הדיירים: בני זוג בשנות ה-60 לחייהם, הורים לילדים שעזבו את הקן שהחליטו לעשות שינוי, לשדרג את שגרת חייהם ולעבור מהדירה שבה גרו כמעט 40 שנה ברמת השרון. בעל הבית עוסק בטכנולוגיה ובמחשוב, גם במקצועו וגם בשעות הפנאי, ובעלת הבית מעבירה שיעורים פרטיים בהוראה מתקנת בבית. שניהם שוחרי תרבות, ספרות, מוזיקה ועיצוב ואוהבים מאוד לטייל בעולם. 

הדירה: דירת חמישה חדרים שגודלה כ-120 מ"ר עם מרפסת קטנה בשכונה שקטה בהרצליה, בניין יחיד בשכונה של בתים נמוכים. הבניין נבנה לפני כ-10 שנים, ובדירה לא נעשה שום שינוי מאז. מצב הדירה לפני השיפוץ היה יחסית טוב, לכן החלטנו להשאיר את הריצוף המקורי ולשמור על המבנה שלה כמעט ללא שינוי. בזכות העובדה שמדובר בהורים שלי, אני יכולה להעיד שאני מכירה אותם ואת הצרכים שלהם אפילו טוב יותר מהם. כשנכנסנו לדירה הזו בהרצליה הרגשתי את האווירה שבה וראיתי את האור ואת המבנה הנוח שלה ומיד יכולתי לדמיין אותם חיים, מבשלים, מארחים ונהנים בה.

המטבח אינו נגלה במלואו בבת אחת
המטבח אינו נגלה במלואו בבת אחת | צילום: יחסי ציבור
אריחי זכוכית בשלושה גוונים מחפים את הקיר
אריחי זכוכית בשלושה גוונים מחפים את הקיר | צילום: יחסי ציבור
קונטרסט של גווני שחור ולבן
קונטרסט של גווני שחור ולבן | צילום: יחסי ציבור

עוד בערוץ עיצוב הבית:

החזון: ההחלטה לעבור מדירתם הקודמת לא נפלה בקלות משום שלאורך השנים השקיעו בה בשיפוצים חלקיים, לכן היה ברור שהשינוי צריך לשדרג את חיי היומיום שלהם ולהגשים עבורם חלומות שלא יכלו להגשים בדירתם הקודמת, למשל חדר שינה זוגי מרווח ומרפסת ירוקה ומרעננת שיוכלו לשתות בה יחד קפה של בוקר. בנוסף היה חשוב לתכנן עבורם מטבח נוח ויעיל כי הם אוהבים מאוד לארח, חדר עבודה נעים שישרת את שניהם וחדר אורחים שבו יוכלו לארח את בנם שמתגורר בחו"ל.

01 החליטו לעבור אחרי 40 שנה באותה דירה
01 החליטו לעבור אחרי 40 שנה באותה דירה | צילום: יחסי ציבור
הקיר נצבע בירוק, הצבע האהוב על בעלי הבית
הקיר נצבע בירוק, הצבע האהוב על בעלי הבית | צילום: יחסי ציבור
יחידות אחסון א-סימטריות
יחידות אחסון א-סימטריות | צילום: יחסי ציבור

מבחינת הסגנון החלטנו להתחמק מהגדרות ולשלב אלמנטים מסגנונות מגוונים שמאפיינים את בני הזוג, שאספו לאורך השנים חפצים בעלי ערך סנטימנטלי עבורם. הכרתי היטב ממקור ראשון את הסגנון שלהם, אבל רציתי לפתוח להם את האופקים לכיוונים אחרים. הראיתי להם ספרי עיצוב ומגזינים, ביקשתי שיראו לי למה הם התחברו והם נטו דווקא לסגנון המודרני יותר, מצד שני חלק ניכר מהרהיטים, מהאביזרים ומהאמנות מביתם הקודם המשיכו גם לדירה החדשה, לכן בחרנו בסגנון אקלקטי, שמאפשר לשלב בין כל העולמות.

משך הפרויקט: כעשרה חודשים מרכישת הדירה ועד לסיום הפרויקט במלואו, כולל הלבשה.

תקציב הפרויקט: כ-500 אלף שקל, שכללו שדרוג של כל התשתיות - חשמל, תאורה, אינסטלציה ומיזוג אוויר, שיפוץ טוטאלי של יחידת ההורים וחדר הרחצה הצמוד לה, החלפת מטבח, נגרות מותאמת אישית לכל הבית, גופי תאורה חדשים בכל הבית, מערכת סאונד חדשה, ריהוט חלקי ואקססוריז.

תחושה אינטימית עם נגיעת נוסטלגיה
תחושה אינטימית עם נגיעת נוסטלגיה | צילום: יחסי ציבור
נישה קיימת נוצלה לטובת מתלה לתיקים
נישה קיימת נוצלה לטובת מתלה לתיקים | צילום: יחסי ציבור
דלת שעברה רסטורציה ושיפוץ הנעה על מסילה גלויה
דלת שעברה רסטורציה ושיפוץ הנעה על מסילה גלויה | צילום: יחסי ציבור
כל הרהיטים בסלון עברו עם בני הזוג מביתם הקודם
כל הרהיטים בסלון עברו עם בני הזוג מביתם הקודם | צילום: יחסי ציבור

סוגי עץ שונים, בטקסטורות מגוונות

אחד האתגרים הגדולים בפרויקט היה המטבח, ששטחו אינו גדול ודרש מחשבה כיצד ניתן להגדיל את שטחו מבלי לבצע שינויים מבניים מהותיים, שהיו משפיעים על התקציב. בעלת הבית מאוד אוהבת לבשל ובני הזוג מארחים לעתים קרובות, לכן היה צורך בתכנון מטבח שיכיל את כל הפונקציות הנדרשות. כדי להשיג את המטרה הוספנו קיר חדש המגדיל את המטבח לכיוון פינת האוכל, מצידו האחד נוצרה נישה למקרר ומצידו השני הוא מגדיר את הכניסה.

בנוסף החלטנו לוותר על אחד מחדרי השינה לטובת הרחבה משמעותית של חדר השינה של הזוג, ולהוסיף יחידת ארונות גדולה ופתוחה. גם את חדר הרחצה הצמוד תכננו מחדש לחלוטין ודאגנו להרחיב את הפתחים ואת המעברים מתוך מחשבה עתידית על מעברים נגישים.

חומרים וצבעים: יש כאן הכל מהכל - ברזל ומתכת, זכוכית, גוונים של ירוק, צהוב, שחור, לבן ואפור, נגיעות של בטון ובעיקר הרבה עץ מסוגים שונים ובטקסטורות מגוונות. ברוב המקרים העדפנו את המראה הקונטרסטי, שמאפשר לשלב בין חומרים, צבעים וטקסטורות באופן חופשי ויחד עם זאת, בעזרת מינון נכון, הצלחנו לייצר מראה הרמוני שמאפיין את בעלי הבית.

סגנון אקלקטי שמאפשר לשלב בין כל העולמות
סגנון אקלקטי שמאפשר לשלב בין כל העולמות | צילום: יחסי ציבור
עם השנים אספו חפצים ורהיטים רבים
עם השנים אספו חפצים ורהיטים רבים | צילום: יחסי ציבור

פינת אוכל במראה קליל

הכניסה: הקיר החדש שהוספנו במטבח אפשר לנו ליצור מעין מבואה קטנה שיוצרת תחושה מאוד נעימה עם הכניסה לדירה. עליו תלינו יחידות אחסון מודולריות בסגנון מודרני שאותן בחרנו כדי שיחמיאו למידות הקיר והחלל, ובתוכן ניתן לאחסן מכתבים, מפתחות ואביזרים נוספים שדרושים לצד הכניסה. את הקיר שמשמאל צבענו בגוון ירקרק מרענן, הצבע האהוב על בעלי הבית.

המטבח: מבנה המטבח פתוח באופן חלקי לחלל ואינו נגלה במלואו באופן מיידי. בגלל שמדובר בחלל קטן יחסית, בחרנו ארונות לבנים ומשטח עבודה לבן בטקסטורה עדינה, כמו כן החלטנו שלא למקם קלפה או ארון נוסף בקיר שמעל הכיור שפונה לכיוון פינת האוכל והסלון, כדי לא ליצור מראה כבר ועמוס מדי. אריחי זכוכית בגימור מט בגווני לבן, שחור ואפור מחפים את הקיר בפריסה א-סימטרית שתכננתי בהתאם לקיר ולחלוקת המטבח ויוצרת עניין בחלל, כדי להמשיך את המראה וליצור קונטרסט בחרנו ידיות שחורות, כיור שחור וברז לבן. אי קטן מוסיף שטח אחסון ועבודה למטבח, לצידו מיקמנו שני כיסאות שחורים כדי שבני הזוג יוכלו שם לאכול ארוחות קטנות יחד.

פינת האוכל: הריהוט של פינת האוכל עבר מהדירה הקודמת ושילבנו אותו כמו שהוא בדירה החדשה, הוא כולל שולחן עם רגלי עץ ומשטח זכוכית וסביבו כיסאות מרופדים באפור ויוצר מראה קליל ואוורירי שאינו מכביד על המטבח. על הקיר תלינו שלישיית תמונות, גם היא עברה עם בעלי הבית מדירתם הקודמת, ולצידם תלינו בלון קרמיקה של סטודיו R+O Design שמוסיף נגיעת צבע.

יחידת ההורים הורחבה על חשבון אחד מחדרי השינה
יחידת ההורים הורחבה על חשבון אחד מחדרי השינה | צילום: יחסי ציבור
ארון קיר גדול ופתוח במקום חדר ארונות צפוף
ארון קיר גדול ופתוח במקום חדר ארונות צפוף | צילום: יחסי ציבור
ארגז אחסון מרופד המשמש גם לישיבה
ארגז אחסון מרופד המשמש גם לישיבה | צילום: יחסי ציבור
פינת ישיבה לקריאה ולמנוחה
פינת ישיבה לקריאה ולמנוחה | צילום: יחסי ציבור

דלת אסם עושה את ההבדל

הסלון: כל רהיטי הסלון, כולל מערכת הישיבה, שולחן הקפה, שידת הטלוויזיה וגם מנורת הרצפה, התמונה והשטיח היו ברשות הדיירים גם בביתם הקודם. כדי להחמיא לרהיטים הקיימים וליצור מראה הרמוני עם האלמנטים החדשים בדירה, צבענו את  קיר הטלוויזיה בגוון אפור עם טקסטורת בטון עדינה ובחרנו גופי תאורה שמדגישים את הקיר ואת המרקם שלו. כמו כן שילבנו מערכת סאונד איכותית שמאפשרת לבני הזוג להאזין יחד למוזיקה ולצפות בסרטים.

חדר העבודה: בני הזוג משתמשים בחדר העבודה באופן קבוע ויומיומי לעבודה מהבית וגם לפנאי, לכן הקדשנו הרבה מחשבה לעיצובו ולחיבור שלו עם הסלון. בתחילת הדרך שקלנו לבטל את הקיר שבין שני החללים על מנת ליצור תחושת חלל גדולה ורחבה יותר אך החלטנו לשמור על הפרדה לטובת שקט ופרטיות. עם זאת היה לי חשוב ליצור ביניהם מעבר שאינו שגרתי, לא רציתי שם דלת רגילה. הצגתי להם את האפשרות של תכנון "דלת אסם" הנעה על מסילה גלויה והם מאוד אהבו את הרעיון. שיטוט שגרתי בנווה צדק הוביל את אמי לעסק המתמחה ברסטורציה של דלתות, חלונות ורהיטים (סטודיו יאיר מור), שם היא ראתה את הדלת הזו והתאהבה בה. הדלת שופצה, הורחבה ונצבעה מחדש ושילבנו בה זכוכית סבתא ליצירת תחושה אינטימית עם נגיעת נוסטלגיה.

בתוך החדר תכננתי ספרייה גדולה בעיצוב א-סימטרי עם שולחן גדול במרכז, שמאפשר ישיבה נעימה הרבה יותר מאשר ישיבה מול קיר.  את ידיות הזמש הזמנו אונליין מאוסטרליה והתאמנו אותן לגוונים שנבחרו עבור החדר - שחור, עץ אלון ופליז, בכניסה לחדר מיקמנו הדום שיוצר בהזמנה מיוחדת ומשמש לישיבה כאשר מגיעים אורחים ומבקרים. מימין לחדר העבודה נמצאים שירותי האורחים, לצידם ניצלנו את הנישה קיימת לטובת מתלה למעילים ותיקים.

ארון כיור שתוכנן על ידי המעצבת
ארון כיור שתוכנן על ידי המעצבת | צילום: יחסי ציבור
מקלחון גדול עם ספסל עץ בהתאמה אישית
מקלחון גדול עם ספסל עץ בהתאמה אישית | צילום: יחסי ציבור

יחידת ההורים: את חדר השינה וחדר הרחצה הצמוד לו תכננתי מחדש כסוויטה מפנקת עבור בני הזוג. במקום חדר ארונות קטן וצפוף עיצבתי מול הכניסה לחדר ארון קיר גדול, לצדו ארגז אחסון רחב שחלקו העליון מרופד ומשמש גם לישיבה. הרצפה חופתה בפרקט אלון שמחמיא לרהיטים הקיימים בחדר, שעברו מהדירה הישנה ונשמרו כשהיו למעט החלפת ידיות. מול המיטה יצרתי פינת ישיבה קטנה, ומשמאלה חדר הרחצה ששופץ כולו לחלוטין.

האסלה ממוקמת במרכז החדר ומעליה הוספתי מדפי עץ דקורטיביים, שיוצרים מראה אסתטי מכיוון חדר השינה. מימין מיקמתי את ארון הכיור שעוצב ויוצר במיוחד, מעליו מראה גדולה ושני גופי תאורה תלויים מהתקרה שמוסיפים נגיעה תעשייתית. משמאל תכננתי מקלחון רחב, המנצל את כל רוחב החדר, עבורו יצרתי ספסל ישיבה מעץ שהותאם באופן מיוחד לקיר האלכסוני הקיים. הרצפה כולה וקיר המקלחון חופו באריחים מדוקקים בגוון כהה שיוצרים מראה דרמטי ומרשים.

חדר האורחים: בנם של בני הזוג מתגורר בחו"ל, לכן תוכנן הממ"ד כחדר אורחים שבו יתארח כשהוא מבקר בארץ. בחרנו עבורו ספה נפתחת ותכננו ארון גדול לאחסון עם פינת עבודה קטנה ששולבה כחלק מהנגרות. לחדר זה צמוד חדר רחצה נוסף, שאותו שדרגנו באופן נקודתי - החלפנו את הברזים, את המראות ואת גופי התאורה ותכננו ארון כיור חדש בצבעוניות דומה לחדר השינה.

המרפסת: אחד החלומות של בעלת הבית הייתה מרפסת פתוחה וירוקה, ולמרות שהמרפסת אינה גדולה, השקענו בה את מלוא תשומת הלב. בחרנו עבורה רהיטים חדשים ושילבנו צמחייה ועציצים מסוגים שונים, העוטפים את החלל הציבורי בירוק ומאפשרים לזוג לשבת ביחד ולהנות מהנוף ומהאוויר.

יצירת מעבר ייחודי ומעניין בין הסלון לחדר העבודה
יצירת מעבר ייחודי ומעניין בין הסלון לחדר העבודה | צילום: יחסי ציבור
תחושה נעימה יותר מאשר ישיבה מול הקיר
תחושה נעימה יותר מאשר ישיבה מול הקיר | צילום: יחסי ציבור
ספרייה גדולה ושולחן עבודה במרכז החדר
ספרייה גדולה ושולחן עבודה במרכז החדר | צילום: יחסי ציבור
עיצוב א-סימטרי שתוכנן במדויק לפי מידות החדר
עיצוב א-סימטרי שתוכנן במדויק לפי מידות החדר | צילום: יחסי ציבור
פורמייקה בשחור מט בשילוב עץ אלון
פורמייקה בשחור מט בשילוב עץ אלון | צילום: יחסי ציבור

דבר המעצב: עבודה עם משפחה וחברים יכולה להיות מהנה אבל גם מאתגרת מאוד, לכן הגדרנו גבולות מראש על מנת שיהיו זמני עבודה מוגדרים. מעבר לזה הקרבה הגדולה הובילה לשיח מאוד פתוח וכן, והיה לי כיף גדול להוביל את ההורים שלי בדרך הזו, שיכולה להיות גם קשה ומלחיצה, וליצור עבורם את המרחב שדמיינתי בעיני רוחי שמייצג אותם.

טיפ: הגדרות סגנוניות לפעמים רק מבלבלות, לכן אל תכניסו את עצמכם לתבניות ואל תחששו משילובים. אפשר לקחת השראות ורעיונות מכל מיני כיוונים וסגנונות ובעזרת מינון נכון ואיזון בין האלמנטים השונים לייצר משהו חדש וייחודי, שמייצג אתכם יותר טוב מכל דבר אחר.

רהיט אהוב: הדלת של חדר העבודה. זו הייתה הרכישה הראשונה שלנו במסגרת הפרויקט והאלמנט האחרון שהותקן בבית, בעיניי היא עושה את כל ההבדל בסלון.

להגשים חלום עבור בעלי הבית
להגשים חלום עבור בעלי הבית | צילום: יחסי ציבור

רשימת מכולת:

ידיות זמש בחדר עבודה: 67 שקל ליחידה, מכאן 
יחידות אחסון מודולריות: 1,450-1,700 שקל ליחידה, Pas Normal
בלון קרמיקה: 1,000 שקל, R+O Design
גופי תאורה בחדר רחצה: 376 שקל ליחידה, טליה עיצוב פנים ותאורה
תכנון ועיצוב פנים: עופרי פז
קבלן: אודם בנייה
נגרות: אילנות גבוהים

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק