LIVING
מגזין סוף השבוע

להחזיר עטרה ליושנה: שיפוץ וילה בחיפה

בני הזוג המתגוררים בבית יותר מ-30 שנה החליטו להתאים אותו לצורכיהם ולעדכן את עיצובו. המעצבת זיהתה את הייחודיות של המבנה המפוסל עם הקווים הנקיים והמעוגלים והתוצאה עוצרת נשימה

דלית ונגרובסקי | living | פורסם 30/08/18 10:40 

בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי
את המבנה הייחודי תכנן אדריכל אריה וייל|צילום: אלעד גונן

הדיירים: בני זוג, שניהם בפנסיה.

הבית: בית דו משפחתי בשכונת רמות גולדה בחיפה שתכנן אדריכל אריה וייל ז"ל. הבית נמצא בקצה רחוב פינתי, על סף  ואדי עם חורשה טבעית יפהפיה, והים נראה באופק. הבית עבר שיפוץ חיצוני לפני כמה שנים.

הבית, ששטחו 200 מ"ר, כולל שלוש קומות ושישה חדרים. בקומת הכניסה יש חלל ציבורי וחדר עבודה. מתחתיה יש קומה ובה חניה, מחסן וסטודיו. בקומה העליונה נמצאים חדר השינה של בני הזוג וחדרי שינה נוספים המשמשים כיום לאירוח. לפני השיפוץ הבית היה עמוס בתמונות, רהיטים מסוגננים, חפצי אמנות ופריטים רבים שבני הזוג אספו במשך השנים.

בית בחיפה, ג, עיצוב דלית ונגרובסקי
שביל הגישה לבית רוצף באבן בגוני אפור שונים|צילום: אלעד גונן

החזון: בני הזוג גרים בבית במשך 33 שנה, ילדיהם נולדו וגדלו בו וכיום הם מארחים בו את נכדיהם. הם אוהבים מאוד את הבית ואת הסביבה, שבהם הם מרגישים, לדבריהם, כמו בשמורת טבע בתוך העיר. בנוסף למיקום הנהדר בני הזוג אוהבים את האדריכלות הייחודית המאפשרת להם מרחבים מוגדרים תוך כדי שמירה על פרטיות.

מסיבות אלה החליטו בני הזוג להישאר בבית הגדול, בניגוד לרבים מחבריהם שעברו מבתים גדולים עם כמה מפלסים לדירות במגדלים. הם רצו להשקיע בבית ולשפץ אותו כדי שיתאים לצורכיהם בתקופת הפנסיה, וכן לחדש ולרענן את העיצוב.

משך השיפוץ: שלושה חודשים.

להבליט את האדריכלות המיוחדת

כמעצבת, ראיתי מיד את הייחודיות ואת הפוטנציאל של הבית. המטרה שלי הייתה להבליט את האדריכלות המיוחדת על ידי יצירת שפה אחידה בעיצוב הפנים והסטיילינג. המטרה "להחזיר עטרה ליושנה" הושגה באמצעות תכנון המאפשר סדר וארגון ונותן במה לחפצי האמנות. המסגור ויצירת מקומות מוגדרים מאפשרים לשמור על קישוטיות מאופקת שמתאימה למבנה.

הכניסה והמדרגות: שביל הגישה לבית רוצף באבן בגוני אפור שונים היוצרים קונטרסט מעניין לצבע הבית השולט ותוספת של פניני תאורה. בפנים חופה קיר הכניסה בטפט ירקרק עם טקסטורה עדינה.

בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי
גרם המדרגות מתגלה מיד בכניסה|צילום: אלעד גונן

גרם המדרגות הפתוח מתגלה מיד בכניסה ומעליו סקיילייט המאפשר כניסת אור רב. הכד הפשוט שעמד בתחתית גרם המדרגות הוחלף בעציץ פח גדול צבוע זהב ובתוכו צמח פיסולי. מבנה המדרגות שונה ועוצב מחדש ונוסף לו מעקה זכוכית במראה נקי ותאורה תואמת. רצפת השיש בקומת הכניסה עברה ליטוש.

בית בחיפה, ג, עיצוב דלית ונגרובסקי
צילום: אלעד גונן

החלל הציבורי: המטבח נצבע בלבן כדי שישתלב טוב יותר בבית. הדלת שליד פינת האוכל הורחבה, ונקנו רהיטים ואביזרים חדשים. גרם המדרגות המוביל מפינת האוכל לסלון, שהיה חסום בקיר ובאדנית, נפתחו והוגדל, כדי לאפשר תנועה נוחה.

בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי
צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי
צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, ג, עיצוב דלית ונגרובסקי, לפני השיפוץ
פינת האוכל לפני השיפוץ|צילום: דלית ונגרובסקי

הנמכות הגבס למזגן בסלון עוצבו בהתאם לשפה האדריכלית של הבית כך שנראה שהן היו שם מאז ומתמיד. הסלון רוהט ברהיטים חדשים שנבחרו בקפידה והם מתאפיינים באלגנטיות לצד קלילות ובצבעוניות רכה. פריטי נוי שונים הוצבו בארונות ברזל משולבים בזכוכית ועל המזנון בקיר הטלוויזיה. בנישה בסלון הוצב פסל שפיסלה בעלת הבית והוא מודגש במנורת פליז עדינה. לסלון צמודה מרפסת ענקית מחופה בדק, המוקפת בצמחייה טבעית. מעקה המרפסת הוחלף במעקה זכוכית והוצבו בה רהיטי גינה חדשים.

בית בחיפה, ג, עיצוב דלית ונגרובסקי
גרם המדרגות המוביל לסלון הוגדל|צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי
צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי, לפני השיפוץ
לפני השיפוץ|צילום: דלית ונגרובסקי
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי
הסלון רוהט ברהיטים אלגנטיים|צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי (7)
צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, ג, עיצוב דלית ונגרובסקי (11)
פסל שיצרה בעלת הבית הוצב בנישה מיוחדת|צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, ג, עיצוב דלית ונגרובסקי
צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, ג, עיצוב דלית ונגרובסקי (14)
צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי
חפצי הנוי הוצבו בארונות זכוכית|צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי
מרפסת ענקית עם נוף לים|צילום: אלעד גונן

שירותי האורחים: שירותי האורחים היו אתגר עיצובי בגלל המבנה המעוגל. הרצפה חופתה באריחים שחורים והקיר באריחים משושים קטנים התחומים בפס עיטור שחור. אביזרי הפליז והארון הירקרק עם נגיעת הפודרה משרים אווירה פריזאית. בכניסה לשירותי האורחים יש ארון עם ידיות מלוכסנות ומראה שחלקה העליון מעוגל.

בית בחיפה, ג, עיצוב דלית ונגרובסקי
צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, ג, עיצוב דלית ונגרובסקי
צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, ג, עיצוב דלית ונגרובסקי
המבנה המעוגל הפך את שירותי האורחים לאתגר|צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, ג, עיצוב דלית ונגרובסקי
צילום: אלעד גונן

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

הקומה העליונה: פיסוליות ומראה נקי

בקומה זו מתגלה במלוא תפארתה האדריכלות הייחודית עם הפיסוליות והמראה הנקי. כדי להדגיש זאת הורדו הקישוטים המיותרים, רצפת הטרצו חופתה בפרקט עץ טבעי ודלתות החדרים החומות הוחלפו בדלתות לבנות בקו אפס עם הקיר כדי לקבל מראה אחיד ומנימליסטי. הסקיילייט שנפער בתקרה שוטף את החלל באור טבעי

בית בחיפה, ג, עיצוב דלית ונגרובסקי
צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, ג, עיצוב דלית ונגרובסקי
צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, ג, עיצוב דלית ונגרובסקי, לפני השיפוץ
לפני השיפוץ|צילום: דלית ונגרובסקי
בית בחיפה, ג, עיצוב דלית ונגרובסקי
צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי
שעון מטולמנ'ס דוט|צילום: אלעד גונן

חדר השינה: החדר הוגדל על חשבון המרפסת הבנויה ובקירות נפתחו חלונות גדולים עם נוף לחורשה העוטפת את הבית. הוא עוצב במראה חמים, נקי  ומודרני ומתאפיין בצבעוניות קלילה ונעימה. התאורה מורכבת ממנורות המשולבות בתקרת הגבס למראה אחיד ומנורות קיר מעוצבות מעל המיטה. חדר האמבטיה מעוצב בגווני אפור בהיר עם אביזרים שחורים. השילוב יוצר מראה נקי ואלגנטי.

בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי
חדר השינה של בני הזוג|צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, עיצוב דלית ונגרובסקי
צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, ג, עיצוב דלית ונגרובסקי
צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, ג, עיצוב דלית ונגרובסקי
צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, ג, עיצוב דלית ונגרובסקי
חדרי השינה הנוספים משמשים לאירוח|צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, ג, עיצוב דלית ונגרובסקי
צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, ג, עיצוב דלית ונגרובסקי
צילום: אלעד גונן

במדור הקודם: בני הזוג בנו את ביתם במשק של ההורים במושב, והוא נראה מדהים

לכל הכתבות במדור בשיפוץ

פריט אהוב: העציץ המוזהב הגדול בתחתית גרם המדרגות, מתחת לסקייליט, שיוצר במסגריית אלון. האזור הזה הוא מרכז הבית מבחינת המבנה שלו והיה חשוב לשים שם משהו מעוצב ופיסולי שיתאים לעיצוב וכמובן יחבר את הבית לחורשה ולטבע שמסביב.

בית בחיפה, ג, עיצוב דלית ונגרובסקי (7)
צילום: אלעד גונן
בית בחיפה, ג, עיצוב דלית ונגרובסקי (5)
צילום: אלעד גונן

דבר המעצבת: עיצוב הבית היה מאתגר ושונה בגלל הסגנון שלו. הדיירים שיתפו פעולה באופן מלא, ומנסיוני כמעצבת זה תמיד מוביל לתוצאה מוצלחת. הסיפוק הגדול שלי כמעצבת הוא מכך שבעלת הבית מספרת שהבית נוח להם במיוחד בתקופת הפנסיה, המתאפיינת בשעות פנאי רבות יותר. הבית  המעוצב נותן להם הרגשה של נופש בצימר, הם מבלים בו שעות ארוכות ולא מרגישים צורך לצאת. הם נהנים אזורי מנוחה וקריאה נעימים, מפינות עבודה לתחביבים ונהנים לבשל ולארח את המשפחה.

בית בחיפה, ג, עיצוב דלית ונגרובסקי, לפני השיפוץ
חללים שונים לפני השיפוץ|צילום: דלית ונגרובסקי
בית בחיפה, ג, עיצוב דלית ונגרובסקי, לפני השיפוץ
צילום: דלית ונגרובסקי
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

טיפ: כשהבית עמוס בפריטים וחפצי אמנות שלא תמיד תואמים לעיצוב ולאדריכלות, מומלץ להציג אותם בארונות תצוגה ואזורים מוגדרים. כדאי לזכור שהמשפט Less Is More תמיד מנצח.

עיצוב פנים והום סטיילינג: דלית ונגרובסקי

אדריכלות: אדריכל אריה וייל ז"ל

 

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן