LIVING
מגזין סוף השבוע

עוטף עזה: שיפוץ עם סוף שמח במיוחד

בחוץ השתוללו שריפות ענק והפגזות, אבל במושב תקומה הקימו בית בישראל: בני זוג להם שני ילדים, הפכו בית מוזנח לפנינה מעוצבת, מוגנת וחמימה בתקופה לא פשוטה וחגגו את סיום השיפוץ עם תינוק חדש שהצטרף למשפחה. הכי ציונות 2019

מיכל סמץ | living | פורסם 14/03/19 15:00 

בית במושב תקומה, עיצוב מיכל סמץ - 30
צילום: אורית ארנון
בית במושב תקומה, עיצוב מיכל סמץ - 40
פינת רביצה כיפית|צילום: אורית ארנון

הדיירים: בני זוג, שניהם מהנדסים בשנות ה-30 לחייהם, הורים לשלושה (6, 3 ותינוק). משפחה נמרצת ומלאת סטייל ושיק.

הבית: בית צמוד קרקע במושב תקומה בנגב המערבי, ששטחו 180 מ"ר. הבית נבנה בשיטת בנייה שוודית על ידי הבעלים הקודמים, עם קונסטרוקציית ברזל, חיפוי עץ ומערכת חלונות שוודית מבודדת ואיכותית. בקומת הקרקע היו סלון, מטבח, שני חדרי שינה, חדר רחצה, ממ"ד ומרפסת סגורה. בקומה השנייה, שלא הייתה בשימוש בגלל תחזוקה ירודה, היו שני חדרי שינה, חדר רחצה, יחידת הורים ומבואה קטנה. חלוקת החלל בקומת הקרקע לא התאימה לצורכי הדיירים והיה צורך ליצור חלוקה חדשה. בנוסף, היה צורך בשיפוץ יסודי של תשתיות האינסטלציה והחשמל.

החזון: הדיירים רכשו נכס קיים שתכנון הפנים שלו לא התאים לשגרת יומם והוא לא שיקף את הסגנון שלהם. החלום היה לעשות מהפך בתקציב המוגדר וליצור מהקיים תחושה של בית, נעים מזמין ועוטף. הם רצו להתאים את הבית לסגנון החיים שלהם באמצעות תכנון חדש לחללי הפנים, שיהיה פונקציונלי למשפחה צעירה עם ילדים קטנים, ושפה עיצובית עכשווית. הקו המנחה היה: "שהבית ישרת אותנו ולא ההפך". מכיוון שהדיירים אוהבים צבע, אחת הדרישות שלהם הייתה לתת "קיקים" של צבע בבית.

עלות: כ-500 אלף שקל, כולל שיפוץ הגינה.

משך השיפוץ: כחצי שנה – התכנון נמשך חודשיים והשיפוץ בפועל ארבעה חודשים. השיפוץ נערך בקיץ 2018, בתקופה מורכבת ומאתגרת. בעלת הבית הייתה בהיריון מתקדם, ותושבי אזור עוטף עזה, שבו נמצא המושב, סבלו מהפגזות ושריפות. לשמחתנו, בסיום השיפוץ, בעיצומו של יום הצילומים, הלידה החלה בירידת מים באמצע הסלון. בסיום היום התבשרנו שנולד בן בריא וחמוד.

כמעצבת אני דוגלת בהפרדה בין חלל ציבורי לבין חלל מגורים פרטי, ולכן היה לי ברור שהקומה השנייה תשמש לחדרי מגורים. החלוקה הקיימת הייתה טובה והשינויים שנדרשתי לבצע היו בעיקר החלפת תשתיות ועיצוב פנים מחודש. כמו ברוב השיפוצים, הייתי צריכה להתחשב בקונסטרוקציה קיימת, וכאן גם לא יכולתי לגעת במעטפת הבית ובחלונות הקיימים.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

בקומת הקרקע נדרש שינוי מהיסוד – המטבח הקיים היה קטן ו"הרג" את החלל שבו היה ממוקם. בגלל החלונות הארוכים והצרים אי אפשר היה להגדיל אותו ולכן רציתי לשנות את מיקומו. בני הזוג, לעומת זאת, היו רגילים למצב הקיים, שבו המטבח משמאל לכניסה והסלון מימין ודרכו עולים לקומה השנייה. לקח זמן עד שהם הבינו את ההיגיון בתכנון שלי. במיקום החדש המטבח גדול יותר, מרווח ונוח, עם מקום רב לאחסון. הוא משמש כלב הבית ונמצא במיקום מושלם ביחס לשאר הפונקציות.

קומת הקרקע: הסלון נמצא משמאל לכניסה והמטבח מימין, מתחת לגרם המדרגות המוביל לקומה העליונה. ניצלתי את החלל מתחת לגרם המדרגות למיקום ארונות המטבח הגבוהים, כולל המקרר והמיקרוגל. הארונות נבנו במיוחד בתכנון מדויק. בחרתי להדגיש את הארונות בגוון ירוק "בועט", אחד מגוני הירוק החוזרים במקומות שונים בבית. מכיוון שהדיירים לא היו מעוניינים בפינת אוכל, יש במטבח אי גדול עם מקומות אחסון, משטח עבודה ומקומות ישיבה. למטבח צמודה מרפסת סגורה שהפכה לחדר שמש סגור בקירות זכוכית – זוהי קוביית זכוכית שהתחושה בה מדמה ישיבה בגינה. בפנים יש ספות רביצה כיפיות וקונסולה הנפתחת לשולחן אוכל גדול. בין המטבח לחדר השמש מפרידה דלת זכוכית ואפשר לפתוח אותה ולאחד אותם לחלל אחד. יש בקומת הקרקע שירותי אורחים, חדר כביסה, חדר עבודה וחדר אורחים.

בית במושב תקומה, ג, עיצוב מיכל סמץ - 31
השטח מתחת לחדר המדרגות נוצל לארונות המטבח|צילום: אורית ארנון
בית במושב תקומה, עיצוב מיכל סמץ - 27
צילום: אורית ארנון
בית במושב תקומה, עיצוב מיכל סמץ - 28
צילום: אורית ארנון
בית במושב תקומה, עיצוב מיכל סמץ - 32
חדר שמש מוקף קירות זכוכית|צילום: אורית ארנון
בית במושב תקומה, עיצוב מיכל סמץ - 10
משטחי רביצה נוחים|צילום: אורית ארנון
בית במושב תקומה, עיצוב מיכל סמץ - 26
צילום: אורית ארנון
בית במושב תקומה, עיצוב מיכל סמץ - 25
צילום: אורית ארנון
בית במושב תקומה, עיצוב מיכל סמץ - 20
צילום: אורית ארנון
בית במושב תקומה, ג, עיצוב מיכל סמץ - 24
צילום: אורית ארנון
בית במושב תקומה, ג, עיצוב מיכל סמץ - 16
שירותי אורחים|צילום: אורית ארנון
בית במושב תקומה, עיצוב מיכל סמץ - 16
צילום: אורית ארנון

הקומה השנייה: הקומה השנייה משמשת כקומת מגורים ובה יחידת הורים עם חדר רחצה חדר ארונות, שני חדרי ילדים, חדר רחצה, ומבואה קטנה המשמשת כחדר משפחה. זוהי קומת גלריה עם גג משופע. הרצפה הייתה רצפת עץ כהה, מיושנת ורעועה, וחידשתי אותה בפרקט למינציה בגוון אפור בהיר. מתחתיו השתמשתי בתשתית שעם ולא בספוג הסטנדרטי בשביל אקוסטיקה טובה יותר. הקירות היו מחופים עץ לוג מעוגל בגוון כהה שגרם לתחושת מחנק ועומס ולכן החלטתי להבהיר את החלל על ידי חיפוי כל הקירות בלוחות גבס בהירים. ניצלתי את גובה התקרה המשופעת לארונות שתוכננו במיוחד. בחדר הילדים יצרנו מתחת לגג המשופע פינת משחק מרופדת בדשא סינטטי. בחדרי הרחצה נערך שיפוץ מסיבי יותר, כולל מיקום חדש של הכלים הסניטריים והחלפה תשתית האינסטלציה. מכיוון שמדובר בקומת גלריה ללא רצפת בטון, השתמשנו באגניות במקלחונים בשביל איטום מקסימלי.

בית במושב תקומה, עיצוב מיכל סמץ - 3
פינת המשפחה בקומה העליונה|שרטוט: אורית ארנון
בית במושב תקומה, ג, עיצוב מיכל סמץ - 4
צילום: אורית ארנון
בית במושב תקומה, עיצוב מיכל סמץ - 37
חדר ההורים|צילום: אורית ארנון
בית במושב תקומה, עיצוב מיכל סמץ - 13
צילום: אורית ארנון
בית במושב תקומה, ג, עיצוב מיכל סמץ - 19
צילום: אורית ארנון
בית במושב תקומה, ג, עיצוב מיכל סמץ - 15
צילום: אורית ארנון
בית במושב תקומה, ג, עיצוב מיכל סמץ - 25
צילום: אורית ארנון
בית במושב תקומה, ג, עיצוב מיכל סמץ - 20
חדר הרחצה של ההורים|צילום: אורית ארנון
בית במושב תקומה, ג, עיצוב מיכל סמץ - 12
צילום: אורית ארנון
בית במושב תקומה, עיצוב מיכל סמץ - 5
חדרו של הילד הגדול|צילום: אורית ארנון
בית במושב תקומה, עיצוב מיכל סמץ - 6
מתחת לתקרה המשופעת הוצבו ארונות שנבנו במיוחד|צילום: אורית ארנון
בית במושב תקומה, עיצוב מיכל סמץ - 35
חדרם של שני הילדים הקטנים|צילום: אורית ארנון
בית במושב תקומה, ג, עיצוב מיכל סמץ - 3
צילום: אורית ארנון
בית במושב תקומה, ג, עיצוב מיכל סמץ - 2
מתחת לתקרה נוצרה פינת משחק|צילום: אורית ארנון
בית במושב תקומה, ג, עיצוב מיכל סמץ - 13
חדר הרחצה של הילדים|צילום: אורית ארנון

פריט אהוב: ארונות המטבח הירוקים מתחת לגרם המדרגות. מכיוון שהקיר נמצא מול דלת הכניסה, בחרתי להבליט אותו בחזיתות נועזות בגוון ירוק עמוק בצביעה בתנור עם ידית מחורצת בחלק התחתון וופתיחת מגע בחלק העליון. בשילוב עם מדרגות העץ והמעקה הלבן נוצרת קבלת פנים מגניבה ושמחה.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

דבר המעצבת: כשיש חיבור ראשוני מושלם עם הלקוחות, הדיאלוג פורה ומפרה והם סומכים עליי, נותנים בי אמון מלא ונותנים לי חופש ליצור – בסופו של דבר, כולם יוצאים נשכרים ומרוצים. בעיצוב אני מקפידה לבטא את הווייב של בני הבית ולתת דגש להלך הרוח שלהם. לכל אורכו של הפרויקט הייתה דינמיקה נהדרת, מלאה בחוש הומור, אנרגיות טובות ותוססות, והרבה שמחה ואהבה, וזה ניכר בכל פינה בבית.

בית במושב תקומה, ג, עיצוב מיכל סמץ, לפני שיפוץ - 2
קומת הקרקע לפני השיפוץ|צילום: מיכל סמץ
בית במושב תקומה, ג, עיצוב מיכל סמץ, לפני שיפוץ - 4
גרם המדרגות לפני השיפוץ|צילום: מיכל סמץ
בית במושב תקומה, ג, עיצוב מיכל סמץ, לפני שיפוץ - 3
צילום: מיכל סמץ
בית במושב תקומה, ג, עיצוב מיכל סמץ, לפני שיפוץ - 1
חדר השינה לפני השיפוץ|צילום: מיכל סמץ
בית במושב תקומה, ג, עיצוב מיכל סמץ, תוכנית אדריכלית קומת קרקע
תוכנית אדריכלית של קומת הקרקע|שרטוט: מיכל סמץ
בית במושב תקומה, ג, עיצוב מיכל סמץ, תוכנית אדריכלית קומה עליונה
תוכנית אדריכלית של הקומה העליונה|שרטוט: מיכל סמץ
_OBJ_OBJ_OBJ

טיפ: לא להתפשר על קבלן מקצועי, מיומן ואמין. כמעצבת, חשוב לי לא להיכנע לאילוצים שהשטח מכתיב, להיות יצירתית, לכתת רגליים לבתי מלאכה ולאנשי מקצוע נפלאים שעובדים בארץ ולתכנן בעזרתם פרטים שנותנים תוצאה מדויקת ונכונה.

מעצבת פנים: מיכל סמץ

סטיילינג והעמדה לצילומים: רעות פרידמן ברוכי

קבלן: מאיר בנבו

נגר: נגריית INHOUSE


רשימת מכולת

מראה בשירותי אורחים – 1,250 שקל, קולקטי

פינת רביצה במרפסת – 14,000 שקל, סיטקה פינות רביצה

שטיח בסלון – 3,000 שקל, מיקלולה

מנורה בסלון – 3,900 שקל, אסף ויינברום

הדפס בגרם המדרגות – 710 שקל, גלריית 1OF135

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן