הצוותיה, סלון גובה   (צילום: שי אפשטיין)
הלקוחה רצתה לצאת מאזור הנוחות שלה | צילום: שי אפשטיין
הדיירים: דיירת, עולה חדשה מצרפת, בתחילת שנות ה-40 לחייה, אשת עסקים מצליחה מנהלת בכירה בחברת היי-טק.

הדירה: הבניין ממוקם ברחוב דיזנגוף הסואן. הפנטהאוז, 80 מ"ר, נבנה במסגרת שיפוץ תמ''א 38, אך הדירה עצמה עורפית ושקטה, ולא מרגישים בה כלל את עורק התנועה הראשי של תל אביב. הפנטהאוז העירוני הזה לא גדול וכולל חלל משותף לסלון ומטבח, ממ''ד וחדר רחצה בקומת הכניסה וחדר שינה עם חדר רחצה נוסף למעלה.

החזון: הדיירת עזבה את צרפת עם כמה מזוודות ורצון להתחיל דף חדש בארץ, בעיר האהובה עליה, תל אביב. הרהיטים מחייה הקודמים נותרו בפריז, והדבר היחיד שארזה בקפידה במזוודה היה ספרים – הם עדיין מגיעים ארצה בכל גיחה וגיחה פריזאית. מכאן שהרצון היה ליצור חוויה של בית בתוך הדירה הריקה, מקום שמזמין שהייה והישארות, ודווקא אחד הדברים שהוגדרו כצורך היה יצירת סביבת חיים שונה מזו שהיתה לה בפריז. הדירה בפריז היתה מינימליסטית מאוד, נטולת טקסטיל, מאוד הייטקית. דווקא עם השמש התל אביבית והחום, החזון היה לייצר מעון קבע עם אווירה של דירת נופש. בפרט עבור המשפחה של הלקוחה שמגיעה לבקר אותה תכופות בביתה.

הצוותיה, סלון גובה   (צילום: שי אפשטיין)
טקסטורות גיאומטריות מעניינות | צילום: שי אפשטיין
הצוותיה, סלון ומטבח   (צילום: שי אפשטיין)
לא גדול אבל מואר מאוד | צילום: שי אפשטיין
הצוותיה, סלון   (צילום: שי אפשטיין)
80 מ"ר על העורק הראשי של תל אביב | צילום: שי אפשטיין
הצוותיה, בר   (צילום: שי אפשטיין)
דלפק פינת האוכל עוצב על ידי הסטודיו | צילום: שי אפשטיין

משך השיפוץ: הכניסה לדירה היתה מיד עם תום בניית הפנטהאוז במסגרת תמ''א, לכן התהליך, שארך כארבעה חודשים, היה בעיקר סביב רכישת רהיטים ופריטי ההלבשה.

עלות השיפוץ: כ-100 אלף שקל, שכללו וכללה תכנון, העמדת ריהוט, עיצוב והלבשה לכל חדרי הבית.

עוד באתר לעיצוב הבית:

חדר ארונות מאולתר

היות שהרצון היה לשלב אלמנטים חמים וצעירים בו זמנית, נבחרו פריטים עם טקסטורות גיאומטריות מעניינות, כמו ריפוד הכורסה, הכריות, הטקסטורה של השטיח ושימוש בגון אלון טבעי ברהיטים שנרכשו או עוצבו על ידנו (דלפק פינת האוכל למשל). היה חשוב לדיירת לעשות משהו שונה ממה שהורגלה אליו במולדתה, לצאת מגבולות אזור הנוחות שלה, ולכן היא זרמה עם ההצעות שלנו. האילוץ היחיד, שגם הוא היה יחסית גמיש, היה לבחור רהיטים קלאסיים שיתאימו גם למעון גדול יותר בעתיד, במידה שתבחר להרחיב את משפחתה, ולכן לא התפשרה על מיטה גדולה 180X200 למרות גודלו של חדר השינה, אבל אתגרים מסוג זה הם דווקא מקום להשראה ולפתרונות לא שגרתיים. ומכאן נולד חדר הארונות המאולתר בחדר שינה. 

הצוותיה, סלון   (צילום: שי אפשטיין)
דירה עורפית שקטה | צילום: שי אפשטיין
הצוותיה, סלון   (צילום: שי אפשטיין)
הלקוחה הכי אוהבת את הספה בסלון (אלמנטו) | צילום: שי אפשטיין
הצוותיה, סלון מקרוב   (צילום: שי אפשטיין)
שימוש בגון אלון טבעי ברהיטים | צילום: שי אפשטיין

נכנסים לדירה דרך מסדרון קצר שמולו ממוקם גרם המדרגות המוביל לקומה השנייה, שם ממוקם חדר השינה המרכזי וחדר הרחצה הצמוד. בקומת הכניסה ממוקם בחלל אחד הממ''ד, חדר הרחצה המרכזי, הסלון והמטבח.

הפנטהאוז אמנם לא גדול אבל מואר מאוד ולכן נעים בו מאוד. אחד האתגרים היה למקסם מקומות אחסון ולהגדיר נכון את החללים. בחדר שינה, למשל, בגלל ריבוי החלונות לא היה קיר למיקום הארון, וללקוחה היה חשוב לא להתפשר על מיטה קטנה. מכאן נולד הרעיון להרחיק את המיטה מהקיר ולחלק את החלל לאזור שירות, בצמוד למקלחת, ולאזור שהייה – חדר השינה עצמו.

גם בסלון בחרנו להפריד את אזור המטבח באמצעות דלפק מנגר שתוכנן על ידנו בקפידה כך שיתאים לזווית הקיר ויצרנו מקום אחסון ותצוגה לספרים.

הצוותיה, מדרגות גובה  (צילום: שי אפשטיין)
הצוותיה, מדרגות גובה | צילום: שי אפשטיין
הצוותיה, מדרגות גובה  (צילום: שי אפשטיין)
גרם המדרגות המוביל לקומה השנייה | צילום: שי אפשטיין
הצוותיה, סלון מדרגות   (צילום: שי אפשטיין)
צילום: שי אפשטיין
הצוותיה, חלל מגורים   (צילום: שי אפשטיין)
רהיטים קלאסיים שיתאימו גם למעון גדול יותר | צילום: שי אפשטיין

הגדרה נכונה של אזורים

דבר המעצב: אנחנו מאמינות בעבודה בסינרגיה עם הלקוח. זה היה אחד הקווים המנחים כשבחרנו את השם לסטודיו בהקמתו – הצוותיה, משמע שיח עם הלקוח ועבודת צוות לכל דבר, והתפקיד שלנו להבין את הרצונות, את השאיפות, את הטעם האישי, ולחבר מכל החלקים התחביריים הללו משפט עיצובי אחד.

בפרויקט זה הרגשנו הרבה תמיכה מהלקוחה והרבה פתיחות לכיוונים שהיו זרים לה, אבל תמיד הקפדנו שהזהות שלה תעבור, אם זה בבחירת גוף התאורה לקיר בסלון של מעצב ישראלי יואב וספי-ינאי – כקריצה כחול לבן, שהיא בחרה כאמירה ציונית, או בבחירת גוון לווילון. היתה לה מעורבות טוטאלית בבחירות כך שהזהות שלה שזורה בכל פרט ופרט.

הצוותיה, שינה  (צילום: שי אפשטיין)
לא התפשרה על גודל המיטה | צילום: שי אפשטיין
הצוותיה, ספרייה גובה   (צילום: שי אפשטיין)
הספרים ממשיכים להגיע עם כל גיחה לפריז | צילום: שי אפשטיין

טיפ: בחללים קטנים מאוד חשוב ליצור הגדרה נכונה של אזורים. כאן היתה הגדרה ברורה לחלל הסלון והפרדתו באמצעות דלפק מהמטבח, ואילו בחדר שינה יצרנו חדר ארונות יש מאין באמצעות הרחקה של המיטה ותליית וילון המפריד את חדר הרחצה ואזור התלייה. עיצוב זו שפה, גם בה יש נושא, נשוא ורקע. חייבת להיות הפרדה בין עיקר וטפל. שטיח תמיד מסייע להכניס חום וליצור את התיחום הנדרש.

פריט אהוב: אנחנו מאוד אוהבות את פריטי ההלבשה והדקורציה (כריות, שטיח בחדר שינה, אגרטלים - מאבהאיה, שוק הפשפשים), ואילו הלקוחה הכי אוהבת את הספה בסלון (אלמנטו). בחדר שינה יש פריט מיוחד נוסף – מתלה מקרמה לעציץ שרכשנו משושנ'ז, שמכניס נקודת חן קטנה לחלל.

הצוותיה, שינה   (צילום: שי אפשטיין)
המיטה הורחקה מהקיר והחלל חולק לשניים | צילום: שי אפשטיין
הצוותיה,  כורסה גובה   (צילום: שי אפשטיין)
צילום: שי אפשטיין
הצוותיה, בגדים גובה   (צילום: שי אפשטיין)
חדר הארונות המאולתר בחדר שינה | צילום: שי אפשטיין
הצוותיה, עציץ גובה  (צילום: שי אפשטיין)
צילום: שי אפשטיין
הצוותיה, מטבח מלמעלה   (צילום: שי אפשטיין)
חלל משותף לסלון ומטבח | צילום: שי אפשטיין
_OBJ_OBJ

הצוותיה – סטודיו לאדריכלות ועיצוב פנים
אדריכלית ג'ול גורביץ', אדריכלית נטע גולשטיין

במדור הקודם: וילה על זמנית בתל אביב
לכל הכתבות במדור בשיפוץ