LIVING
מגזין סוף השבוע

ההייטקיסטים יצאו לפנסיה ובנו וילה מטריפה

אחרי שנים של עבודה אינטנסיבית בני הזוג רצו בית שבו יהיה נעים להם לבלות. הם ביקשו גינה מרשימה, בריכה גדולה, גג רעפים וקומה נפרדת למגורי הבנים

גילי זילברברג | living | פורסם 23/07/20 15:00 
בית בשרון, עיצוב גילי זילברברג - 24
החזית האחורית של הבית הפונה לבריכה|צילום: יואב גורין

בית בשרון, עיצוב גילי זילברברג - 11
בחלל הציבורי יש תקרה משופעת וגבוהה בחלל הציבורי|צילום: יואב גורין

הדיירים: בני זוג בתחילת שנות ה-60 לחייהם שיצאו השנה לפנסיה מתחום ההייטק, ובנם הצעיר, בתחילת שנות ה-20 לחייו. הבן השני, סטודנט, אינו גר בבית אבל מגיע לבקר.

הבית: הבית, הכולל קומת קרקע ומרתף, עומד על מגרש ששטחו 1,800 מ"ר ביישוב בשרון. שטחה של קומת הכניסה 220 מ"ר, ושטחו של המרתף 100 מ"ר.

החזון: בעלי הבית רצו בית שבו יהיה להם נעים לבלות עם פרישתם מעבודה לאחר שנים רבות של עבודה אינטנסיבית. הם ביקשו קומה נפרדת למגורי הבנים, וגג רעפים. בחוץ ביקשו שתהיה גינה מרשימה, בריכת שחייה גדולה ומטבח חוץ.

האתגר היה להתמודד עם הטופוגרפיה של המגרש: מגרש פינתי שהכניסה אליו היא דרך הצלע הקצרה, הפונה לרחוב אחד, ואילו הצלע הארוכה פונה לרחוב שני שנמצא בשיפוע ומסתיים בכ-2.5 מ' נמוך יותר ממפלס רחוב הכניסה. כדי לנצל את הטופוגרפיה הייחודית קבעתי את מפלס קומת הקרקע במקסימום הניתן בחוק (1.2 מ' מעל מפלס הרחוב), כך שהחצר של המרתף נמצאת במפלס המקורי של הקרקע, בדומה למפלס הרחוב הנמוך, וכך ניתן היה לאשרה ברשויות. החצר מקושרת במדרגות לגינה האחורית ולגינה הקדמית. בזכות הגינה התחתונה המרתף מואר ויש לו כניסה נפרדת.

משך השיפוץ: כשנה – בסופה בעלי הבית היו צריכים לפנות את ביתם הקודם ולעבור לבית החדש.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

בית בשרון, עיצוב גילי זילברברג, ג - 5
הכניסה לבית|צילום: יואב גורין
בית בשרון, עיצוב גילי זילברברג - 3
מדרגות רחבות מובילות לדלת הכניסה|צילום: יואב גורין
בית בשרון, עיצוב גילי זילברברג - 43
צילום: יואב גורין
בית בשרון, עיצוב גילי זילברברג - 12
אי המטבח ופינת האוכל מקבילים לקיר הזכוכית|צילום: יואב גורין
בית בשרון, עיצוב גילי זילברברג - 13
המטבח|צילום: יואב גורין
בית בשרון, עיצוב גילי זילברברג, ג - 14
פינת האוכל|צילום: יואב גורין
בית בשרון, עיצוב גילי זילברברג - 15
יחידת המדפים בסלון עוצבה במיוחד|צילום: יואב גורין
בית בשרון, עיצוב גילי זילברברג, ג - 38
צילום: יואב גורין
בית בשרון, עיצוב גילי זילברברג, ג - 37
תמונה של שרון פוליאקין |צילום: יואב גורין
בית בשרון, עיצוב גילי זילברברג, ג - 36
צילום: יואב גורין
בית בשרון, עיצוב גילי זילברברג - 16
צילום: יואב גורין
בית בשרון, עיצוב גילי זילברברג - 17
צילום: יואב גורין
בית בשרון, עיצוב גילי זילברברג, ג - 32
שירותי האורחים|צילום: יואב גורין
בית בשרון, עיצוב גילי זילברברג, ג - 29
צילום: יואב גורין
בית בשרון, עיצוב גילי זילברברג, ג - 30
מדרגות למרתף |צילום: יואב גורין
בית בשרון, עיצוב גילי זילברברג - 30
יחידת ההורים|צילום: יואב גורין

הבית בנוי משתי תיבות המוקפות בחצרות אנגליות, ומחוברות ביניהן בחלונות זכוכית. בתיבה אחת, בעלת מפלס אחד, נמצאים החלל הציבורי - המטבח, פינת האוכל והסלון – וכן מזווה וחדר שירות. החלל הציבורי נמצא בצלע הרחבה, במקביל לגינה ולבריכה. חדרי השירות פונים לחצר שירות צדדית ומפרידים בין החניה המקורה לבית. התיבה השנייה היא דו-מפלסית, הצלע הצרה שלה פונה לגינה הראשית והצלע הארוכה פונה לגינה הצדדית התחתונה של קומת המרתף. בקומת הכניסה של תיבה זו נמצאים שירותי האורחים, חדר העבודה ויחידת ההורים. במפלס התחתון  יש ממ"ד, חדר רחצה, מטבחון, פינת ישיבה ושני חדרי שינה.

שער ברזל שחור בכניסה למגרש מוביל לרחבה מוקפת צמחים. ממנה אפשר לעלות במדרגות רחבות לדלת הכניסה, או לפנות שמאלה בשביל צדדי המוביל לחצר התחתונה של קומת המרתף. דלת הכניסה שקועה מעט בחזית מבנה ומשני צדדיה יש חלונות ארוכים. הדלת נפתחת לחלל הציבורי שמעליו תקרת עץ משופעת וגבוהה. הקיר הנגדי הוא קיר זכוכית עם חלוקה מינימלית היוצר מעין מסגרת לגינה ולבריכה. מימין לדלת הכניסה נמצאים המטבח ופינת האוכל, ומשמאל הסלון וממנו המעבר לאזור הפרטי.

המטבח בנוי בצורת רי"ש בתוספת אי גדול. מעל הארונות הנמוכים והכהים יש חלון גדול הפונה לרחוב. האי ושולחן האוכל מקבילים לחלון הזכוכית הפונה לגינה. בין הארונות הגבוהים של המטבח לארונות של פינת האוכל מפרידה דלת זכוכית המובילה למזווה ולחדר השירות. מהם יש יציאה לחצר השירות, ומהמזווה יש מדרגות לחניה המקורה.

הסלון תחום בצד אחד בקיר הזכוכית הפונה לגינה, ובצד השני בקיר ובו שני חלונות גדולים הפונים לחזית הרחוב וביניהם תמונה של שרון פוליאקין. הסלון מרוהט בשתי ספות עם ריפוד אפור ושתי כורסאות עם ריפוד חום. לאורך הקיר יש יחידת מדפים שתכננתי ונבנתה על ידי סטודיו קאי דיזיין. יחידת המדפים עשוי מתכת עם מדפים וארונות מעץ ומשולב בה מסך הטלוויזיה.

מהסלון יש מסדרון לאזור הפרטי ובו יחידת ההורים וחדר העבודה. מצדו האחד של המסדרון נמצאים שירותי האורחים ומצדו השני המדרגות למרתף. בכניסה ליחידת ההורים נמצא חדר הארונות. גם בחדר השינה יש תקרת עץ משופעת וקיר זכוכית הפונה לגינה ולפרגולה. בחדר הרחצה הצמוד יש מקלחון גדול ואמבטיה שמעליה חלון גדול הפונה לבריכה.

לאורך החזית האחורית של הבית יש פרגולה רחבה, המחולקת והמופרדת על ידי צמחייה לאזור הציבורי ולאזור הסמוך ליחידת ההורים. השטח שמעבר לבריכה, ובו מסלעה, יורד בהדרגה לאזור התחתון של המגרש ובו בעיקר עצי פרי וגינת תבלינים.

בית בשרון, עיצוב גילי זילברברג - 31
קיר זכוכית גדול פונה לבריכה|צילום: יואב גורין
בית בשרון, עיצוב גילי זילברברג - 35
חדר הרחצה של ההורים|צילום: יואב גורין
בית בשרון, עיצוב גילי זילברברג, ג - 34
צילום: יואב גורין
בית בשרון, עיצוב גילי זילברברג, ג - 35
צילום: יואב גורין
בית בשרון, עיצוב גילי זילברברג, ג - 31
צילום: יואב גורין
בית בשרון, עיצוב גילי זילברברג, ג - 6
צילום: יואב גורין
בית בשרון, עיצוב גילי זילברברג, ג - 39
פרגולה לאורך החזית האחורית|צילום: יואב גורין
בית בשרון, עיצוב גילי זילברברג, ג - 21
צילום: יואב גורין
בית בשרון, עיצוב גילי זילברברג - 46
צילום: יואב גורין
בית בשרון, עיצוב גילי זילברברג, ג - 45
צילום: יואב גורין
בית בשרון, עיצוב גילי זילברברג - 19
צילום: יואב גורין
בית בשרון, עיצוב גילי זילברברג - 25
השטח המסולע יורד בהדרגה|צילום: יואב גורין
בית בשרון, עיצוב גילי זילברברג, ג - 7
חצר אנגלית|צילום: יואב גורין
בית בשרון, עיצוב גילי זילברברג
תוכנית אדריכלית של קומת הקרקע|שרטוט: גילי זילברברג
_OBJ_OBJ_OBJ

>> במדור הקודם: מתחת לגג המוזר מסתתר אחד הבתים היפים שראינו

>> לכל הכתבות במדור בשיפוץ 

פריט אהוב: תמונה של שרון פוליאקין שנרכשה בגלריה גורדון ותלויה בסלון. אני חושבת שליצירות אמנות יש חלק חשוב מאוד בעיצוב הבית ואני מאוד נהנית כשיש לי הזדמנות לייעץ ולעזור בבחירתן. זו התמונה היחידה בחלל הציבורי והיה לי חשוב למצוא עבודה בגודל מתאים, שתשתלב עם הצבעים, הריהוט והאווירה הכללית, וכמובן שבעלי הבית יתחברו אליה. זו משימה מורכבת ואני מאוד מרוצה מהתוצאה.

דבר המעצבת: כימיה בין המתכנן/נת לבעלי הבית חשובה במיוחד כי זאת דרך ארוכה, אינטנסיבית, לעתים אינטימית - חתונה לשלוש שנים לפחות. צריך הרבה סבלנות ואהבה למקצוע. אחד מהקווים שמנחים אותי בתכנון בית הוא שאני מתכננת ללקוחות ולא לעצמי. חשוב לי מאוד להקשיב לצרכים ולנסות לענות עליהם. מאוד נהניתי מהעבודה על הבית הזה, והרגשתי שבעלי הבית סומכים עליי ומאפשרים לי לעזור להם להגשים  את חלום הבית שלהם.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

 טיפ: חשוב להגדיר תקציב לפרויקט ולא להתפשר על בעלי מקצוע טובים. עדיף לתכנן בית קטן יותר שבו אין התפשרות על רמת גימור ועבודה טובים.

 

תכנון ועיצוב פנים: אדריכלית גילי זילברברג

 

חלונות וצלונים חשמליים: תובל מינימל

בריכת שחייה: צלול בריכות שחייה 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן