הדיירים: זוג בני 35 פלוס שניים. היא עוסקת בתחום התקשורת, הוא בתחום העסקים. הילדים, שני בנים בני ארבע וחצי ושש.

פינת ישיבה (צילום: בועז לביא)
פינת הרטרו החמימה נרכשה בשוק הפשפשים | צילום: בועז לביא

הדירה: בית בסמטה שקטה ברחוב ללא מוצא, ברמת השרון. שטח הבית כ-180 מ"ר הבנוי על מגרש בגודל של 280 מ"ר, ובו שישה חדרים וארבעה מפלסים. במפלס הכניסה, נמצאים הממ"ד ומשרדה של בעלת הבית. במפלס מעל, סלון ומטבח שפונים לגינה. במפלס השלישי, יחידת הורים ובמפלס העליון - שלושה חדרי ילדים.
הבית בן כ-30 שנה, עבר שיפוץ מקיף אשר כלל החלפת תשתיות, הרחבת הכניסה של הבית וחלוקה פנימית חדשה.

מבט לסלון (צילום: בועז לביא)
מאחורי הווילון מבד השיפון מסתתר נוף ירוק | צילום: בועז לביא
פינת אוכל (צילום: בועז לביא)
כריות פרחוניות בניחוח כפרי | צילום: בועז לביא

החזון: הדיירים רצו להשאיר את מבנה הבית, אבל ליצור אווירה חמה, נעימה ונוחה לגידול הילדים. הסגנון האהוב על הדיירים הוא סגנון כפרי וחם, שילובים של עץ ואבן בצבעים נקיים וסולידיים.

משך השיפוץ: שלב התכנון והתכניות ערך כחודשיים, השיפוץ ערך כשלושה חודשים.

עלויות: עלות עבודות הנגרות בבית, כולל מטבח חדש, נישות, אמבטיות, ארונות בחדרי השינה: כ-150 אלף שקלים. בנוסף, גופי התאורה בבית נרכשו בעלות של כ-30 אלף שקלים.

אי עובדה (צילום: בועז לביא)
המטבח צבוע בטכניקה שמקנה לריהוט מראה מיושן | צילום: בועז לביא
פינת אוכל לבנה (צילום: בועז לביא)
הוא נצבע בצבע שמנת, עם מדפים ומשטח אי בצבע אלון טבעי | צילום: בועז לביא
מגירות (צילום: בועז לביא)
נגרות נכונה נתנה מענה למקומות אחסון פרקטיים | צילום: בועז לביא

תיאור כללי: הבית שופץ מן היסוד, כולל עבודות נגרות, נישות, מעקות, חלונות, דלת כניסה, רעפים, צביעת חוץ, אמבטיות, מדרגות ושיפוץ הגינה. הנכס היחיד שנותר בשטח הוא עץ לימון בן 25 שנה, אשר מניב לימונים, מייפה ומצל על הגינה. כמו כן, נוספה מרפסת בסגנון טוסקני אליה ניתן לצאת ישירות מהמטבח.

התפשרות: החלונות בבית הוחלפו בחלונות אלומיניום במקום בחלונות מברזל, למרות שהאחרונים יפים יותר לטעמי. חלונות אלומיניום מאפשרים פתיחה בהזזה, בעוד שחלונות מברזל ניתן לפתוח רק כלפי פנים וחוץ. לפתיחה בהזזה ישנם שני יתרונות: האחד הוא האפשרות להוסיף רשתות. השני הוא שאין מגבלת מקום בקרבת החלון - משהו שיפריע לטווח הפתיחה.

דלת הכניסה לבית: דלת עץ מורכבת משתי כנפיים רחבות שפורקו מבית ישן ביפו. הכניסה לבית מרוצפת בגרניט פורצלן.

המטבח: שטח המטבח לא גדול, ולכן היינו צריכים לנצלו היטב. נגרות נכונה נתנה מענה למקומות אחסון פרקטיים. המטבח צבוע בטכניקה שמקנה לריהוט מראה מיושן. הוא נצבע בצבע שמנת, עם מדפים ומשטח אי בצבע אלון טבעי, ויחידה תלויה בצבע תכלת מעושן בשילוב זכוכיות סבתא (זכוכית מזוגגת) להשלמת המראה האותנטי. תנור אפייה משולב גז בעיצוב כפרי בצבע שחור וכפתורי זהב תוצרת חברת היוקרה האיטלקית בומפאני. קיר המטבח מחופה אריחי קרמיקה 10*10 בצבע שמנת.

לאחר השיפוץ, ביקשתי מהדיירים את הסכמתם לפתיחת דלת בין המטבח למרפסת, ובה שולחן קטן ושני כסאות. הדיירים מאוד התלבטו והבטחתי להם שהם עוד יברכו על המהלך בהמשך. היום הם מודים שזו הפינה הכי כיפית ומנוצלת בבית.

ארונות מטבח (צילום: בועז לביא)
יחידה תלויה בצבע תכלת מעושן בשילוב זכוכיות סבתא להשלמת המראה האותנטי | צילום: בועז לביא
מדפים במטבח (צילום: בועז לביא)
החיפוי: אריחי קרמיקה 10*10 בצבע שמנת | צילום: בועז לביא

הסלון: הקיר מסביב לויטרינה חופה בבריקים לפירוק בגוון אפור, וילון מבד שיפון לבן רך ושקוף מעניק מסגרת לחלון ואינו מסתיר את הגינה הירוקה המבצבצת מבחוץ. ספת איקאה בצורת ר' עם בד נשלף ונוח מאוד לניקוי, פרקטי ביותר בבית עם ילדים קטנים. את הספה שדרגנו עם כריות וטקסטיל פשתן דמוי שקי קפה שנרכשו בחנות מקסימה בשוק הפשפשים. שולחן הקפה מעץ אלון מבוקע כמו גם המראה התלויה מעל הסלון, שנותנת עוד תחושה של מרחב.

בחדר העבודה של בעלת הבית, שמוקם במפלס התחתון, פתחנו דלת בלגית שקופה היוצאת גם היא לגינה קטנה עם פינת ישיבה מברזל לבן תחת עץ הלימון הוותיק.

שידה (צילום: בועז לביא)
הכניסה לבית מרוצפת בגרניט פורצלן | צילום: בועז לביא

בחדר השינה של ההורים מוקמה המיטה הישנה בתוספת טקסטיל בצבעים בהירים ועדינים, תמונות תלויות של בני הזוג מוסגרו במסגרות זהובות ווילונות שיפון לבן שקופים להשלמת האווירה המרגיעה.

חדר שינה (צילום: בועז לביא)
תמונות של בני הזוג מוסגרו בזהב ונתלו על הקיר | צילום: בועז לביא
סולם (צילום: בועז לביא)
טקסטיל בצבעים בהירים ועדינים לאווירה רגועה | צילום: בועז לביא

חדר הרחצה הורחב על חשבון חדר ארונות קטן שלא סיפק את הדיירים. הוא נצבע בגווני לבן ותכלת סגלגל – שילוב צבעים שיוצר אווירה רומנטית. ריצוף דמוי אבן שחלקו מאויר הותאם לרצפה, ועל גבי הקיר בריקים לבנים מקרמיקה. הנישה בקיר נאטמה באמצעות זכוכית סבתא, וארון הכיור נראה כמרחף ומעניק מראה מאוורר יותר לחלל.

חדר רחצה2 (צילום: בועז לביא)
הכיתוב אהבה משתקף במראה של חדר הרחצה | צילום: בועז לביא
ארון אמבטיה (צילום: בועז לביא)
גוונים רומנטיים של לבן ותכלת סגלגל | צילום: בועז לביא

בחדרי הילדים הוספנו ארון בצבע תכלת משויף מעט, שטיח עגול סרוג בעבודת יד ואקססוריז עליזים. מדבקת קיר ושני עוגני תלייה מעץ שנרכשו בחנות "בוטן" בעיר, וילון פשתן תכלת מאיקאה, מצעי ילדים, כריות וכיסוי מגולף אנד קו וסלסילות ישנות הפכו למקום אחסון למשחקים. OBJ

מתלה (צילום: בועז לביא)
אקססוריז עליזים בחדר הילדים | צילום: בועז לביא
סלסלת משחקים (צילום: בועז לביא)
סלסילות ישנות הפכו למקום אחסון למשחקים | צילום: בועז לביא
דובים על מיטה (צילום: בועז לביא)
יושבים בכיף על הספה הכחולה | צילום: בועז לביא
_

חדר הרחצה של הילדים הרצפה דמוית דמקה בצבעי צהוב בהיר וירוק, בריקים לבנים מקרמיקה וארון נגרות עם כתובים בצבע ירוק. בנוסף לארון כיור הוספנו עוד ארונית free standing צרה וגבוהה לאחסון נוסף של מגבות ותמרוקים.
ארון (צילום: בועז לביא)
והכל מתכתב עם הארון בצבע תכלת משויף | צילום: בועז לביא

דבר המעצב: לבעלת הבית טעם מצוין והיא מאוד יודעת מה היא רוצה. העבודה איתה הייתה מאוד נוחה וכיפית. שיתוף הפעולה והדדיות הוליד בית מלא באביזרים ובצבעים. בעלת הבית אוהבת מאוד אביזרי נוי לבית ולפני השיפוץ היא החלה לאסוף פריטים. את כולם הצלחנו לשלב במרחב מבלי לגרום לעומס ויזואלי.

חדר רחצה (צילום: בועז לביא)
מי רוצה לשחק דמקה על הרצפה? | צילום: בועז לביא

טיפ: לבחור בחומרים קלאסיים שלא יימאסו עליכם מהר, והימנעו מעיצובים טרנדיים חולפים.

פריט אהוב: גופי תאורה אותנטיים מפליז בשילוב זכוכיות צרובות, מקשטים את כל חלקי הבית, מחממים את האווירה ומאירים את הפינות החשובות. התאורה נרכשה בבית "גדעון קלאס", תל אביב.

סבונים (צילום: בועז לביא)
עיצוב נקי ומלא באהבה | צילום: בועז לביא

רשימת מכולת: 

דלת כניסה מפירוק - 15 אלף שקלים אצל פאיז ביפו.
שולחן סלון ומראה בסלון -  שולחן:  5,500 שקלים, ומראה HEMED KITCHENS & MORE 3,500
שידה בכניסה לבית - פלורליס, 1,200 שקלים.
פינת רטרו הכוללת שתי כורסאות + שולחן - משוק הפשפשים.
כריות נוי בסלון מפשתן דמוי שקי קפה ורקמה – HOME WORKSHOP שוק הפשפשים

פינת ישיבה במרפסת (צילום: בועז לביא)
בית חם בסמטה שקטה, ברחוב ללא מוצא | צילום: בועז לביא

 עיצוב פנים: דנה שבדרון עיצוב פנים וסטיילינג
עבודות נגרות: HEMED KITCHENS & MORE

במדור הקודם: הדירה של הדי.ג'יי התל אביבית
לכל הכתבות במדור בשיפוץ 

מעצבים ודיירים, יש לכם בית שעבר שיפוץ ואתם רוצים להציג אותו במדור? כתבו לנו