופים (1,200 שקל לשולחן, 300 שקל לכיסא). תחמתי את הפינה בשטיח עם הדפס גיאומטרי והוספתי תמונות צבעוניות וצמחים מלאכותיים. אני אוהבת צמחים מלאכותיים וממליצה עליהם – היום יש צמחים מלאכותיים שנראים מאוד אמיתיים, שנותנים אפקט ירוק בלי צורך בתחזוקה. זה פתרון מדהים לסטודנטים. התוצאה היא פינה צעירה ולא מתאמצת עם אווירה של בית סטודנטים ולא בית של משפחה, כמו שרציתי.
במדור הקודם: עיצבו את הבית הכי יפה בהרחבה של הקיבוץ
משמאל לדלת הכניסה נמצאים הסלון והמרפסת. אנחנו חובבי סדרות מושבעים, אוהבים לארח, לומדים ואוכלים בסלון, לכן רצינו ספה גדולה שתאפשר לשני אנשים לרבוץ בנוחות. קנינו ספת רי"ש באורך 3.30 מטרים (3,000 שקל, אסי רהיטים), ואפילו יכולים לישון עליה שלושה אנשים. הוספתי כורסה עם ריפוד בהיר בטקסטורה מיוחדת, ושני שולחנות עגולים שאפשר להזיז בחלל. השולחנות מורכבים מבסיס ברזל שחור ופלטת זכוכית. מזנון הטלוויזיה עשוי עץ עם מדפים פתוחים בצבע תכלת שקנינו במכירת חיסול בזול. מהמרפסת, ששטחה 12 מ"ר, נשקף נוף מרהיב של המון ירוק. יש בה שולחן שהיה אצל ההורים ללא שימוש ותלינו בה שרשרות נורות.
מפינת האוכל יש פתח המוביל לשירותי האורחים, חדר הרחצה ושני חדרי השינה, שאחד מהם הפכנו לחדר עבודה וארונות. הארון היה במצב גרוע לכן צבענו אותו והוא נראה מהמם. שולחן הכתיבה הוא שולחן של איקאה שקנינו מיד שנייה בפייסבוק, והמנורה עם אהיל הקש מביתילי (200 שקל).
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
פריט אהוב: השידה בכניסה חשובה מאוד לבעל הדירה ואי אפשר היה להוציא אותה. בהתחלה היה לי קשה איתה כי היא מסיבית וכבדה ולא התאימה למראה שרציתי ליצור. שייפנו וצבענו אותה ועכשיו היא הופכת את הדירה לביתית יותר. בנוסף, היא ענקית ופרקטית ומכילה את כל החיים שלנו בערך. מעל השידה תליתי שתי תמונות צבעוניות גדולות של למה והן הופכות את הפינה למודרנית וצעירה.
דבר המעצבת: גיליתי שאפשר למצוא רהיטים ואביזרים משלימים בזול - לפשפש באתרים, להסתכל על מכירות חיסול, לחפש פריטים ביד שנייה ולנצל את כל קהילות הפשפשוק בפייסבוק. לשפץ ביחד עם חברים ומוזיקה ברקע יכול להיות דבר כיפי ומגבש, ואפילו ספורט לא רע.
טיפ: לסטודנטים צעירים אין תקציב גדול לעיצוב הבית. הבתים שלנו זמניים ואנחנו לא רוצים להשקיע הרבה כסף בעיצוב, ובצדק. כדאי לקחת מבני משפחה וחברים רהיטים שלא בשימוש ולשפץ אותם, ולקנות פריטים מיד שנייה. אפשר גם להוזיל עלויות אם עושים דברים לבד. כדאי להביא להביא פריטים ייחודיים מחו"ל – זה מה שעושה את ההבדל בין בית רגיל לבית יותר ומעניין.
עיצוב: סהר בוכמן