LIVING
מגזין סוף השבוע

המטרה: ליצור תחושה של בית ללא קירות

בני זוג עורכי דין, בעלי משרד בתל אביב, בנו וילה מטורפת במושב. עם גג הרעפים המשופע, קירות הזכוכית והעיצוב המינימליסטי - "הבית הזה ייראה רלוונטי גם בעוד 100 שנה", אומרת המעצבת

רונית טל | LIVING | פורסם 29/07/21 15:00 
רונית טל
מבט מפינת האוכל לכיוון הכניסה|צילום: עודד סמדר

רונית טל
מבט מהגלריה אל הסלון|צילום: עודד סמדר

הדיירים: בני זוג עורכי דין בעלי משרד בתל אביב, בשנות ה-50 לחייהם, ושלושת ילדיהם. בסיום הפרויקט שתי הבנות כבר עמדו לעזוב את הבית.

הבית: בית ששטחו 200 מ"ר העומד על מגרש ששטחו 500 מ״ר במושב במרכז הארץ. הבית נבנה במקום בית סוכנות משנות ה-30 שעמד במקום. השטח גובל במטעי פירות נשירים, ובחצר רחבת הידיים נשתל כרם ענבי יין. עץ הפיקוס המרשים והדומיננטי שולב בחזית הבית, והשפיע על תכנון המבנה והחומרים שנבחרו. הבית כולל חלל ציבורי ובו מטבח וסלון, יחידת הורים, יחידה לילד, חדר עבודה, חדר שירות, מרפסת שירות ושירותי אורחים.

החזון: "להיכנס החוצה" - לחבר את הבית לסביבה וליצור תחושה של בית ללא קירות.

משך התהליך: 18 חודשים.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

הבית מחופה בגג רעפים הנתמך בקורות עץ, ומוקף בקירות זכוכית ממוסגרת בפרופיל ברזל דק המגיע עד לקו רכס הגג. בחזית הקדמית קבועה דלת כניסה מברזל, מוקפת בזכוכית, ולידה יש קיר של לוחות בטון המונחים זה על גבי זה. בפנים הבית קיר זה תומך במדרגות ברזל בשחור מט, הנראות מרחפות. רצפת הבית מחופה פרקט ועיצוב הפנים מינימליסטי כדי להשאיר מקום מרכזי לנוף הנשקף דרך קירות הזכוכית. 

רונית טל
עץ הפיקוס המרשים והדומיננטי שולב בחזית הבית|צילום: עודד סמדר
רונית טל
דלת כניסה מברזל, מוקפת בזכוכית|צילום: עודד סמדר
רונית טל,ג
קיר של לוחות בטון המונחים זה על גבי זה|צילום: עודד סמדר
רונית טל
פינת משפחה אינטימת|צילום: עודד סמדר
רונית טל
תקרת גלריה עשויה מקורות ברזל וגבס צבוע בלבן|צילום: עודד סמדר

משמאל לכניסה נמצאת פינת משפחה ובה תחושה אינטימית בזכות תקרת גלריה עשויה מקורות ברזל וגבס צבוע בלבן. בהמשך החלל הציבורי גובה התקרה מגיע ל-6 מטרים בקו השיא של הגג. פינת המשפחה תחומה בספה עם ריפוד לבן, ויש בה גם שתי כורסאות ושולחן עם משטח זכוכית. דרך קיר הזכוכית נשקף עץ הפיקוס הענק.

בהמשך נמצאים המטבח ופינת האוכל. המטבח של בולטהאופ בנוי בשני קווים מקבילים, ללא ארונות גבוהים. ליד הקיר הותקנו ארונות נמוכים לבנים עם משטח עבודה מנירוסטה מוברשת ובו הכיור. הקיר מחופה אלומיניום המחולק למלבנים וקבועים עליו מדפי אלומיניום דקיקים. בקצה, סמוך לקיר הזכוכית, ניצב המקרר ותנורים ממוסגרים בעץ אגוז אמריקאי. האי המקביל והגדול אפור כהה עם מסגרת אלומיניום דקה, ומשטח נירוסטה מוברשת. בהמשך לאי ניצב שולחן אוכל מעץ גושני ולידו כיסאות לבנים.

בקיר המקביל נקבעו קמין ארוך וכל מערכת המיזוג, וכך אין תעלות מיזוג בחלל. בהמשך נמצא הסלון, התחום משני צדדיו בקירות זכוכית. הסלון מרוהט בספות מדגם TOGO של המותג הצרפתי Ligne Roset (נרכש בהביטאט).

>> במדור הקודם: ההייטקיסטים בנו דירה משגעת ליד סבא וסבתא

>> לכל הכתבות במדור בשיפוץ

 

יחידת ההורים כוללת חדר שינה, ממ"ד המשמש כחדר ארונות וחדר רחצה. בחדר השינה קיר אחד עשוי זכוכית והקיר השני נצבע באפור כהה. המיטה הועברה מביתם הקודם של בני הזוג. חדר הרחצה תחום בשלושה קירות זכוכית. הרצפה, התקרה והקיר הנוסף מחופים בברזינה של חברת "פרקטים" - חומר חלק במראה חולי, עמיד למים וייעודי לחללים רטובים, בגוון שבין אפור לבז׳ (גרייז'). לאורך הקיר יש נישה המשמשת לתכשירי רחצה, ובקצה החלל יש כיור המונח על משטח מעץ אלון מבוקע. קיר הזכוכית החיצוני משקיף לגינה פרטית.

שירותי האורחים, שנמצאים ליד פינת המשפחה בכניסה, מעוצבים בחומרים זהים לחדר הרחצה של ההורים. משטח הכיור והמדף לאורך הקיר עשויים עץ גושני, ומעל הכיור תלויה מנורה משלושה צינורות מתכווננים לבנים.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הירשמו לניוזלטר של living

  

פריט אהוב: שולחן אוכל מעץ גושני שהיה אצל המשפחה 20 שנה ותורם גם לחיבור עם הטבע.

דבר המעצבת: בעלי הבית הם חברים טובים. הם לא מתפשרים על איכות בשום צורה, ובזכות טעם משובח ובחירה בפריטים על זמניים ולא טרנדיים, הבית הזה ייראה רלוונטי גם בעוד 100 שנה.

טיפ: כדאי לסיים את כל העבודה לפני שנכנסים לבית, כי אחר כך מתעייפים ולא מסיימים כמו שצריך.

 

תכנון ועיצוב: רונית טל, talron11@zahav.net.il

רונית טל,ג
מדרגות ברזל בשחור מט הנראות מרחפות|צילום: עודד סמדר

רונית טל
מבט מהמטבח לכיוון פינת המשפחה והגלריה|צילום: עודד סמדר
רונית טל
במטבח אין ארונות גבוהים|צילום: עודד סמדר
רונית טל
הרצפה מחופה פרקט|צילום: עודד סמדר
רונית טל,ג
גובה החלל בשיאו 6 מטרים|צילום: עודד סמדר
רונית טל
חדר השינה של ההורים|צילום: עודד סמדר
רונית טל
חדר הרחצה תחום בקירות זכוכית|צילום: עודד סמדר
רונית טל,ג
החלל מחופה ברזינה, חומר ייעודי לחללים רטובים|צילום: עודד סמדר
רונית טל,ג
קיר הזכוכית בקצה משקיף לגינה פרטית|צילום: עודד סמדר
רונית טל,ג
שירותי האורחים. גם כאן משטח הכיור עשוי עץ גושני|צילום: עודד סמדר
רונית טל,ג
צילום: עודד סמדר
רונית טל
צילום: עודד סמדר
רונית טל
תוכנית הבית|צילום: עודד סמדר
רונית טל
הדמיה של הכניסה|הדמיה: רונית טל
רונית טל
הדמיה של הכניסה|הדמיה: רונית טל
רונית טל
הדמיה של גג הבית|הדמיה: רונית טל
_OBJ_OBJ_OBJ

 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן